Innovatív iskolák

  • Kedvezményezett neve: Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
  • A projekt azonosító száma: TÁMOP–3.1.4 C-14-2015-0399
  • A projekt címe: Művészetekkel a közös jövőnkért
  • Szerződött támogatás összege: 11.997.718 Ft
  • A támogatás mértéke: 100%
  • A projekt tartalmának bemutatása
  • A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2015.10.31.
  • Projekt adatlap letöltése (pdf)Hangszerválasztó nap (képek)

2015. június 5.

2015. június 5-én zenetanáraink és zeneiskolás növendékeink segítségével népszerűsítettük iskolánk tanulói között a hangszertanulást. A délelőtt folyamán minden osztályba ellátogattak, bemutatták a választható hangszereket, történetükről meséltek, megszólaltatták őket. Délután pedig egy rövid koncerttel adtak ízelítőt a már zeneiskolában tanuló diáktársak tudásukról. Képek


Nyelvi – zenei tábor - Parád (képek)

2015. augusztus 21-26.

Nyár végére nálunk még szokatlan táborozást szerveztünk a zeneiskolás növendékeknek Parádfürdőn. A tábor programját úgy állítottuk össze, hogy a gyerekek mind a hangszeres zenében, mind az idegen nyelvekben (angol és német) kapjanak valami újat. Ezért a napirendünket délelőtt a zeneórák és nyelvi foglalkozások, délután a kamarazenélés és a sport foglalták el. Ezek mellett jutott időnk túrázni, múzeumot látogatni, métázni, dalokat táncokat tanulni. A gyerekek hazatérve egy szép koncerten adtak számot a táborban tanultakról, melyre a város lakóit, szülőket, az önkormányzat képviselőit is meghívtuk.


Zenei koncert (képek)

2015. szeptember 18.

A gyerekek a nyelvi – zenei tábort követően, 2015. szeptember 18-án egy szép koncerten adtak számot a táborban tanultakról, melyre a város lakóit, szülőket, az önkormányzat képviselőit is meghívtuk.


Nyelvi témahét (képek)

1. nap: 2015.szept.21. (hétfő)

14.00-18.00: Kézműves délután – A föld országainak zászlóival díszített papírsárkányok készítése, kiállítása - Matroska baba készítés

Részt vevő tanárok: Somodi Éva, Pálházi Ilona, Zentainé Nickl Enikő        

2. nap: 2015.szept.22. (kedd)

14.00-1800: Orosz délután – Egy orosz dal tanulása, orosz nemzeti tea készítéséhez használt eszközök (szamovár) megismerése, orosz nagyvárosok nevezetes épületeinek megtekintése, orosz művészek műveivel való ismerkedés.

Részt vevő tanárok: Pálházi Ilona, Vörösmartiné Tőzsér Emma, Gyurkovics Balázsné

3. nap: 2015.szept.23. (szerda)

14.00-18.00: Német délután – A német kultúrával való ismerkedés, a német nyelvterületen elterülő városok nevezetességei, földrajzi jellemzők, klasszikus zenei művek, egy német dal tanulása, jellegzetes ételek, italokkal, mesékkel való ismerkedés, plakát készítése

Részt vevő tanárok:  Kovács-Csontos Sára, Tóth-Pálné Szabó Erika, Gyurkovics Balázsné

4. nap: 2015.szept.24. (csütörtök)

14.00-18.00: Angol délután – PPT bemutató az angol királyi családról illetve családfa készítése, angol és amerikai dalok tanulása, Európa országai és fővárosai párosító játék, országok és nevezetes ételeik térképes játék, várostérkép készítése angol feliratokkal

Részt vevő tanárok: Bertáné Vörösmarty Ágnes, Kövecsesné Óberfrank Anita, Halcsikné Fejes Anetta      

5. nap: 2015.szept.25. (péntek)

14.00-18.00: Tánc délután: Ír, orosz, bajor tánc tanulása valamint videó megtekintése a hagyományos nemzeti ruhákról

 


Nyelvi témahét zárórendezvénye (képek)

2015. szeptember 26.

A nyelvi témahét zárásaként szombaton (2015. szeptember 26.) délelőtt közös teázást rendeztünk. Szomovárral, porcelán csészékkel érkeztünk a zuhogó esőben az iskolába. Megterítettünk, vizet forraltunk. A tea elkészítése közben nyelvi akadályversenyt rendeztünk, ahol mindenki kipróbálhatta kézügyességét, kombinatív, logikai képességét, tájékozottságát.

A teázásnál készítettünk orosz teát lekvárral, angolosan tejjel, és német teasüteményt. Beszélgettünk a teázás szokásairól, kortyolgattuk a forró teát, ami igen jól esett a barátságtalan időben.
Az elkészült munkákból kiállítást rendeztünk.


Erdei iskola (képek)

2015. szeptember 26. – október 3.

Iskolánk munkatervében szerepel az ötödik évfolyam tanulóinak erdei iskolai programja. Ez a kirándulás lehetőséget ad élő környezetünk közeli megtapasztalása, vizsgálata mellett az újonnan alakult osztályok tanulóinak és osztályfőnökeiknek ismerkedésre, beszélgetésre, játékra is.

Idén a Kecskeméti Ifjúsági otthon (Hirös Agóra Kft.) Parádfürdői Ifjúsági Tábora és Erdei Iskolája adott otthont 69 tanulónak és 9 pedagógusnak. A gyönyörű környezetben lévő fűthető faházakkal felszerelt tábor, a nagyszerű programok mellett mindenkinek szép emlék marad. Rengeteget túráztunk, megismerkedtünk a Mátra növény- és állatvilágával, nyomokat kerestünk, gyógynövényt és gombát gyűjtöttünk, timsó kristályokat kapartunk ki a földből, bőr erszényeket készítettünk, gyógyteákat kóstoltunk. Esténként a tábortűz mellett vidám dalokat tanultunk, a gyönyörű közösségi épületekben játszottunk, vetélkedőt rendeztünk.

Az oda- és visszautat is egybekötöttük egy-egy látnivaló megismerésével. Odafelé megálltunk Szilvásváradon, végigsétáltunk a Szalajka-völgyön, „felfedeztük” az ősember barlangját, megcsodáltuk a Fátyol-vízesést, megmásztuk a Mátra legmagasabb csúcsát, a Kékestetőt, a kilátóból megkerestük a táborhelyünket és még egyszer elbúcsúztunk tőle. Gyöngyösön a Mátra Múzeumban egy mamut csontvázának megtekintésével zártuk ezt a felejthetetlen hetet.


Tanórán kívüli mozgásos program (képek)

2015. október 09.

Az 5-6. évfolyam tanulóinak szervezett sportdélutánon 18 pedagógus részvételével szerveztünk akadályversenyt. Sajnos az időjárás megtréfált bennünket, ezért a sportpálya helyett a tornacsarnokban és a tornaszobában rendeztük be az akadálypályát.
A tanulókat 18 csoportba osztottuk. Minden csapat nevet választott magának, majd menetlevelet készített, melyen a pontokat gyűjthette. 
Megkezdődött a verseny. Minden akadályhoz állítottunk egy csapatot, majd körforgóban haladva lehetett teljesíteni a feladatokat. A verseny nagy lelkesedéssel és izgalommal zajlott. Mindenki igyekezett magából a legtöbbet kihozni. Az embert próbáló versenyfolyam végén közösen fogyasztották el a gyerekek az uzsonnára kapott müzliszeletet és almát, majd aki akart maradhatott a további programokon, ahol kötélhúzással, labdajátékokkal lehetett az időt tölteni.

 


Pályaválasztási vetélkedő (képek)

2015. október 16. 

A 7-8. osztályos tanulók aktuális feladata, hogy eldöntsék, merre tovább? Ez alkalomból szerveztük számukra a játékos pályaválasztási vetélkedőt, amelyen szakmákkal, a hozzájuk kapcsolódó kifejezésekkel, munkafolyamatokkal ismerkedtek meg a gyerekek, akadályverseny formájában. Kiderült, hogy bizony sok hiányosság van a tudásukban, még a ma divatos szakmák ismerete terén is. Mindenki hasznosnak és érdekesnek találta ezt a délutáni programot.


Egészséghét (képek)

2015. október 12. - október 16.

Intézményünk munkatervében a kiemelt feladatok között szerepel a művészeti nevelés összekapcsolása az iskolai élet egyéb tevékenységrendszerével. Ökoiskolaként nevelő-oktató munkánk egészét áthatja a környezettudatos szemléletformálás. Órákon és tanórán kívüli programokkal a tanulók egészséges testi, lelki, szociális fejlődését kell segíteni. Az egészséges életvitelt megalapozó szokások a tanulók cselekvő, tevékeny részvételével alakíthatók. Fontos, hogy ezeket az ismereteket, normákat, tevékenységeket olyan szinten tudják és végezzék, hogy a mindennapjaik természetes részévé váljanak. A felnövekvő nemzedék pedig ezt adja tovább. Sőt, a gyerekeken keresztül a családok, szülők helytelen szokásain is lehet pozitív irányba elmozdulást elérni. Amit gyakran hallanak a tanulók az iskolában, a pedagógusok személyes példamutatásán keresztül megtapasztalnak, azt otthon a családban is megpróbálják bevezetni. Októberben, amikor egy egész hetet az egészséges életmódra nevelésnek szentelünk, még inkább előtérbe kerülnek ezek a szempontok. Közös programokat is szervezünk, valamint osztály szinten zajlanak a témához kapcsolódó rendezvények. Gyakran szülőket is bevonnak, ahol ezen a területen dolgozik valamely szülő és meg tudja oldani egy-két órára az iskolában a megjelenést. Fontos, hogy a helyi hagyományokat sajátosságokat, megismerjék és ápolják. Elsődlegesen az egészséges táplálkozási szokásokat, alapanyagokat, ezek felhasználását,  valamint a tisztálkodást, a mozgást helyezzük előtérbe az egész heti rendezvényeinken.

 


Projektzáró (képek)

2015. október 21

A TÁMOP-3.1.4.C-14 pályázati konstrukciónak köszönhetően a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Diákjai különleges programsorozat végét ünnepelték október 21-én.

„ A művészetekkel a közös jövőnkért” című művészeti iskolai projektnek köszönhetően a zenei nevelés hangsúlya megnőtt az intézményben, és Kerekegyházán is.

Az iskolai program alapgondolata : A művészetek, az idegennyelvek, a környezettudatos és egészségtudatos életmód szokásainak erejével a tanulók zene szeretetének, a művészetek emberformáló erejének nyomatékosítása. 

A projekt során a bevont tanulók fejlesztésére a zene és a nyelvek, a művészetek és a tánc eszközeinek felhasználásával került sor.

Az iskola a pályázatnak köszönhetően sikerült megújítani, bővíteni a Művészeti iskola hangszerkészletét, informatikai eszközellátását is.

A projektzáró ünnepségen a tanulókon kívül a város vezetése, a szülők képviselői is együtt dolgoztak a „Bohém Ragtime Jazz Band ének óráján”.

A tanulók megismerkedhettek a jazz és a ragtime zene történetéből, ízelítőt kaptak a hangztásvilágukból, és a zenéhez kapcsolódó érzésvilágból Ittzés Tamás és zenésztársai jóvoltából.

Ezen az ének órán a lábak és a kezek a jazz ritmusára mozogtak, szülinapot ünnepeltek „jazz-módra” és valamennyien jó kedvűen búcsúztak az óra végén a zenekar tagjaitól.


 

Események

Vackor Vár Erdei Iskola

2018. október 16-án az 5. b osztály egy napos tanulmányi kiránduláson vett részt a Vackor Vár Erdei Iskolában, a Kecskemét-Hetényegyháza melletti Nyíri erdőben.

Képek és részletek a galériában.

Színházban jártunk

A kecskeméti Katona József Színház 2014 óta évente két alkalommal hívja meg azon családok gyermekeit, akik anyagi nehézségeik miatt más módon nem tudnának ebben a díszes épületben szórakozni és művelődni. 

Képek és részletek a galériában.

 

Október 23-i műsor

"Ne feledd a tért, hol elestek ők..."


A hagyományokhoz híven az idén is az egyik 8. osztály készítette az október 23-ai iskolai és városi megemlékezésre a műsort. 

A részleteket és a képeket megtekintheti a galériában.

90 éves az iskola

Iskolánk építésének 90.évfordulója alkalmából rendezett projekthét alkalmával pillanatképek a múltból...

Kedves egykori Tanáraink, és Tanítványok! Ha valakinek van még a fiókjában megbújó régi emléke, képeslapja, fényképe szívesen fogadnánk annak megosztását ezen az iskola facebook oldalán. Előre is köszönjük szépen!!!

További képeket megtekintheti a galériában.

Október 6-i megemlékezés

A tizenhárom aradi vértanú halálának 169 . évfordulóján a 6.a osztály tanulói emlékeztek. 

Képek és részletek a galériában.

Őszi futóverseny

2018. szeptember 28-án egy verőfényes őszi napon került megrendezésre iskolánkban a hagyományos őszi futóverseny. 

Képek és eredmények a galériában.

Tanévnyitó

Tanévnyitó ünnepség az iskolában:
2018. szeptember 3-án, hétfőn 8 órakor.

Részletekért kattintson ide.

Középkori kézművesek tábora

Az EFOP-3.2.5-17-2017 Pályaorientáció, kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében pályázatban az „Egy cél, több út!” projekt keretein belül „Középkori kézművesek tábora” címmel 2018. július 30 – augusztus 4. között pályaorientációs tábor valósult meg Parádfürdőn 41 tanuló és 8 pedagógus részvételével.

Képek és részletek a galériában.

Nyári napközis táborok

EFOP - 3.3.5-17-2017-00029 számú pályázat: „Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása a Kecskeméti Tankerületi Központban” – Tematikus hetek – nyári napközis táborok.

Június 3-4. hetében 210 tanuló táborozott térítésmentesen a program keretében. 6 napközis és 1 bentlakásos tábor volt.

A programról készített beszámolót megtekintheti itt.

Meseváros a 3. b-ben

A Kecskeméti Katona József Színház és iskolánk egy Együttműködési megállapodást kötött arról, hogy iskolánk egyik osztálya (3.b) részt vesz a színház által megnyert pályázat megvalósításában, mely 3 félévig tart.

Képek és részletek a galériában.

Ballagás

Az idei tanévben is eljött az a pillanat, amikor a 8. évfolyamos tanulók elballagtak a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából.

Képek és részletek a galériában.

Tanévzáró

2018. június 22-én az intézményvezető Gyurkovics Balázsné lezárta a 2017/18-as tanévet.

Képek és részletek a galériában.

Nemzeti Összetartozás Napja

2018. június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából iskolánk 7.a osztályos diákjai megemlékezést tartottak a Katona József Művelődési Házban.

Képek és részletek a galériában.

Tavaszi futóverseny

2018. május utolsó szerdáján iskolánk ismét csatlakozott a Kihívás napja országos mozgalomhoz. Már szokássá vált, hogy ezen a napon tartjuk a kerekegyházi sportpályán a tavaszi futóversenyt. A képek és az eredmények megtekinthetők itt.

Pályaorientációs napok

Az idei tanévben az "EFOP-3.2.5-17-2017 Pályaorientáció, kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében" pályázat keretén belül két alkalommal is lehetőség adódott a tovobbtanulás előtt álló tanulóknak és szüleiknek egy-egy pályorientációs előadáson és beszélgetésen való részvételre.

Képek és részletek a galériában. 

Különleges színház látogatás

2018.04.10-én iskolánk tanulói közül 25 gyermeknek volt lehetősége metekinteni a Hókirálynő című zenés, balett elemekkel megtűzdelt kis mese előadást.

Képek és részletek a galériában.

Egészséges életmód 3. forduló

Elérhető az Egészséges életmód 3. fordulójának feladatlapja.

Beküldési határidő: 2018. április 26.

A feladatlap megtekinthetó itt.

Vitágültetés

Virágokat ültettek a Kiskertész szakkörösök a Föld Napja alkalmából az iskola udvarán található virágtartókba. A tavasztól őszig nyíló színes virágok még otthonosabbá, esztétikusabbá teszik a környezetet.

Képek megtekinthetők a galériában.

Látogatás a gyümölcsös kertbe

A város határában lévő gyümölcsös kertbe látogattak a Kiskertész szakkörösök és a 4.b osztály tanulói kerékpártúra keretében. 

Képek megtekinthetők a galériában.

Nyílt sakk szakkör

2012. december 20-án iskolánkban nyílt sakkszakkört és szimultán tartottunk, melynek vendége Szabó Tibor korábbi OB II-es sakkozó és hobbi sakkoktató volt. A felhívásnak megfelelően a foglalkozáson nem csak a sakkszakkör állandó résztvevői vettek részt, hanem bárki aki, kedvet kapott a szimultánhoz.

Képek megtekinthetők a galériában.

Egészséges életmód 2. forduló

Elérhető az Egészséges életmód 2. fordulója.

A feladatlap letölthető itt.

Beadási határidő: 2018. április 13. péntek

Március 15-ei műsor

1848/1849 hősei előtt tisztelegtünk!

Az eseményről készült beszámolót, képeket, s magát a műsort is megtekintheti itt.

Házi helyesíró verseny

2018. február 23-án rendeztük meg iskolánkban a házi helyesíró versenyt az alsó tagozaton.

Képek megtekinthetők a galériában.

Víz világnapja

Iskolánk tanulói a helyi vízművel ismerkedtek. Nagyon örültünk, hogy láthattuk hogyan jut iható finom víz a lakásokba. Nagyon érdekesek voltak a szűrők. Ajándékot is kaptunk, aminek nagyon örültünk és köszönjük szépen!  4./d osztály

Képek megtekinthetők a galériában.

FIT kaland

Iskolánkból több 4. osztályos csapat is jelentkezett  a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja által meghirdetett FIT Kaland Országos Tehetségversenyre. 

Képek megtekinthetők a galériában.

Farsang

Február 18-án rendeztük meg a farsangi karnevált az alsó tagozaton és a diszkót a felső tagozaton.

Jól sikerült mindkét rendezvény. Tanulóink jól érezték magukat.

Képek megtekinthetők a galériában.

Versenyfelhívás

Egészségünk megőrzése legfontosabb feladataink egyike. Mindenki maga felelős saját jövője érdekében a helyes szokások kialakításáért, betartásáért. A versenybe 5-8. osztályos tanulók kapcsolódhatnak be. A feladatok letölthetők innen a honlapról, vagy kérhettek az iskola titkárságán kinyomtatott feladatlapot.

Az 1. forduló beküldési/leadási határideje: 2018. március 27. kedd.

A versenyfelhívás megtekinthető itt.

1. forduló: Feladatlap letölthető itt.

Iskolabörze

2018. március 2-án délután Iskolabörzét tartottunk. A börze alatt a leendő kiselsősök, s az őket elkísérő anyukák, apukák betekintést nyerhettek az iskola életébe. Megismerkedhettek a leendő osztályfőnökökkel és a zeneiskola által nyújtott lehetőségekkel. A bemutató után különféle játékos feladatok, bábszínház, táncház várta a nagycsoportos gyerkőcöket és szüleiket.

Képek megtekinthetők a galériában.

Köszönet

A kerekegyházi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány Kuratóriuma köszönetet mond azoknak, akik személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával támogatták. 

Részletek itt.

Határtalanul

Iskolánk 7. osztályos tanulóinak ebben az évben is lehetősége nyílt részt venni egy 5 napos erdélyi tanulmányi kiránduláson a HATÁRTALANUL! Program által, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma hirdetett meg és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatott.

Részleteket, az útinaplót és az útról készült videót megtekintheti itt.

IN MEMORIAM RÓNAI TIBOR

Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy iskolánk volt igazgatója Rónai Tibor vasárnap elhunyt. 

Temetése 2018.02.16-án 15:30-tól a Kerekegyházi Köztemetőben lesz.

IN MEMORIAM RÓNAI TIBOR

 

Elsősegély nyújtó verseny és Kisteleki vetélkedő

Kis teleki-Virág Vetélkedőről és az Elsősegélynyújtó Versenyről készült rövid beszámolót megtekintheti itt.

Mindig Kecskemétinek éreztem magam

Az Ifjúsági Otthon által meghirdetett közösségi játékban három osztály vett részt iskolánkból a 4. b, 4. c, és a 4. d. Sok feladatot oldottunk meg, valamint élményekben volt részünk.

Képek és részletek a galériában.

Kerékpáros ügyességi verseny

Az EGÉSZSÉGHÉT keretén belül 2017. október 11-én a diákönkormányzat kerékpáros ügyességi versenyt szervezett. 

Képek és részletek a galériában.

Meseíró pályázat

A Népmese Napja alkalmából második alkalommal hirdette meg az iskolai könyvtár a meseíró pályázatot, amelyre 2017-ben 35 pályázat érkezett be.

Képek és részletek a galériában.

Versek a zsebben

A „Versek a zsebben” körnek 2017. decemberi találkozója az adventi várakozás, a szeretet témáját ölelte föl. 

Képek és részletek a galériában.

Balatoni Farkas János Dolgozatíró Verseny

Dr. Újvári Zoltán 2016. október 1-ei kezdettel határozatlan időre, évenkénti ismétléssel létre kíván hozni egy alapítványt, amely a 7-14 év közötti kerekegyházi gyermekek lokálpatriotizmusát erősíti és településtörténeti ismereteit bővíti.

Szépírás verseny

Dr. Salacz László, Bács-Kiskun megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője, a Karácsonyi Ünnepek alkalmából Szépírás verseny pályázatot hirdetett: „Szerezz örömet egy verssel!” jelmondattal. A pályázat a választókerület általános iskoláinak minden alsó és felső tagozatos diákjának szólt.

Mikulás

December 6-án, szerdán iskolánkban járt a Mikulás. A gyerekek a kisebbektől a nagyobbakig örömmel fogadták a piros ruhás vendégünket. Az alsós osztályok mindegyikébe ellátogatott, ahol énekkel, versekkel, rajzokkal, s hangszeres előadásokkal kedveskedtek a tanulók neki.

Képek és részletek a galériában.

Hógolyó futás

A csípős hideg ellenére iskolánkból 18 tanuló indult el a kecskeméti Vízmű Dombnál megrendezett futóversenyen. 

Képek és részletek a galériában.

Adventi készülődés a 3.b-ben

2017. november 29- én, szerdán adventi családi délutánt tartottunk osztályunkban.

Képek és részletek a galériában.

Zenélő könyvtár

A hagyományoknak megfelelően a hónap utolsó keddjén, könyvtári hangversenyre szólt a meghívás. 

Képek és részletek a galériában.

Könyvtári kiállítás

2017. november 17-én, „Nelli világa” címmel megnyílt a Mini Tárlat, Koncz Nelli rajzaiból. A rajzok mellett verseivel is bemutatkozott az alkotó és a kedvenc zenéit is hallhatták az érdeklődők.

Képek és részletek a galériában.

Haláli jó túra a Pilisben

2017. november 11-én a Pilisben kirándultunk.

Képek és részletek a galériában.

Tűzoltó szakkör

2017.10.21.én került megrendezésre a Tűzoltó szakkör csapatépítő programja.

Képek és részletek a galériában.

1956-ra emlékeztünk

Október 20-án az 1956-os forradalomra emlékeztünk. A 8.c-s diákok nagyszerű és látványos műsorral reprezentálták az ’56-os eseményeket.

Képek és részletek a galériában.

Kerékpártúrán a 4.c

2017.10.17-én a 4.c osztály kerékpártúrára indult. A közeli vadaskert volt az úticél.

 Képek és részletek a galériában.

Kilátótól kilátóig

Az idei tanév első túrájára 2017. október 14-é került sor. Célunk a Budai-hegység volt, ahol három kilátó, az Erzsébet, a Kaán Károly, és a Makovecz Imre kilátó tetejéről csodálhattuk meg az őszi erdőt.

Képek és részletek a galériában.

Őszi futóverseny

2017. október 13-án az egészséghét keretein belül tartottuk az iskolai futóversenyt. 

Képek és részletek a galériában.

Egészséghét 2017

Október 9-13-ig zajlott iskolánkban az Egészséghét. 

Képek és részletek a galériában.

Október 6-i megemlékezés

Az idei tanévben is megemlékezést tartottunk október 6-án, melyben az 1848/49-es szabadságharcot, illetve azt lezáró aradi eseményeket idézték fel az iskola 6.d osztályos tanulói.

Képek és részletek a galériában.

Országos Könyvtári Napok

Egy kellemes délelőttöt töltött el a 4.c osztály a Városi Könyvtárban.

Képek és részletek a galériában.

Erdei iskola 5.a

2017. október 3-án az 5.a osztály lovaskocsis kiránduláson vett részt, mely során kilátogattak a Kondor tóhoz.

Képek és részletek a galériában.

Papírgyűjtés

2017. szeptember 27-28-án papírgyűjtést szervezett a Diákönkormányzat.

Képek és részletek a galériában.

Vadasparkban az 5.c

2017.09.12-én reggel nyolc órára érkeztek a lovaskocsik az iskola hátsó udvarára. Az első megálló a Fácántelep volt, ahol megnéztük az 5 hetes fácánokat, s körbejártuk a telepet.

Képek és részletek a galériában.

Tanévnyitó

2017. szeptember 1-én megkezdődött a 2017/2018-as tanév. Az első tanítási napon, reggel nyolc órakor az eddigi hagyományokat megtörve tartottuk a tanévnyitó ünnepséget. 

Képek és részletek a galériában.

Csiperó 2017

2017. július 02. és 09. között a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola képviseletében 28 személy vehetett részt egy csodálatos és felejthetetlen kiránduláson Csehországban.

Képek és részletek a galériában.

Kereki Könyvmoly tábor

Az Erzsébet-táborok pályázatának sikerességének köszönhetően 2017. június 3-án, 8,00 órakor megnyílt a II. Kereki Könyvmoly Tábor, a Móra Ferenc Általános Iskola és AMI Könyvtárában. Húsz diák részére nyújt elfoglaltságot a tábor, térítésmentesen, miután az Alapítvány támogatásával így még a minimális térítést sem kellett a szülőknek vállalniuk.

Képek és részletek a galériában.

Régebbi események

6041 Kerekegyháza, Szent István tér 6. Telefonszám: 06/76-545-070; 545-071; 371-151

Fax: 06/76-371-151 | E-mail: iroda@mfai.hu