Galéria

Vackor Vár Erdei Iskola

2018. október 16-án az 5. b osztály egy napos tanulmányi kiránduláson vett részt a Vackor Vár Erdei Iskolában, a Kecskemét-Hetényegyháza melletti Nyíri erdőben.

A gyerekek megismerkedtek a természetszerű-, fenntartható erdőgazdálkodással, az erdész hivatással, a vadászattal és a vadgazdálkodással. Vadfajok bemutatására és tanösvény túrára is sor került. A programsorozat végén maradt idő egy kis játékra.

A gyerekek nevében is köszönjük szépen a szervezőknek és a Vackor Vár Erdei Iskola munkatársainak a felejthetetlen napot.

Szebellédi Beáta (osztályfőnök) és Tóth-Nagy Éva (pedagógiai asszisztens) kísérők.

 

Bővebben »

Színházban jártunk

Színházban jártunk

A kecskeméti Katona József Színház 2014 óta évente két alkalommal hívja meg azon családok gyermekeit, akik anyagi nehézségeik miatt más módon nem tudnának ebben a díszes épületben szórakozni és művelődni.
2018.11.11-én iskolánk tanulói közül 23 gyermeknek volt lehetősége élni ezzel a lehetőséggel. Ámulattal nézték meg a Jancsi és Julis című zenés kis meseelőadást. A műsor látványos, szórakoztató, és tanulságos volt. Az előadás után mosolyogva osztottak cukorkát a társulat tagjai, ez külön öröm volt a gyerekeknek. 
Az utazás költségét a helyi Önkormányzat finanszírozta számunkra.
Ezúton is köszönjük a lehetőséget a Színháznak és a Termostart Kft-nek az anyagi hozzájárulását a jegyekhez, valamint az Önkormányzatnak és Kövecses Zoltánnak az utaztatást.


Tóth-Nagy Éva gyermekvédelmi felelős

 

Bővebben »

Október 23-i műsor

"Ne feledd a tért, hol elestek ők..."


A hagyományokhoz híven az idén is az egyik 8. osztály készítette az október 23-ai iskolai és városi megemlékezésre a műsort.
Néhány jelenetben eljátszották a forradalom kitörése előtti kitelepítések,kihallgatások,bírósági tárgyalások igazságtalanságait, amelyek a forradalom kitöréséhez vezettek.Felidéztük annak a két hétnek a legfontosabb eseményeit egy-egy korabeli filmhíradórészlettel, rádióbejátszással ,zenével színesítve.
Műsorunk címéhez hűen kiemeltük az akkori fiatalok példamutató hősiességét, helytállását.Végül a külföldre menekülőkre emlékeztünk.
Igazi elismerése munkánknak, hogy könnyet csaltunk a nézők szemébe
Köszönjük a 8. c osztály tanulóinak és felkészítőiknek a munkáját.

Bővebben »

90 éves az iskola

Iskolánk építésének 70.évfordulója alkalmából rendezett projekthét alkalmával pillanatképek a múltból...

Kedves egykori Tanáraink, és Tanítványok! Ha valakinek van még a fiókjában megbújó régi emléke, képeslapja, fényképe szívesen fogadnánk annak megosztását ezen a közösségi oldalon. Előre is köszönjük szépen!!!

Bővebben »

Október 6-i megemlékezés

A tizenhárom aradi vértanú halálának 169 . évfordulóján a 6.a osztály tanulói emlékeztek. Műsorukban felidézték a hős honvéd tábornokok életútját, forradalmi tevékenységét, megidézték a katona törvényszéket, amely gyorsan és a felsőbb utasítás parancsára a halálba küldte a hősöket. Életük példaértékű volt, ezt próbálták a tanulók hangsúlyozni a mai gyermekek számára.

Bővebben »

Őszi futóverseny

2018. szeptember 28-án egy verőfényes őszi napon került megrendezésre iskolánkban a hagyományos őszi futóverseny. A diákok apraja-nagyja izgalommal várta ezt a versenyt. A tanévben ez az első megmérettetés, ahol éremmel távozhatnak a legjobbak. Futás után minden gyermek almát kapott, amit jóízűen elfogyasztott.

 Idén a következő tanulók értek el dobogós helyezést /ezúton is gratulálunk Nekik/:

      1. évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Sztaskó Csenge

1.d

1.

Várfalvi Tamás

1.b

2.

Farkas Zselyke

1.b

2.

Berente Zsombor

1.b

3.

Kelecsényi Tóth Janka

1.b

3.

Kovács Dániel

1.c

2.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Király Sára

2.c

1.

Fábián Marcell

2.a

2.

Hermán Boglárka

2.b

2.

Koczka Dominik

2.c

3.

Farkas Sára

2.b

3.

Kulman Bence

2.b

3.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Berente Boglárka

3.a

1.

Csorba Olivér

3.b

2.

Csiki Petra

3.d

2.

Beke Csaba

3.b

3.

Csörgő Noémi

3.d

3.

Szombati Sándor

3.b

4.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Kozák Dóra

4.a

1.

Király Mátyás

4.d

2.

Polgár Panka

4.d

2.

Szalai Ádám

4.d

3.

Kohut Alexandra

4.a

3.

Kárász András

4.b

5.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Csorba Csenge

5.d

1.

Nagy Kevin

5.c

2.

Langmajer Kincső

5.a

2.

Deli Péter

5.c

3.

Dorcsák Barbara

5.d

3.

Nagy Bence

5.a

6.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Kollár Luca

6.d

1.

Mozsárik Levente

6.a

2.

Budai Amanda

6.c

2.

Takács Róbert

 

3.

Nagy Csilla

6.d

3.

Kozák Sándor

6.a

7.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Géró Anikó

7.c

1.

Ruzsonik Tibor

7.d

2.

Nagy Erika

7.c

2.

Koncz Dániel

7.a

3.

Alt Boglárka

7.c

3.

Langmajer Kolos

7.a

8.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Berta Brigitta

 

1.

Palotay Dávid

8.c

2.

Rácz Judit

 

2.

Rácz Sándor

 

3.

Kalamen Ágnes

 

3.

Rácz Olivér

 

Bővebben »

Középkori kézművesek tábora

Az EFOP-3.2.5-17-2017 Pályaorientáció, kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében pályázatban az „Egy cél, több út!” projekt keretein belül „Középkori kézművesek tábora” címmel 2018. július 30 – augusztus 4. között pályaorientációs tábor valósult meg Parádfürdőn 41 tanuló és 8 pedagógus részvételével.

A tábor célja: önismereti témájú tréningek, a természettudományokhoz, a társadalomtudományokhoz, a pénzügyi gazdálkodáshoz, vállalkozáshoz kapcsolódó ismeretek bővítése, kompetenciák fejlesztése, illetve gyárlátogatás.

Szakmai program megvalósulása: Kézműves céheket alakítottunk ki úgy, hogy a céhmesterek (pedagógusok) inasokat toboroztak a saját műhelyükbe. Így alakultak ki az alábbi céhek: takácsok (pókoztak, fontak, szőttek, körmönfontak, körmöcskéztek), pékek (kenyeret, mézeskalácsot sütöttek, recepteket gyűjtöttek), bőrdíszművesek (karkötőt, medálokat, bugyellárisokat, hajdíszeket készítettek) és szabók/varrók/ (telefontokot, illatzsákot, könyvjelzőt, bábokat varrtak).

A tábor ideje alatt napi rendszerességgel folytak a munkák a céhekben. Az inasok mestereiktől elsajátították a mesterségük fortélyait. A tábor végére szervezett vásáron mindenki bemutatta elkészült mesterremekét. A portékák cserekereskedelem útján találtak új gazdára. Az inasok és mestereik végig jó hangulatban, szorgalmasan és a céhszabályokat betartva dolgoztak.

A tábor ideje alatt minden napra szerveztünk a gyerekeknek érdekes, tartalmas, a tábor céljainak megvalósulását segítő programokat.

1. nap – Az Egri Várban a Börtönmúzeumot, a Hősök Termét (ahol rácsodálkoztunk a sokféle mesterségre, amelyek jelen voltak az ostrom idején), és a Múlt Kor kiállítást néztük meg. Szilvásváradon a kisvasút és a Szalajka-völgyben való séta nagy élmény volt.

2. nap – A gyerekek térkép segítségével ismerkedtek Parádfürdő nevezetességeivel, s közben feladatokat teljesítettek.

3. nap – A Mátrai Tájvédelmi Körzet munkatársának vezetésével kirándultunk az Ilona-vízeséshez. Útközben megismertük a csevicét, a térség növényvilágát és geológiáját.

4. nap – Egész napos kiránduláson vettünk részt a Visontai Erőműben, Gyöngyösön a Mátra Múzeumban és Kékestetőn.

5. nap – Délelőtt gyalogtúra keretében Parádon megnéztük a fafaragó múzeumot, a Palóc Múzeumot és a Tájházat, ahol a tájegységre jellemző mesterségekkel, viseletekkel, életmóddal, használati eszközökkel ismerkedtünk. Délután az Erzsébet parkban akadályversenyt rendeztünk, ahol a feladatok a táborban szerzett ismeretekre épültek. Az éjszakai túrát „bátorságpróba” követte.

6. nap – Táborzárás és értékelés után hazafelé meglátogattuk a Jászberényi Állatkertet.

A tábor ideje alatt szabadidőben a gyerekeknek lehetőségük volt sportolásra, ügyességi játékokra, a többi műhelyben folyó munka megismerésére.

Bővebben »

Meseváros Kerekegyházán

A Kecskeméti Katona József Színház és iskolánk egy Együttműködési megállapodást kötött arról, hogy iskolánk egyik osztálya (3.b) részt vesz a színház által megnyert pályázat megvalósításában, mely 3 félévig tart.

A Meseváros keretében tanulóink havi szakkörökön (5 alkalommal) vettek részt. Nagyon élvezték a bizalomjátékot, a csenden alapuló játékot, a csoportmunkát, a szituációs játékot…, melyek még jobban összekovácsolták őket. Ezek a foglalkozások az iskola tánctermében valósultak meg. A szakkört tehát élvezték. Mindig sok kérdésük volt a színházzal és a színészi pályával kapcsolatosan, melyekre mindig nagyon alapos választ kaptak Csapó Virág színésznőtől, aki mentorálta a gyerekeket.

A pályázat célja, hogy minden félév végén egy- egy mesét feldolgozva, elő is adják azokat, színházi keretek között. Erre a fellépésre június 4-én került sor a Kecskeméti Kelemen László Kamaraszínházban. Rajtunk kívül még 4 iskolai és egy óvodai csoport vett részt a rendezvényen. Az égig érő paszuly c. mesét dolgoztuk fel. Jelenetekre bontottuk, szövegkönyv nélkül, improvizációs játékkal mutattuk be, díszletet készítettünk hozzá.Nagyon beleélték magukat az előadásba. Ezt követően búcsút vettünk Virágtól, legalább is erre a félévre.

Bővebben »

Ballagás

Az idei tanévben is eljött az a pillanat, amikor a 8. évfolyamos tanulók elballagtak a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából.

2018. június 15-én délelőtt a tanulók elbúcsúztak a tanáraiktól és az iskola dolgozóitól, majd délután 5 órakor megkezdődött a ballagás. A tanulók már 4 óra magaságában előbb a Kerekegyházi Művelődési Központ előtt gyülekeztek, majd az osztályteremben várták a hozzátartozókat, illetve az utolsó csengőszót, mely a búcsúzást jelentette számukra. 

Bővebben »

Tanévzáró

2018. június 22-én az intézményvezető Gyurkovics Balázsné lezárta a 2017/18-as tanévet. A 4. évfolyam tanulóinak színes műsora nyitotta meg az ünnepséget. Ezután az igazgatónő jutalmazta azokat a tanulókat akik kiváló teljsítményt nyújtottak a tanulásban és a versenyeken. Az énekkar egy dallal köszöntötte a nyugdíjba vonuló pedagógusokat.

Az iskola munkatársai nevében szeretnék játékban, örömben, vidámságban gazdag nyári szünetet kívánni!

Bővebben »

Nemzeti Összetartozás Napja

2018. június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából iskolánk 7.a osztályos diákjai megemlékezést tartottak a Katona József Művelődési Házban 
"s rendezni végre közös dolgainkat, ez a mi munkánk, és nem is kevés." (József Attila) címmel.
A megemlékezés során szavalatok hangzottak el versben és prózában. Az ünnepélyességet zongora, furulya, cselló és fuvolajáték is emelte. A gyerekek méltóságteljesen emlékeztek meg arról, hogy mi magyarok, bárhol is élünk a nagy világban, összetartozunk.

Bővebben »

Tavaszi futóverseny

2018. május utolsó szerdáján iskolánk ismét csatlakozott a Kihívás napja országos mozgalomhoz. Már szokássá vált, hogy ezen a napon tartjuk a kerekegyházi sportpályán a tavaszi futóversenyt.

 

A futóverseny eredménye:

  1. 1.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Király Sára

1.c

1.

Kulman Bence

1.b

2.

Hermann Bogi

1.b

2.

Drégeli Dávid

1.c

3.

Maróti Lizett

1.c

3.

Surnyák Zalán

1.d

  1. 2.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Berente Boglárka

2.a

1.

Szombati Sándor

2.b

2.

Szabó Lilla

2.d

2.

Beke Csaba

2.b

3.

Csiki Petra

2.b

3.

Kovács Áron

2.c

  1. 3.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Szombati Nóra

3.b

1.

Szalai Ádám

3.d

2.

Szombati Nóra

3.d

2.

Király Mátyás

3.d

3.

Kozák Eszter

3.c

3.

Kárász András

3.b

  1. 4.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Csorba Csenge

4.b

1.

Nagy Kevin

4.c

2.

Langmajer Kincső

4.a

2.

Koncz Bence

4.a

3.

Hámos Hanna

4.b

3.

Brinkusz Csaba

4.a

  1. 5.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Kollár Luca

5.d

1.

Mozsárik Levente

5.a

2.

Kalmár Viktória

5.b

2.

Kozák Sándor

5.a

3.

Budai Amanda

5.c

3.

Marton Áron

5.a

  1. 6.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Nagy Erika

6.c

1.

Koncz Dániel

6.a

2.

Géró Anikó

6.c

2.

Ruzsonik Tibor

6.d

3.

Salga Mónika

6.b

3.

Langmajer Kolos

6.a

  1. 7.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Beszteri Réka

7.a

1.

Palotay Dávid

7.c

2.

Kalmár Anna

7.c

2.

Hornacsek Miron

7.b

3.

Kotmajer Dóra

7.c

3.

Szabadkay Péter

7.b

  1. 8.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Nagy Viktória

8.a

1.

Tőzsér Levente

8.b

2.

Nagy Vivien

8.b

2.

Rácz Olivér

 

3.

Bednárik Natália

8.a

3.

Németh Áron

8.b

 

Bővebben »

Pályaorientációs nap

2017. 10. 24.

Nyolcadikos tanulóinknak és  szüleiknek , valamint érdeklődő hetedikes tanulóinknak és szüleiknek pályaválasztási szülői értekezletet tartottunk. Az előzetes meghívók alapján tizenhét középiskola képviseltette magát , valamint a Pályaválasztási Szakszolgálat szaktanácsadója . A Tankerület részéről   Csipak   Ildikó pályázati referens az „Egy cél, több út !” c.  elnyert projektről  beszélt, Gyurkovics Balázsné iskolánk igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket és arról, szólt, hogy , milyen fontos tájékozottnak lenni a továbbtanulás terén, hogy a realitások és a tanulók álmai találkozzanak.  Majd az iskolák képviselői (Kecskemét: Katona József Gimnázium, Piarista Gimnázium, Kada Elek  Közgazdasági Szakgimnázium, Szent-Györgyi Albert Középiskola, Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakgimnázium, Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakképző Iskola,  Kandó Kálmán Szakközépiskola, Gáspár András Szakközépiskola, Kiskunfélegyháza: Constantinum, Szent Benedek Gimnázium, Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola, Közgazdasági Szakgimnázium, Kossuth Lajos Szakképző Iskola, Kunszentmiklós: Virágh Gedeon Szakközépiskola, Örkény: Pálóczi Horváth István Mezőgazdasági Szakközépiskola, Csongrád: Bársony István Mezőgazdasági Szakgimnázium, Nagykőrös: Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola) néhány percben bemutatták intézményüket, tájékoztatást adtak az induló képzési formákról és lehetőségekről, és nem utolsósorban ismertették a nyílt napok időpontjait. Ezután kötetlen beszélgetés lehetősége volt az iskolák képviselőivel és a pályaválasztási szaktanácsadóval, a szülők és tanulók személyesen fordulhattak kérdéseikkel a legilletékesebbekhez.   

 

2018. 03. 28.

Hetedikes tanulóinknak és szüleiknek ,  pályaválasztási szülői értekezletet tartottunk. Az előzetes meghívók alapján nyolc középiskola képviseltette magát volt diákjaink által, valamint a Pályaválasztási Szakszolgálat szaktanácsadója . Gyurkovics Balázsné iskolánk igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket és arról, szólt, hogy , milyen fontos tájékozottnak lenni a továbbtanulás terén, hogy a realitások és a tanulók álmai találkozzanak, valamint  arról, hogy igaz még csak hetedik osztályosok de hamarosan szembesülnek a tovább tanulás aktuális feladataival. Huszka Klára a Pedagógiai Szakszolgálat képviseletében szintén köszöntötte az egybegyűlteket, egy- két általános jó tanácsot mondott és arról beszélt, hogy majd kiegészíti a diákok beszámolóit adott iskolájukkal kapcsolatban. Majd az iskolák  diák képviselői (Kecskemét: Katona József Gimnázium, Piarista Gimnázium, Kada Elek  Közgazdasági Szakgimnázium, Szent-Györgyi Albert Középiskola, Széchenyi István Idegenforgalmi,  Vendéglátó ipari  Szakgimnázium, Szakképző Iskola,  Kandó Kálmán Szakközépiskola, Gáspár András Szakközépiskola, Szakképző Iskola) néhány percben bemutatták intézményüket, ismertették ,hogyan jutottak be , mennyit kell tanulni milyen szakköri szabadidős tevékenységek vannak az iskolájukban. A pályaválasztási szakreferens folyamatosan kiegészítette, új információkat fűzött a beszámolókhoz. Ezután kötetlen beszélgetés lehetősége volt a diákokkal  és a pályaválasztási szaktanácsadóval, a szülők és tanulók személyesen fordulhattak kérdéseikkel a legilletékesebbekhez.   Néhányan prospektusokat is osztogattak az induló képzésekről.

Bővebben »

Különleges színházlátogatás

A kecskeméti Katona József Színház 2014 óta évente kétszer tart előadást olyan családok gyermekei számára, akik anyagi nehézségeik miatt nem engedhetik meg maguknak, hogy kultúrára, ilyen jellegű szórakozásra költsenek.
2018.04.10-én iskolánk tanulói közül 25 gyermeknek volt lehetősége élni ezzel a lehetőséggel, és ámulattal nézték meg a Hókirálynő című zenés, balett elemekkel megtűzdelt kis mese előadást. A műsor látványos, szórakoztató volt és még a nézőközönséget is bevonták az előadásba. Az előadás után, mosolyogva osztottak cukorkát a társulat tagjai, ez külön öröm volt a gyerekeknek.
Az utazás költségét a helyi Önkormányzat finanszírozta számunkra.
Ezúton is köszönjük a lehetőséget!


Tóth-Nagy Éva gyermekvédelmi felelős

Bővebben »

Virágültetés

Virágültetés

Virágokat ültettek a Kiskertész szakkörösök a Föld Napja alkalmából az iskola udvarán található virágtartókba. A tavasztól őszig nyíló színes virágok még otthonosabbá, esztétikusabbá teszik a környezetet.

Bővebben »

Látogatás a gyümölcsös kertbe

A város határában lévő gyümölcsös kertbe látogattak a Kiskertész szakkörösök és a 4.b osztály tanulói kerékpártúra keretében. Megnéztük, hol és hogyan kezd fejlődni a finom iskolagyümölcs. Szappanos Gábor végigvitte a csoportot a virágba borult meggyfák, az éppen rügyező almafák és a szőlőtábla között. Közben láthattuk a pontyetetést a tóban, a zsákmányra leselkedő keringő gémet, a menekülő fácánt és hallhattuk a zsongó méhek szorgoskodását. Szomjoltásra természetesen almalevet kaptunk vendéglátónktól.

Bővebben »

Nyílt sakk szakkör

Nyílt sakkszakkör a kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskolában

 2012. december 20-án iskolánkban nyílt sakkszakkört és szimultán tartottunk, melynek vendége Szabó Tibor korábbi OB II-es sakkozó és hobbi sakkoktató volt. A felhívásnak megfelelően a foglalkozáson nem csak a sakkszakkör állandó résztvevői vettek részt, hanem bárki aki, kedvet kapott a szimultánhoz. A megjelent 34 fő közül sokan hozták saját készletüket, és azzal vettek részt a rendezvényen. A megjelentek nagy számára való tekintettel a foglalkozásokra csoportbontásban került sor, majd ez után a résztvevők egymással illetve az oktatókkal is megmérkőzhettek. A két csoport felváltva ismerhette meg a sakktábla beosztását és a versenysakk szabályainak alapjait. A hivatalos, versenyszerűen folytatott sakk szabályai közül sok nem ismert a szélesebb közönség között, ezért először ezeknek a szabályoknak a bemutatására kerül sort. Ilyenek például a kezdés és a sáncolás szabályai, a menet közbeni ütés. Az ún. „átváltozás” szabály talán az, ami legtöbb meglepetést okozta sakkszakkört nem látogató résztvevők között, mert a hétköznapi sakkban ezt gyakran tévesen használják és alkalmazzák. Az alapvető versenyszabályok mellett a foglalkozások másik fő témaköre maga a sakktábla volt. A sakk alapjai a táblán való tájékozódással kezdődnek, így ismertetésre kerültek olyan fogalmak, mint „sorok”, „vonalak”, „átlók”, „centrum”. Ezeknek az alapvető elemeknek az elsajátítása még bábuk nélkül történt, majd megvizsgáltuk, ezen fogalmak hatását az egyes bábok mozgására. Említésre került a versenysakktábla alapvető kellékei, a vonalak betűjelei és a sorok számozása melyek a játszmák megörökítésének elengedhetetlen eszközei. Érdekességképpen bemutatásra került a sakkóra használata, és a megfelelő alkalmazás szabályai. Az elméleti foglalkozás után a vendégek és sakkszakkör állandó látogatói egymás ellen illetve az oktatókkal mérhették össze tudásukat. A közel két órás jókedvű rendezvényen sokan ismerkedhettek meg a sakk komolyabb formájával, és olyan ismereteket szerezhettek, amelyek fejleszthetik egyéni sakktudásukat, esetleg kedvet kaptak a sakk mélyebb megismeréséhez. A sikeres foglalkozás után tervezzük, hogy a szimultánnak és a nyílt foglalkozásnak folytatása lesz a jövőben.

 2018. 02. 27. Kerekegyháza                                                                    Benkovics Mihály Tibor

Bővebben »

Március 15-ei műsor

1848/1849 hősei előtt tisztelegtünk!

A március 15-ei megemlékezésre készített műsort az 5.d osztály, valamint a néptáncosok állították színpadra. A diákok egy több jelenetből álló színdarabbal készültek a március 14-ei iskolai, majd a délután megrendezett városi ünnepségre. A sok-sok próba meghozta gyümölcsét, a gyerekektől egy rendkívül színvonalas előadást láthattunk. A forgatókönyvet Feketéné Szabó Ágota tanárnő állította össze. A néptáncos koreográfiát Sápi-Szabó Ildikó tanárnő, a dalokat Vágóné Schiszler Zsuzsanna tanárnő tanította be a gyerekeknek. A műsor technikai lebonyolításában Kelemen Zalán tanár úr segédkezett. 

A műsor megtekinthető itt.

Bővebben »

Farsang

Február 18-án rendeztük meg a farsangi karnevált az alsó tagozaton és a diszkót a felső tagozaton.

Jól sikerült mindkét rendezvény. Tanulóink jól érezték magukat.

Bővebben »

FIT kaland

Iskolánkból több 4. osztályos csapat is jelentkezett  a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja által meghirdetett FIT Kaland Országos Tehetségversenyre. 

A Gyalogkakukkok a régióban  II. helyezést értek el.

Az eredményhirdetésre 2018. február 28-án került sor.

Az eseményről a BAON által készült képeket és beszámolót megtekintheti itt.

Bővebben »

Víz világnapja

Iskolánk tanulói a helyi vízművel ismerkedtek. Nagyon örültünk, hogy láthattuk hogyan jut iható finom víz a lakásokba. Nagyon érdekesek voltak a szűrők. Ajándékot is kaptunk, aminek nagyon örültünk és köszönjük szépen!  4./d osztály

Bővebben »

Házi helyesíró verseny

2018. február 23-án rendeztük meg iskolánkban a házi helyesíró versenyt az alsó tagozaton. A legkevesebb hibát vétők képviselik iskolánkat a körzeti versenyen Jakabszálláson. Köszönjük a versenyzőknek, hogy részt vettek, a továbbjutóknak gratulálunk és sikeres versenyzést kívánunk!

 

 2. osztályosok

 Orbán Viola 2./d

 Botos Gergő 2./a

 Csiki Petra 2./d

3. osztályosok

 Ugró Sándor 3./b

 Pánczél Károly 3./b

 Tőzsér Csenge 3./a

4. osztályosok

 Baracskai Rebeka 4./d

 Nagy Nóra 4./b

 Buzás Brúnó 4./d

 

Bővebben »

Iskolabörze

Bővebben »

Mindig Kecskemétinek éreztem magam

Az Ifjúsági Otthon által meghirdetett közösségi játékban három osztály vett részt iskolánkból a 4. b, 4. c, és a 4. d. Sok feladatot oldottunk meg, valamint élményekben volt részünk. Jártunk zeneboltban, kutakodtunk a Katona József Könyvtárban meg a Bozsó gyűjteményben. Megismertük a Kodály Intézet épületét, munkáját. Megnéztük a kiállítást Kodály Zoltán életéről, munkásságáról. Kodály emlékművét is meglátogattuk, valamint volt szülőházát. A népdalgyűjtés folyamatát, módszereit is megismertük. A játék lezárása fáklyás felvonulás volt, ami nagy élmény volt mindenkinek.

Az alsó tagozatosok versenyét iskolánk 4. c osztálya nyerte meg. Jutalmuk budapesti kirándulás.

Gratulálunk nekik!

Bővebben »

Kerékpáros ügyességi verseny

Az EGÉSZSÉGHÉT keretén belül 2017. október 11-én a diákönkormányzat kerékpáros ügyességi versenyt szervezett. Kerékpárral egy akadálypályán kellett végigmenni, ahol ügyességi és szabálykövető feladatok is voltak. Számított, hogy mennyi idő alatt teljesítették, hány hibát vétettek. Ezután egy KRESZ totót kellett kitölteni, amelyben a szabályos kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos kérdések voltak.

Sikeres volt a verseny, nagy volt az érdeklődés a kiírt időn túl is fogadtunk versenyzőket. Köszönjük az érdeklődést! Reméljük a mindennapi életben is betartják a gyerekek a szabályokat és hozzájárulunk a balesetmentes közlekedéshez. Köszönöm  Hegedűsné Farkas Csilla és Zentainé Nickl Enikő tanító nénik segítségét a verseny lebonyolításában!

                                                            Gabnai Károlyné

                                                            diákönkormányzatot segítő pedagógus

Bővebben »

Versek a zsebben

A „Versek a zsebben” körnek 2017. decemberi találkozója az adventi várakozás, a szeretet témáját ölelte föl. A meghívóban szerepelt, hogy hozz egy verset magaddal! Az érkezők teljesítették is ezt a kérést és remek kis versekkel rukkoltak elő.

A saját vers bemutatását követően asszociációs játék következett, a szeretet szóra kinek mi jut az eszébe. Az így összegyűjtött kifejezések képezték a közös versírás alapját.

A közösen megírt művek bemutatásával zárult a találkozó. Az elkészült versek az alkalomhoz illően egy-egy csillagra kerültek egy angyalka mellé, a „Versek a zsebben” faliújságra.

Bővebben »

Meseíró pályázat

 

A Népmese Napja alkalmából második alkalommal hirdette meg az iskolai könyvtár a meseíró pályázatot, amelyre 2017-ben 35 pályázat érkezett be.

A meseírók a történeteiket szép rajzokkal is illusztrálták, ami csak emelte a verseny színvonalát. Voltak olyan mesék, amelyek a klasszikus népmesei fordulatokat idézték, de olyanok is megjelentek, amelyek napjainkat idézték, korunk meséi voltak. Többen az állatok birodalmába látogattak el, és az ő történeteiket mutatták be, és voltak akik a különös emberek világába kalauzolták el a hallgatóságot. Voltak csalimesék, voltak humorral fűszerezett mesék is. Megállapíthattuk, hogy mindegyik mese, történet tanulságokkal szolgált a hallgatóságnak.

Az alkotók izgatottan várták az eredményhirdetést, ahol a zsűri tagjai Gabnai Károlyné és Feketéné Szabó Ágota pedagógusok alkották, ők adták át a helyezést jelentő emléklapokat és a díjakat.

A díjátadást követően a mesefelolvasás következett. A helyezettek mellett aki akarta bemutathatta a meséjét.

Hangulatos, mesés délután részesei lehettünk a meseírók jóvoltából.

Gratulálunk minden alkotónak és köszönet a szép élményért.

 

A pályázat végeredményét és helyzettjeit megtekinthetik itt.

A pályaműveket elolvashatják itt.

Bővebben »

Mikulás

December 6-án, szerdán iskolánkban járt a Mikulás. A gyerekek a kisebbektől a nagyobbakig örömmel fogadták a piros ruhás vendégünket. Az alsós osztályok mindegyikébe ellátogatott, ahol énekkel, versekkel, rajzokkal, s hangszeres előadásokkal kedveskedtek a tanulók neki.

Bővebben »

Hógolyó futás

„HÓGOLYÓ FUTÁS”

2017. 12. 02. KECSKEMÉT

 

A csípős hideg ellenére iskolánkból 18 tanuló indult el a kecskeméti Vízmű Dombnál megrendezett futóversenyen. Minden korosztályból lettek érmes helyezettjeink, de akinek most nem sikerült érmet nyernie, az is becsülettel végigfutotta a több kilométeres távot!

 

1,)    Berente Boglárka I. kcs. 830 m  I. helyezés

2.)    Csorba Olivér I. kcs. 830 m  elesett

3.)    Csorba Csenge II.kcs. 830 m I. helyezés

4.)    Szombathy Nóri II. kcs. 830 m  II. helyezés

5.)    Deli Péter II. kcs. 830 m  I. helyezés

6.)    Kárász Andris II. kcs.  830 m II. helyezés

7.)    Nagy Enikő III. kcs. 3,5 km  II. helyezés

8.)    Szeibert Milán III. kcs. 3,5 km  II. helyezés

9.)    Berta Brigi IV. kcs. 3,5 km  I. helyezés

10.)  Hefler Emese IV. kcs. 3,5 km  II. helyezés

11.)  Sütő Emőke IV. kcs. 3,5 km  III. helyezés

12.)  Rácz Judit IV. kcs. 3,5 km

13.) Kalamen Ági IV. kcs. 3,5 km

15.) Tőzsér Levente IV. kcs. 3,5 km  II. helyezés

16.) Palotay Dávid IV. kcs. 3,5 km

17.) Gogolák Zsombor IV. kcs. 3,5 km

18.) Rácz Sanyi V. kcs. 7 km

 

Mindenkinek köszönjük a részvételt és nagyon sok szeretettel gratulálunk!

 

 

Bővebben »

Adventi készülődés a 3. b-ben

2017. november 29- én, szerdán adventi családi délutánt tartottunk osztályunkban.

Az advent a várakozás, a lelki felkészülés ideje karácsonyra, Jézus születésére.  A gyermekek is nagy várakozásban vannak, várják már a szünetet, a családi együttlétet! Ennek a jegyében töltöttünk együtt egy délutánt a gyerekekkel és szüleikkel. Örömmel fogadták a szülők a meghívásunkat, és nagyon sokan el is tudtak jönni. Mindenki saját adventi koszorút készíthetett. Az osztályban nagy volt a sürgés-forgás, mindenki saját elképzelésének megfelelően válogathatta össze a díszeket, dekorációs elemeket. Majd szülői és tanítói segítséggel állították össze a gyönyörűbbnél gyönyörűbb adventi koszorúkat.

Jókedvű beszélgetéssel, együttléttel, munkálkodással kezdtük az adventi várakozás időszakát. Igazi adventet, testi, lelki felkészülést kívánunk karácsonyra minden családnak!

                                                                                               Szeretettel: Orbánné Beke Anikó és Cseh Éva

Bővebben »

Zenélő könyvtár-novemberi hangverseny a könyvtárban

A hagyományoknak megfelelően a hónap utolsó keddjén, könyvtári hangversenyre szólt a meghívás. Az iskolai könyvtár, most is a művészetek találkozó helye volt, ahol a képzőművészet és a zene találkozott. Koncz Nelli 8. évfolyamos diák önálló grafikai kiállítása is „fogadta” a vendégeket.

A zenét szeretők érdeklődve figyelték az előkészületeket, a hangolást, a próbákat. Tizenkilenc fellépő mutatkozott be ezen a hangversenyen, ahol a most debütálókkal és a már „profi” előadókkal lehetett találkozni. Két gitáros is bemutatkozott, a fúvósok és a zongoristák mellett.

Műsoron a magyar népdalok, Petrovics Emil, Papp Lajos, Szokolay Sándor, Couperin, Gotlob Neefe, Leopold Mozart, Telemann műveit mutatták be a hangszeresek.

Köszönet Kosztor Péter, Szentiné Princz Anita, Takács Gábor és Török József pedagógusoknak, akik felkészítették a koncerten szereplő diákokat.

Bővebben »

Könyvtári kiállítás

„NELLI VILÁGA”

Rövid visszaemlékezéssel kezdődött a kiállítás megnyitója, miszerint az iskolai könyvtárban a mini tárlat sorozat 2014-ben Cseh Orsolya /volt/ diáktársa kiállításával indult, amely inspirációként szolgált Koncz Nelli számára mivel benne is megfogalmazódott, hogy jó lenne ily körülmények között is bemutatkoznia.

2017. november 17-én, „Nelli világa” címmel megnyílt a Mini Tárlat, Koncz Nelli rajzaiból. A rajzok mellett verseivel is bemutatkozott az alkotó és a kedvenc zenéit is hallhatták az érdeklődők.

Gyurkovics Balázsné igazgató asszony köszöntötte a vendégeket és a nyolcadikos diák méltatását is hallhatták az érdeklődők.

A kiállítást Csorbáné Kovács Rozália nyitotta meg, aki magyart és rajzot is tanított a kiállító Nellinek. Kívánjuk, hogy az elkövetkezőkben sikeresen valósuljanak meg Nelli álmai, vágyai.

A kiállítás megnyitását követően üdítőt valamint sós és édes süteményeket fogyaszthattak a meghívott vendégek.

 

Bővebben »

Haláli jó túra a Pilisben

2017. november 11-én a Pilisben kirándultunk. Ismét megtelt Zoli bácsi nagy busza a természetre kíváncsi, és vállalkozó kedvű kerekegyházi gyerekekkel és felnőttekkel.

November havában úgy gondoltuk, hogy felkeressük azokat a pontokat a Pilisben, amelyeket valakinek a halálához lehet kapcsolni, így túránk főbb állomási ezek az emlékhelyek voltak. A  résztvevők megtudhatták, ki volt az a bizonyos Simon és Döme, akik itt lelték halálukat, felmászhattak a Zsivány sziklák tetejére, leereszkedtek a Vaskapu völgybe, és végül a Dera patak gyönyörű szurdokvölgyében fejezték be a közel 14km-es túrát.

Csodálatosan szép helyeken jártunk, az időjárás is kedvezett nekünk, úgyhogy remek hangulatban telt a nap, és a terveknek megfelelően, du. 4 óra körül meg érkeztünk Pilisszentkeresztre, ahol már várt ránk a busz!

Ismét élményekkel feltöltődve indultunk haza, és a gyerekek már előre kérdezték, hogy hova túrázunk legközelebb, mert ők biztosan jönni akarnak! Hát legközelebb egy nagy korcsolyázós napot tartunk, december 16-án, szombaton a Kecskeméti Gokart Jégpályán! Jelentkezéseket még elfogadunk, de siessetek, mert hamarosan megtelik a busz!

Bővebben »

Októberi hangverseny a könyvtárban

„Zenélő könyvtár” címmel invitálta az érdeklődőket, a meghívó plakát, hogy 2017. október 24-én, délután jöjjenek, a zene iránt elkötelezettek az iskolai könyvtárba.

A megszokott izgalommal foglaltak helyet a hallgatóság képviselői, a húsz fellépő is megtartotta a helyszíni próbáját és a hangszerek hangolását.

Ezen a hangversenyen a hangszeresek új zeneszerzők műveivel is megörvendeztették a hallgatóságot a klasszikusok mellett és új hangszert is megszólaltattak a fellépők. Új szerzőként volt hallható, Gedike, Krumpfer, Terzibaschitsch és Dlugoraj. Új hangszerként találkozhattak a fellépők és a közönség az altfurulyával.

Az újdonságok mellett a színvonalas előadások igazi zenei csemegét jelentettek a hangversenyen. Köszönet a fellépőknek, köszönet a felkészítő pedagógusoknak a munkájukért. 

Bővebben »

Tűzoltó szakkör

2017.10.21.én került megrendezésre a Tűzoltó szakkőr csapatépítő programja, a Kerek1 tábor és Erdei Iskolánál. Az ifjúság egy jó hangulatú, tartalmas foglalkozáson vett részt. A szakmai programok mellett, a természet megismerése volt a szempont.

Bővebben »

'56-ra emlékeztünk

Bővebben »

Kerékpártúrán a 4.c

2017.10.17-én a 4.c osztály kerékpártúrára indult. A közeli vadaskert volt az úticél. A balesetmentes közlekedésben Virág Misi bácsi, polgárőr segített. Érdekes, izgalmas feladatokkal múlattuk az időt az erdőben Borika néni segítségével. Kerékpárjaink gyors szerelésében Dávid bácsi volt a megmentőnk. Az akáctüskék ellenn azonban már ő sem tudott mit tenni. 13 kerékpár bánta, hogy akácerdő mellett vezetett az utunk. Emlékezetes, kellemes nap volt.

Bővebben »

Kilátótól kilátóig

Az idei tanév első túrájára 2017. október 14-é került sor. Célunk a Budai-hegység volt, ahol három kilátó, az Erzsébet, a Kaán Károly, és a Makovecz Imre kilátó tetejéről csodálhattuk meg az őszi erdőt. Ehhez azonban fel kellett jutnunk a János-hegy, a Nagy- és Kis-Hárs hegy csúcsára! Alföldi sík vidékhez szokott lelkes csapatunk - összesen 48 fő - igazán kitartóan mászta meg a néha komoly kaptatókat is, másnapra garantálva az izomlázat!

Délutánra kellemesen elfáradtunk, de a hangulat nagyon jó volt. Hazafelé a buszon még a „komolyabbnál-komolyabb” kvíz kérdésekre is helyesen feleltek a résztvevők egy-egy sportszelet reményében.

Következő kirándulásunk november 11-én, szombaton lesz a Pilisben, remélhetőleg  hasonlóan nagy élményekkel! 

Bővebben »

Futóverseny

2017. őszi futóverseny eredményei:

1.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Király Sára

1.c

1.

Fábián Marcell

1.a

2.

Farkas Sára

1.b

2.

Surnyák Zalán

1.d

3.

Hermann Bogi

1.b

3.

Kis Barnabás

1.b

2.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Berente Boglárka

2.a

1.

Csorba Olivér

2.b

2.

Csörgő Noémi

2.d

2.

Szombati Sándor

2.b

3.

Csiki Petra

2.d

3.

Beke Csaba

2.b

3.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Kozák Dóra

3.c

1.

Szalai Ádám

3.d

2.

Szombati Nóra

3.b

2.

Kárász András

3.b

3.

Polgár Panka

3.d

3.

Keres Ádám

3.a

4.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Csorba Csenge

4.b

1.

Tóth Félix

4.d

2.

Langmajer Kincső

4.a

2.

Nagy Kevin

4.c

3.

Hámos Hanna

4.b

3.

Koncz Bence

4.a

5.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Kollár Luca

5.d

1.

Mozsárik Levente

5.a

2.

Kozák Erika

5.c

2.

Takács Róbert

 

3.

Nagy Enikő

5.a

3.

Fekete Máté

5.a

6.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Nagy Erika

6.c

1.

Koncz Dániel

6.a

2.

Salga Mónika

6.b

2.

Krajcsovszki Marcell

6.a

3.

Kovács Tímea

6.b

3.

Horváth Milán

6.c

7.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Beszteri Réka

7.a

1.

Bartha Patrik

7.c

2.

Kulcsár Renáta

7.c

2.

Hornacsek Miron

7.b

3.

Kotmajer Dóra

7.c

3.

Palotay Dávid

7.c

8.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Bednárik Natália

8.a

1.

Tőzsér Levente

8.b

2.

Hefler Emese

8.c

2.

Rácz Sándor

 

3.

Nagy Vivien

8.b

3.

Rácz Olivér

 

 

Bővebben »

Egészséghét 2017

Október 9-13-ig zajlott iskolánkban az Egészséghét. Minden korosztály bekapcsolódott a szervezett programokba, vagy az osztályfőnök, szaktanár segítségével csoportonként dolgoztak közösen az egészségük megőrzése érdekében. Hosszú szünetekben a sportcsarnokban lehetett zenére tornázni Ordasi Szilvia vezetésével. Egy délután a kerékpárosoké volt a sportpálya. Ügyességben és a KRESZ szabályainak ismeretében mérték össze tudásukat a jelentkezők. A záró napon került sor az őszi futóversenyre. Az első három helyezett nyakába ezúttal csillogó érem került. A hagyományos kenyérdagasztást Kohútné Ida nénitől tanulhatták a kíváncsi természetű nebulók. A nap végére pedig kisült a friss, ropogós házi kenyér, lehetett kóstolni. Az ínyencek különböző zöldségekből, gyümölcsökből készíthettek egy délután salátát, amelyből megkínálhatták társaikat is. A 2. évfolyamhoz ellátogattak a védőnők. Játékos formában a helyes tisztálkodási szokásokra hívták fel a tanulók figyelmét.

Bővebben »

Könyvmoly kiállítás

A 2017-2018-as tanévben a Mini-Tárlat sorozat újra indult. A II. Kereki Könyvmoly Táborban készült alkotásokat lehet megtekinteni. A kiállítás témája a népmesei illusztrációk, mesehősök, bábok formáiban.  Ez a kiállítás elvarázsol, elvisz a mesék birodalmába.

A Mini – Tárlat 2017. október és november hónapban látható az iskolai könyvtárban.

Bővebben »

Sakk szakkör

A sakk az iskolai könyvtárból indult „hódító” útjára és erre a tanévre már magasabb szintre lépett. A próbálkozásokból sakk klub alakult, és most már sakk szakkörként találkozhatunk vele.

Minden szerdán 14,00-16,00 óra között két csoport váltja egymást a szakkörben. A népszerűségét az is mutatja, hogy a jelentkezők száma meghaladta a harminc főt.

A sakk szakkörben Benkovics Mihály Tibor tanár úr szakmai irányításával ismerkednek, gyakorolnak az érdeklődők.

Bővebben »

Október 6-i megemlékezés

Bővebben »

Országos Könyvtári Napok

Egy kellemes délelőttöt töltött el a 4.c osztály a Városi Könyvtárban. Hagyományaihoz hűen az "Országos Könyvtári Napok" keretében október 6-án. Ismerkedtünk a népi játékok készítésével. Hallgattunk egy mesét a madárijesztőről és el is készítettük.

Bővebben »

Könyvtári pillanatok

Az iskolai könyvtárat, a teljes nyitva tartása idejében sok diák látogatja különböző igényekkel, mint kölcsönzés, új könyvek keresése, barátokkal való találkozásra, társasjátékokra, sakkozásra, tanulásra, programokra, stb.

Bővebben »

Zene világnapja

A Zene Világnapja alkalmából 2017. október 3-án a jeles napról való megemlékezéssel elindult a könyvtári hangversenyek új évadja is.

A teltházas hangversenyen tizenöt diák lépett föl, akik már új műsorszámmal kápráztatták el a közönséget.

Dóbiás Péter, Kosztor Péter, Szentiné Princz Anita és Török József tanítványai mutatkoztak be elsőként.

A műsoron népdalok, Petrovics Emil, Papp Lajos, Bach, Krieger művei, trombitán, furulyán, fuvolán, tenorkürtön, gordonkán, zongorán kerültek bemutatásra.

Bővebben »

Erdei iskola 5.a

2017.10.03-án a következő programnak a megrendezésére került sor. Megint a hátsó udvaron vártak a lovaskocsik, s elmentünk a Kondor-tóhoz. Láttunk vadászkürtöket, s még hallottuk is. Nagyon érdekes volt! Utána kísérettel Kati néni bemutatta a Kondor-tavat, mert ő már rég itt él. Hihetetlen mennyiségű érdekes, fura dologról mesélt. Ezután felmentünk a Fülöpházi homokbuckákra, ahol fel-le sétálgattunk, s közbe Kati néni mesélt. Láttunk imádkozó sáskát, és egy olyan növényt, aminek a neve Báránypirosító volt. A gyökerénél piros volt, úgymond „festék", a fiúk jól össze is kenték vele magukat. Sajnos nem maradt már sok időnk, ezért vissza kellett fordulnunk. Lovaskocsival elballagtunk a Kunság Major lovardába, ahol finom ebédet kaptunk. Amint mindenki megette, a Kunság Major játszóteréhez  sietett. Rengeteg sok játék volt ott. Olyan is, amit még nem mindenki látott! Játszottunk rengeteget. De sajnos ez a nap is véget ért. Visszajöttünk, s az utolsó vadászprogram is ezennel lezárult.

 

Bővebben »

Papírgyűjtés

 

2017. szeptember 27-28-án papírgyűjtést szervezett a Diákönkormányzat.

Köszönjük a szülőknek a támogatást, a gyerekeknek pedig a sok munkát, amivel szép mennyiségű papírt gyűjtöttek. Azoknak a kollégáknak is köszönet, akik felügyelték a munkát

A legtöbb papírt gyűjtötték a következő osztályok:

Alsó tagozat:

I. 3./ c,

II.2./d,

III. 4./c

Felső tagozat:

I. 7./b

II. 5./a

III. 6./b

Dorcsákné Csőszi Barbara és Gabnai Károlyné

Diákönkormányzatot segítő pedagógusok

 

Bővebben »

Vadasparkban az 5.c

2017.09.12-én reggel nyolc órára érkeztek a lovaskocsik az iskola hátsó udvarára. Az első megálló a Fácántelep volt, ahol megnéztük az 5 hetes fácánokat, s körbejártuk a telepet. Rengeteg új dolgot láttunk. Egy tó is volt ott, ahol láttunk kacsákat. Sok érdekességről hallottunk a tulajdonostól, Trepák Józseftől. Utána a Dózsa Vadásztársaság megvendégelt minket finom pogácsával és üditővel. Mindenki elégedett volt. Azután a Vadasparkba látogattunk ki, a helyi látnivalókkal ismerkedtünk, de sajnos nem láttunk állatokat (picit, hangosak voltunk). Azt követően a Mediterrán Pizzériához kocsikáztunk, útközben énekeltünk és a vadászterülettel ismerkedtünk. A Mediterrán Pizzériánál kaptunk finom, ízletes ebédet, majd lovaskocsival visszatotyorogtunk az iskolához, és a szép, élménydús nap ezzel befejeződött.

Bővebben »

Évnyitó

Bővebben »

Események

Vackor Vár Erdei Iskola

2018. október 16-án az 5. b osztály egy napos tanulmányi kiránduláson vett részt a Vackor Vár Erdei Iskolában, a Kecskemét-Hetényegyháza melletti Nyíri erdőben.

Képek és részletek a galériában.

Színházban jártunk

A kecskeméti Katona József Színház 2014 óta évente két alkalommal hívja meg azon családok gyermekeit, akik anyagi nehézségeik miatt más módon nem tudnának ebben a díszes épületben szórakozni és művelődni. 

Képek és részletek a galériában.

 

Október 23-i műsor

"Ne feledd a tért, hol elestek ők..."


A hagyományokhoz híven az idén is az egyik 8. osztály készítette az október 23-ai iskolai és városi megemlékezésre a műsort. 

A részleteket és a képeket megtekintheti a galériában.

90 éves az iskola

Iskolánk építésének 90.évfordulója alkalmából rendezett projekthét alkalmával pillanatképek a múltból...

Kedves egykori Tanáraink, és Tanítványok! Ha valakinek van még a fiókjában megbújó régi emléke, képeslapja, fényképe szívesen fogadnánk annak megosztását ezen az iskola facebook oldalán. Előre is köszönjük szépen!!!

További képeket megtekintheti a galériában.

Október 6-i megemlékezés

A tizenhárom aradi vértanú halálának 169 . évfordulóján a 6.a osztály tanulói emlékeztek. 

Képek és részletek a galériában.

Őszi futóverseny

2018. szeptember 28-án egy verőfényes őszi napon került megrendezésre iskolánkban a hagyományos őszi futóverseny. 

Képek és eredmények a galériában.

Tanévnyitó

Tanévnyitó ünnepség az iskolában:
2018. szeptember 3-án, hétfőn 8 órakor.

Részletekért kattintson ide.

Középkori kézművesek tábora

Az EFOP-3.2.5-17-2017 Pályaorientáció, kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében pályázatban az „Egy cél, több út!” projekt keretein belül „Középkori kézművesek tábora” címmel 2018. július 30 – augusztus 4. között pályaorientációs tábor valósult meg Parádfürdőn 41 tanuló és 8 pedagógus részvételével.

Képek és részletek a galériában.

Nyári napközis táborok

EFOP - 3.3.5-17-2017-00029 számú pályázat: „Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása a Kecskeméti Tankerületi Központban” – Tematikus hetek – nyári napközis táborok.

Június 3-4. hetében 210 tanuló táborozott térítésmentesen a program keretében. 6 napközis és 1 bentlakásos tábor volt.

A programról készített beszámolót megtekintheti itt.

Meseváros a 3. b-ben

A Kecskeméti Katona József Színház és iskolánk egy Együttműködési megállapodást kötött arról, hogy iskolánk egyik osztálya (3.b) részt vesz a színház által megnyert pályázat megvalósításában, mely 3 félévig tart.

Képek és részletek a galériában.

Ballagás

Az idei tanévben is eljött az a pillanat, amikor a 8. évfolyamos tanulók elballagtak a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából.

Képek és részletek a galériában.

Tanévzáró

2018. június 22-én az intézményvezető Gyurkovics Balázsné lezárta a 2017/18-as tanévet.

Képek és részletek a galériában.

Nemzeti Összetartozás Napja

2018. június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából iskolánk 7.a osztályos diákjai megemlékezést tartottak a Katona József Művelődési Házban.

Képek és részletek a galériában.

Tavaszi futóverseny

2018. május utolsó szerdáján iskolánk ismét csatlakozott a Kihívás napja országos mozgalomhoz. Már szokássá vált, hogy ezen a napon tartjuk a kerekegyházi sportpályán a tavaszi futóversenyt. A képek és az eredmények megtekinthetők itt.

Pályaorientációs napok

Az idei tanévben az "EFOP-3.2.5-17-2017 Pályaorientáció, kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében" pályázat keretén belül két alkalommal is lehetőség adódott a tovobbtanulás előtt álló tanulóknak és szüleiknek egy-egy pályorientációs előadáson és beszélgetésen való részvételre.

Képek és részletek a galériában. 

Különleges színház látogatás

2018.04.10-én iskolánk tanulói közül 25 gyermeknek volt lehetősége metekinteni a Hókirálynő című zenés, balett elemekkel megtűzdelt kis mese előadást.

Képek és részletek a galériában.

Egészséges életmód 3. forduló

Elérhető az Egészséges életmód 3. fordulójának feladatlapja.

Beküldési határidő: 2018. április 26.

A feladatlap megtekinthetó itt.

Vitágültetés

Virágokat ültettek a Kiskertész szakkörösök a Föld Napja alkalmából az iskola udvarán található virágtartókba. A tavasztól őszig nyíló színes virágok még otthonosabbá, esztétikusabbá teszik a környezetet.

Képek megtekinthetők a galériában.

Látogatás a gyümölcsös kertbe

A város határában lévő gyümölcsös kertbe látogattak a Kiskertész szakkörösök és a 4.b osztály tanulói kerékpártúra keretében. 

Képek megtekinthetők a galériában.

Nyílt sakk szakkör

2012. december 20-án iskolánkban nyílt sakkszakkört és szimultán tartottunk, melynek vendége Szabó Tibor korábbi OB II-es sakkozó és hobbi sakkoktató volt. A felhívásnak megfelelően a foglalkozáson nem csak a sakkszakkör állandó résztvevői vettek részt, hanem bárki aki, kedvet kapott a szimultánhoz.

Képek megtekinthetők a galériában.

Egészséges életmód 2. forduló

Elérhető az Egészséges életmód 2. fordulója.

A feladatlap letölthető itt.

Beadási határidő: 2018. április 13. péntek

Március 15-ei műsor

1848/1849 hősei előtt tisztelegtünk!

Az eseményről készült beszámolót, képeket, s magát a műsort is megtekintheti itt.

Házi helyesíró verseny

2018. február 23-án rendeztük meg iskolánkban a házi helyesíró versenyt az alsó tagozaton.

Képek megtekinthetők a galériában.

Víz világnapja

Iskolánk tanulói a helyi vízművel ismerkedtek. Nagyon örültünk, hogy láthattuk hogyan jut iható finom víz a lakásokba. Nagyon érdekesek voltak a szűrők. Ajándékot is kaptunk, aminek nagyon örültünk és köszönjük szépen!  4./d osztály

Képek megtekinthetők a galériában.

FIT kaland

Iskolánkból több 4. osztályos csapat is jelentkezett  a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja által meghirdetett FIT Kaland Országos Tehetségversenyre. 

Képek megtekinthetők a galériában.

Farsang

Február 18-án rendeztük meg a farsangi karnevált az alsó tagozaton és a diszkót a felső tagozaton.

Jól sikerült mindkét rendezvény. Tanulóink jól érezték magukat.

Képek megtekinthetők a galériában.

Versenyfelhívás

Egészségünk megőrzése legfontosabb feladataink egyike. Mindenki maga felelős saját jövője érdekében a helyes szokások kialakításáért, betartásáért. A versenybe 5-8. osztályos tanulók kapcsolódhatnak be. A feladatok letölthetők innen a honlapról, vagy kérhettek az iskola titkárságán kinyomtatott feladatlapot.

Az 1. forduló beküldési/leadási határideje: 2018. március 27. kedd.

A versenyfelhívás megtekinthető itt.

1. forduló: Feladatlap letölthető itt.

Iskolabörze

2018. március 2-án délután Iskolabörzét tartottunk. A börze alatt a leendő kiselsősök, s az őket elkísérő anyukák, apukák betekintést nyerhettek az iskola életébe. Megismerkedhettek a leendő osztályfőnökökkel és a zeneiskola által nyújtott lehetőségekkel. A bemutató után különféle játékos feladatok, bábszínház, táncház várta a nagycsoportos gyerkőcöket és szüleiket.

Képek megtekinthetők a galériában.

Köszönet

A kerekegyházi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány Kuratóriuma köszönetet mond azoknak, akik személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával támogatták. 

Részletek itt.

Határtalanul

Iskolánk 7. osztályos tanulóinak ebben az évben is lehetősége nyílt részt venni egy 5 napos erdélyi tanulmányi kiránduláson a HATÁRTALANUL! Program által, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma hirdetett meg és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatott.

Részleteket, az útinaplót és az útról készült videót megtekintheti itt.

IN MEMORIAM RÓNAI TIBOR

Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy iskolánk volt igazgatója Rónai Tibor vasárnap elhunyt. 

Temetése 2018.02.16-án 15:30-tól a Kerekegyházi Köztemetőben lesz.

IN MEMORIAM RÓNAI TIBOR

 

Elsősegély nyújtó verseny és Kisteleki vetélkedő

Kis teleki-Virág Vetélkedőről és az Elsősegélynyújtó Versenyről készült rövid beszámolót megtekintheti itt.

Mindig Kecskemétinek éreztem magam

Az Ifjúsági Otthon által meghirdetett közösségi játékban három osztály vett részt iskolánkból a 4. b, 4. c, és a 4. d. Sok feladatot oldottunk meg, valamint élményekben volt részünk.

Képek és részletek a galériában.

Kerékpáros ügyességi verseny

Az EGÉSZSÉGHÉT keretén belül 2017. október 11-én a diákönkormányzat kerékpáros ügyességi versenyt szervezett. 

Képek és részletek a galériában.

Meseíró pályázat

A Népmese Napja alkalmából második alkalommal hirdette meg az iskolai könyvtár a meseíró pályázatot, amelyre 2017-ben 35 pályázat érkezett be.

Képek és részletek a galériában.

Versek a zsebben

A „Versek a zsebben” körnek 2017. decemberi találkozója az adventi várakozás, a szeretet témáját ölelte föl. 

Képek és részletek a galériában.

Balatoni Farkas János Dolgozatíró Verseny

Dr. Újvári Zoltán 2016. október 1-ei kezdettel határozatlan időre, évenkénti ismétléssel létre kíván hozni egy alapítványt, amely a 7-14 év közötti kerekegyházi gyermekek lokálpatriotizmusát erősíti és településtörténeti ismereteit bővíti.

Szépírás verseny

Dr. Salacz László, Bács-Kiskun megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője, a Karácsonyi Ünnepek alkalmából Szépírás verseny pályázatot hirdetett: „Szerezz örömet egy verssel!” jelmondattal. A pályázat a választókerület általános iskoláinak minden alsó és felső tagozatos diákjának szólt.

Mikulás

December 6-án, szerdán iskolánkban járt a Mikulás. A gyerekek a kisebbektől a nagyobbakig örömmel fogadták a piros ruhás vendégünket. Az alsós osztályok mindegyikébe ellátogatott, ahol énekkel, versekkel, rajzokkal, s hangszeres előadásokkal kedveskedtek a tanulók neki.

Képek és részletek a galériában.

Hógolyó futás

A csípős hideg ellenére iskolánkból 18 tanuló indult el a kecskeméti Vízmű Dombnál megrendezett futóversenyen. 

Képek és részletek a galériában.

Adventi készülődés a 3.b-ben

2017. november 29- én, szerdán adventi családi délutánt tartottunk osztályunkban.

Képek és részletek a galériában.

Zenélő könyvtár

A hagyományoknak megfelelően a hónap utolsó keddjén, könyvtári hangversenyre szólt a meghívás. 

Képek és részletek a galériában.

Könyvtári kiállítás

2017. november 17-én, „Nelli világa” címmel megnyílt a Mini Tárlat, Koncz Nelli rajzaiból. A rajzok mellett verseivel is bemutatkozott az alkotó és a kedvenc zenéit is hallhatták az érdeklődők.

Képek és részletek a galériában.

Haláli jó túra a Pilisben

2017. november 11-én a Pilisben kirándultunk.

Képek és részletek a galériában.

Tűzoltó szakkör

2017.10.21.én került megrendezésre a Tűzoltó szakkör csapatépítő programja.

Képek és részletek a galériában.

1956-ra emlékeztünk

Október 20-án az 1956-os forradalomra emlékeztünk. A 8.c-s diákok nagyszerű és látványos műsorral reprezentálták az ’56-os eseményeket.

Képek és részletek a galériában.

Kerékpártúrán a 4.c

2017.10.17-én a 4.c osztály kerékpártúrára indult. A közeli vadaskert volt az úticél.

 Képek és részletek a galériában.

Kilátótól kilátóig

Az idei tanév első túrájára 2017. október 14-é került sor. Célunk a Budai-hegység volt, ahol három kilátó, az Erzsébet, a Kaán Károly, és a Makovecz Imre kilátó tetejéről csodálhattuk meg az őszi erdőt.

Képek és részletek a galériában.

Őszi futóverseny

2017. október 13-án az egészséghét keretein belül tartottuk az iskolai futóversenyt. 

Képek és részletek a galériában.

Egészséghét 2017

Október 9-13-ig zajlott iskolánkban az Egészséghét. 

Képek és részletek a galériában.

Október 6-i megemlékezés

Az idei tanévben is megemlékezést tartottunk október 6-án, melyben az 1848/49-es szabadságharcot, illetve azt lezáró aradi eseményeket idézték fel az iskola 6.d osztályos tanulói.

Képek és részletek a galériában.

Országos Könyvtári Napok

Egy kellemes délelőttöt töltött el a 4.c osztály a Városi Könyvtárban.

Képek és részletek a galériában.

Erdei iskola 5.a

2017. október 3-án az 5.a osztály lovaskocsis kiránduláson vett részt, mely során kilátogattak a Kondor tóhoz.

Képek és részletek a galériában.

Papírgyűjtés

2017. szeptember 27-28-án papírgyűjtést szervezett a Diákönkormányzat.

Képek és részletek a galériában.

Vadasparkban az 5.c

2017.09.12-én reggel nyolc órára érkeztek a lovaskocsik az iskola hátsó udvarára. Az első megálló a Fácántelep volt, ahol megnéztük az 5 hetes fácánokat, s körbejártuk a telepet.

Képek és részletek a galériában.

Tanévnyitó

2017. szeptember 1-én megkezdődött a 2017/2018-as tanév. Az első tanítási napon, reggel nyolc órakor az eddigi hagyományokat megtörve tartottuk a tanévnyitó ünnepséget. 

Képek és részletek a galériában.

Csiperó 2017

2017. július 02. és 09. között a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola képviseletében 28 személy vehetett részt egy csodálatos és felejthetetlen kiránduláson Csehországban.

Képek és részletek a galériában.

Kereki Könyvmoly tábor

Az Erzsébet-táborok pályázatának sikerességének köszönhetően 2017. június 3-án, 8,00 órakor megnyílt a II. Kereki Könyvmoly Tábor, a Móra Ferenc Általános Iskola és AMI Könyvtárában. Húsz diák részére nyújt elfoglaltságot a tábor, térítésmentesen, miután az Alapítvány támogatásával így még a minimális térítést sem kellett a szülőknek vállalniuk.

Képek és részletek a galériában.

Régebbi események

6041 Kerekegyháza, Szent István tér 6. Telefonszám: 06/76-545-070; 545-071; 371-151

Fax: 06/76-371-151 | E-mail: iroda@mfai.hu