Határtalanul

Beszámoló – Határtanul! -2022.06.21-26.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint támogató pályázatot hirdet a Határtalanul! program keretében a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének elősegítésére

A Határtalanul! program célja határon túli kirándulások támogatása, a Magyarország határain kívül élő magyarság megismerése, magyarországi és a külhoni magyar fiatalok közti kapcsolatok kialakítása, illetve erősítése. Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című pályázat segítségével iskolánk tanulói közül negyvenen hat napot tölthetettek Erdélyben 2022. június 21-26. között. A pályázatot még a 2020. évben nyerte meg az iskola, de a Covid-19 okozta pandémia miatt csupán idén a 2022-es évben tudtunk élni a lehetőséggel. Ezen a tanulmányi kiránduláson hetedikesek nem vettek részt, de minden más felső tagozatos évfolyam képviseltette magát, ennek oka szintén a világjárvány okozta szituációra vezethető vissza. Nemcsak a külhoni magyarsággal, de Erdély, és különösen a Gyergyói-medence természetföldrajzi, építészeti, történelmi, néprajzi, irodalmi értékeivel ismerkedtek meg a gyerekek, kiemelve a helyi mondákat, legendákat, valamint sok erdélyi kötődésű híres történelmi személy életútját is. A tanulmányút során két történelemtanár, illetve helyi idegenvezetők segítették a gyerekeket abban, hogy minél több ismeretet szerezzenek a tájegységről. Valamint tanulóink igyekeztek tisztelettel adózni a jelentősebb történelmi személyek és események emlékhelyein, ezért a kirándulásokon rendszeresen koszorúztak és szalagoztak.

Az utazás

1. nap 2022.06.21.

Az tanulmányi kirándulásunk első napján egy igen korai és fárasztó indulás után rendben átértünk a határon, és megkezdtük programjainkat Romániában. Az első fontosabb megállónk Déva váránál volt, a helyszínhez kapcsolódva Benkovics Mihály számos érdekességet, információt osztott meg a vár jelentőségével, építészeti jellemzőivel, kulturális hagyományával kapcsolatban a gyerekekkel, illetve egy diák segítségével felidéztük Kőmíves Kelemenné népballadáját is. Sajnos a várat csak a távolból szemlélhettük meg, mivel az éppen felújításon esik át és kirándulásunk ideje alatt nem volt látogatható.

A második megállónk a Vajdahunyadi várhoz vitt, itt a gyerekek körbe járhatták a gótikus stílusban épült várat, megismerhették a vár és erőd építészet főbb jellemzőit, illetve számos információt kaptak Benkovics Mihálytól és Gyurkovics Kristóftól is a Hunyadi család történetéhez kapcsolódva.

Ezek után Gyulafehérváron látogattuk meg Hunyadi János és Hunyadi László sírját, amelyre szalagot helyeztünk fel ezzel emlékezve a magyar történelem e két kiemelkedő alakjára. A városközpont bejárása alkalmat adott arra, hogy Gyurkovics Kristóf megismertesse a város történelemét, és annak történeti jelentőségét, illetve a Hunyadi János és László személyéről is számos érdekességet, adatot tudhattak meg a gyerekek.

Napunk zárásaként Segesváron voltunk, ahol a Hegyi templom árnyékában ismerhették meg a város és az erőd történetét, valamint Petőfi eltűnésének körülményeit a gyerekek Benkovics Mihály előadásában. Ezek után Székelykeresztúron Petőfi körtefájánál szalagozással tisztelegtünk a nagy magyar költő emléke előtt, a fa és Petőfi kapcsolatáról és annak emlékhellyé való válásról Gyurkovics Kristóf adott át számos információt a gyerekeknek rövid előadásában. Majd rövid kitérőt ejtettünk útba Zetelaki víztározónál, ezután Gyergyóújfaluban mindenki elfoglalhatta a szállását.

2.nap: 2022.06.22.

A kirándulásunk második napján Korondra utaztunk, ahol helyi idegenvezetőnk, Pál  Zoltán segítségével a gyerekek a tájegység hagyományos szakmái közül néggyel ismerkedhettek meg, betekintést nyertek a taplász, tehenész, fazekas és fafaragó mesterségbe is. Megismerhették a Székelyföld sajátos természeti kincseit, illetve megismerték a székelykapuk szimbolikáinak jelentését. Majd élménypedagógiai foglalkozáson vehettek részt Józsa László fazekas műhelyében.

A délután folyamán Farkaslakán tisztelttel adóztunk Tamási Áron emlékének, ahol Benkovics Mihály mesélt a gyerekeknek a híres író életéről, ezután a Trianon emlékműnél is koszorút helyeztünk el, itt Gyurkovics Kristóf mondott pár érdekességet a magyar tragédiával kapcsolatban.

Szejkefürdőn bejártuk a Mini Erdély Parkot, illetve a megtekintettük a székelykapukat, valamint Orbán Balázs néprajzkutató tevékenységébe nyertek betekintést a gyerekek Benkovics Mihály előadása során, és tiszteletüket kifejezve szalagot helyeztek el az emlékművénél.

Utolsó programpontunk a Székelyföld központjához, Székelyudvarhelyhez vezetett minket. Ahol rövid városnézést követően az egyik helyi cukrászdában számos finomságot fogyaszthattak a gyerekek. Gyurkovics Kristóf mesélt nekik a város történetéről és kiemelkedő személyeiről, és közösen megtekintettük a város központjában álló „Emlékezet parkját”  is, ahol a gyerekek a „Vándor székely” szobránál szalagot helyeztek fel, ezzel az Erdélyből elszakadt székelyekre emlékezve. A szép nap után mindenkinek jól esett a finom vacsora a szálláshelyeken

3. nap: 2022. 06. 23.

A harmadik nap reggeli után a busz elvitt bennünket, ahhoz az erdei úthoz, ahol Gyergyóújfalu polgármester, Egyed József, várt bennünket. Az ő vezetésével felmentünk a Csicsaj düllőn a vadászházhoz és az egész napot ott töltöttük. A gyerekeknek itt volt idejük játszani és szaladgálni. Érkezéskor kürtöskaláccsal vártak bennünket. Majd a Csacsaj hegy megmászása után szalonnasütéssel folytatódott a nap és a Székelyföld bemutatásával záródott.  A polgármester képekkel bemutatta a környéket, beszélt arról, hogy hogyan is élnek itt az emberek és, hogy mire kell vigyázni az erdőben, különösen most, hogy a medvék jelenléte elég gyakori. Élményekben gazdag, csodálatos és tartalmas nap volt.

4. nap: 2022. 06. 24.

A negyedik nap programban is és élményekben is gazdag volt. Délelőtt egy hegyi túrával kezdtünk, amit a 7 létrás szurdok megmászása koronázott meg. A délután folyamán meglátogattuk a Szent Anna tavat, ahol egy picit meg is pihentünk és gyönyörködtünk a táj szépségében. Majd felmentünk a Mohos tőzegláp területéhez, amit sajnos nem tudtunk végignézni, mert egy anyamedve három bocsával félbeszakított. Ott sétálgatott a rezervátum közelében és a szervezők veszélyesnek tartották a látogatás folytatását. A buszba visszaszálltunk és indultunk hazafelé, amikor megpillantottuk a macikat és a macik látványa a buszból kicsit kárpótolt minket a félbe maradt program miatt. Útban a szállás felé még megálltunk a Székelyírtás emlékműnél és a csíksomlyói kegytemplomnál.

5. nap: 2022. 06. 25.

A reggeli felkelés és a szokásos rutin elvégzése után a csoport elfogyasztotta bőséges reggelijét majd 8’00 órakor buszra szálltunk és meglátogattuk a Gyergyóújfalui Elekes Vendel Általános Iskolát, mivel szombati nap volt sajnos a suliban nem tartózkodott senki, így készítettünk egy csoportképet és visszaszálltunk a buszra, itt az iskolánál csatlakozott hozzánk a mai napi túráink helyi vezetője Robi is. Rövid buszozás után megérkeztünk, a mai első programunkhoz, a Súgó - barlanghoz. Persze, hogy ennek a látnivalónak a szépségeit meg tudjuk csodálni kb. 400 méter szintkülönbséget kellett leküzdenünk, így értük el a barlang bejáratát.  Itt, mindenki felvette a magával hozott fejlámpáját és a pulóverét, majd megkaptuk Robitól a feltétlenül követendő szabályokat és bemerészkedtünk a barlangba.  Csodálatos helyre kerültünk nem győztük csodálni a természet formálta képződményeket, alakokat, persze mindenkinek vigyáznia kellett, mert a barlangban hűvös volt és az aljzat is nagyon egyenetlen és csúszós, balesetveszélyes volt. Szerencsére senkinek nem esett baja és kb. 50 perces benntartózkodás után minden gyerek és felnőtt vidáman és feltöltődve élményekkel lépett ki a napfényre.  A gyerekek mindössze azt hiányolták, hogy a túra idején sajnos nem láttak denevéreket. Rövid séta után megérkeztünk a buszhoz és indultunk a mai napi következő túraállomásunk a Gyilkos – tó felé. Ide kb. egyórás buszozás után érkeztünk meg.  A megérkezés és a kötelező szükségleti dolgok elvégzése után a társaság két részre oszlott, volt, aki egészségügyi problémák miatt nem tudta vállalni a következő nehéznek ígérkező túrát a Kis-Cohárd 1344 m magasan fekvő sziklájának a megmászását.  A társaság nagyobb része nekivágott, de sajnos két kislánynak félútról vissza kellett fordulnia és csatlakoztak a lent maradó csoporthoz.  Természetesen, aki feljutott a Kis - Cohárd tetejére, jól elfáradt, de a látvány és a mászás élménye kárpótolta a kisebb nehézségekért, fantasztikus élményben volt része.  A hegymászó csoport leérkezése után a két társaság együtt rövid séta alkalmával megtekintette a híres- nevezetes Gyilkos – tavat, sajnos az idő elszaladása miatt hosszabb túrára, csónakázásra itt már nem volt lehetőségünk.

Rövid utazás után megérkeztünk a Békás – szoroshoz.  Idegenvezetőnk a rövid buszozás közben elmesélte a szoros keletkezésének a történetét, állítása szerint a legjobb időben (késő délután) értünk a szoroshoz, mert ilyenkor a legszebbek a szorost megvilágító színek, fényviszonyok, majd a buszról leszálltunk és gyalog végigsétáltunk a szoroson.  A gyerekek nagyon élvezték és rácsodálkoztak az eléjük táruló látványra, persze óvatosan libasorban a lábunk elé figyelve kellett itt közlekednünk, mert itt a szorosban elég nagy a gépkocsi forgalom és részben a helyhiány miatt sajnos járdát nem építettek az úttest mellé.  A séta végén a társaság holtfáradtan szállt fel a buszra, és elindultunk a szállásunk felé.  Este 20’00 óra környékén értünk vissza Gyergyóújfaluba, itt elfogyasztottuk a finom vacsorát, de  a nap végén még volt egy fontos feladata mindenkinek, a másnapi  korai haza induláshoz össze kellett pakolni a saját dolgait/ felszerelését.

 

6. (az utolsó) nap

A kirándulás utolsó reggelén nagyon korán kellett felkelni (ez egyeseknek nagyon- nagyon nehezen sikerült), elfogyasztottuk a reggelit, elköszöntünk kedves vendéglátóinktól és 5’00 órakor elindultunk hazafelé.  A buszozás hosszúnak ígérkezett, sokan kihasználták ezeket az órákat alvással, vagy nézelődéssel (a buszból többek között lehetett látni a híres Tordai – hasadékot is) amíg megérkeztünk a Tordai – sóbányához.  A bányában megint csak egy csodával szembesültek a gyerekek, hogy mire képes az ember, hogy már a középkorban (a rendelkezésére álló eszközökkel is) hozzá tudjon jutni a létfenntartásához nélkülözhetetlen sóhoz.  Megtekinthettük a kitermelés, megmunkálás, felhasználás az elszállítás eszközeit és a bánya méretei is monumentálisak, lenyűgözőnek voltak. Egyébként, ha mindez a látnivaló még nem lett volna elég, a rendezők a bánya mélyén kialakítottak egy óriási közösségi teret nagyon sok különböző játékkal, közösségi szórakozási lehetőséggel, ahol a gyerekeink nagyon jól érezték magukat a rendelkezésükre álló rövid idő alatt.  Ezt követően felszálltunk a buszra és elindultunk a következő a hosszú kirándulás utolsó látnivalója felé…

Megérkeztünk Kolozsvárra, itt a város központjában egy rövid városnézésre volt lehetőségünk.  Sétánk először a középkori főtéren álló Szent Mihály plébániatemplom déli oldalán álló Hunyadi Mátyás szoborhoz vezetett, ezt megtekintve, sajnos csak kívülről tudtuk körbejárni a magyar kultúrtörténet egyik csodáját a gótikus stílusban a XIV- XV. században épült Szent Mihály templomot. Gyurkovics Kristóf tanár úr rövid történelmi előadást tartott a gyerekeknek. majd megnéztük Mátyás szülőházát is. Mindkét emlékműnél szalogot helyeztünk el látogatásunk emlékeként.

A nap további része utazással telt el, hiszen hazafelé vettük az irányt. Este nyolc órára fáradtan, de élményekkel gazdagodva érkeztünk meg Kerekegyházára.

Fantasztikus volt ez a hat nap, mind a gyerekek, mind a pedagógusok hatalmas élményeket szereztek. A rengeteg színes program, érdekesség, a történelmi helyek végig látogatása örök emléket hagy Bennünk.

Az utazást követően a gyerekek útinaplókat készítettek az utazásról. Többen csoportban dolgoztak, munkájukon is látszott mennyire összekovácsolódtak és milyen sokat jelentett nekik, hogy ezekre a vidékekre eljuthattak.

Az eseményről készített videó megtekinthető itt!

 

  

Események

Futsal torna Bugac

2023. január 25-én Bugacra látogattunk, hogy részt vegyünk a helyi Rigó József Általános Iskola által rendezett II. korcsoportos futsal tornán. A torna hat iskola - Bugac, Fülöpjakab, Iszák, Jakabszállás, Nyárlőrinc és Kerekegyháza - részvételével zajlott le reggel 9-től délután 3 óráig. A csapatunk az öt találkozóból négyet könnyedén megnyert, viszont az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola csapata ellen alulmaradt, így a 2. helyet szerezte meg. A torna legjobb játékosává az iskolánk 4.c osztályos tanulóját, Lévay Samut választották. A csapat tagjai: Lévay Samu, szegedi Zétény (4.c), Kürtösi Gábor (4.a), Csernák István, Kenderes Noé, Kulman Botond (3.d) és Lakatos Tamás (3.c).

A Magyar Kultúra Napja

Január 22-én volt kétszáz esztendeje, hogy Kölcsey Ferenc szatmárcsekei magányában befejezte a Himnuszt. 

Nemzeti imádságunk születésnapja alkalmából 23-án, hétfőn az 5. d osztály tanulói adtak elő zenés irodalmi összeállítást az iskolarádióban.

Képek és további információk elérhetők itt!

Karácsonyi köszönet

Kedves Mindenki!
Nagyon sok támogatást segítséget kaptunk az év folyamán.
Köszönet érte!
Igyekeztünk segíteni, ahol tudtunk, és tisztességgel tenni a dolgunkat! Köszönöm a pedagógusok és a szülők munkáját.
Áldott Ünnepet és egy szebb 2023-at kívánok Kicsinek és Nagynak egyaránt!
Szép téli szünidőt, sok közös játékot, és vidám családi együttlétet minden gyermeknek!
Gyurkovics Balázsné

2022.12.14 - Karácsonyi meglepetés műsor a Nyugdíjas Klubban

Szerda délután 4, 2.b osztályos tanuló kedves kis karácsonyi műsorral lepte meg a kerekegyházi nyugdíjas klub tagjait.A szépkorúak nagyon örültek a meglepetésnek.Mi is boldogok voltunk,hogy hozzájárulhattunk az idősek karácsony várásához.
A műsorról készült rövid videókat megnézheti itt!

Karácsonyi mézeskalács házikók

A hatodik évfolyamos tanulók Karácsony alkalmából Hon-és népismeret órán mézeskalács remekműveket készítettek. A karácsonyi meglepés az iskola aulájában került kiállításra. A képek megtekinthetők itt!

Luca pogácsa készítés

December 13-a jeles nap a magyar népi hagyományokban. A fényt hozó Lúcia a karácsonyi ünnepkör fontos szereplője. Képek és további információk elérhetők itt!

Mikulás

December 6-án iskolánkba is ellátogatott a Mikulás. Az aulában tartott ünnepségen gyönyörű versekkel és dalokkal fogadták az alsó tagozatos gyerekek a várva várt Mikulás bácsit és krampuszait. Képek és további információk elérhetők itt!

Őszi futóverseny

2022.10.28-án ismét megrendezésre került a már hagyománnyá vált őszi futóverseny. Helyszín a már megszokott városi focipálya volt. Képek és további információk elérhetők itt!

Tanszaki koncert

2022. december 2.-án tanszaki koncerten szerepeltek Kissné Tihanyi Rita - zongora és Kiss Imre - ütőhangszerek - növendékei. Szóló és kamaraművek tették színessé és változatossá a koncertet. A növendékek örömmel és szorgalommal készültek a szereplésre. Képek és további információk elérhetők itt!

„Nyitnikék” Kiskórus Kunbaracson

Az alsós gyermekekből álló „Nyitnikék” Kiskórus Kunbaracson kapott fellépési lehetőséget november 18-án. Képek és további információk elérhetők itt!

Könyvtári koncertek

Októberben a művészeti iskola növendékei két hangversenyt is adtak az iskola könyvtárában. Október 4-én a Zenei Világnap alkalmából 13 növendék szerepelt és 25-én a szokásos hóközi koncerten 15 növendék adott színvonalas zenei élményt. Nagy gratuláció a gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak! Képek és további információk elérhetők itt!

Márton napi lámpás

„Szent Mártonnak ünnepén, égő lámpást viszek én!”

Lázas készülődés folyt Márton-napja előtt az iskolában és az óvodában. További részleteket elérheti itt!

Gyalogtúra

2022. november 5-én az iskola diákönkormányzata megrendezte a már hagyománynak számító gyalogtúrát. Az úticélunk ezúttal a kunpusztai temető volt. További részleteket elérheti itt!

Bolhapiac

2022. október 26-án megrendeztük a mindig nagyon várt programot, a bolhapiacot. A tavaszi óriási érdeklődésre való tekintettel most az udvaron tartottuk meg. További részleteket elérheti itt!

Pályaorientációs kiállítás

2022. október 20-án iskolánk 3 nyolcadik osztályának tanulói részt vettek a Kecskeméti Szakképzési Centrum (KSZC) #tanuljszakmát pályaorientációs rendezvényén. A programon bemutatkoztak az iskolák, a rendészeti szervek és segítő szervezetek is. Sok érdekes dolgot kipróbálhattak a gyerekek a különböző standokon, megismerkedhettek az iskolákkal, ajándékokat és szórólapokat is kaptak. Hasznosan töltötték a délelőttöt, hiszen ez a program segítette őket a pályaválasztásban, ugyanakkor jól szórakoztak is. Képeket megtekintheti itt.

Pályaorientációs nap

Iskolánk hetedik évfolyamos gyermekei 2022. október 7-én a pályaorientációs nap keretén belül üzemlátogatást tettek a kerekegyházi Agrikon telephelyen található cégeknél. További részleteket elérheti itt!

Október 23-i műsor

Népmese hete az iskolában

Iskolánkban hagyományosan szeptember hónap végén emlékezünk meg Benedek Elekről a nagy mesemondóról.  Születésének évfordulóján (szeptember 30-án) népmese hete keretében szorgalmazzuk a mesék fennmaradását, adjuk át a mesékben élő bölcsességet és mélyítjük el a népmeséről tanultakat. További részleteket elérheti itt!

Zene Világnapja

Iskolánk október 4-én ünnepelte a Zene Világnapját. Yehudi Menuhin - a híres hegedűművész - 1975-ben kezdeményezte, hogy a zenének is legyen világnapja. Október 1-jén és a hozzá közeli napokban  világszerte kiemelt figyelmet kap  a zene fontossága. Iskolánkban a 2., a 3. és a 4. szünetben az aulában közös énekléssel ünnepeltünk. Az eseményről készített képeket megtekintheti itt!

Október 6-i műsor

Tanévkezdési információk

Lassan, lassan végéhez közeledik a nyári szünidő. Ideje, hogy az iskolakezdéssel kapcsolatosan  néhány közérdekű információt megosszunk szokásaink szerint. 

További részleteket elérheti itt!

Iskolai étkezési térítési díj változása

Év pedagógusa díj

Nagy megtiszteltetés érte iskolánkat illetve annak egyik pedagógusát. Cseh Éva kollêganőnket szakmai munkájának elismeréseként 2022. évben az "Év pedagógusa" díjban részesítette a Kecskeméti Tankerületi Központ. Nagyon örülünk a megérdemelt sikernek.

CIB Itália focitábor

Az idei tanév zárásaként iskolánk 20 tanulója részt vehetett a CIB Italia Focitáborban, június 20-24. között a Generali a Biztonságért Alapítvány partneri támogatásával. További részleteket elérheti itt!

Diákolimpia Országos döntő

Országos döntőn szerepeltek a III. korcsoportos labdarúgóink. A beszámolót és a képeket megtekintehi itt.

Nyári ügyelet

Kerti parti

Tárgyépítő verseny hulladékból

Az iskola diákönkormányzata tárgyépítő versenyt hirdetett hulladékanyagok felhasználásával. A verseny eredményét, illetve a veresnyről készített képeket megtekintheti itt.

Kereki Kalandos Kihívás

Kedves Szülők, Érdeklődők!

A június 18-ra tervezett Kereki Kalandos Kihívás - jótékonysági futóverseny rendezvény, az egyeztető eljárások elhúzódása miatt elhalasztásra kerül 2022. szeptember 3-ra. A rendezvény biztonságos megvalósítása érdekében hoztuk meg ezt a döntést. Kérjük megértésüket és számítunk a jelentkezőkre a későbbi időpontban is.
 
A június 18-ra tervezett esti Tanévzáró Kerti Parti a tervezett formában és időben megrendezésre kerül.

Zongora és ütöhangszeres koncert

2022. május 11.-én tanszaki koncerten szerepeltek a zongora – Kissné Tihanyi Rita és az ütőhangszeres tanszak – Kiss Imre növendékei.

Több év után végre megrendezésre kerülhetett ez az alkalom, ahol elsősorban a szülők és minden érdeklődő személyesen élvezhette a gyerekek hangszeres játékát.

Szóló és kamaraművek egyaránt elhangzottak, melyeket növendékek szólaltattak meg.

A koncert egyik különlegessége a zongora és a xilofon együtthangzása, amit iskolánk végzős diákjai adtak elő.

Képek a galériában…

Iskola Gála

„Iskola, iskola, ki a csoda jár oda?” avagy Kiből lesz a cserebogár?
 
A Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és AMI diákjai szeretettel várnak minden érdeklődőt
a 2022. május 27-én, pénteken 16 órakor kezdődő Iskola Gála műsoraira és programjaira.
Lesz mese, vers, zene, tánc, ének, szóval minden, ami jó!
Helyszín: Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és AMI
A belépés ingyenes. A helyszínen 500 Ft-ért támogatói jegyek vásárolhatók "A kerekegyházi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány" támogatására.
Bankszámlaszámunk: 51700117-11101222
(Kép: Kovács Zsófia 6.b osztályos tanuló rajza)

Madarak és fák napja

Madarak Fák napján az 5-6. évfolyamnak akadály versenyt rendeztünk az iskola kertben. Az osztályok nagyon jól érezték magukat és nagyon felkészültek voltak! Eredményt gyermeknapon hirdetünk! Az eseményről készült képeket megtekintheti itt!

Mesevarázs- Varázs színpad

Szurdoktúra a Bakonyban

Napközis Erzsébet táborok pályázati felhívása

Tisztelt Szülők!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelentek az idei napközis Erzsébet táborok pályázati felhívása. Ennek keretében iskolánkban az alábbi két napközis táborra fogunk pályázni.
1. 2022. 06.20-24. Kézműves tábor, maximum 40 tanuló. Pedagógusok: Malik Blanka, Füvesi Kitti, Lisztes Zsuzsa, Szabó Eszter
2. 2022. 06.27-07.01.: Életmód tábor, maximum 40 fő. Pedagógusok: Diglicsné Kerekes Rita, Kaldenekker Olivérné, Szabó Eszter, Seprenyiné Fodor Anikó.
Jelentkezni kizárólag az intézményvezető helyettesi irodában lehet Deák Lászlóné Vincze Kittinél, vagy Marton Józsefnénél a meghatározott létszám erejéig, de legkésőbb 2022. 04.30-ig a mellékelt nyilatkozatok kitöltésével, és 500 Ft befizetésével.
Két másik kitöltendő űrlapot a csoportban a file-k között találnak meg.
Összesen tehát három dokumentum kitöltése szükséges az érvényes jelentkezéshez:

Népdaléneklési verseny ereményhirdetés

Angol nyelvi verseny eredményhirdetés

Balatoni Farkas János eredményhirdetés

Footgolf kupa a Hungarikum Ligetben

Iskolánk 3 tanulója, név szerint Hámos Hanna (8.d), Kelemen Márk (8.d), Veréb Balázs (6.b) és Komonyi Gábor testnevelő a Hungarikum Liget által szervezett Footgolf Kupán vett részt március 23-25-ig Lakiteleken. Képek és tovább részletek elérhetők itt.

Erzsébet tábor felhívás

Figyelem! Aki táborozni szeretne, az olvassa el a mellékelt felhívást!

Mórás diákká avatás

Iskolánkban már 2. alkalommal avattunk Mórás diákokat. Az 1.osztályosok a félév teljesítése után Mórás polgárrá váltak egy rövid avatóünnepség keretei között. A fogadalmukat az Iskolavezetés és a felsős és alsós diákok képviselői előtt mondták el. A rövid ünnepség végén megkapták az iskola jelvényét. Gratulálunk minden 1.osztályos tanulónak!

A képeket megtekintheti itt!

Farsang

A farsangi képeket megtekintheti itt.

 

Legyél Te is vándor!

Ezen a nyáron két vándortáborba is várjuk a jelentkezőket!

Részleteket megtekintheti itt!

Betlehemezés

Karácsonyi Koncert

Szeretetteljes, áldott, békés karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánunk!

Karácsonyi koncert megtekintése.

 

Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny

A verseny körzeti fordulóját 2021. november 12-én pénteken tartottuk az iskolánkban.  

További részletek megtekinthetők itt!

BALATONI FARKAS JÁNOS DOLGOZATÍRÓ VERSENY 2021/22 tanév

Móra-nap

December 11-én a sikeresen megtartottuk szokásos Móra-napunkat.

További részletek megtekinthetők itt!

Mikulás

December hatodikán természetesen iskolánkban is járt a Mikulás.

Az eseményről készült képeket megtekintheti itt!

Iskolai Sakkbajnokság Kerekegyházán

A Móra Ferenc Általános Iskola 4. éve rendezte meg az „Őszi iskolai Sakkbajnokságot” az iskola aulájában. További részletek megtekinthetők itt!

Könyvtári koncert

2021.11.16-án kedden délután Könyvtári koncertet adtak a Művészeti Iskola diákjai. A koncert megtekinthető az iskola Facebook csoportjában, a fellépők névsora, illetve képek elérhetőek itt.

Papírgyűjtés

Kedves Szülők!

A héten, kedden és szerdán (2021.11.23-24.) papírgyűjtést szervezünk az iskolában. Újságpapírt, irodai papírt, könyvet, kartonpapírt lehet gyűjteni. (Élelmiszerrel, egyéb vegyi anyaggal szennyezett papírt, tojástálcát nem tudunk átvenni!)

A járványhelyzetre való tekintettel a gyerekek idén nem járhatnak házról házra, ezért szeretnénk kérni a szülők segítségét is abban, hogy az otthonról, munkahelyről gyűjtött papírt reggel ¼ 8 – tól délután 16 óráig juttassák el az iskola hátsó udvarán kihelyezett konténerbe. Ha valakinek nagyobb mennyiségű rakománya van, azt közvetlenül a Kalo - Méh kecskeméti telepére (Kecskemét, Kiskőrösi út 10. Tel: 0676/505 - 944) is viheti, ahol jelezni kell, hogy az összeget A kerekegyházi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány részére számolják el.

Köszönettel: Dorcsákné Csőszi Barbara és Gergely - Füvesi Kitti 

Felhívás

Tisztelt Szülők!
Tájékoztatom Önöket, hogy iskolánkban Covid megbetegedések miatt néhány osztály pár napos karanténba kényszerült.
A tapasztalatok alapján szeretném felhívni a szíves figyelmüket néhány dologra:
Az iskolában szigorúbb járványügyi szabályok érvényesek. A közösségi terekben megköveteljük a maszk használatát.
Kérjük a gyerekek hozzanak magukkal maszkot, mert tömeges mennyiségben nem tudunk biztosítani.
Ha valamelyik gyermeknek hivatalos pozitív teszteredménye van, kérem azonnal tájékoztassák az osztályfőnököt, vagy ha őt nem érik el, az iskola bármely vezetőjét, vagy a titkárságot a hivatalos teszteredmény megküldésével. Több esetben is csak reggel, iskolakezdés után kaptunk információt pozitív teszt eredményről, így a karanténba helyezés komoly problémát jelentett a dolgozó szülőknek.
Kérem együttműködésüket a betegségek megelőzésében is.
Üdvözlettel
Gyurkovics Balázsné

Évszaktúrák 2021-2022 - Mecsek

A járvány miatti hosszú kihagyás után először megint a Mecsek hegységet vettük célba 2021. október 24-én, amikor 69 fővel (két busszal), hajnali 6.30-kor útra keltünk Kerekegyházáról. További részletek megtekinthetők itt!

Sportnap - Őszi futóverseny

2021.09.24-én iskolai sportnapot tartottunk. A sportnapról készült képeket és a futóverseny eredményét megtekintheti itt.

Egy a természettel

2021. október 13-án lehetőséget kaptunk a Kerekegyházi Dózsa Vadásztársaság jóvoltából, hogy ingyenesen ellátogassunk a vadászati világkiállításra Budapestre. További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Gyalogtúra

2021. október 9-én a Gyaloglás világnapja és az iskolai Egészséghét alkalmából a diákönkormányzat ismét gyalogtúrát szervezett. Már-már hagyománynak mondható ez az esemény, mert a harmadik alkalommal sétáltunk együtt a gyerekekkel, szülőkkel, kollégákkal.

További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Zánkán jártunk

A 7. évfolyam három osztálya Erzsébet-táboros osztálykirándulást tett Zánkán szeptember végén. További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Népmese hete az iskolában

Iskolánkban hagyományosan szeptember hónap végén emlékezünk meg Benedek Elekről a nagy mesemondóról. További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Felolvasóverseny

Szeptember 27-én iskolánkban felolvasóversenyt tartottunk a felső tagozatosok számára. Minden versenyző egy-egy általa választott magyar népmondát adott elő.

További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Tanévkezdés

Kedves Szülők!
Kedves Gyerekek!
 
   Hamarosan újra találkozunk. Az iskola készen áll az új tanévre. Az osztályfőnökök valószínűleg minden fontos információt átadtak már Önöknek, néhányat azonban kiemelnék.
   A tanévnyitóra szerdán, szeptember elsején várjuk a tanulókat és az őket kísérő szülőket.
Az alsósoknak 8 órakor, a felsősöknek 9 órakor kezdődik az ünnepély az udvaron. A kicsi elsősöket három-negyed nyolckor várják a tanító nénik a művelődési ház előtt.
   Az évnyitó után 3 tanórát tartunk meg. Ekkor kapja meg mindenki a tankönyveit, az órarendet, valamint a tanévkezdéshez fontos információkat. A tanszerek megvásárlása előtt, javaslom egyeztessenek az osztályfőnökökkel.
   Szerda délután csak ügyeletet tartunk 17 óráig. Aki ezt igényli, jelezze az osztályfőnöknek. Az ebéd és tízórai igényt szintén kérjük jelezni. A büfé nyitva lesz.
   Az iskolabusz szerdán reggel 7 órakor indul Fülöpházáról és 13:15-kor indul majd haza. Akik igényeltek védőoltást, azok szeptember másodikán 12 és 13 óra között kapják meg Dr Gódor Györgyi iskolaorvos rendelőjében.
   Szép hétvégét, jó készülődést, vidám és sikeres tanévet kívánok!
Gyurkovics Balázsné

Tanévzárással kapcsolatos infomációk

Kedves Szülők!
Bár valószínűleg mindenkihez eljutottak a szükséges információk, de néhány dolgot a tanév befejezésével és a nyárral kapcsolatosan szeretnék megerősíteni.

A nemzeti összetartozás napja

nemzeti összetartozás napja alkalmából a 7.d osztály tanulói készültek műsorral.

A műsor megtekinthető itt.

Ebédbefizetés

Kedves Szülők!
Múlt hét pénteken kiosztásra kerültek a havi étkezési számlák.
Kérjük lehetőség szerint mielőbb szíveskedjenek befizetni.
Köszönjük együttműködésüket előre is. 

Tisztelt Szülők!

Tisztelt Szülők!
A gyerekek biztonsága érdekében kérem, ha a családban covidgyanús eset miatt valakit tesztelnek, akkor a teszteredmény megérkezéséig ne küldjék a gyermeket iskolába. Higgyék el, egy-két napon nem múlik semmi, a biztonság az első. Köszönöm a megértésüket.
Gyurkovics Balázsné

Népviselet napja

Népviselet napja volt 2021.04.24-én szombaton. Az alábbi képekkel emlékeztünk meg erről a napról!

Tisztelt Szülők!

Nagy próba teljesítésén dolgozunk mindannyian: gyerekek, szülők, pedagógusok. A járványhelyzet mindenkit próbára tesz, de ki kell tartanunk! Mindannyiunknak, együtt! Mindenki tudja, hogy a digitális oktatás nem összehasonlítható nehézségű a jelenléti oktatással, és mégis nagyon sokan rendkívül derekasan dolgoznak a siker érdekében! Köszönet érte! Április 16-án sikeresen lezárult az általános iskolai beiratkozás, melynek során 83 fő leendő elsőst sikerült iskolánk leendő tanulói közé sorolni. Köszönet a szülők fegyelmezett, előírásokat betartó hozzáállásáért!

Költészet napja - Nagy Vers

1964 óta minden évben április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját.

Ebből az alkalomból iskolánkban játékot hirdettünk. Minden tanuló és pedagógus megnevezhette a kedvenc magyar versét. A következő eredmények születtek:

 - Az alsó tagozatosok körében a legnépszerűbb Móra Ferenc: A csókai csóka című verse.

- A felsősöknek Petőfi Sándor: Szeptember végén c. költeménye tetszett a leginkább.

- Tanítóink, tanáraink közül a legtöbben József Attila: Kopogtatás nélkül című művére szavaztak.

 Köszönjük mindenkinek, aki velünk játszott!

6. c osztály

Diákigzolvány beiratkozáshoz

Kedves Szülők!

A Diákigazolvány igényléshez szükséges NEK adatlapot a jelen járvány helyzetre való tekintettel az Intézmény csak is abban az esetben fogja kérni, amennyiben a Kerekegyházi Önkormányzat Kormányablaka ezt lehetővé teszi.

Hírek az iskolából

Kedves Szülők, Gyerekek, Érdeklődők!
Nagy örömmel tájékoztatok Mindenkit, hogy járvány ide, vagy oda, iskolánkban próbáljuk a helyzetből a legjobbat kihozni, és megtenni mindent, hogy továbbra is rászolgáljunk a megbecsülésükre.

További részletek megtekinthetők itt!

Megemlékezés az 1848. március 15-i forradalom évfordulóján

Az idei tanévben az 5.d osztály vállalta az 1848-as forradalom történelmi eseményeinek ünnepi keretben történő feldolgozását. 

További részletek, illetve a műsor megtekinthető itt!

 

Tisztelt Szülők!

Tisztelt Szülők!
Mint bizonyára Önök is értesültek róla, a mai kormányzati tájékoztatón az iskolák bezárásáról döntöttek.
Miután írásbeli határozatot, utasítást még nem kaptunk, Fenntartónk és Polgármester Úr szóbeli egyetértésével a következő döntéseket hoztuk meg:
Gyurkovics Balázsné
 

Alapfokú Művészeti Iskola térítési díj

Kedves Szülők!

A 2020/2021 tanév II. félévétől a Művészeti Iskola térítési díjával kapcsolatos tájékoztatást a KRÉTA 

e-ügyintézés „Befizetések” menüpontban találnak meg a fizetendő tétellel, számlával együtt.

(Telefonos applikáción nem feltétlenül jelenik meg.)

A 2020/2021 II. félév térítési díj befizetési határideje 2021. március 15.

Amennyiben nincs KRÉTA hozzáférése, legyen szíves felvenni a kapcsolatot az iskola titkársággal.

Telefon: 76/545 070

E-mail: titkarsag@mfai.hu

 

Előre is köszönjük együttműködésüket.

Országos 5. helyezést értek el diákjaink

Iskolánk diákjai kíválóan szerepeltek, s az 5. helyezést érték el a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjén decemberben.

A csapat tagjai: Botos József, Csiki Petra, Habran Nóra Szilvia és Szabó Lilla.

Felkészítő pedagógusaik: Nagy Nóra és Trepákné Malecz Anita.

Gratulálunk a remek teljesítményükhöz!

Régebbi események

6041 Kerekegyháza, Szent István tér 6. Telefonszám: 06/76-545-070; 545-071; 371-151

Fax: 06/76-371-151 | E-mail: iroda@mfai.hu