Szakkörök

Iskolánkban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az itt tanuló diákok amellett, hogy megszerzik az életkoruknak megfelelő tantárgyi ismeretket, amelyek biztos alapot nyújtanak a továbbtanuláshoz, mindennapjaikat színesítsük, élénkítsük egyéb programokkal, rendezvényekkel, illetve különböző versenyekkel, szakkörökkel.

Alapfokú Művészetoktatási Intézményként, fontosnak tartjuk a zenei képzések sokféleségét, és természetesen magas színvonalát. A gyerekek választhatnak a következő hangszerek közül: zongora, furulya, dob, fuvola, trombita és gitár.

A mai rohanó világban rendkívül fontosnak tartjuk a mindennapi testnevelést, ezt szem előtt tartva a gyerekek beiratkozhatnak népi táncra, kézilabdára, kosárlabdára, asztali teniszre, karatéra, társastáncra, ill. tömegsportra.

Lehetőségük van továbbá a dráma, a képzőművészet, és a barkácsolás terén is kipróbálni tehetségüket, képességeiket.

Színház:

Közel tíz éve működik Gyurkovics Balázsné igazgató asszony vezetésével a színjátszó szakkör  A színjátszás alapjait, mesterségbeli fogásait, fortélyait ismerhetik meg tanulóink. Évente  többször is lehetőségük van arra, hogy kibontakoztassák,   és megmutassák tehetségüket a többi diáknak , tanáraiknak, és  természetesen szüleiknek is.

Önismeretfejlesztés,szókincsbővítés, továbbtanuláshoz bátrabakká válnak.

Népi tánc:

Csőszi Barbara táncpedagógus vezetésével az első osztályosoktól kezdve minden korosztály részt vehet a tánccsoport munkájában. Fellépéseik óriási sikert aratnak. Gyönyörű ruháik a tánccsoport tulajdonában vannak.

Karate:

Az idei tanévtől újra lehetőség adódott csatlakozni a kyokushin karate csapatához. A gyerekek heti 2 alkalommal rendszeresen edzik testüket, lelküket Kishalmi Péter (2 dan) edző vezetésével, elsajátítják az önvédelem alapvető mozdulatait, miközben megismerik és szem előtt tartják a kyokushin karate megalapítójának, Masutatsu Oyama ( 1923-1994) irányító jelmondatait:

„ Hajtsd le a fejed!"

„ A szemed szegezd magasra!"

„ A nyelved használd mértéktartóan!"

„ Tárd szélesre a szíved!"

„ A szülők iránti tiszteletet mindig alapul véve légy mások hasznára!"

És: „ Soha ne add fel!"

Barkács:

Heti rendszerességgel vehetnék részt az órákon a gyerekek, akik rendkívüli örömmel barkácsolnak akár önállóan, akár pedagógus segítséggel, illetve csoportban. A szakkör éves programját, évek óta a művészeti iskolánkban oktató pedagógusok állították össze az évszakoknak,  ünnepeknek megfelelően. Legyen az egy hétköznapi dekoráció, játék, vagy akár egy karácsonyi ajándék, a gyerekek kezei közül szebbnél szebb munkák kerülnek ki. Megmutathatják élénk fantáziájukat, kreativitásukat, fejleszthetik már meglévő képességeiket és nem utolsó sorban újabb és újabb technikákkal, eszközökkel ismerkedhetnek meg.

Társastánc:

2001 szeptember 1-től az iskolánkban addig csak zeneoktatásra létrehozott művészi tagozat társastánc. Nagy érdeklődés volt az újdonságok iránt. Társastánc tanulására is bőven volt jelentkező: 24 fiú és 37 leány vágott neki az ismeretlennek szeptembertől. Sokan nem tudták, mire vállalkoznak. Amit eddig láttak, a csillogó ruhák, a szép tartású és mozgású fiúk/lányok, a megérdemelt tapsok, kupák, elismerések csak a jobbik oldalát mutatták a művészeti ágnak. A nehezebbet és szürkét, a monoton munkát csak most tapasztalták. Nem is tetszett mindenkinek a csillogásig vezető nehéz, rögös út. Az első év után a csoportból 37 növendék ment másik évfolyamra. Ma a csoport 7. évfolyamos és 12 főből áll.

Jelenleg már első osztálytól kezdve lehet társastánc szakkörre jelentkezni az itt tanuló diákoknak. A szakkört Csőszi Sándor tanár úr vezeti szívvel lélekkel, próbálja teljes tudását átadni a vállalkozó ifjúságnak, akik nem feltétlen versenytáncosok szeretnének lenni, hanem  az a céljuk, hogy együtt érjenek el eredményeket, de ezen felül legyen lehetőségük műsorszámaikon keresztül megmutatni a tudásukat. Ezért tanulnak bemutatkozó etűdöket, lazább, majd bonyolultabb formációkat.

Kézilabda:

Görbéné Márki Éva vagyok. A Bugyi SE női kézilabda csapatában játszom, NB II-ben. Tagja vagyok még egy senior 33+-os csapatnak, akikkel idén megnyertük az Európa bajnokságot.

Az iskolában testnevelést és kézilabdát oktatok. Az edzéseket heti 4 órában tartom. A 3. osztálytól a 8. osztályig, fiúknak és lányoknak egyaránt. Nagy örömmel tölt el, hogy a létszám egyre növekszik. Továbbra is várjuk szeretettel a sportág iránt érdeklődő gyerekeket.

Mint a Kerekegyházi SE női kézilabda csapat edzője fontosnak tartom az utánpótlás nevelést az iskolában.

Tömegsport:

2008. szeptemberében indult el iskolánkban a tömegsport heti 4 órában. Legfőbb célja, hogy a heti 3 testnevelés órát kibővítsük a gyermekek mindennapi testmozgása érdekében. Nagyrészt azok  a gyerekek veszik igénybe, akiknek nincs idejük heti több edzésre járni, „csupán" egészséges, képességeiknek, teherbírásuknak megfelelő testmozgást szeretnének végezni.

Amíg az időjárás engedte, hetente 2-szer görkorcsolyáztunk az udvaron, és 15 km-es kerékpártúrákat tettünk. A sportcsarnokban aerobicra, tollaslabdázásra, akadályversenyzésre, labdajátékokra van lehetőségük a gyerekeknek.

Képzőművészeti szakkör:

A Képzőművészeti tanszak 2003 szeptemberétől indult be, 40 fővel. A jelenleg szakköri formában működő Képzőművészeti foglalkozások népszerűségét mutatja az évről évre növekvő jelentkezők száma. A három csoportban (60 fő), korosztályonként differenciált feladatokat oldanak meg, különböző technikákat sajátítanak el a résztvevők.

A tehetséges tanulók. a rajzolással, mintázással (kerámia), korongozással, festéssel, grafikával, bábkészítéssel, tűzzománccal ismerkedhetnek meg .Célunk a technikai ismeretek bővítése mellett, a fantázia, az alkotóképesség, fejlesztése, a szép-érzék, esztétikum felé való nyitottság kialakítása, érzelmi nevelés.

A tanszakon, szakkörön tanuló gyermekeink közül többen folytatták tanulmányaikat a Kandó Kálmán Képzőművészeti Szakközépiskolában, illetve a szegedi Tömörkény István Művészeti Gimnáziumban. 

Események

Vackor Vár Erdei Iskola

2018. október 16-án az 5. b osztály egy napos tanulmányi kiránduláson vett részt a Vackor Vár Erdei Iskolában, a Kecskemét-Hetényegyháza melletti Nyíri erdőben.

Képek és részletek a galériában.

Színházban jártunk

A kecskeméti Katona József Színház 2014 óta évente két alkalommal hívja meg azon családok gyermekeit, akik anyagi nehézségeik miatt más módon nem tudnának ebben a díszes épületben szórakozni és művelődni. 

Képek és részletek a galériában.

 

Október 23-i műsor

"Ne feledd a tért, hol elestek ők..."


A hagyományokhoz híven az idén is az egyik 8. osztály készítette az október 23-ai iskolai és városi megemlékezésre a műsort. 

A részleteket és a képeket megtekintheti a galériában.

90 éves az iskola

Iskolánk építésének 90.évfordulója alkalmából rendezett projekthét alkalmával pillanatképek a múltból...

Kedves egykori Tanáraink, és Tanítványok! Ha valakinek van még a fiókjában megbújó régi emléke, képeslapja, fényképe szívesen fogadnánk annak megosztását ezen az iskola facebook oldalán. Előre is köszönjük szépen!!!

További képeket megtekintheti a galériában.

Október 6-i megemlékezés

A tizenhárom aradi vértanú halálának 169 . évfordulóján a 6.a osztály tanulói emlékeztek. 

Képek és részletek a galériában.

Őszi futóverseny

2018. szeptember 28-án egy verőfényes őszi napon került megrendezésre iskolánkban a hagyományos őszi futóverseny. 

Képek és eredmények a galériában.

Tanévnyitó

Tanévnyitó ünnepség az iskolában:
2018. szeptember 3-án, hétfőn 8 órakor.

Részletekért kattintson ide.

Középkori kézművesek tábora

Az EFOP-3.2.5-17-2017 Pályaorientáció, kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében pályázatban az „Egy cél, több út!” projekt keretein belül „Középkori kézművesek tábora” címmel 2018. július 30 – augusztus 4. között pályaorientációs tábor valósult meg Parádfürdőn 41 tanuló és 8 pedagógus részvételével.

Képek és részletek a galériában.

Nyári napközis táborok

EFOP - 3.3.5-17-2017-00029 számú pályázat: „Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása a Kecskeméti Tankerületi Központban” – Tematikus hetek – nyári napközis táborok.

Június 3-4. hetében 210 tanuló táborozott térítésmentesen a program keretében. 6 napközis és 1 bentlakásos tábor volt.

A programról készített beszámolót megtekintheti itt.

Meseváros a 3. b-ben

A Kecskeméti Katona József Színház és iskolánk egy Együttműködési megállapodást kötött arról, hogy iskolánk egyik osztálya (3.b) részt vesz a színház által megnyert pályázat megvalósításában, mely 3 félévig tart.

Képek és részletek a galériában.

Ballagás

Az idei tanévben is eljött az a pillanat, amikor a 8. évfolyamos tanulók elballagtak a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából.

Képek és részletek a galériában.

Tanévzáró

2018. június 22-én az intézményvezető Gyurkovics Balázsné lezárta a 2017/18-as tanévet.

Képek és részletek a galériában.

Nemzeti Összetartozás Napja

2018. június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából iskolánk 7.a osztályos diákjai megemlékezést tartottak a Katona József Művelődési Házban.

Képek és részletek a galériában.

Tavaszi futóverseny

2018. május utolsó szerdáján iskolánk ismét csatlakozott a Kihívás napja országos mozgalomhoz. Már szokássá vált, hogy ezen a napon tartjuk a kerekegyházi sportpályán a tavaszi futóversenyt. A képek és az eredmények megtekinthetők itt.

Pályaorientációs napok

Az idei tanévben az "EFOP-3.2.5-17-2017 Pályaorientáció, kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében" pályázat keretén belül két alkalommal is lehetőség adódott a tovobbtanulás előtt álló tanulóknak és szüleiknek egy-egy pályorientációs előadáson és beszélgetésen való részvételre.

Képek és részletek a galériában. 

Különleges színház látogatás

2018.04.10-én iskolánk tanulói közül 25 gyermeknek volt lehetősége metekinteni a Hókirálynő című zenés, balett elemekkel megtűzdelt kis mese előadást.

Képek és részletek a galériában.

Egészséges életmód 3. forduló

Elérhető az Egészséges életmód 3. fordulójának feladatlapja.

Beküldési határidő: 2018. április 26.

A feladatlap megtekinthetó itt.

Vitágültetés

Virágokat ültettek a Kiskertész szakkörösök a Föld Napja alkalmából az iskola udvarán található virágtartókba. A tavasztól őszig nyíló színes virágok még otthonosabbá, esztétikusabbá teszik a környezetet.

Képek megtekinthetők a galériában.

Látogatás a gyümölcsös kertbe

A város határában lévő gyümölcsös kertbe látogattak a Kiskertész szakkörösök és a 4.b osztály tanulói kerékpártúra keretében. 

Képek megtekinthetők a galériában.

Nyílt sakk szakkör

2012. december 20-án iskolánkban nyílt sakkszakkört és szimultán tartottunk, melynek vendége Szabó Tibor korábbi OB II-es sakkozó és hobbi sakkoktató volt. A felhívásnak megfelelően a foglalkozáson nem csak a sakkszakkör állandó résztvevői vettek részt, hanem bárki aki, kedvet kapott a szimultánhoz.

Képek megtekinthetők a galériában.

Egészséges életmód 2. forduló

Elérhető az Egészséges életmód 2. fordulója.

A feladatlap letölthető itt.

Beadási határidő: 2018. április 13. péntek

Március 15-ei műsor

1848/1849 hősei előtt tisztelegtünk!

Az eseményről készült beszámolót, képeket, s magát a műsort is megtekintheti itt.

Házi helyesíró verseny

2018. február 23-án rendeztük meg iskolánkban a házi helyesíró versenyt az alsó tagozaton.

Képek megtekinthetők a galériában.

Víz világnapja

Iskolánk tanulói a helyi vízművel ismerkedtek. Nagyon örültünk, hogy láthattuk hogyan jut iható finom víz a lakásokba. Nagyon érdekesek voltak a szűrők. Ajándékot is kaptunk, aminek nagyon örültünk és köszönjük szépen!  4./d osztály

Képek megtekinthetők a galériában.

FIT kaland

Iskolánkból több 4. osztályos csapat is jelentkezett  a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja által meghirdetett FIT Kaland Országos Tehetségversenyre. 

Képek megtekinthetők a galériában.

Farsang

Február 18-án rendeztük meg a farsangi karnevált az alsó tagozaton és a diszkót a felső tagozaton.

Jól sikerült mindkét rendezvény. Tanulóink jól érezték magukat.

Képek megtekinthetők a galériában.

Versenyfelhívás

Egészségünk megőrzése legfontosabb feladataink egyike. Mindenki maga felelős saját jövője érdekében a helyes szokások kialakításáért, betartásáért. A versenybe 5-8. osztályos tanulók kapcsolódhatnak be. A feladatok letölthetők innen a honlapról, vagy kérhettek az iskola titkárságán kinyomtatott feladatlapot.

Az 1. forduló beküldési/leadási határideje: 2018. március 27. kedd.

A versenyfelhívás megtekinthető itt.

1. forduló: Feladatlap letölthető itt.

Iskolabörze

2018. március 2-án délután Iskolabörzét tartottunk. A börze alatt a leendő kiselsősök, s az őket elkísérő anyukák, apukák betekintést nyerhettek az iskola életébe. Megismerkedhettek a leendő osztályfőnökökkel és a zeneiskola által nyújtott lehetőségekkel. A bemutató után különféle játékos feladatok, bábszínház, táncház várta a nagycsoportos gyerkőcöket és szüleiket.

Képek megtekinthetők a galériában.

Köszönet

A kerekegyházi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány Kuratóriuma köszönetet mond azoknak, akik személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával támogatták. 

Részletek itt.

Határtalanul

Iskolánk 7. osztályos tanulóinak ebben az évben is lehetősége nyílt részt venni egy 5 napos erdélyi tanulmányi kiránduláson a HATÁRTALANUL! Program által, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma hirdetett meg és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatott.

Részleteket, az útinaplót és az útról készült videót megtekintheti itt.

IN MEMORIAM RÓNAI TIBOR

Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy iskolánk volt igazgatója Rónai Tibor vasárnap elhunyt. 

Temetése 2018.02.16-án 15:30-tól a Kerekegyházi Köztemetőben lesz.

IN MEMORIAM RÓNAI TIBOR

 

Elsősegély nyújtó verseny és Kisteleki vetélkedő

Kis teleki-Virág Vetélkedőről és az Elsősegélynyújtó Versenyről készült rövid beszámolót megtekintheti itt.

Mindig Kecskemétinek éreztem magam

Az Ifjúsági Otthon által meghirdetett közösségi játékban három osztály vett részt iskolánkból a 4. b, 4. c, és a 4. d. Sok feladatot oldottunk meg, valamint élményekben volt részünk.

Képek és részletek a galériában.

Kerékpáros ügyességi verseny

Az EGÉSZSÉGHÉT keretén belül 2017. október 11-én a diákönkormányzat kerékpáros ügyességi versenyt szervezett. 

Képek és részletek a galériában.

Meseíró pályázat

A Népmese Napja alkalmából második alkalommal hirdette meg az iskolai könyvtár a meseíró pályázatot, amelyre 2017-ben 35 pályázat érkezett be.

Képek és részletek a galériában.

Versek a zsebben

A „Versek a zsebben” körnek 2017. decemberi találkozója az adventi várakozás, a szeretet témáját ölelte föl. 

Képek és részletek a galériában.

Balatoni Farkas János Dolgozatíró Verseny

Dr. Újvári Zoltán 2016. október 1-ei kezdettel határozatlan időre, évenkénti ismétléssel létre kíván hozni egy alapítványt, amely a 7-14 év közötti kerekegyházi gyermekek lokálpatriotizmusát erősíti és településtörténeti ismereteit bővíti.

Szépírás verseny

Dr. Salacz László, Bács-Kiskun megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője, a Karácsonyi Ünnepek alkalmából Szépírás verseny pályázatot hirdetett: „Szerezz örömet egy verssel!” jelmondattal. A pályázat a választókerület általános iskoláinak minden alsó és felső tagozatos diákjának szólt.

Mikulás

December 6-án, szerdán iskolánkban járt a Mikulás. A gyerekek a kisebbektől a nagyobbakig örömmel fogadták a piros ruhás vendégünket. Az alsós osztályok mindegyikébe ellátogatott, ahol énekkel, versekkel, rajzokkal, s hangszeres előadásokkal kedveskedtek a tanulók neki.

Képek és részletek a galériában.

Hógolyó futás

A csípős hideg ellenére iskolánkból 18 tanuló indult el a kecskeméti Vízmű Dombnál megrendezett futóversenyen. 

Képek és részletek a galériában.

Adventi készülődés a 3.b-ben

2017. november 29- én, szerdán adventi családi délutánt tartottunk osztályunkban.

Képek és részletek a galériában.

Zenélő könyvtár

A hagyományoknak megfelelően a hónap utolsó keddjén, könyvtári hangversenyre szólt a meghívás. 

Képek és részletek a galériában.

Könyvtári kiállítás

2017. november 17-én, „Nelli világa” címmel megnyílt a Mini Tárlat, Koncz Nelli rajzaiból. A rajzok mellett verseivel is bemutatkozott az alkotó és a kedvenc zenéit is hallhatták az érdeklődők.

Képek és részletek a galériában.

Haláli jó túra a Pilisben

2017. november 11-én a Pilisben kirándultunk.

Képek és részletek a galériában.

Tűzoltó szakkör

2017.10.21.én került megrendezésre a Tűzoltó szakkör csapatépítő programja.

Képek és részletek a galériában.

1956-ra emlékeztünk

Október 20-án az 1956-os forradalomra emlékeztünk. A 8.c-s diákok nagyszerű és látványos műsorral reprezentálták az ’56-os eseményeket.

Képek és részletek a galériában.

Kerékpártúrán a 4.c

2017.10.17-én a 4.c osztály kerékpártúrára indult. A közeli vadaskert volt az úticél.

 Képek és részletek a galériában.

Kilátótól kilátóig

Az idei tanév első túrájára 2017. október 14-é került sor. Célunk a Budai-hegység volt, ahol három kilátó, az Erzsébet, a Kaán Károly, és a Makovecz Imre kilátó tetejéről csodálhattuk meg az őszi erdőt.

Képek és részletek a galériában.

Őszi futóverseny

2017. október 13-án az egészséghét keretein belül tartottuk az iskolai futóversenyt. 

Képek és részletek a galériában.

Egészséghét 2017

Október 9-13-ig zajlott iskolánkban az Egészséghét. 

Képek és részletek a galériában.

Október 6-i megemlékezés

Az idei tanévben is megemlékezést tartottunk október 6-án, melyben az 1848/49-es szabadságharcot, illetve azt lezáró aradi eseményeket idézték fel az iskola 6.d osztályos tanulói.

Képek és részletek a galériában.

Országos Könyvtári Napok

Egy kellemes délelőttöt töltött el a 4.c osztály a Városi Könyvtárban.

Képek és részletek a galériában.

Erdei iskola 5.a

2017. október 3-án az 5.a osztály lovaskocsis kiránduláson vett részt, mely során kilátogattak a Kondor tóhoz.

Képek és részletek a galériában.

Papírgyűjtés

2017. szeptember 27-28-án papírgyűjtést szervezett a Diákönkormányzat.

Képek és részletek a galériában.

Vadasparkban az 5.c

2017.09.12-én reggel nyolc órára érkeztek a lovaskocsik az iskola hátsó udvarára. Az első megálló a Fácántelep volt, ahol megnéztük az 5 hetes fácánokat, s körbejártuk a telepet.

Képek és részletek a galériában.

Tanévnyitó

2017. szeptember 1-én megkezdődött a 2017/2018-as tanév. Az első tanítási napon, reggel nyolc órakor az eddigi hagyományokat megtörve tartottuk a tanévnyitó ünnepséget. 

Képek és részletek a galériában.

Csiperó 2017

2017. július 02. és 09. között a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola képviseletében 28 személy vehetett részt egy csodálatos és felejthetetlen kiránduláson Csehországban.

Képek és részletek a galériában.

Kereki Könyvmoly tábor

Az Erzsébet-táborok pályázatának sikerességének köszönhetően 2017. június 3-án, 8,00 órakor megnyílt a II. Kereki Könyvmoly Tábor, a Móra Ferenc Általános Iskola és AMI Könyvtárában. Húsz diák részére nyújt elfoglaltságot a tábor, térítésmentesen, miután az Alapítvány támogatásával így még a minimális térítést sem kellett a szülőknek vállalniuk.

Képek és részletek a galériában.

Régebbi események

6041 Kerekegyháza, Szent István tér 6. Telefonszám: 06/76-545-070; 545-071; 371-151

Fax: 06/76-371-151 | E-mail: iroda@mfai.hu