2015/2016. tanév

Ballagás (2016)

Az idei tanévben is eljött az a pillanat, amikor a 8. évfolyamos tanulók elballagtak a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából.

A szokásokhoz híven az utolsó tanítási hét csütörtöki délutánján, a végzős tanulók osztályokba csoportosulva látogatták meg tanáraikat, s adták elő, énekelték el a szerenádi dalaikat. Voltak akik otthon fogadták a diákokat, s voltak akik egymással összefogva az iskola ebédlőjében várták a szerenádoló diákokat. Képek a szerenádról.

2016. június 11-én délelőtt a tanulók elbúcsúztak a tanáraiktól és az iskola dolgozóitól. Képek a tanárbúcsúztatóról.

Délután 5 órakor pedig megkezdődött a ballagás. A tanulók már 4 óra magaságában előbb a Kerekegyházi Művelődési Központ előtt gyülekeztek, majd az osztályteremben várták a hozzátartozókat, illetve az utolsó csengőszót, mely a búcsúzást jelentette számukra. A végzős tanulók a szokásokhoz híven végigvonultak az iskola épületén, majd az időjárás viszontagságainak közönhetően az iskola sportcsarnokában hallgatták meg a ballagási műsort. A műsor végeztével a tanulók egy-egy lufit eresztettek a magasba, szimbolizálva az iskolától való búcsúzást.

Bővebben »

Nemzeti összetartozás napja

2016. június 3-án és 6-án iskolánk 7.c osztályos tanulói megemlékezést tartottak a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a Katona József Művelődési Házban. Felkészítő tanáraik Keleme Zalán és Somodi Éva voltak.

Bővebben »

Gyermeknap (2016)

Bővebben »

Kerékpártúra Fülöpházán 2.d (2016-04-21)

2016. április 21-én a Kiskunság projekt keretén belül kerékpártúrát szervezett a 2./d osztály.
Az iskola udvaráról indultunk gyerekek, felnőttek, tanító nénik. Biztonságunkról egy polgárőr gondoskodott, aki végigkísért bennünket az úton. Célunk a Kiskunsági Nemzeti Park volt. Fülöpházán a központban megpihentünk, majd a falut elhagyva földúton mentünk a Naprózsa erdei iskoláig. Megtapasztaltuk a homokos talajt, kilométereken keresztül toltuk a kerékpárt. A báránypirosító tanösvényen gyalog mentünk végig. Ismerkedtünk a vidék növény és állatvilágával. Vidáman gurultunk le a buckáról. Nagyon jól éreztük magunkat.

Bővebben »

Tavaszi futóverseny

1. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Szombati Nóra

1.b

1.

Vas Lajos

1.a

2.

Kozák Dóra

1.a

2.

Kárász András

1.b

3.

Petró Pálma

1.b

3.

Keres Ádám

1.a

2. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Hámos Hanna

2.b

1.

Tóth Félix

2.d

2.

Langmajer Kincső

2.a

2.

Koncz Bence

2.a

3.

Vas Eliza

2.a

3.

Brinkusz Csaba

2.a

3. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Nagy Enikő

3.d

1.

Mozsárik Levente

3.a

2.

Kalmár Viktória

3.a

2.

Kozák Sándor

3.a

3.

Budai Amanda

3.c

3.

Fekete Máté

3.d

4. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Salga Mónika

4.b

1.

Krajcsovszki Márton

4.a

2.

Kovács Tímea

4.c

2.

Horváth Milán

4.c

3.

Selypes Eliza

4.d

3.

Krupa Zsolt

4.a

5. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Baga Dzsenifer

5.a

1.

Bartha Patrik

5.c

2.

Kulcsár Renáta Henriett

5.c

2.

Palotay Dávid

5.c

3.

Kotmajer Dóra

5.c

3.

Fodor Hunor

5.c

6. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Hefler Emese

6.c

1.

Fábián Csaba

6.c

2.

Fodor Naomi

6.c

2.

Gere Kornél

6.a

3.

Bednárik Natália

6.a

3.

Tőzsér Levente

6.b

7. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Kulcsár Nikolett

7.a

1.

Csendom Ádám

7.a

2.

Kovács Andrea

7.b

2.

Vizinger Károly

7.a

3.

Ungor Réka

7.a

3.

Bujdosó Dávid

7.b

8. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Baranyi Krisztina

8.c

1.

Szuhánszky Dávid

8.b

2.

Veroszta Emese

8.b

2.

Víg Dávid

8

3.

Zrínyi Vivien

8.a

3.

Kanyó Marcell

8.b

Bővebben »

Guinness-rekord kísérlet

...a kézmosás oktatásáról

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (ismertebb nevén ÁNTSZ) az iskolák számára hirdette meg a kézmosás oktatás programot május 5-re, a Kéztisztaság Világnapjára.

Május 5-e a Kéztisztaság Világnapja. A WHO ezt először az egészségügyi intézmények számára hívta életre. Novemberben volt Semmelveis Ignác halálának 150 éves évfordulója. Neki sokat köszönhetünk a kézfertőtlenítés fontosságának felismeréséért. Rá emlékezve az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (ismertebb nevén ÁNTSZ) az iskolák számára hirdette meg a kézmosás oktatás programot. Ezt úgy hirdették, hogy egyszerre egy központi tematika alapján történjen az oktatás délelőtt pontosan 10 órától, minimum 30 perc. Az óra vége nem volt kötött. ( szerintük kb. 40 perc alatt lehet megvalósítani). Az oktatáson részt vettek számával Guinness-rekordot kíséreltünk megdönteni országosan. Korábban Skócia tartotta több, mint 3 ezer fővel. Most kb. 13 000-en neveztünk. A dokumentálás szigorú szabályok szerint történik, amelyet Angliába küldenek ki. Így az eredmény később derül ki.

Bővebben »

V. Országos Szépíró Verseny

Az idei tanévben is megrendezésre került a z SNI és a BTM-es tanulók számára 5. évben meghirdetett szépíró verseny. Iskolánkból a megyei fordulón
• Makula Norman 4.b osztályos tanuló első helyezett,
• Rigó Abigél a 7.a osztályból pedig 2. helyezett lett.
Az elért eredményeknek köszönhetően az országos döntőn is részt vettek tanulóink 2016. április 16.-án Budapesten.
Az V. Országos Szépíró Verseny döntőjében Makula Norman 6. helyezést ért el.

Bővebben »

Matematika Csapatverseny

Iskolánk 2016. március 2-án ötödik alkalommal tartotta meg Játékos Matematika Csapatversenyét.

Az iskolák 4 fős csapatai játékos, gondolkodtató feladatok megoldása során adhattak számot tudásukról. A résztvevő 5 iskola közül az 1. helyezést Szentkirály, a 2. helyezést Kerekegyháza és a 3. helyet Lajosmizse csapata szerezte meg. A kerekegyházi csapat tagjai: Lukács Lizett Lili, Szeibert Milán, Jakubik Levente és Mészáros Dávid. Gratulálunk Nekik!

Bővebben »

Bozsik program 1. forduló

Bővebben »

Projektzáró ünnepség (2016)

Március 30 és április 29 között tartott a Kiskunság című három hetet megahaladó projekt. A Kiskunság természeti környezetének megismerése kerékpártúrák keretében, valamint ismeretterjesztő film megtekintése a Kiskunsági Nemzeti Parkból szerepelt például a programban. Ezen kívül több verseny is zajlott ebben az időszakban. A költészet napja alkalmából házi versmondó verseny alsó és felső tagozatban, levelező házi verseny az Egészséges életmódról. A projektzárón történt a helyezettek díjazása. Minden évben megemlékezünk iskolánk névadója, Móra Ferenc munkásságáról, a  4. évfolyam idéz műveiből és megkoszorúzzák Móra Ferenc emlékplakettjét. A projekt során készült munkákból kiállítás nyíl az aulában.

Bővebben »

Hej Rákóczi, Bercsényi előadás

Nagy Csaba tárogató művész tartott rendhagyó ének és történelem órát iskolánkban a 3-8. évfolyam tanulóinak. A Rákóczi tárogató egyesület által a Bethlen Gábor Alap támogatásával, volt lehetőség térítésmentesen a koncerten részt venni. A történelmi ismeretek felelevenítése mellett megszólaltak a kuruc kort idéző dallamok a tárogató csodálatos hangján. A műsorba a tanulókat is bevonta a művész, amellyel még inkább fokozta érdeklődésüket. Az óra közös énekléssel ért véget.

2016.03.09-én.

Bővebben »

Március 15-i műsor

1848/49 hősei előtt tisztelegtünk

A március 15-i megemlékezésen a 7. a osztály állt színpadra. A hosszú hétvége miatt már 11-én lezajlott az iskolai ünnepség, ám az ünnepnapon is szerepeltek diákjaink a városi rendezvényen. Sok-sok gyakorlás, próbák hosszú sora előzte meg a szereplést - nem hiába! Tartalmas és látványos műsorral rukkoltak elő a hetedikesek, s a díszletet is maguk festették. A forgatókönyvet Pálházi Ilona tanárnő állította össze. A műsor betanításában a gyerekek segítségére volt Halcsikné Fejes Anetta osztályfőnök, a lebonyolításban pedig Árvai Tamás és Herczeg Irén tanárnő is közreműködött.

Bővebben »

Angol verseny

Iskolánk ebben a tanévben is részt vett a FOX nemzetközi angol nyelvi versenyen. Idén kilenc negyedik, egy ötödik valamint egy nyolcadik osztályos tanuló mérettette meg magát angol nyelvből. A feleletválasztós teszt kitöltéséhez egy angol nyelvű könyvet is el kellett olvasniuk a tanulóknak, valamint országismereti tudásukra is szükség volt. Eredményhirdetés március végén várható.

Bővebben »

Sulibörze

Bővebben »

Farsang - 2016

Hagyományos farsangi délutánokat február 12-én tartottuk a diákönkormányzat szervezésében. A színpompás délutánon először az alsósok vették birtokukba a hangulatosan feldíszített sportcsarnokot. A kicsinyek mind jelmezbe öltöztek és a tanító nénikkel együtt vonulnak fel az ötletesebbnél ötletesebb maskarákba. Láthattunk szőlőfürtöt, szélmalmot, kampó kezű kalózt, boszorkányt seprűnyélen, dobozból kiugró meglepetés-bohócot, s még megannyi kedves figurát.

Őket a nyolcadikosok követték, akik elegáns keringőjükkel méltán vívták ki a közönség tapsát.
A felső tagozatosok a nyitótánc után az aulában diszkózhattak estig. Mind nekik, mind pedig az alsósoknak is szerveztünk tombolasorsolást, ahol kedves ajándékok találtak gazdára. A főnyeremény egy-egy ízletes torta volt.

Bőven jutott farsangi fánk is mindenkinek - ezúton köszönjük a konyhások odaadó munkáját. Aki ezen a napon a közös télbúcsúztatást választotta az otthoni számítógépezés helyett, jól járt, hisz szép élményekkel lett gazdagabb.

Bővebben »

Alapítványi bál - 2015

„Kerekegyházi általános iskola gyermekeiért” Alapítvány 2015. évi bálja

November 21-én rendeztük meg a hagyományos alapítványi bálunkat az általános iskola szépen feldíszített sportcsarnokában. Mintegy kétszáz vendég érezte fontosnak, hogy részvételével támogassa iskolánk tanulóit. Az iskola konyháján készült az ízletes pacalpörkölt, a sültes tál és a házias ízű sütemények is. A bálra négy osztály: a 2.d, a 3.b, a 4.b és a 4.d, és a Nyitnikék kórus készült vidám műsorral a közönség szórakoztatására. A pedagógusok alkalmi énekkara, majd táncos csapata megalapozta a jó hangulatot, amely hajnalig tartott. Éjfél után a szerencsésebbek értékes tombola ajándékokat vihettek haza. A bál sikeréhez felajánlásukkal járultak hozzá vállalkozók, egyesületek és magánszemélyek, akiknek ezúton is szeretnénk köszönetet mondani. Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki tombola ajándékkal vagy egyéb módon segített a rendezvény sikeres lebonyolításában. A bál bevételét az informatikai eszköztárunk bővítésére, korszerűsítésére, illetve az iskolaudvar további rendezésére szeretnénk felhasználni.

Szakálné Galbavi Márta

Bővebben »

Október 23-i megemlékezés

Bővebben »

Október 6-i megemlékezés

2015. október 6.

"A föld alól, a magyar föld alól

A vértanúk szent lelke földalol:

E nagy napon, hol emlék s béke leng,

A bús bitókra hittel nézzetek!

 

1849. október 6-án az aradi vértanukra emlékeztünk, iskolai rendezvény keretében, melyre nagy szeretettel és igyekezettel készült a 6.b osztály, Csorbáné Kovács Rozália osztályfőnök felkészítésével.

 

„Mind – Azoknak, akik itt vesztették életük,

Mindörökkön örökké

Áldva legyen szent nevük.”

Bővebben »

Európai Mobilitási Hét

2015. szeptember 16-án került sor a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában az Európai Mobilitási Hét keretében rendezett program lebonyolítására. A délután a felső tagozatosok kerékpározást népszerűsítő felvonulásával kezdődött. Több, mint 30 tanuló tekert a Fő utcán és a vele párhuzamos Andrássy úton. Amely osztályokból legtöbben vettek részt, jutalmul kerékpár felszerelést kaptak (fényvisszaverő karkötők, küllőtisztító gyöngyök, prizmák, küllődíszek, villogók). Ezután a környezetvédelmi totó következett. A legjobb megoldásokat két korosztályban díjaztuk. Az 5-6. és a 7-8. osztályosok mezőnyében. A 30 versenyzőből a legügyesebbek kerékpárvillogókat, ledes elemlámpákat, napelemes zsebszámológépet kaptak. Amíg a tanár nénikből álló zsűri értékelte a feladatlapokat, a gyerekek uzsonnára sajtos pogácsát, frissen préselt gyümölcslevet és müzli szeletet fogyaszthattak.

Szakálné Galbavi Márta
ig.h.

Bővebben »

Tanévnyitó ünnepség - (2015)

Augusztus 31-én délután zajlott az iskolában az ünnepélyes tanévnyitó. A két egész napos és két félnapos rendszerű osztályban összesen 90 első osztályos kisdiák kezdte meg általános iskolai tanulmányait. Az iskola kapuján az 5. évfolyam tanulói vezették be a legkisebbeket az ünnepségre. A 3. évfolyam vidám, tanévre hangoló műsora után Gyurkovics Balázsné intézményvezető hivatalos évnyitó gondolatai és tájékoztatása következett. A 2015/2016. tanév 634 tanulóval 31 tanulócsoportban indult.

Bővebben »

Események

Vackor Vár Erdei Iskola

2018. október 16-án az 5. b osztály egy napos tanulmányi kiránduláson vett részt a Vackor Vár Erdei Iskolában, a Kecskemét-Hetényegyháza melletti Nyíri erdőben.

Képek és részletek a galériában.

Színházban jártunk

A kecskeméti Katona József Színház 2014 óta évente két alkalommal hívja meg azon családok gyermekeit, akik anyagi nehézségeik miatt más módon nem tudnának ebben a díszes épületben szórakozni és művelődni. 

Képek és részletek a galériában.

 

Október 23-i műsor

"Ne feledd a tért, hol elestek ők..."


A hagyományokhoz híven az idén is az egyik 8. osztály készítette az október 23-ai iskolai és városi megemlékezésre a műsort. 

A részleteket és a képeket megtekintheti a galériában.

90 éves az iskola

Iskolánk építésének 90.évfordulója alkalmából rendezett projekthét alkalmával pillanatképek a múltból...

Kedves egykori Tanáraink, és Tanítványok! Ha valakinek van még a fiókjában megbújó régi emléke, képeslapja, fényképe szívesen fogadnánk annak megosztását ezen az iskola facebook oldalán. Előre is köszönjük szépen!!!

További képeket megtekintheti a galériában.

Október 6-i megemlékezés

A tizenhárom aradi vértanú halálának 169 . évfordulóján a 6.a osztály tanulói emlékeztek. 

Képek és részletek a galériában.

Őszi futóverseny

2018. szeptember 28-án egy verőfényes őszi napon került megrendezésre iskolánkban a hagyományos őszi futóverseny. 

Képek és eredmények a galériában.

Tanévnyitó

Tanévnyitó ünnepség az iskolában:
2018. szeptember 3-án, hétfőn 8 órakor.

Részletekért kattintson ide.

Középkori kézművesek tábora

Az EFOP-3.2.5-17-2017 Pályaorientáció, kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében pályázatban az „Egy cél, több út!” projekt keretein belül „Középkori kézművesek tábora” címmel 2018. július 30 – augusztus 4. között pályaorientációs tábor valósult meg Parádfürdőn 41 tanuló és 8 pedagógus részvételével.

Képek és részletek a galériában.

Nyári napközis táborok

EFOP - 3.3.5-17-2017-00029 számú pályázat: „Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása a Kecskeméti Tankerületi Központban” – Tematikus hetek – nyári napközis táborok.

Június 3-4. hetében 210 tanuló táborozott térítésmentesen a program keretében. 6 napközis és 1 bentlakásos tábor volt.

A programról készített beszámolót megtekintheti itt.

Meseváros a 3. b-ben

A Kecskeméti Katona József Színház és iskolánk egy Együttműködési megállapodást kötött arról, hogy iskolánk egyik osztálya (3.b) részt vesz a színház által megnyert pályázat megvalósításában, mely 3 félévig tart.

Képek és részletek a galériában.

Ballagás

Az idei tanévben is eljött az a pillanat, amikor a 8. évfolyamos tanulók elballagtak a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából.

Képek és részletek a galériában.

Tanévzáró

2018. június 22-én az intézményvezető Gyurkovics Balázsné lezárta a 2017/18-as tanévet.

Képek és részletek a galériában.

Nemzeti Összetartozás Napja

2018. június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából iskolánk 7.a osztályos diákjai megemlékezést tartottak a Katona József Művelődési Házban.

Képek és részletek a galériában.

Tavaszi futóverseny

2018. május utolsó szerdáján iskolánk ismét csatlakozott a Kihívás napja országos mozgalomhoz. Már szokássá vált, hogy ezen a napon tartjuk a kerekegyházi sportpályán a tavaszi futóversenyt. A képek és az eredmények megtekinthetők itt.

Pályaorientációs napok

Az idei tanévben az "EFOP-3.2.5-17-2017 Pályaorientáció, kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében" pályázat keretén belül két alkalommal is lehetőség adódott a tovobbtanulás előtt álló tanulóknak és szüleiknek egy-egy pályorientációs előadáson és beszélgetésen való részvételre.

Képek és részletek a galériában. 

Különleges színház látogatás

2018.04.10-én iskolánk tanulói közül 25 gyermeknek volt lehetősége metekinteni a Hókirálynő című zenés, balett elemekkel megtűzdelt kis mese előadást.

Képek és részletek a galériában.

Egészséges életmód 3. forduló

Elérhető az Egészséges életmód 3. fordulójának feladatlapja.

Beküldési határidő: 2018. április 26.

A feladatlap megtekinthetó itt.

Vitágültetés

Virágokat ültettek a Kiskertész szakkörösök a Föld Napja alkalmából az iskola udvarán található virágtartókba. A tavasztól őszig nyíló színes virágok még otthonosabbá, esztétikusabbá teszik a környezetet.

Képek megtekinthetők a galériában.

Látogatás a gyümölcsös kertbe

A város határában lévő gyümölcsös kertbe látogattak a Kiskertész szakkörösök és a 4.b osztály tanulói kerékpártúra keretében. 

Képek megtekinthetők a galériában.

Nyílt sakk szakkör

2012. december 20-án iskolánkban nyílt sakkszakkört és szimultán tartottunk, melynek vendége Szabó Tibor korábbi OB II-es sakkozó és hobbi sakkoktató volt. A felhívásnak megfelelően a foglalkozáson nem csak a sakkszakkör állandó résztvevői vettek részt, hanem bárki aki, kedvet kapott a szimultánhoz.

Képek megtekinthetők a galériában.

Egészséges életmód 2. forduló

Elérhető az Egészséges életmód 2. fordulója.

A feladatlap letölthető itt.

Beadási határidő: 2018. április 13. péntek

Március 15-ei műsor

1848/1849 hősei előtt tisztelegtünk!

Az eseményről készült beszámolót, képeket, s magát a műsort is megtekintheti itt.

Házi helyesíró verseny

2018. február 23-án rendeztük meg iskolánkban a házi helyesíró versenyt az alsó tagozaton.

Képek megtekinthetők a galériában.

Víz világnapja

Iskolánk tanulói a helyi vízművel ismerkedtek. Nagyon örültünk, hogy láthattuk hogyan jut iható finom víz a lakásokba. Nagyon érdekesek voltak a szűrők. Ajándékot is kaptunk, aminek nagyon örültünk és köszönjük szépen!  4./d osztály

Képek megtekinthetők a galériában.

FIT kaland

Iskolánkból több 4. osztályos csapat is jelentkezett  a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja által meghirdetett FIT Kaland Országos Tehetségversenyre. 

Képek megtekinthetők a galériában.

Farsang

Február 18-án rendeztük meg a farsangi karnevált az alsó tagozaton és a diszkót a felső tagozaton.

Jól sikerült mindkét rendezvény. Tanulóink jól érezték magukat.

Képek megtekinthetők a galériában.

Versenyfelhívás

Egészségünk megőrzése legfontosabb feladataink egyike. Mindenki maga felelős saját jövője érdekében a helyes szokások kialakításáért, betartásáért. A versenybe 5-8. osztályos tanulók kapcsolódhatnak be. A feladatok letölthetők innen a honlapról, vagy kérhettek az iskola titkárságán kinyomtatott feladatlapot.

Az 1. forduló beküldési/leadási határideje: 2018. március 27. kedd.

A versenyfelhívás megtekinthető itt.

1. forduló: Feladatlap letölthető itt.

Iskolabörze

2018. március 2-án délután Iskolabörzét tartottunk. A börze alatt a leendő kiselsősök, s az őket elkísérő anyukák, apukák betekintést nyerhettek az iskola életébe. Megismerkedhettek a leendő osztályfőnökökkel és a zeneiskola által nyújtott lehetőségekkel. A bemutató után különféle játékos feladatok, bábszínház, táncház várta a nagycsoportos gyerkőcöket és szüleiket.

Képek megtekinthetők a galériában.

Köszönet

A kerekegyházi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány Kuratóriuma köszönetet mond azoknak, akik személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával támogatták. 

Részletek itt.

Határtalanul

Iskolánk 7. osztályos tanulóinak ebben az évben is lehetősége nyílt részt venni egy 5 napos erdélyi tanulmányi kiránduláson a HATÁRTALANUL! Program által, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma hirdetett meg és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatott.

Részleteket, az útinaplót és az útról készült videót megtekintheti itt.

IN MEMORIAM RÓNAI TIBOR

Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy iskolánk volt igazgatója Rónai Tibor vasárnap elhunyt. 

Temetése 2018.02.16-án 15:30-tól a Kerekegyházi Köztemetőben lesz.

IN MEMORIAM RÓNAI TIBOR

 

Elsősegély nyújtó verseny és Kisteleki vetélkedő

Kis teleki-Virág Vetélkedőről és az Elsősegélynyújtó Versenyről készült rövid beszámolót megtekintheti itt.

Mindig Kecskemétinek éreztem magam

Az Ifjúsági Otthon által meghirdetett közösségi játékban három osztály vett részt iskolánkból a 4. b, 4. c, és a 4. d. Sok feladatot oldottunk meg, valamint élményekben volt részünk.

Képek és részletek a galériában.

Kerékpáros ügyességi verseny

Az EGÉSZSÉGHÉT keretén belül 2017. október 11-én a diákönkormányzat kerékpáros ügyességi versenyt szervezett. 

Képek és részletek a galériában.

Meseíró pályázat

A Népmese Napja alkalmából második alkalommal hirdette meg az iskolai könyvtár a meseíró pályázatot, amelyre 2017-ben 35 pályázat érkezett be.

Képek és részletek a galériában.

Versek a zsebben

A „Versek a zsebben” körnek 2017. decemberi találkozója az adventi várakozás, a szeretet témáját ölelte föl. 

Képek és részletek a galériában.

Balatoni Farkas János Dolgozatíró Verseny

Dr. Újvári Zoltán 2016. október 1-ei kezdettel határozatlan időre, évenkénti ismétléssel létre kíván hozni egy alapítványt, amely a 7-14 év közötti kerekegyházi gyermekek lokálpatriotizmusát erősíti és településtörténeti ismereteit bővíti.

Szépírás verseny

Dr. Salacz László, Bács-Kiskun megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője, a Karácsonyi Ünnepek alkalmából Szépírás verseny pályázatot hirdetett: „Szerezz örömet egy verssel!” jelmondattal. A pályázat a választókerület általános iskoláinak minden alsó és felső tagozatos diákjának szólt.

Mikulás

December 6-án, szerdán iskolánkban járt a Mikulás. A gyerekek a kisebbektől a nagyobbakig örömmel fogadták a piros ruhás vendégünket. Az alsós osztályok mindegyikébe ellátogatott, ahol énekkel, versekkel, rajzokkal, s hangszeres előadásokkal kedveskedtek a tanulók neki.

Képek és részletek a galériában.

Hógolyó futás

A csípős hideg ellenére iskolánkból 18 tanuló indult el a kecskeméti Vízmű Dombnál megrendezett futóversenyen. 

Képek és részletek a galériában.

Adventi készülődés a 3.b-ben

2017. november 29- én, szerdán adventi családi délutánt tartottunk osztályunkban.

Képek és részletek a galériában.

Zenélő könyvtár

A hagyományoknak megfelelően a hónap utolsó keddjén, könyvtári hangversenyre szólt a meghívás. 

Képek és részletek a galériában.

Könyvtári kiállítás

2017. november 17-én, „Nelli világa” címmel megnyílt a Mini Tárlat, Koncz Nelli rajzaiból. A rajzok mellett verseivel is bemutatkozott az alkotó és a kedvenc zenéit is hallhatták az érdeklődők.

Képek és részletek a galériában.

Haláli jó túra a Pilisben

2017. november 11-én a Pilisben kirándultunk.

Képek és részletek a galériában.

Tűzoltó szakkör

2017.10.21.én került megrendezésre a Tűzoltó szakkör csapatépítő programja.

Képek és részletek a galériában.

1956-ra emlékeztünk

Október 20-án az 1956-os forradalomra emlékeztünk. A 8.c-s diákok nagyszerű és látványos műsorral reprezentálták az ’56-os eseményeket.

Képek és részletek a galériában.

Kerékpártúrán a 4.c

2017.10.17-én a 4.c osztály kerékpártúrára indult. A közeli vadaskert volt az úticél.

 Képek és részletek a galériában.

Kilátótól kilátóig

Az idei tanév első túrájára 2017. október 14-é került sor. Célunk a Budai-hegység volt, ahol három kilátó, az Erzsébet, a Kaán Károly, és a Makovecz Imre kilátó tetejéről csodálhattuk meg az őszi erdőt.

Képek és részletek a galériában.

Őszi futóverseny

2017. október 13-án az egészséghét keretein belül tartottuk az iskolai futóversenyt. 

Képek és részletek a galériában.

Egészséghét 2017

Október 9-13-ig zajlott iskolánkban az Egészséghét. 

Képek és részletek a galériában.

Október 6-i megemlékezés

Az idei tanévben is megemlékezést tartottunk október 6-án, melyben az 1848/49-es szabadságharcot, illetve azt lezáró aradi eseményeket idézték fel az iskola 6.d osztályos tanulói.

Képek és részletek a galériában.

Országos Könyvtári Napok

Egy kellemes délelőttöt töltött el a 4.c osztály a Városi Könyvtárban.

Képek és részletek a galériában.

Erdei iskola 5.a

2017. október 3-án az 5.a osztály lovaskocsis kiránduláson vett részt, mely során kilátogattak a Kondor tóhoz.

Képek és részletek a galériában.

Papírgyűjtés

2017. szeptember 27-28-án papírgyűjtést szervezett a Diákönkormányzat.

Képek és részletek a galériában.

Vadasparkban az 5.c

2017.09.12-én reggel nyolc órára érkeztek a lovaskocsik az iskola hátsó udvarára. Az első megálló a Fácántelep volt, ahol megnéztük az 5 hetes fácánokat, s körbejártuk a telepet.

Képek és részletek a galériában.

Tanévnyitó

2017. szeptember 1-én megkezdődött a 2017/2018-as tanév. Az első tanítási napon, reggel nyolc órakor az eddigi hagyományokat megtörve tartottuk a tanévnyitó ünnepséget. 

Képek és részletek a galériában.

Csiperó 2017

2017. július 02. és 09. között a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola képviseletében 28 személy vehetett részt egy csodálatos és felejthetetlen kiránduláson Csehországban.

Képek és részletek a galériában.

Kereki Könyvmoly tábor

Az Erzsébet-táborok pályázatának sikerességének köszönhetően 2017. június 3-án, 8,00 órakor megnyílt a II. Kereki Könyvmoly Tábor, a Móra Ferenc Általános Iskola és AMI Könyvtárában. Húsz diák részére nyújt elfoglaltságot a tábor, térítésmentesen, miután az Alapítvány támogatásával így még a minimális térítést sem kellett a szülőknek vállalniuk.

Képek és részletek a galériában.

Régebbi események

6041 Kerekegyháza, Szent István tér 6. Telefonszám: 06/76-545-070; 545-071; 371-151

Fax: 06/76-371-151 | E-mail: iroda@mfai.hu