2015/2016. tanév

Ballagás (2016)

Az idei tanévben is eljött az a pillanat, amikor a 8. évfolyamos tanulók elballagtak a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából.

A szokásokhoz híven az utolsó tanítási hét csütörtöki délutánján, a végzős tanulók osztályokba csoportosulva látogatták meg tanáraikat, s adták elő, énekelték el a szerenádi dalaikat. Voltak akik otthon fogadták a diákokat, s voltak akik egymással összefogva az iskola ebédlőjében várták a szerenádoló diákokat. Képek a szerenádról.

2016. június 11-én délelőtt a tanulók elbúcsúztak a tanáraiktól és az iskola dolgozóitól. Képek a tanárbúcsúztatóról.

Délután 5 órakor pedig megkezdődött a ballagás. A tanulók már 4 óra magaságában előbb a Kerekegyházi Művelődési Központ előtt gyülekeztek, majd az osztályteremben várták a hozzátartozókat, illetve az utolsó csengőszót, mely a búcsúzást jelentette számukra. A végzős tanulók a szokásokhoz híven végigvonultak az iskola épületén, majd az időjárás viszontagságainak közönhetően az iskola sportcsarnokában hallgatták meg a ballagási műsort. A műsor végeztével a tanulók egy-egy lufit eresztettek a magasba, szimbolizálva az iskolától való búcsúzást.

Bővebben »

Nemzeti összetartozás napja

2016. június 3-án és 6-án iskolánk 7.c osztályos tanulói megemlékezést tartottak a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a Katona József Művelődési Házban. Felkészítő tanáraik Keleme Zalán és Somodi Éva voltak.

Bővebben »

Gyermeknap (2016)

Bővebben »

Kerékpártúra Fülöpházán 2.d (2016-04-21)

2016. április 21-én a Kiskunság projekt keretén belül kerékpártúrát szervezett a 2./d osztály.
Az iskola udvaráról indultunk gyerekek, felnőttek, tanító nénik. Biztonságunkról egy polgárőr gondoskodott, aki végigkísért bennünket az úton. Célunk a Kiskunsági Nemzeti Park volt. Fülöpházán a központban megpihentünk, majd a falut elhagyva földúton mentünk a Naprózsa erdei iskoláig. Megtapasztaltuk a homokos talajt, kilométereken keresztül toltuk a kerékpárt. A báránypirosító tanösvényen gyalog mentünk végig. Ismerkedtünk a vidék növény és állatvilágával. Vidáman gurultunk le a buckáról. Nagyon jól éreztük magunkat.

Bővebben »

Tavaszi futóverseny

1. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Szombati Nóra

1.b

1.

Vas Lajos

1.a

2.

Kozák Dóra

1.a

2.

Kárász András

1.b

3.

Petró Pálma

1.b

3.

Keres Ádám

1.a

2. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Hámos Hanna

2.b

1.

Tóth Félix

2.d

2.

Langmajer Kincső

2.a

2.

Koncz Bence

2.a

3.

Vas Eliza

2.a

3.

Brinkusz Csaba

2.a

3. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Nagy Enikő

3.d

1.

Mozsárik Levente

3.a

2.

Kalmár Viktória

3.a

2.

Kozák Sándor

3.a

3.

Budai Amanda

3.c

3.

Fekete Máté

3.d

4. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Salga Mónika

4.b

1.

Krajcsovszki Márton

4.a

2.

Kovács Tímea

4.c

2.

Horváth Milán

4.c

3.

Selypes Eliza

4.d

3.

Krupa Zsolt

4.a

5. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Baga Dzsenifer

5.a

1.

Bartha Patrik

5.c

2.

Kulcsár Renáta Henriett

5.c

2.

Palotay Dávid

5.c

3.

Kotmajer Dóra

5.c

3.

Fodor Hunor

5.c

6. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Hefler Emese

6.c

1.

Fábián Csaba

6.c

2.

Fodor Naomi

6.c

2.

Gere Kornél

6.a

3.

Bednárik Natália

6.a

3.

Tőzsér Levente

6.b

7. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Kulcsár Nikolett

7.a

1.

Csendom Ádám

7.a

2.

Kovács Andrea

7.b

2.

Vizinger Károly

7.a

3.

Ungor Réka

7.a

3.

Bujdosó Dávid

7.b

8. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Baranyi Krisztina

8.c

1.

Szuhánszky Dávid

8.b

2.

Veroszta Emese

8.b

2.

Víg Dávid

8

3.

Zrínyi Vivien

8.a

3.

Kanyó Marcell

8.b

Bővebben »

Guinness-rekord kísérlet

...a kézmosás oktatásáról

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (ismertebb nevén ÁNTSZ) az iskolák számára hirdette meg a kézmosás oktatás programot május 5-re, a Kéztisztaság Világnapjára.

Május 5-e a Kéztisztaság Világnapja. A WHO ezt először az egészségügyi intézmények számára hívta életre. Novemberben volt Semmelveis Ignác halálának 150 éves évfordulója. Neki sokat köszönhetünk a kézfertőtlenítés fontosságának felismeréséért. Rá emlékezve az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (ismertebb nevén ÁNTSZ) az iskolák számára hirdette meg a kézmosás oktatás programot. Ezt úgy hirdették, hogy egyszerre egy központi tematika alapján történjen az oktatás délelőtt pontosan 10 órától, minimum 30 perc. Az óra vége nem volt kötött. ( szerintük kb. 40 perc alatt lehet megvalósítani). Az oktatáson részt vettek számával Guinness-rekordot kíséreltünk megdönteni országosan. Korábban Skócia tartotta több, mint 3 ezer fővel. Most kb. 13 000-en neveztünk. A dokumentálás szigorú szabályok szerint történik, amelyet Angliába küldenek ki. Így az eredmény később derül ki.

Bővebben »

V. Országos Szépíró Verseny

Az idei tanévben is megrendezésre került a z SNI és a BTM-es tanulók számára 5. évben meghirdetett szépíró verseny. Iskolánkból a megyei fordulón
• Makula Norman 4.b osztályos tanuló első helyezett,
• Rigó Abigél a 7.a osztályból pedig 2. helyezett lett.
Az elért eredményeknek köszönhetően az országos döntőn is részt vettek tanulóink 2016. április 16.-án Budapesten.
Az V. Országos Szépíró Verseny döntőjében Makula Norman 6. helyezést ért el.

Bővebben »

Matematika Csapatverseny

Iskolánk 2016. március 2-án ötödik alkalommal tartotta meg Játékos Matematika Csapatversenyét.

Az iskolák 4 fős csapatai játékos, gondolkodtató feladatok megoldása során adhattak számot tudásukról. A résztvevő 5 iskola közül az 1. helyezést Szentkirály, a 2. helyezést Kerekegyháza és a 3. helyet Lajosmizse csapata szerezte meg. A kerekegyházi csapat tagjai: Lukács Lizett Lili, Szeibert Milán, Jakubik Levente és Mészáros Dávid. Gratulálunk Nekik!

Bővebben »

Bozsik program 1. forduló

Bővebben »

Projektzáró ünnepség (2016)

Március 30 és április 29 között tartott a Kiskunság című három hetet megahaladó projekt. A Kiskunság természeti környezetének megismerése kerékpártúrák keretében, valamint ismeretterjesztő film megtekintése a Kiskunsági Nemzeti Parkból szerepelt például a programban. Ezen kívül több verseny is zajlott ebben az időszakban. A költészet napja alkalmából házi versmondó verseny alsó és felső tagozatban, levelező házi verseny az Egészséges életmódról. A projektzárón történt a helyezettek díjazása. Minden évben megemlékezünk iskolánk névadója, Móra Ferenc munkásságáról, a  4. évfolyam idéz műveiből és megkoszorúzzák Móra Ferenc emlékplakettjét. A projekt során készült munkákból kiállítás nyíl az aulában.

Bővebben »

Hej Rákóczi, Bercsényi előadás

Nagy Csaba tárogató művész tartott rendhagyó ének és történelem órát iskolánkban a 3-8. évfolyam tanulóinak. A Rákóczi tárogató egyesület által a Bethlen Gábor Alap támogatásával, volt lehetőség térítésmentesen a koncerten részt venni. A történelmi ismeretek felelevenítése mellett megszólaltak a kuruc kort idéző dallamok a tárogató csodálatos hangján. A műsorba a tanulókat is bevonta a művész, amellyel még inkább fokozta érdeklődésüket. Az óra közös énekléssel ért véget.

2016.03.09-én.

Bővebben »

Március 15-i műsor

1848/49 hősei előtt tisztelegtünk

A március 15-i megemlékezésen a 7. a osztály állt színpadra. A hosszú hétvége miatt már 11-én lezajlott az iskolai ünnepség, ám az ünnepnapon is szerepeltek diákjaink a városi rendezvényen. Sok-sok gyakorlás, próbák hosszú sora előzte meg a szereplést - nem hiába! Tartalmas és látványos műsorral rukkoltak elő a hetedikesek, s a díszletet is maguk festették. A forgatókönyvet Pálházi Ilona tanárnő állította össze. A műsor betanításában a gyerekek segítségére volt Halcsikné Fejes Anetta osztályfőnök, a lebonyolításban pedig Árvai Tamás és Herczeg Irén tanárnő is közreműködött.

Bővebben »

Angol verseny

Iskolánk ebben a tanévben is részt vett a FOX nemzetközi angol nyelvi versenyen. Idén kilenc negyedik, egy ötödik valamint egy nyolcadik osztályos tanuló mérettette meg magát angol nyelvből. A feleletválasztós teszt kitöltéséhez egy angol nyelvű könyvet is el kellett olvasniuk a tanulóknak, valamint országismereti tudásukra is szükség volt. Eredményhirdetés március végén várható.

Bővebben »

Sulibörze

Bővebben »

Farsang - 2016

Hagyományos farsangi délutánokat február 12-én tartottuk a diákönkormányzat szervezésében. A színpompás délutánon először az alsósok vették birtokukba a hangulatosan feldíszített sportcsarnokot. A kicsinyek mind jelmezbe öltöztek és a tanító nénikkel együtt vonulnak fel az ötletesebbnél ötletesebb maskarákba. Láthattunk szőlőfürtöt, szélmalmot, kampó kezű kalózt, boszorkányt seprűnyélen, dobozból kiugró meglepetés-bohócot, s még megannyi kedves figurát.

Őket a nyolcadikosok követték, akik elegáns keringőjükkel méltán vívták ki a közönség tapsát.
A felső tagozatosok a nyitótánc után az aulában diszkózhattak estig. Mind nekik, mind pedig az alsósoknak is szerveztünk tombolasorsolást, ahol kedves ajándékok találtak gazdára. A főnyeremény egy-egy ízletes torta volt.

Bőven jutott farsangi fánk is mindenkinek - ezúton köszönjük a konyhások odaadó munkáját. Aki ezen a napon a közös télbúcsúztatást választotta az otthoni számítógépezés helyett, jól járt, hisz szép élményekkel lett gazdagabb.

Bővebben »

Alapítványi bál - 2015

„Kerekegyházi általános iskola gyermekeiért” Alapítvány 2015. évi bálja

November 21-én rendeztük meg a hagyományos alapítványi bálunkat az általános iskola szépen feldíszített sportcsarnokában. Mintegy kétszáz vendég érezte fontosnak, hogy részvételével támogassa iskolánk tanulóit. Az iskola konyháján készült az ízletes pacalpörkölt, a sültes tál és a házias ízű sütemények is. A bálra négy osztály: a 2.d, a 3.b, a 4.b és a 4.d, és a Nyitnikék kórus készült vidám műsorral a közönség szórakoztatására. A pedagógusok alkalmi énekkara, majd táncos csapata megalapozta a jó hangulatot, amely hajnalig tartott. Éjfél után a szerencsésebbek értékes tombola ajándékokat vihettek haza. A bál sikeréhez felajánlásukkal járultak hozzá vállalkozók, egyesületek és magánszemélyek, akiknek ezúton is szeretnénk köszönetet mondani. Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki tombola ajándékkal vagy egyéb módon segített a rendezvény sikeres lebonyolításában. A bál bevételét az informatikai eszköztárunk bővítésére, korszerűsítésére, illetve az iskolaudvar további rendezésére szeretnénk felhasználni.

Szakálné Galbavi Márta

Bővebben »

Október 23-i megemlékezés

Bővebben »

Október 6-i megemlékezés

2015. október 6.

"A föld alól, a magyar föld alól

A vértanúk szent lelke földalol:

E nagy napon, hol emlék s béke leng,

A bús bitókra hittel nézzetek!

 

1849. október 6-án az aradi vértanukra emlékeztünk, iskolai rendezvény keretében, melyre nagy szeretettel és igyekezettel készült a 6.b osztály, Csorbáné Kovács Rozália osztályfőnök felkészítésével.

 

„Mind – Azoknak, akik itt vesztették életük,

Mindörökkön örökké

Áldva legyen szent nevük.”

Bővebben »

Európai Mobilitási Hét

2015. szeptember 16-án került sor a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában az Európai Mobilitási Hét keretében rendezett program lebonyolítására. A délután a felső tagozatosok kerékpározást népszerűsítő felvonulásával kezdődött. Több, mint 30 tanuló tekert a Fő utcán és a vele párhuzamos Andrássy úton. Amely osztályokból legtöbben vettek részt, jutalmul kerékpár felszerelést kaptak (fényvisszaverő karkötők, küllőtisztító gyöngyök, prizmák, küllődíszek, villogók). Ezután a környezetvédelmi totó következett. A legjobb megoldásokat két korosztályban díjaztuk. Az 5-6. és a 7-8. osztályosok mezőnyében. A 30 versenyzőből a legügyesebbek kerékpárvillogókat, ledes elemlámpákat, napelemes zsebszámológépet kaptak. Amíg a tanár nénikből álló zsűri értékelte a feladatlapokat, a gyerekek uzsonnára sajtos pogácsát, frissen préselt gyümölcslevet és müzli szeletet fogyaszthattak.

Szakálné Galbavi Márta
ig.h.

Bővebben »

Tanévnyitó ünnepség - (2015)

Augusztus 31-én délután zajlott az iskolában az ünnepélyes tanévnyitó. A két egész napos és két félnapos rendszerű osztályban összesen 90 első osztályos kisdiák kezdte meg általános iskolai tanulmányait. Az iskola kapuján az 5. évfolyam tanulói vezették be a legkisebbeket az ünnepségre. A 3. évfolyam vidám, tanévre hangoló műsora után Gyurkovics Balázsné intézményvezető hivatalos évnyitó gondolatai és tájékoztatása következett. A 2015/2016. tanév 634 tanulóval 31 tanulócsoportban indult.

Bővebben »

Események

Futsal torna Bugac

2023. január 25-én Bugacra látogattunk, hogy részt vegyünk a helyi Rigó József Általános Iskola által rendezett II. korcsoportos futsal tornán. A torna hat iskola - Bugac, Fülöpjakab, Iszák, Jakabszállás, Nyárlőrinc és Kerekegyháza - részvételével zajlott le reggel 9-től délután 3 óráig. A csapatunk az öt találkozóból négyet könnyedén megnyert, viszont az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola csapata ellen alulmaradt, így a 2. helyet szerezte meg. A torna legjobb játékosává az iskolánk 4.c osztályos tanulóját, Lévay Samut választották. A csapat tagjai: Lévay Samu, szegedi Zétény (4.c), Kürtösi Gábor (4.a), Csernák István, Kenderes Noé, Kulman Botond (3.d) és Lakatos Tamás (3.c).

A Magyar Kultúra Napja

Január 22-én volt kétszáz esztendeje, hogy Kölcsey Ferenc szatmárcsekei magányában befejezte a Himnuszt. 

Nemzeti imádságunk születésnapja alkalmából 23-án, hétfőn az 5. d osztály tanulói adtak elő zenés irodalmi összeállítást az iskolarádióban.

Képek és további információk elérhetők itt!

Karácsonyi köszönet

Kedves Mindenki!
Nagyon sok támogatást segítséget kaptunk az év folyamán.
Köszönet érte!
Igyekeztünk segíteni, ahol tudtunk, és tisztességgel tenni a dolgunkat! Köszönöm a pedagógusok és a szülők munkáját.
Áldott Ünnepet és egy szebb 2023-at kívánok Kicsinek és Nagynak egyaránt!
Szép téli szünidőt, sok közös játékot, és vidám családi együttlétet minden gyermeknek!
Gyurkovics Balázsné

2022.12.14 - Karácsonyi meglepetés műsor a Nyugdíjas Klubban

Szerda délután 4, 2.b osztályos tanuló kedves kis karácsonyi műsorral lepte meg a kerekegyházi nyugdíjas klub tagjait.A szépkorúak nagyon örültek a meglepetésnek.Mi is boldogok voltunk,hogy hozzájárulhattunk az idősek karácsony várásához.
A műsorról készült rövid videókat megnézheti itt!

Karácsonyi mézeskalács házikók

A hatodik évfolyamos tanulók Karácsony alkalmából Hon-és népismeret órán mézeskalács remekműveket készítettek. A karácsonyi meglepés az iskola aulájában került kiállításra. A képek megtekinthetők itt!

Luca pogácsa készítés

December 13-a jeles nap a magyar népi hagyományokban. A fényt hozó Lúcia a karácsonyi ünnepkör fontos szereplője. Képek és további információk elérhetők itt!

Mikulás

December 6-án iskolánkba is ellátogatott a Mikulás. Az aulában tartott ünnepségen gyönyörű versekkel és dalokkal fogadták az alsó tagozatos gyerekek a várva várt Mikulás bácsit és krampuszait. Képek és további információk elérhetők itt!

Őszi futóverseny

2022.10.28-án ismét megrendezésre került a már hagyománnyá vált őszi futóverseny. Helyszín a már megszokott városi focipálya volt. Képek és további információk elérhetők itt!

Tanszaki koncert

2022. december 2.-án tanszaki koncerten szerepeltek Kissné Tihanyi Rita - zongora és Kiss Imre - ütőhangszerek - növendékei. Szóló és kamaraművek tették színessé és változatossá a koncertet. A növendékek örömmel és szorgalommal készültek a szereplésre. Képek és további információk elérhetők itt!

„Nyitnikék” Kiskórus Kunbaracson

Az alsós gyermekekből álló „Nyitnikék” Kiskórus Kunbaracson kapott fellépési lehetőséget november 18-án. Képek és további információk elérhetők itt!

Könyvtári koncertek

Októberben a művészeti iskola növendékei két hangversenyt is adtak az iskola könyvtárában. Október 4-én a Zenei Világnap alkalmából 13 növendék szerepelt és 25-én a szokásos hóközi koncerten 15 növendék adott színvonalas zenei élményt. Nagy gratuláció a gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak! Képek és további információk elérhetők itt!

Márton napi lámpás

„Szent Mártonnak ünnepén, égő lámpást viszek én!”

Lázas készülődés folyt Márton-napja előtt az iskolában és az óvodában. További részleteket elérheti itt!

Gyalogtúra

2022. november 5-én az iskola diákönkormányzata megrendezte a már hagyománynak számító gyalogtúrát. Az úticélunk ezúttal a kunpusztai temető volt. További részleteket elérheti itt!

Bolhapiac

2022. október 26-án megrendeztük a mindig nagyon várt programot, a bolhapiacot. A tavaszi óriási érdeklődésre való tekintettel most az udvaron tartottuk meg. További részleteket elérheti itt!

Pályaorientációs kiállítás

2022. október 20-án iskolánk 3 nyolcadik osztályának tanulói részt vettek a Kecskeméti Szakképzési Centrum (KSZC) #tanuljszakmát pályaorientációs rendezvényén. A programon bemutatkoztak az iskolák, a rendészeti szervek és segítő szervezetek is. Sok érdekes dolgot kipróbálhattak a gyerekek a különböző standokon, megismerkedhettek az iskolákkal, ajándékokat és szórólapokat is kaptak. Hasznosan töltötték a délelőttöt, hiszen ez a program segítette őket a pályaválasztásban, ugyanakkor jól szórakoztak is. Képeket megtekintheti itt.

Pályaorientációs nap

Iskolánk hetedik évfolyamos gyermekei 2022. október 7-én a pályaorientációs nap keretén belül üzemlátogatást tettek a kerekegyházi Agrikon telephelyen található cégeknél. További részleteket elérheti itt!

Október 23-i műsor

Népmese hete az iskolában

Iskolánkban hagyományosan szeptember hónap végén emlékezünk meg Benedek Elekről a nagy mesemondóról.  Születésének évfordulóján (szeptember 30-án) népmese hete keretében szorgalmazzuk a mesék fennmaradását, adjuk át a mesékben élő bölcsességet és mélyítjük el a népmeséről tanultakat. További részleteket elérheti itt!

Zene Világnapja

Iskolánk október 4-én ünnepelte a Zene Világnapját. Yehudi Menuhin - a híres hegedűművész - 1975-ben kezdeményezte, hogy a zenének is legyen világnapja. Október 1-jén és a hozzá közeli napokban  világszerte kiemelt figyelmet kap  a zene fontossága. Iskolánkban a 2., a 3. és a 4. szünetben az aulában közös énekléssel ünnepeltünk. Az eseményről készített képeket megtekintheti itt!

Október 6-i műsor

Tanévkezdési információk

Lassan, lassan végéhez közeledik a nyári szünidő. Ideje, hogy az iskolakezdéssel kapcsolatosan  néhány közérdekű információt megosszunk szokásaink szerint. 

További részleteket elérheti itt!

Iskolai étkezési térítési díj változása

Év pedagógusa díj

Nagy megtiszteltetés érte iskolánkat illetve annak egyik pedagógusát. Cseh Éva kollêganőnket szakmai munkájának elismeréseként 2022. évben az "Év pedagógusa" díjban részesítette a Kecskeméti Tankerületi Központ. Nagyon örülünk a megérdemelt sikernek.

CIB Itália focitábor

Az idei tanév zárásaként iskolánk 20 tanulója részt vehetett a CIB Italia Focitáborban, június 20-24. között a Generali a Biztonságért Alapítvány partneri támogatásával. További részleteket elérheti itt!

Diákolimpia Országos döntő

Országos döntőn szerepeltek a III. korcsoportos labdarúgóink. A beszámolót és a képeket megtekintehi itt.

Nyári ügyelet

Kerti parti

Tárgyépítő verseny hulladékból

Az iskola diákönkormányzata tárgyépítő versenyt hirdetett hulladékanyagok felhasználásával. A verseny eredményét, illetve a veresnyről készített képeket megtekintheti itt.

Kereki Kalandos Kihívás

Kedves Szülők, Érdeklődők!

A június 18-ra tervezett Kereki Kalandos Kihívás - jótékonysági futóverseny rendezvény, az egyeztető eljárások elhúzódása miatt elhalasztásra kerül 2022. szeptember 3-ra. A rendezvény biztonságos megvalósítása érdekében hoztuk meg ezt a döntést. Kérjük megértésüket és számítunk a jelentkezőkre a későbbi időpontban is.
 
A június 18-ra tervezett esti Tanévzáró Kerti Parti a tervezett formában és időben megrendezésre kerül.

Zongora és ütöhangszeres koncert

2022. május 11.-én tanszaki koncerten szerepeltek a zongora – Kissné Tihanyi Rita és az ütőhangszeres tanszak – Kiss Imre növendékei.

Több év után végre megrendezésre kerülhetett ez az alkalom, ahol elsősorban a szülők és minden érdeklődő személyesen élvezhette a gyerekek hangszeres játékát.

Szóló és kamaraművek egyaránt elhangzottak, melyeket növendékek szólaltattak meg.

A koncert egyik különlegessége a zongora és a xilofon együtthangzása, amit iskolánk végzős diákjai adtak elő.

Képek a galériában…

Iskola Gála

„Iskola, iskola, ki a csoda jár oda?” avagy Kiből lesz a cserebogár?
 
A Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és AMI diákjai szeretettel várnak minden érdeklődőt
a 2022. május 27-én, pénteken 16 órakor kezdődő Iskola Gála műsoraira és programjaira.
Lesz mese, vers, zene, tánc, ének, szóval minden, ami jó!
Helyszín: Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és AMI
A belépés ingyenes. A helyszínen 500 Ft-ért támogatói jegyek vásárolhatók "A kerekegyházi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány" támogatására.
Bankszámlaszámunk: 51700117-11101222
(Kép: Kovács Zsófia 6.b osztályos tanuló rajza)

Madarak és fák napja

Madarak Fák napján az 5-6. évfolyamnak akadály versenyt rendeztünk az iskola kertben. Az osztályok nagyon jól érezték magukat és nagyon felkészültek voltak! Eredményt gyermeknapon hirdetünk! Az eseményről készült képeket megtekintheti itt!

Mesevarázs- Varázs színpad

Szurdoktúra a Bakonyban

Napközis Erzsébet táborok pályázati felhívása

Tisztelt Szülők!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelentek az idei napközis Erzsébet táborok pályázati felhívása. Ennek keretében iskolánkban az alábbi két napközis táborra fogunk pályázni.
1. 2022. 06.20-24. Kézműves tábor, maximum 40 tanuló. Pedagógusok: Malik Blanka, Füvesi Kitti, Lisztes Zsuzsa, Szabó Eszter
2. 2022. 06.27-07.01.: Életmód tábor, maximum 40 fő. Pedagógusok: Diglicsné Kerekes Rita, Kaldenekker Olivérné, Szabó Eszter, Seprenyiné Fodor Anikó.
Jelentkezni kizárólag az intézményvezető helyettesi irodában lehet Deák Lászlóné Vincze Kittinél, vagy Marton Józsefnénél a meghatározott létszám erejéig, de legkésőbb 2022. 04.30-ig a mellékelt nyilatkozatok kitöltésével, és 500 Ft befizetésével.
Két másik kitöltendő űrlapot a csoportban a file-k között találnak meg.
Összesen tehát három dokumentum kitöltése szükséges az érvényes jelentkezéshez:

Népdaléneklési verseny ereményhirdetés

Angol nyelvi verseny eredményhirdetés

Balatoni Farkas János eredményhirdetés

Footgolf kupa a Hungarikum Ligetben

Iskolánk 3 tanulója, név szerint Hámos Hanna (8.d), Kelemen Márk (8.d), Veréb Balázs (6.b) és Komonyi Gábor testnevelő a Hungarikum Liget által szervezett Footgolf Kupán vett részt március 23-25-ig Lakiteleken. Képek és tovább részletek elérhetők itt.

Erzsébet tábor felhívás

Figyelem! Aki táborozni szeretne, az olvassa el a mellékelt felhívást!

Mórás diákká avatás

Iskolánkban már 2. alkalommal avattunk Mórás diákokat. Az 1.osztályosok a félév teljesítése után Mórás polgárrá váltak egy rövid avatóünnepség keretei között. A fogadalmukat az Iskolavezetés és a felsős és alsós diákok képviselői előtt mondták el. A rövid ünnepség végén megkapták az iskola jelvényét. Gratulálunk minden 1.osztályos tanulónak!

A képeket megtekintheti itt!

Farsang

A farsangi képeket megtekintheti itt.

 

Legyél Te is vándor!

Ezen a nyáron két vándortáborba is várjuk a jelentkezőket!

Részleteket megtekintheti itt!

Betlehemezés

Karácsonyi Koncert

Szeretetteljes, áldott, békés karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánunk!

Karácsonyi koncert megtekintése.

 

Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny

A verseny körzeti fordulóját 2021. november 12-én pénteken tartottuk az iskolánkban.  

További részletek megtekinthetők itt!

BALATONI FARKAS JÁNOS DOLGOZATÍRÓ VERSENY 2021/22 tanév

Móra-nap

December 11-én a sikeresen megtartottuk szokásos Móra-napunkat.

További részletek megtekinthetők itt!

Mikulás

December hatodikán természetesen iskolánkban is járt a Mikulás.

Az eseményről készült képeket megtekintheti itt!

Iskolai Sakkbajnokság Kerekegyházán

A Móra Ferenc Általános Iskola 4. éve rendezte meg az „Őszi iskolai Sakkbajnokságot” az iskola aulájában. További részletek megtekinthetők itt!

Könyvtári koncert

2021.11.16-án kedden délután Könyvtári koncertet adtak a Művészeti Iskola diákjai. A koncert megtekinthető az iskola Facebook csoportjában, a fellépők névsora, illetve képek elérhetőek itt.

Papírgyűjtés

Kedves Szülők!

A héten, kedden és szerdán (2021.11.23-24.) papírgyűjtést szervezünk az iskolában. Újságpapírt, irodai papírt, könyvet, kartonpapírt lehet gyűjteni. (Élelmiszerrel, egyéb vegyi anyaggal szennyezett papírt, tojástálcát nem tudunk átvenni!)

A járványhelyzetre való tekintettel a gyerekek idén nem járhatnak házról házra, ezért szeretnénk kérni a szülők segítségét is abban, hogy az otthonról, munkahelyről gyűjtött papírt reggel ¼ 8 – tól délután 16 óráig juttassák el az iskola hátsó udvarán kihelyezett konténerbe. Ha valakinek nagyobb mennyiségű rakománya van, azt közvetlenül a Kalo - Méh kecskeméti telepére (Kecskemét, Kiskőrösi út 10. Tel: 0676/505 - 944) is viheti, ahol jelezni kell, hogy az összeget A kerekegyházi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány részére számolják el.

Köszönettel: Dorcsákné Csőszi Barbara és Gergely - Füvesi Kitti 

Felhívás

Tisztelt Szülők!
Tájékoztatom Önöket, hogy iskolánkban Covid megbetegedések miatt néhány osztály pár napos karanténba kényszerült.
A tapasztalatok alapján szeretném felhívni a szíves figyelmüket néhány dologra:
Az iskolában szigorúbb járványügyi szabályok érvényesek. A közösségi terekben megköveteljük a maszk használatát.
Kérjük a gyerekek hozzanak magukkal maszkot, mert tömeges mennyiségben nem tudunk biztosítani.
Ha valamelyik gyermeknek hivatalos pozitív teszteredménye van, kérem azonnal tájékoztassák az osztályfőnököt, vagy ha őt nem érik el, az iskola bármely vezetőjét, vagy a titkárságot a hivatalos teszteredmény megküldésével. Több esetben is csak reggel, iskolakezdés után kaptunk információt pozitív teszt eredményről, így a karanténba helyezés komoly problémát jelentett a dolgozó szülőknek.
Kérem együttműködésüket a betegségek megelőzésében is.
Üdvözlettel
Gyurkovics Balázsné

Évszaktúrák 2021-2022 - Mecsek

A járvány miatti hosszú kihagyás után először megint a Mecsek hegységet vettük célba 2021. október 24-én, amikor 69 fővel (két busszal), hajnali 6.30-kor útra keltünk Kerekegyházáról. További részletek megtekinthetők itt!

Sportnap - Őszi futóverseny

2021.09.24-én iskolai sportnapot tartottunk. A sportnapról készült képeket és a futóverseny eredményét megtekintheti itt.

Egy a természettel

2021. október 13-án lehetőséget kaptunk a Kerekegyházi Dózsa Vadásztársaság jóvoltából, hogy ingyenesen ellátogassunk a vadászati világkiállításra Budapestre. További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Gyalogtúra

2021. október 9-én a Gyaloglás világnapja és az iskolai Egészséghét alkalmából a diákönkormányzat ismét gyalogtúrát szervezett. Már-már hagyománynak mondható ez az esemény, mert a harmadik alkalommal sétáltunk együtt a gyerekekkel, szülőkkel, kollégákkal.

További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Zánkán jártunk

A 7. évfolyam három osztálya Erzsébet-táboros osztálykirándulást tett Zánkán szeptember végén. További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Népmese hete az iskolában

Iskolánkban hagyományosan szeptember hónap végén emlékezünk meg Benedek Elekről a nagy mesemondóról. További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Felolvasóverseny

Szeptember 27-én iskolánkban felolvasóversenyt tartottunk a felső tagozatosok számára. Minden versenyző egy-egy általa választott magyar népmondát adott elő.

További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Tanévkezdés

Kedves Szülők!
Kedves Gyerekek!
 
   Hamarosan újra találkozunk. Az iskola készen áll az új tanévre. Az osztályfőnökök valószínűleg minden fontos információt átadtak már Önöknek, néhányat azonban kiemelnék.
   A tanévnyitóra szerdán, szeptember elsején várjuk a tanulókat és az őket kísérő szülőket.
Az alsósoknak 8 órakor, a felsősöknek 9 órakor kezdődik az ünnepély az udvaron. A kicsi elsősöket három-negyed nyolckor várják a tanító nénik a művelődési ház előtt.
   Az évnyitó után 3 tanórát tartunk meg. Ekkor kapja meg mindenki a tankönyveit, az órarendet, valamint a tanévkezdéshez fontos információkat. A tanszerek megvásárlása előtt, javaslom egyeztessenek az osztályfőnökökkel.
   Szerda délután csak ügyeletet tartunk 17 óráig. Aki ezt igényli, jelezze az osztályfőnöknek. Az ebéd és tízórai igényt szintén kérjük jelezni. A büfé nyitva lesz.
   Az iskolabusz szerdán reggel 7 órakor indul Fülöpházáról és 13:15-kor indul majd haza. Akik igényeltek védőoltást, azok szeptember másodikán 12 és 13 óra között kapják meg Dr Gódor Györgyi iskolaorvos rendelőjében.
   Szép hétvégét, jó készülődést, vidám és sikeres tanévet kívánok!
Gyurkovics Balázsné

Tanévzárással kapcsolatos infomációk

Kedves Szülők!
Bár valószínűleg mindenkihez eljutottak a szükséges információk, de néhány dolgot a tanév befejezésével és a nyárral kapcsolatosan szeretnék megerősíteni.

A nemzeti összetartozás napja

nemzeti összetartozás napja alkalmából a 7.d osztály tanulói készültek műsorral.

A műsor megtekinthető itt.

Ebédbefizetés

Kedves Szülők!
Múlt hét pénteken kiosztásra kerültek a havi étkezési számlák.
Kérjük lehetőség szerint mielőbb szíveskedjenek befizetni.
Köszönjük együttműködésüket előre is. 

Tisztelt Szülők!

Tisztelt Szülők!
A gyerekek biztonsága érdekében kérem, ha a családban covidgyanús eset miatt valakit tesztelnek, akkor a teszteredmény megérkezéséig ne küldjék a gyermeket iskolába. Higgyék el, egy-két napon nem múlik semmi, a biztonság az első. Köszönöm a megértésüket.
Gyurkovics Balázsné

Népviselet napja

Népviselet napja volt 2021.04.24-én szombaton. Az alábbi képekkel emlékeztünk meg erről a napról!

Tisztelt Szülők!

Nagy próba teljesítésén dolgozunk mindannyian: gyerekek, szülők, pedagógusok. A járványhelyzet mindenkit próbára tesz, de ki kell tartanunk! Mindannyiunknak, együtt! Mindenki tudja, hogy a digitális oktatás nem összehasonlítható nehézségű a jelenléti oktatással, és mégis nagyon sokan rendkívül derekasan dolgoznak a siker érdekében! Köszönet érte! Április 16-án sikeresen lezárult az általános iskolai beiratkozás, melynek során 83 fő leendő elsőst sikerült iskolánk leendő tanulói közé sorolni. Köszönet a szülők fegyelmezett, előírásokat betartó hozzáállásáért!

Költészet napja - Nagy Vers

1964 óta minden évben április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját.

Ebből az alkalomból iskolánkban játékot hirdettünk. Minden tanuló és pedagógus megnevezhette a kedvenc magyar versét. A következő eredmények születtek:

 - Az alsó tagozatosok körében a legnépszerűbb Móra Ferenc: A csókai csóka című verse.

- A felsősöknek Petőfi Sándor: Szeptember végén c. költeménye tetszett a leginkább.

- Tanítóink, tanáraink közül a legtöbben József Attila: Kopogtatás nélkül című művére szavaztak.

 Köszönjük mindenkinek, aki velünk játszott!

6. c osztály

Diákigzolvány beiratkozáshoz

Kedves Szülők!

A Diákigazolvány igényléshez szükséges NEK adatlapot a jelen járvány helyzetre való tekintettel az Intézmény csak is abban az esetben fogja kérni, amennyiben a Kerekegyházi Önkormányzat Kormányablaka ezt lehetővé teszi.

Hírek az iskolából

Kedves Szülők, Gyerekek, Érdeklődők!
Nagy örömmel tájékoztatok Mindenkit, hogy járvány ide, vagy oda, iskolánkban próbáljuk a helyzetből a legjobbat kihozni, és megtenni mindent, hogy továbbra is rászolgáljunk a megbecsülésükre.

További részletek megtekinthetők itt!

Megemlékezés az 1848. március 15-i forradalom évfordulóján

Az idei tanévben az 5.d osztály vállalta az 1848-as forradalom történelmi eseményeinek ünnepi keretben történő feldolgozását. 

További részletek, illetve a műsor megtekinthető itt!

 

Tisztelt Szülők!

Tisztelt Szülők!
Mint bizonyára Önök is értesültek róla, a mai kormányzati tájékoztatón az iskolák bezárásáról döntöttek.
Miután írásbeli határozatot, utasítást még nem kaptunk, Fenntartónk és Polgármester Úr szóbeli egyetértésével a következő döntéseket hoztuk meg:
Gyurkovics Balázsné
 

Alapfokú Művészeti Iskola térítési díj

Kedves Szülők!

A 2020/2021 tanév II. félévétől a Művészeti Iskola térítési díjával kapcsolatos tájékoztatást a KRÉTA 

e-ügyintézés „Befizetések” menüpontban találnak meg a fizetendő tétellel, számlával együtt.

(Telefonos applikáción nem feltétlenül jelenik meg.)

A 2020/2021 II. félév térítési díj befizetési határideje 2021. március 15.

Amennyiben nincs KRÉTA hozzáférése, legyen szíves felvenni a kapcsolatot az iskola titkársággal.

Telefon: 76/545 070

E-mail: titkarsag@mfai.hu

 

Előre is köszönjük együttműködésüket.

Országos 5. helyezést értek el diákjaink

Iskolánk diákjai kíválóan szerepeltek, s az 5. helyezést érték el a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjén decemberben.

A csapat tagjai: Botos József, Csiki Petra, Habran Nóra Szilvia és Szabó Lilla.

Felkészítő pedagógusaik: Nagy Nóra és Trepákné Malecz Anita.

Gratulálunk a remek teljesítményükhöz!

Régebbi események

6041 Kerekegyháza, Szent István tér 6. Telefonszám: 06/76-545-070; 545-071; 371-151

Fax: 06/76-371-151 | E-mail: iroda@mfai.hu