2015/2016. tanév

Ballagás (2016)

Az idei tanévben is eljött az a pillanat, amikor a 8. évfolyamos tanulók elballagtak a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából.

A szokásokhoz híven az utolsó tanítási hét csütörtöki délutánján, a végzős tanulók osztályokba csoportosulva látogatták meg tanáraikat, s adták elő, énekelték el a szerenádi dalaikat. Voltak akik otthon fogadták a diákokat, s voltak akik egymással összefogva az iskola ebédlőjében várták a szerenádoló diákokat. Képek a szerenádról.

2016. június 11-én délelőtt a tanulók elbúcsúztak a tanáraiktól és az iskola dolgozóitól. Képek a tanárbúcsúztatóról.

Délután 5 órakor pedig megkezdődött a ballagás. A tanulók már 4 óra magaságában előbb a Kerekegyházi Művelődési Központ előtt gyülekeztek, majd az osztályteremben várták a hozzátartozókat, illetve az utolsó csengőszót, mely a búcsúzást jelentette számukra. A végzős tanulók a szokásokhoz híven végigvonultak az iskola épületén, majd az időjárás viszontagságainak közönhetően az iskola sportcsarnokában hallgatták meg a ballagási műsort. A műsor végeztével a tanulók egy-egy lufit eresztettek a magasba, szimbolizálva az iskolától való búcsúzást.

Bővebben »

Nemzeti összetartozás napja

2016. június 3-án és 6-án iskolánk 7.c osztályos tanulói megemlékezést tartottak a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a Katona József Művelődési Házban. Felkészítő tanáraik Keleme Zalán és Somodi Éva voltak.

Bővebben »

Gyermeknap (2016)

Bővebben »

Kerékpártúra Fülöpházán 2.d (2016-04-21)

2016. április 21-én a Kiskunság projekt keretén belül kerékpártúrát szervezett a 2./d osztály.
Az iskola udvaráról indultunk gyerekek, felnőttek, tanító nénik. Biztonságunkról egy polgárőr gondoskodott, aki végigkísért bennünket az úton. Célunk a Kiskunsági Nemzeti Park volt. Fülöpházán a központban megpihentünk, majd a falut elhagyva földúton mentünk a Naprózsa erdei iskoláig. Megtapasztaltuk a homokos talajt, kilométereken keresztül toltuk a kerékpárt. A báránypirosító tanösvényen gyalog mentünk végig. Ismerkedtünk a vidék növény és állatvilágával. Vidáman gurultunk le a buckáról. Nagyon jól éreztük magunkat.

Bővebben »

Tavaszi futóverseny

1. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Szombati Nóra

1.b

1.

Vas Lajos

1.a

2.

Kozák Dóra

1.a

2.

Kárász András

1.b

3.

Petró Pálma

1.b

3.

Keres Ádám

1.a

2. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Hámos Hanna

2.b

1.

Tóth Félix

2.d

2.

Langmajer Kincső

2.a

2.

Koncz Bence

2.a

3.

Vas Eliza

2.a

3.

Brinkusz Csaba

2.a

3. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Nagy Enikő

3.d

1.

Mozsárik Levente

3.a

2.

Kalmár Viktória

3.a

2.

Kozák Sándor

3.a

3.

Budai Amanda

3.c

3.

Fekete Máté

3.d

4. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Salga Mónika

4.b

1.

Krajcsovszki Márton

4.a

2.

Kovács Tímea

4.c

2.

Horváth Milán

4.c

3.

Selypes Eliza

4.d

3.

Krupa Zsolt

4.a

5. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Baga Dzsenifer

5.a

1.

Bartha Patrik

5.c

2.

Kulcsár Renáta Henriett

5.c

2.

Palotay Dávid

5.c

3.

Kotmajer Dóra

5.c

3.

Fodor Hunor

5.c

6. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Hefler Emese

6.c

1.

Fábián Csaba

6.c

2.

Fodor Naomi

6.c

2.

Gere Kornél

6.a

3.

Bednárik Natália

6.a

3.

Tőzsér Levente

6.b

7. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Kulcsár Nikolett

7.a

1.

Csendom Ádám

7.a

2.

Kovács Andrea

7.b

2.

Vizinger Károly

7.a

3.

Ungor Réka

7.a

3.

Bujdosó Dávid

7.b

8. osztály

Lányok

Fiúk

1.

Baranyi Krisztina

8.c

1.

Szuhánszky Dávid

8.b

2.

Veroszta Emese

8.b

2.

Víg Dávid

8

3.

Zrínyi Vivien

8.a

3.

Kanyó Marcell

8.b

Bővebben »

Guinness-rekord kísérlet

...a kézmosás oktatásáról

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (ismertebb nevén ÁNTSZ) az iskolák számára hirdette meg a kézmosás oktatás programot május 5-re, a Kéztisztaság Világnapjára.

Május 5-e a Kéztisztaság Világnapja. A WHO ezt először az egészségügyi intézmények számára hívta életre. Novemberben volt Semmelveis Ignác halálának 150 éves évfordulója. Neki sokat köszönhetünk a kézfertőtlenítés fontosságának felismeréséért. Rá emlékezve az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (ismertebb nevén ÁNTSZ) az iskolák számára hirdette meg a kézmosás oktatás programot. Ezt úgy hirdették, hogy egyszerre egy központi tematika alapján történjen az oktatás délelőtt pontosan 10 órától, minimum 30 perc. Az óra vége nem volt kötött. ( szerintük kb. 40 perc alatt lehet megvalósítani). Az oktatáson részt vettek számával Guinness-rekordot kíséreltünk megdönteni országosan. Korábban Skócia tartotta több, mint 3 ezer fővel. Most kb. 13 000-en neveztünk. A dokumentálás szigorú szabályok szerint történik, amelyet Angliába küldenek ki. Így az eredmény később derül ki.

Bővebben »

V. Országos Szépíró Verseny

Az idei tanévben is megrendezésre került a z SNI és a BTM-es tanulók számára 5. évben meghirdetett szépíró verseny. Iskolánkból a megyei fordulón
• Makula Norman 4.b osztályos tanuló első helyezett,
• Rigó Abigél a 7.a osztályból pedig 2. helyezett lett.
Az elért eredményeknek köszönhetően az országos döntőn is részt vettek tanulóink 2016. április 16.-án Budapesten.
Az V. Országos Szépíró Verseny döntőjében Makula Norman 6. helyezést ért el.

Bővebben »

Matematika Csapatverseny

Iskolánk 2016. március 2-án ötödik alkalommal tartotta meg Játékos Matematika Csapatversenyét.

Az iskolák 4 fős csapatai játékos, gondolkodtató feladatok megoldása során adhattak számot tudásukról. A résztvevő 5 iskola közül az 1. helyezést Szentkirály, a 2. helyezést Kerekegyháza és a 3. helyet Lajosmizse csapata szerezte meg. A kerekegyházi csapat tagjai: Lukács Lizett Lili, Szeibert Milán, Jakubik Levente és Mészáros Dávid. Gratulálunk Nekik!

Bővebben »

Bozsik program 1. forduló

Bővebben »

Projektzáró ünnepség (2016)

Március 30 és április 29 között tartott a Kiskunság című három hetet megahaladó projekt. A Kiskunság természeti környezetének megismerése kerékpártúrák keretében, valamint ismeretterjesztő film megtekintése a Kiskunsági Nemzeti Parkból szerepelt például a programban. Ezen kívül több verseny is zajlott ebben az időszakban. A költészet napja alkalmából házi versmondó verseny alsó és felső tagozatban, levelező házi verseny az Egészséges életmódról. A projektzárón történt a helyezettek díjazása. Minden évben megemlékezünk iskolánk névadója, Móra Ferenc munkásságáról, a  4. évfolyam idéz műveiből és megkoszorúzzák Móra Ferenc emlékplakettjét. A projekt során készült munkákból kiállítás nyíl az aulában.

Bővebben »

Hej Rákóczi, Bercsényi előadás

Nagy Csaba tárogató művész tartott rendhagyó ének és történelem órát iskolánkban a 3-8. évfolyam tanulóinak. A Rákóczi tárogató egyesület által a Bethlen Gábor Alap támogatásával, volt lehetőség térítésmentesen a koncerten részt venni. A történelmi ismeretek felelevenítése mellett megszólaltak a kuruc kort idéző dallamok a tárogató csodálatos hangján. A műsorba a tanulókat is bevonta a művész, amellyel még inkább fokozta érdeklődésüket. Az óra közös énekléssel ért véget.

2016.03.09-én.

Bővebben »

Március 15-i műsor

1848/49 hősei előtt tisztelegtünk

A március 15-i megemlékezésen a 7. a osztály állt színpadra. A hosszú hétvége miatt már 11-én lezajlott az iskolai ünnepség, ám az ünnepnapon is szerepeltek diákjaink a városi rendezvényen. Sok-sok gyakorlás, próbák hosszú sora előzte meg a szereplést - nem hiába! Tartalmas és látványos műsorral rukkoltak elő a hetedikesek, s a díszletet is maguk festették. A forgatókönyvet Pálházi Ilona tanárnő állította össze. A műsor betanításában a gyerekek segítségére volt Halcsikné Fejes Anetta osztályfőnök, a lebonyolításban pedig Árvai Tamás és Herczeg Irén tanárnő is közreműködött.

Bővebben »

Angol verseny

Iskolánk ebben a tanévben is részt vett a FOX nemzetközi angol nyelvi versenyen. Idén kilenc negyedik, egy ötödik valamint egy nyolcadik osztályos tanuló mérettette meg magát angol nyelvből. A feleletválasztós teszt kitöltéséhez egy angol nyelvű könyvet is el kellett olvasniuk a tanulóknak, valamint országismereti tudásukra is szükség volt. Eredményhirdetés március végén várható.

Bővebben »

Sulibörze

Bővebben »

Farsang - 2016

Hagyományos farsangi délutánokat február 12-én tartottuk a diákönkormányzat szervezésében. A színpompás délutánon először az alsósok vették birtokukba a hangulatosan feldíszített sportcsarnokot. A kicsinyek mind jelmezbe öltöztek és a tanító nénikkel együtt vonulnak fel az ötletesebbnél ötletesebb maskarákba. Láthattunk szőlőfürtöt, szélmalmot, kampó kezű kalózt, boszorkányt seprűnyélen, dobozból kiugró meglepetés-bohócot, s még megannyi kedves figurát.

Őket a nyolcadikosok követték, akik elegáns keringőjükkel méltán vívták ki a közönség tapsát.
A felső tagozatosok a nyitótánc után az aulában diszkózhattak estig. Mind nekik, mind pedig az alsósoknak is szerveztünk tombolasorsolást, ahol kedves ajándékok találtak gazdára. A főnyeremény egy-egy ízletes torta volt.

Bőven jutott farsangi fánk is mindenkinek - ezúton köszönjük a konyhások odaadó munkáját. Aki ezen a napon a közös télbúcsúztatást választotta az otthoni számítógépezés helyett, jól járt, hisz szép élményekkel lett gazdagabb.

Bővebben »

Alapítványi bál - 2015

„Kerekegyházi általános iskola gyermekeiért” Alapítvány 2015. évi bálja

November 21-én rendeztük meg a hagyományos alapítványi bálunkat az általános iskola szépen feldíszített sportcsarnokában. Mintegy kétszáz vendég érezte fontosnak, hogy részvételével támogassa iskolánk tanulóit. Az iskola konyháján készült az ízletes pacalpörkölt, a sültes tál és a házias ízű sütemények is. A bálra négy osztály: a 2.d, a 3.b, a 4.b és a 4.d, és a Nyitnikék kórus készült vidám műsorral a közönség szórakoztatására. A pedagógusok alkalmi énekkara, majd táncos csapata megalapozta a jó hangulatot, amely hajnalig tartott. Éjfél után a szerencsésebbek értékes tombola ajándékokat vihettek haza. A bál sikeréhez felajánlásukkal járultak hozzá vállalkozók, egyesületek és magánszemélyek, akiknek ezúton is szeretnénk köszönetet mondani. Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki tombola ajándékkal vagy egyéb módon segített a rendezvény sikeres lebonyolításában. A bál bevételét az informatikai eszköztárunk bővítésére, korszerűsítésére, illetve az iskolaudvar további rendezésére szeretnénk felhasználni.

Szakálné Galbavi Márta

Bővebben »

Október 23-i megemlékezés

Bővebben »

Október 6-i megemlékezés

2015. október 6.

"A föld alól, a magyar föld alól

A vértanúk szent lelke földalol:

E nagy napon, hol emlék s béke leng,

A bús bitókra hittel nézzetek!

 

1849. október 6-án az aradi vértanukra emlékeztünk, iskolai rendezvény keretében, melyre nagy szeretettel és igyekezettel készült a 6.b osztály, Csorbáné Kovács Rozália osztályfőnök felkészítésével.

 

„Mind – Azoknak, akik itt vesztették életük,

Mindörökkön örökké

Áldva legyen szent nevük.”

Bővebben »

Európai Mobilitási Hét

2015. szeptember 16-án került sor a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában az Európai Mobilitási Hét keretében rendezett program lebonyolítására. A délután a felső tagozatosok kerékpározást népszerűsítő felvonulásával kezdődött. Több, mint 30 tanuló tekert a Fő utcán és a vele párhuzamos Andrássy úton. Amely osztályokból legtöbben vettek részt, jutalmul kerékpár felszerelést kaptak (fényvisszaverő karkötők, küllőtisztító gyöngyök, prizmák, küllődíszek, villogók). Ezután a környezetvédelmi totó következett. A legjobb megoldásokat két korosztályban díjaztuk. Az 5-6. és a 7-8. osztályosok mezőnyében. A 30 versenyzőből a legügyesebbek kerékpárvillogókat, ledes elemlámpákat, napelemes zsebszámológépet kaptak. Amíg a tanár nénikből álló zsűri értékelte a feladatlapokat, a gyerekek uzsonnára sajtos pogácsát, frissen préselt gyümölcslevet és müzli szeletet fogyaszthattak.

Szakálné Galbavi Márta
ig.h.

Bővebben »

Tanévnyitó ünnepség - (2015)

Augusztus 31-én délután zajlott az iskolában az ünnepélyes tanévnyitó. A két egész napos és két félnapos rendszerű osztályban összesen 90 első osztályos kisdiák kezdte meg általános iskolai tanulmányait. Az iskola kapuján az 5. évfolyam tanulói vezették be a legkisebbeket az ünnepségre. A 3. évfolyam vidám, tanévre hangoló műsora után Gyurkovics Balázsné intézményvezető hivatalos évnyitó gondolatai és tájékoztatása következett. A 2015/2016. tanév 634 tanulóval 31 tanulócsoportban indult.

Bővebben »

Események

Sportnap - Őszi futóverseny

2021.09.24-én iskolai sportnapot tartottunk. A sportnapról készült képeket és a futóverseny eredményét megtekintheti itt.

Egy a természettel

2021. október 13-án lehetőséget kaptunk a Kerekegyházi Dózsa Vadásztársaság jóvoltából, hogy ingyenesen ellátogassunk a vadászati világkiállításra Budapestre. További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Gyalogtúra

2021. október 9-én a Gyaloglás világnapja és az iskolai Egészséghét alkalmából a diákönkormányzat ismét gyalogtúrát szervezett. Már-már hagyománynak mondható ez az esemény, mert a harmadik alkalommal sétáltunk együtt a gyerekekkel, szülőkkel, kollégákkal.

További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Zánkán jártunk

A 7. évfolyam három osztálya Erzsébet-táboros osztálykirándulást tett Zánkán szeptember végén. További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Népmese hete az iskolában

Iskolánkban hagyományosan szeptember hónap végén emlékezünk meg Benedek Elekről a nagy mesemondóról. További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Felolvasóverseny

Szeptember 27-én iskolánkban felolvasóversenyt tartottunk a felső tagozatosok számára. Minden versenyző egy-egy általa választott magyar népmondát adott elő.

További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Tanévkezdés

Kedves Szülők!
Kedves Gyerekek!
 
   Hamarosan újra találkozunk. Az iskola készen áll az új tanévre. Az osztályfőnökök valószínűleg minden fontos információt átadtak már Önöknek, néhányat azonban kiemelnék.
   A tanévnyitóra szerdán, szeptember elsején várjuk a tanulókat és az őket kísérő szülőket.
Az alsósoknak 8 órakor, a felsősöknek 9 órakor kezdődik az ünnepély az udvaron. A kicsi elsősöket három-negyed nyolckor várják a tanító nénik a művelődési ház előtt.
   Az évnyitó után 3 tanórát tartunk meg. Ekkor kapja meg mindenki a tankönyveit, az órarendet, valamint a tanévkezdéshez fontos információkat. A tanszerek megvásárlása előtt, javaslom egyeztessenek az osztályfőnökökkel.
   Szerda délután csak ügyeletet tartunk 17 óráig. Aki ezt igényli, jelezze az osztályfőnöknek. Az ebéd és tízórai igényt szintén kérjük jelezni. A büfé nyitva lesz.
   Az iskolabusz szerdán reggel 7 órakor indul Fülöpházáról és 13:15-kor indul majd haza. Akik igényeltek védőoltást, azok szeptember másodikán 12 és 13 óra között kapják meg Dr Gódor Györgyi iskolaorvos rendelőjében.
   Szép hétvégét, jó készülődést, vidám és sikeres tanévet kívánok!
Gyurkovics Balázsné

Tanévzárással kapcsolatos infomációk

Kedves Szülők!
Bár valószínűleg mindenkihez eljutottak a szükséges információk, de néhány dolgot a tanév befejezésével és a nyárral kapcsolatosan szeretnék megerősíteni.

A nemzeti összetartozás napja

nemzeti összetartozás napja alkalmából a 7.d osztály tanulói készültek műsorral.

A műsor megtekinthető itt.

Ebédbefizetés

Kedves Szülők!
Múlt hét pénteken kiosztásra kerültek a havi étkezési számlák.
Kérjük lehetőség szerint mielőbb szíveskedjenek befizetni.
Köszönjük együttműködésüket előre is. 

Tisztelt Szülők!

Tisztelt Szülők!
A gyerekek biztonsága érdekében kérem, ha a családban covidgyanús eset miatt valakit tesztelnek, akkor a teszteredmény megérkezéséig ne küldjék a gyermeket iskolába. Higgyék el, egy-két napon nem múlik semmi, a biztonság az első. Köszönöm a megértésüket.
Gyurkovics Balázsné

Népviselet napja

Népviselet napja volt 2021.04.24-én szombaton. Az alábbi képekkel emlékeztünk meg erről a napról!

Tisztelt Szülők!

Nagy próba teljesítésén dolgozunk mindannyian: gyerekek, szülők, pedagógusok. A járványhelyzet mindenkit próbára tesz, de ki kell tartanunk! Mindannyiunknak, együtt! Mindenki tudja, hogy a digitális oktatás nem összehasonlítható nehézségű a jelenléti oktatással, és mégis nagyon sokan rendkívül derekasan dolgoznak a siker érdekében! Köszönet érte! Április 16-án sikeresen lezárult az általános iskolai beiratkozás, melynek során 83 fő leendő elsőst sikerült iskolánk leendő tanulói közé sorolni. Köszönet a szülők fegyelmezett, előírásokat betartó hozzáállásáért!

Költészet napja - Nagy Vers

1964 óta minden évben április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját.

Ebből az alkalomból iskolánkban játékot hirdettünk. Minden tanuló és pedagógus megnevezhette a kedvenc magyar versét. A következő eredmények születtek:

 - Az alsó tagozatosok körében a legnépszerűbb Móra Ferenc: A csókai csóka című verse.

- A felsősöknek Petőfi Sándor: Szeptember végén c. költeménye tetszett a leginkább.

- Tanítóink, tanáraink közül a legtöbben József Attila: Kopogtatás nélkül című művére szavaztak.

 Köszönjük mindenkinek, aki velünk játszott!

6. c osztály

Diákigzolvány beiratkozáshoz

Kedves Szülők!

A Diákigazolvány igényléshez szükséges NEK adatlapot a jelen járvány helyzetre való tekintettel az Intézmény csak is abban az esetben fogja kérni, amennyiben a Kerekegyházi Önkormányzat Kormányablaka ezt lehetővé teszi.

Hírek az iskolából

Kedves Szülők, Gyerekek, Érdeklődők!
Nagy örömmel tájékoztatok Mindenkit, hogy járvány ide, vagy oda, iskolánkban próbáljuk a helyzetből a legjobbat kihozni, és megtenni mindent, hogy továbbra is rászolgáljunk a megbecsülésükre.

További részletek megtekinthetők itt!

Megemlékezés az 1848. március 15-i forradalom évfordulóján

Az idei tanévben az 5.d osztály vállalta az 1848-as forradalom történelmi eseményeinek ünnepi keretben történő feldolgozását. 

További részletek, illetve a műsor megtekinthető itt!

 

Tisztelt Szülők!

Tisztelt Szülők!
Mint bizonyára Önök is értesültek róla, a mai kormányzati tájékoztatón az iskolák bezárásáról döntöttek.
Miután írásbeli határozatot, utasítást még nem kaptunk, Fenntartónk és Polgármester Úr szóbeli egyetértésével a következő döntéseket hoztuk meg:
Gyurkovics Balázsné
 

Alapfokú Művészeti Iskola térítési díj

Kedves Szülők!

A 2020/2021 tanév II. félévétől a Művészeti Iskola térítési díjával kapcsolatos tájékoztatást a KRÉTA 

e-ügyintézés „Befizetések” menüpontban találnak meg a fizetendő tétellel, számlával együtt.

(Telefonos applikáción nem feltétlenül jelenik meg.)

A 2020/2021 II. félév térítési díj befizetési határideje 2021. március 15.

Amennyiben nincs KRÉTA hozzáférése, legyen szíves felvenni a kapcsolatot az iskola titkársággal.

Telefon: 76/545 070

E-mail: titkarsag@mfai.hu

 

Előre is köszönjük együttműködésüket.

Országos 5. helyezést értek el diákjaink

Iskolánk diákjai kíválóan szerepeltek, s az 5. helyezést érték el a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjén decemberben.

A csapat tagjai: Botos József, Csiki Petra, Habran Nóra Szilvia és Szabó Lilla.

Felkészítő pedagógusaik: Nagy Nóra és Trepákné Malecz Anita.

Gratulálunk a remek teljesítményükhöz!

Karácsonyi üdvözlet

Tisztelt Szülők!

Mint korábban jeleztük a decemberi étkezési számlák kiosztásra kerültek a gyerekek részére.
Kérjük, a fizetési határidő pontos betartását.
Továbbá az elmúlt időszakban nagy összegű étkezési díj hátralék halmozódott fel. Kérjük a korábbi hónapok étkezési díj befizetését is ellenőrizni, és akinek elmaradt tartozása is van, legyen szíves haladéktalanul rendezni.

 

Köszönjük együttműködésüket!

Mikulás

Az idei tanévben sem maradt el iskolánkban a Télapó - Mikulás látogatása.

Képek a galériában.

Gyalogtúra

A Gyaloglás Világnapja és az Egészséghét alkalmából 2020. október 10-én újra útra kerekedtünk, hogy a diákönkormányzat szervezésében felfedezzük városunk környékét.

Képek és részletek a galériában.

Tisztelt Szülők!

Ma (2020.10.01) izgalmas napunk volt az iskolában.
A konyhán dolgozó munkatársak közül egy fő pozitív covid tesztet produkált. Ez megváltoztatja kissé a gyermekétkeztetés rendjét, de a tanulók holnap és a jövő héten is kapnak tízórait, ebédet és uzsonnát a megszokott rendben.
A délelőtt folyamán egy éles tűzriadónk volt egy elektromos hiba miatt, ami nem járt tűzzel, viszont a riasztórendszerünk jelezte. A riadó ideje alatt a tanulóknak és a dolgozóknak el kellett hagyniuk az épületet, és csak akkor térhettek vissza, amikor a tűzoltók erre engedélyt adtak.
Az áramszolgáltató munkatársai azonnal a helyszínre érkeztek és megkezdték a hiba elhárítását, mostanra teljesen helyreállt az áramszolgáltatás.
A tanítás változatlan rendben folyik tovább az intézményben.
Üdvözlettel
Gyurkovics Balázsné
Dr Kelemen Márk

Kedves Szülők!

"Kedves Szülők!

Egyik technikai munkatársunk, vírustesztje pozitív lett. A Hatóságokat, a Tankerületet, Polgármester Urat és az Iskolaorvost szóban és írásban értesítettem. Kollégánk a héten már nem dolgozott, s amíg dolgozott mindig hordta a szájmaszkot, és betartotta az előírásokat, közvetlenül nem volt gyerekekkel, így remélhetőleg a folyamatos fertőtlenítésnek, és a fegyelmezettségnek köszönhetően nem lesz folytatás.

A Népegészségügyi Központ Járási Hivatalának munkatársai elvégezték a kontaktkutatást, egy kolléga karanténba került, ő teljesen tünetmentes.

A Hatóságokkal egyeztetve, iskolánk munkája változatlan rendben folyik tovább, mely érdekében, és a gyermekek, a dolgozóink egészségének védelméért mindent megteszünk a továbbiakban is.

Kérem a továbbiakban is a járványügyi előírások szigorú betartását, és számítok az együttműködésükre a sikeres védekezés érdekében.

Gyurkovics Balázsné"

Erzsébet táborok

A Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskolában 8 héten keresztül a NAPKÖZI ERZSÉBET-TÁBOR 2020 pályázat keretén belül 12 táborban vehetnek részt a gyerekek. A tábori programokat helyben, az iskolába és környékére szervezik a pedagógusok. A szünidő folyamán eddig 3 tábor került megrendezésre.

Képes bemutató a táborokról.

Szentkirályi Alexandra Kormányszóvivő látogatása a táborozóknál.

Új játékok az iskola udvarán

Új játékok várják a diákokat ősszel a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola udvarán. A közel 680 tanulót számláló iskola tágas udvarán eddig is több játék szolgálta a gyerekek mozgás igényének kielégítését, mostantól ez tovább bővül. A kisebbek fa óriáshajón mászhattak, játszhattak, amelyet a távoktatás idején felújítottak, átfestettek, a nagyobbaknak udvari fitness fémjátékok állnak rendelkezésre. A kerekegyházi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány jóvoltából – amelyet a szülőkön, helyi vállalkozókon kívül a Város Önkormányzata is minden évben támogat – most új játékok kerültek telepítésre. Egy csúszdás kéttornyú várral és egy fémcsőkorlátos egyensúlyozó kígyóval gazdagodott az udvar berendezése. A játékok értéke 1 463 000 Ft.

Egy szív, egy nemzet

A nemzeti összetartozás jegyében került meghirdetésre két képzőművészeti pályázat is, amelyeken a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és AMI tanulói  is eredményesen szerepeltek.

A pályázatokról készült beszámoló megtekintheti itt.

Határtalanul pályázat

Iskolánk immár ötödik éve sikeresen pályázott a HATÁRTALANUL program elnyerésére.

Így a hetedik évfolyamos tanulóinknak lehetősége volt megismerni Erdély, s a Székelyföld néhány különleges emlékhelyét, s bepillanthattak az ott élő nemzettársaink mindennapjaiba.
 
 
 

Köszönet a Szülőknek!

Tanév végi tájékoztató

A 2019/2020-as tanév lezárásával, bizonyítványosztással, ballagással, tankönyvek visszahozásával, a nyári ügyelettel, táborokkal kapcsolatos információkat megtekintheti itt.

Tájékoztató a beiratkozásról

Kedves Szülők!

Ha a 2020/2021. tanévben 1. osztályos gyermeküket a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába szeretnék íratni, a következőképpen tehetik meg:

Részletekért kattintson ide!

A beiratkozás kezdési időpontja: 2020. április 6.

Zenélő könyvtár

Elérkezett az idei tanév 2019-es évének utolsó, a zenélő könyvtár keretein belül megrendezett könyvtári hangverseny decemberi koncertjének a napja.

Képek és részletek itt.

Angol nyelvi verseny

Iskolánk három nyolcadik osztályos tanulója részt vett a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium által kiírt angol nyelvi csapatversenyen.

Képek és részletek itt.

Német nyelvi csapatverseny

2019. november 7-én iskolánk három nyolcadik osztályos tanulója lehetőséget kapott a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium által szervezett német nyelvi csapatversenyen való részvételre. 

Képek és részletek itt.

Novemberi hangverseny a könyvtárban

A hagyományoknak megfelelően november hónapban is megrendeztük a zenélő könyvtár keretein belül a könyvtári hangversenyt.

Képek és részletek a galériában.

Bólyai verseny eredmények az iskolában

Megyei /körzeti matematika és anyanyelvi csapatversenyeken vettek részt diákjaink október és november hónapban. Mindkét tantárgyban nagy számban jelentkeztek diákjaink összemérni tudásukat kortársaikkal. 

Képek és részletek a galériában.

Iskolánkban járt Böde Péter vándormeseíró

Iskolánkban 2019. november 13-15-én iskolánkban járt Böde Péter vándormeseíró.

Képek és részletek a galériában.

Rendhagyó énekórát tartott a Muzsikás együttes

Rendhagyó énekórát tartott pénteken a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói számára a Muzsikás együttes a Katona József Művelődési Házban. A program célja a népzene, a hagyományok szeretetének elmélyítése volt.
Képek és részletek a baon.hu oldalán.
 

Színházi csoda

A kecskeméti Katona József Színház ingyenes színházi előadásra hívott gyerekeket.

Képek és részletek a galériában.

Túrázás a Mecsekben

Az idei tanév első évszak-túrája az őszi szünet első napjára esett. 45 bátor vállalkozó – köztük több szülő, testvér és kollega  – gyülekezett reggel 7 órakor az iskola mögött a busz indulásra várakozva.

Képek és részletek a galériában.

A Népmese napja

Iskolánkban 2019. szeptember 30 – és október 4-e között a népmese napja alkalmából egész héten meséket lehetett hallgatni a szünetekben, az osztálytermekben a meseszerető gyerekeknek a mesélni szerető pedagógusoktól. 

Képek és részletek a galériában.

Pályaorientációs rajzverseny

Iskolánkkal 2017. őszétől részt vettünk az EFOP-3.2.5-17-2017-00033 „Egy cél, több út!” című pályaorientációs pályázaton, amely keretében a 7. és 8. osztályos tanulók az informatikai, természettudományos szakirányokkal ismerkedhettek meg.

Képek és részletek a galériában.

Csengődi kirándulás

Az EFOP 3.1.8.17-00148-as azonosítószámú pályázat záró kirándulására 2019. október 03-án és 04-én került sor, amikor ismét Csengődre és Kiskőrösre látogattunk el 15 diák és Domján Tünde kolleganőm kíséretében. 

Képek és részletek a galériában.

Zene világnapja

A hagyományoknak megfelelően az idei tanévben is minden hónapban megrendezzük a zenélő könyvtár keretein belül a könyvtári hangversenyeket.

Képek és részletek a galériában.

Sakk szakkör

Az idei tanévben is folytatódik a sakk szakkör az iskolai könyvtárban, ami nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében. 

Képek és részletek a galériában.

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

Az 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom vértanúra, valamint gróf Batthyány Lajos miniszterelnökre és velük együtt az 1848-49-es szabadságharc hőseire emlékeztünk a napokban. 

Képek és részletek a galériában.

Szeged másként

2019. szeptember 20-án a 7. és 8. évfolyam tanulóival valamint 12  kísérő pedagógussal vettünk részt Szegeden egy tartalmas programokkal megszervezett kiránduláson. 

Képek és részletek a galériában.

Pályaorientációs projektzáró

Az „Egy cél, több út” pályaorientációs pályázat projektzáró ünnepségére került sor iskolánk aulájában szeptember 13-án.

Képek és részletek a galériában.

Európai Mobilitási Hét

Iskolánk tanulóival évek óta bekapcsolódunk az Európai Mobilitási Hét helyi programjaiba. Örökös Ökoiskola címünk is a környezetért érzett felelősségvállalásra kötelez  valamennyi pedagógust és diákot. 

Képek és részletek a galériában.

Tojásfutam

Iskolánk ebben az évben is bekapcsolódott a Kerekfeszt Szüreti és Tojásfesztivál rendezvényeibe. A tanulók számára Tojásfutamot hirdettünk. 6 állomás volt, amit végig kellett járni egy menetlevéllel.

Képek és részletek a galériában.

EFOP-3.3.5 - Napközis táborok

2019. június 3. és 4. hetében iskolánkban 173 tanulónak volt lehetősége a Kecskeméti Tankerületi Központ által nyert EFOP-3.3.5-17-2017-00029 pályázat keretében egy hetet térítési díj nélkül eltölteni a Tematikus heteken. 

Könyvtári kiállítás

Minitárlat az iskolai könyvtárban Jakubik István képeiből.

Képek és részletek a galériában.

Áprilisi hangverseny

A könyvtári hangversenysorozat, áprilisi hangversenyére rendhagyó módon, nem kedden, hanem csütörtökön került sor, április 25-én. Ez a koncert is bővelkedett a meglepetésekben, érdekességekben.

Képek és részletek a galériában.

Vershét

2019.április 8-11-ig rendeztük iskolánkban a VERS  hetét a költészet napja és József Attila születésnapja alkalmából.

Képek és részletek a galériában.

Sakkverseny

2019. február 7-én az alsó tagozatnak az ezt követő napon 2019. 02. 08-án pedig a felső tagozatnak iskolánkban sakkversenyt tartottunk, melynek vendége Szabó Tibor korábbi OB II-es sakkozó és hobbi sakkoktató volt.

Képek és részletek a galériában.

Színházban jártunk

A kecskeméti Katona József Színház 10. alkalommal rendezett ingyenes színházi előadást, nehéz anyagi körülmények közt élő családok gyermekeinek.

Képek és részletek a galériában.

Tavaszi hangverseny a könyvtárban

2019. április 2-án, kedden tavaszi hangversenyre készült a könyvtár, ami fantasztikusra sikeredett. A műsoron 26 műsorszám szerepelt, 28 fellépővel. 

Képek és részletek a galériában.

Költészet napja

2019. április 11-én - a költészet napja alkalmából - az 5. b osztály tanulói rádiós műsor keretében emlékeztek meg a jeles napról.

Képek és részletek a galériában.

Március 15-i megemlékezés

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékeztünk 2019. március 14-én.

Képek és részletek a galériában.

Tisztelt Támogatók!

Kérjük idén is tisztelje meg iskolánkat azzal, hogy adója 1%-ának felajánlásával támogatja A kerekegyházi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítványt.

Adószám: 18342846-1-03

Számlaszám: 51700117-11101222

Köszünjük, hogy gondolt ránk!

e-Ügyintézés

Kedves Szülők, Gondviselő(k)!

Az idei tanévben 2019. április 1-jétől lehetőség van iskolai ügyek elektronikusan történő intézésére.

Az E-ügyinzésésről röviden itt talál információkat.

Az E-ügyintézés részletesebb bemutatásáról, lehetőségeiről itt talál információkat! 

Felhívás beíratkozásra

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2019/2020. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:

2019. április 11. (csütörtök) 8.00 órától 19.00 óráig

2019. április 12. (péntek) 8.00 órától 19.00 óráig

További részletek elérhetők itt!

Sulibörze

A Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában 2019. március 8-án.

Szeretettel várjuk a leendő 1. osztályosokat és a Szülőket!

Részletekért kattintson ide!

Farsang

Az idei tanévben is megrendezésre került az iskolai farsang. Péntek délután egy órát követően kezdődött a farsangi mulatság az alsósok felvonulásával. 

Képek és részletek a galériában.

Magyar Népmese Napja

Ez a program a Magyar Népmese Napja alkalmából került megrendezésre iskolánkban, 2018. október 1-e és 4-e között. A program célja, hogy ne egy nap és alkalom szóljon a népmeséről és minél több gyermekhez juttassuk el a mese szeretetét. Képek és részletek a galériában.

Vackor Vár Erdei Iskola

2018. október 16-án az 5. b osztály egy napos tanulmányi kiránduláson vett részt a Vackor Vár Erdei Iskolában, a Kecskemét-Hetényegyháza melletti Nyíri erdőben.

Képek és részletek a galériában.

Színházban jártunk

A kecskeméti Katona József Színház 2014 óta évente két alkalommal hívja meg azon családok gyermekeit, akik anyagi nehézségeik miatt más módon nem tudnának ebben a díszes épületben szórakozni és művelődni. 

Képek és részletek a galériában.

 

Október 23-i műsor

"Ne feledd a tért, hol elestek ők..."


A hagyományokhoz híven az idén is az egyik 8. osztály készítette az október 23-ai iskolai és városi megemlékezésre a műsort. 

A részleteket és a képeket megtekintheti a galériában.

90 éves az iskola

Iskolánk építésének 90.évfordulója alkalmából rendezett projekthét alkalmával pillanatképek a múltból...

Kedves egykori Tanáraink, és Tanítványok! Ha valakinek van még a fiókjában megbújó régi emléke, képeslapja, fényképe szívesen fogadnánk annak megosztását ezen az iskola facebook oldalán. Előre is köszönjük szépen!!!

További képeket megtekintheti a galériában.

Október 6-i megemlékezés

A tizenhárom aradi vértanú halálának 169 . évfordulóján a 6.a osztály tanulói emlékeztek. 

Képek és részletek a galériában.

Régebbi események

6041 Kerekegyháza, Szent István tér 6. Telefonszám: 06/76-545-070; 545-071; 371-151

Fax: 06/76-371-151 | E-mail: iroda@mfai.hu