2018/2019. tanév

Színházban jártunk

A kecskeméti Katona József Színház 10. alkalommal rendezett ingyenes színházi előadást, nehéz anyagi körülmények közt élő családok gyermekeinek.
Szakálné Galbavi Márta igazgató helyettes segített a szervezésben és kíséretben, így 2019.04.26-án iskolánk tanulói közül 25 gyermeknek volt lehetősége élni ezzel a lehetőséggel. 

"Túl az Óperencián" mese előadást csodálhatták meg a gyerekek. A műsor látványos, szórakoztató, és tanulságos volt. Az előadás után cukorkát osztottak a társulat tagjai, ez külön öröm volt a gyerekeknek. 

Az utazás költségét a helyi Önkormányzat finanszírozta számunkra. 
Ezúton is köszönjük a Színháznak, a kerekegyházi Önkormányzatnak és Kövecses Zoltánnak a segítséget, lehetőséget.


Tóth-Nagy Éva gyermekvédelmi felelős

Bővebben »

Tavaszi hangverseny

2019. április 2-án, kedden tavaszi hangversenyre készült a könyvtár, ami fantasztikusra sikeredett. A műsoron 26 műsorszám szerepelt, 28 fellépővel.  Olyan darabokkal mutatkoztak be a hangszeresek, amelyek színvonalasak, izgalmasak voltak, amit igazol a szerzők névsora is, mint Hove, Mozart, Kassai Mária, Susato, Schubert, Bartók Béla, Praetorius, Handel, Neefe, Szőnyi Erzsébet, Károlyi Pál, Papp Lajos, Gluck, Lehár Ferenc és magyar népdalok is részei voltak a műsornak. Furulya, fuvola, tenorkürt, klarinét, gordonka, zongora hangszereken játszottak a fellépő diákok. Volt, aki már két műsorszámot is bemutatott, voltak, akik négykezest játszottak, volt, amikor két furulyás zenélt együtt, így mutatták be tehetségüket. A zongorakíséret már szinte természetes. Minden elismerést megérdemelnek a diákok.

Bővebben »

Költészet napja

2019. április 11-én - a költészet napja alkalmából - az 5. b osztály tanulói rádiós műsor keretében emlékeztek meg a jeles napról. A műsor elején Ágnes Vanilla & József Attila – Óh szív! Nyugodj! – zeneszáma hangzott el. Ezt követően érdekességeket hallhattunk József Attila életéről. A rádiós műsor a költészetről írt bölcs gondolatokkal zárult.

A műsort előadták név szerint: Gábor Tímea, Barabás Tünde, Pusztai Kamilla Zupka Bernadett és Vas Szabolcs.

A műsort összeállította és a gyerekeket felkészítette: Szebellédi Beáta tanárnő.

A műsort meghallgatthatja itt.

Bővebben »

Március 15-i megemlékezés

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékeztünk 2019. március 14-én .

A délelőtti órákban az iskolások, délután a város lakói tekinthették meg az 5.c osztály műsorát.

A magyar nemzeti lobogó történetét is áttekintő színdarabban láthattuk a korabeli pesti utcán zajló életet és a kibontakozó forradalmi hangulatot.

A magyar népdalokat  is megszólaltató  gyerekek átélték Petőfiék izgatottságát, tenni akarását,lelkesedését.

Reméljük ezáltal a közönség is ízelítőt kaphatott  az akkori történelmi helyzet nagyszerű vívmányairól.

 

Bővebben »

Mesesarok

Minden csütörtökön délután kinyit a mesesarok. A meserajongókat szeretettel várja a könyvtári mesesarok. A mesék kincsestára újabb két mesét adott a mesét hallgatóknak.

A mesélő Rácz Panka, aki magával ragadja a hallgatóságot, így tudja elvarázsolni a hallgatóságot. Az elmúlt hetekben népszerű mese volt a Vadhattyúk, a Hamupipőke, A farkas és a hét kecskegida, A szépség és a szörnyeteg, stb. Mesét hallgatni mindig jó!

Bővebben »

Sakk szakkör

Továbbra is őrzi a népszerűségét a gondolkodtatásra épülő játék a sakk. Az iskolai könyvtár várja és fogadja a sakkozni akarókat, a sakkozást megtanulni kívánókat, minden szerdán délután. Misi bácsi mindenki számára a legmegfelelőbb tanácsokat adja, hogy minél magasabb szintre érjenek a sakkozók. Továbbra is dicséretes, hogy a leánykák számára is természetes a sakkal való foglalkozás. Márciusban is „teltházas” foglakozások voltak ezeken a délutánokon. 

Bővebben »

Fenntarthatósági Témahét 2019

Intézményünk regisztrált a Fenntarthatósági Témahétre. A 4.c és a 4.d osztály a Víz Világ Napja alkalmából az OFI által ajánlott vázlatok alapján dolgozta fel az „Egy csepp  vízből” témát. A Témahét másik témája a közlekedés volt. Az alsó tagozatban minden osztály ezen a héten foglalkozott a helyes közlekedésre neveléssel, amelyhez az anyagot a Mobile Kids program biztosította. Az országos szemétszedési akcióba, a TeSzedd mozgalomba 5 tanulócsoport kapcsolódott be: 4.d, 2.d, 5.d, S1-8 összevont napközi, Kis kertész szakkör.

Bővebben »

Tavaszi hangverseny

A Zenélő Könyvtár sorozatban az első tavaszi hangversenynek március 5-én lehettünk a részesei, az iskolai könyvtárban. Iskolánk 16 diákja lépett föl az előadói pódiumra, bemutatva a legújabb darabokat, amelyeket az elmúlt hetekben sajátítottak el.

Dóbiás Péter, Kosztor Péter, Szentiné Princz Anita, Török József tanítványai mutatkoztak be.

Az alábbi szereplők a következő szerzők műveit mutatták be.

Hove: Canarie – Horváth Kristóf – furulya – zongorán kísért Szentiné Princz Anita

Praetorius: Gavotte – Pánczél Máté – furulya - zongorán kísért Szentiné Princz Anita

Susato : Allemande Tóth Regina – furulya - zongorán kísért Szentiné Princz Anita

Schubert: Valtzer – Marton Áron – zongora

Magyar tánc – Hardi Zsanett – furulya

ABCD – Kovács Anna Anita – furulya - zongorán kísért Szentiné Princz Anita

Cerny: F-dúr etűd – Magyar Judit – zongora

Hová mégy, hová mégy – Pencz Nikolett – furulya - zongorán kísért Szentiné Princz Anita

Magyar népdal – Juhász Bence – klarinét

Lement a nap – Nagy Orsolya – cselló

Tavaszi szél – Major Adrienn – fuvola

Hove: Canarie – Kovács Bence Ferenc – furulya - zongorán kísért Szentiné Princz Anita

L. Mozart: Menüett – Langmajer Dóra – zongora

Bach: Menüett – Petrovszki Bernadett – furulya - zongorán kísért Szentiné Princz Anita

Mező Imre: Toccatina – Berente Anett – zongora

A fentiek alapján megállapítható, hogy színes, izgalmas, műsort mutattak be a fellépők, és igazi jó hangulat, igazi zenei élmény részesei lehettek a közönség tagjai is.

A közönség nagy tapssal jutalmazta az előadásokat, a csoportos meghajlást követően is.

Bővebben »

Magyar Népmese Napja

Ez a program a Magyar Népmese Napja alkalmából került megrendezésre iskolánkban, 2018. október 1-e és 4-e között. A program célja, hogy ne egy nap és alkalom szóljon a népmeséről és minél több gyermekhez juttassuk el a mese szeretetét. Iskolánk pedagógusainak tolmácsolásában egy héten keresztül hallgathattak meséket a gyerekek. Több száz gyermek kereste fel a mesekuckókat a szünetekben. A hét végén záróprogramként versenyeztek azok a diákok, akik maguk is mesemondásra szánták el magukat. Az alsó tagozaton két korcsoportban mérették meg magukat a gyerekek. Színvonalas produkciókat hallhatunk a résztvevőktől. Köszönet a felkészítő pedagógusoknak és a szülőknek! A mesemondó versenyről készült képeket és az eredményket megtekintheti itt.

Bővebben »

Farsang

Az idei tanévben is megrendezésre került az iskolai farsang. Péntek délután egy órát követően kezdődött a farsangi mulatság az alsósok felvonulásával. Az alsós gyerkőcök örömmel mutatták meg, milyen szép és frappáns öltözékekbe, maszkokba, álarcokb sikerült beöltözniük farsang alkalmából. Három 4. évfolyam osztály külön táncos műsort is adott a publikumnak. A felvonulást követően táncház, majd tombolasorsolással telt el ez a szép délután. Négy órakor a végzős tanulókból álló táncosok bemutatója következett. A Farsangi mulatságot a felsős disco zárta az iskola aulájában!

Bővebben »

Határtalanul 2018-19

Az idei tanévben a 7.a és 7.b osztály októberben utazott Erdélybe. A tanulmányi kirándulásról képeket megtekinthetik itt.

Bővebben »

Mesemondó verseny

Mesemondó

Mi lehet jobb a mesehallgatás mellett, csak a mesemondás. Ezen a délutánon, 2018. október 4-én, csütörtökön mind a két területnek hódolhattunk. Hallgathattuk a legérdekesebb meséket a harmadik, negyedik évfolyamos kisdiákoktól, a mesemondóktól.

Kezdéskor a zsűri mesetallérokat húzatott és ez alapján alakult ki a mesemondók fellépésének a sorrendje. A szépen felöltözött leánykák és kisfiúk egyéniségükhöz illő mesével mutatkoztak be. A magas létszámra való tekintettel a könyvtárban az 1-2. évfolyam csoportja maradt, a 3-4 évfolyam diákjai másik terembe vonultak el. Az eredményhirdetésre a két helyszínen bemutatkozók újra a könyvtárban találkoztak.

A zsűri döntése értelmében az alábbi helyezések alakultak ki:

1-2. évfolyam:

  1. I.                   helyezett – Ordasi Lili 2/a
  2. II.                helyezett – Bácsi Bóta Etelka 1/c
  3. III.             helyezett – Juhász Janka 1/b

3-4. évfolyam:

  1. I.                   helyezett – Botos Gergő 3/a
  2. II.                helyezett - Petrovszki Bernadett 4/a
  3. III.             helyezett - Csabai Bianka 4/d

Gratulálunk minden mesemondónak!

Bővebben »

Könyvtári pillanatok

Szünetben, tanórákat követően szívesen látogatják a tanulók az iskolai könyvtárat. Lehet, egy baráti beszélgetésre, egy „kreatív” közös munkára, sakkozásra, olvasásra, de a kutatásokra, házi feladatok elkészítésére is sokan az iskolai könyvtárat választják.

Bővebben »

Pályaválasztási előadás

2018. november 22-én Kiskunfélegyházáról ismerős vendég érkezett az iskolai könyvtárba, aki a pályaválasztás segítése érdekében tájékoztatást adott az Arany János Programról.

Az érdekes és élményszerű előadás vonzó képet festett arról a lehetőségről, amit az Arany János Program nyújt. Ahhoz, hogy a különböző juttatásokra, támogatásokra, kirándulásokra igényt tarthasson a diák megfelelő tanulmányi eredményre, jó magaviseletre van szükség.

Ez elfogadható feltétel a sok előnnyel járó dolgokért.

Bővebben »

A zene világnapja

Már hagyomány, hogy a ZENE VILÁGNAPJÁT az iskolai könyvtárban bensőséges hangulatú hangversennyel ünnepeljük. Az iskola azon diákjai, akik a hangszeren tanulnak, az új tanév első darabját ezen a hangversenyen mutatják be.

2018. október 02-án, kedden 15,15 órára várta a szülőket az érdeklődőket, a hangszeren tanulókat az iskolai könyvtár.

Tizenkét műsorszámot mutattak be a fellépők. Brodszky Ferenc, Papp Lajos, Bach, Beethoven, Teleman, Mier zeneszerzők darabjai és népdalfeldolgozások voltak hallhatóak.

Kosztor Péter, Szentiné Princz Anita, Török József tanítványai – fúvósok, zongoristák -, mutatkoztak be a 2018-2019-es tanév első koncertjén.

A siker visszaigazolása a tapsban volt mérhető, ami jó érzéssel töltötte el a fellépőket.

Bővebben »

A Népmese napja

A Népmese Napja alkalmából a legaktuálisabb program egy könyvtárban és az iskolában is a népmese lehetett. Az iskolai könyvtárban az igazgató helyettes Mártika néni örvendeztette meg a mese rajongóit egy népmesével. Mit is lehet mondani. Nagy öröm a mesét hallgatni, kortól függetlenül.

Bővebben »

Sakk szakkör

A 2018-2019-es tanévben továbbra is népszerű az iskolában a sakk. A szakköri létszám gyorsan betelt, oly nagy volt az érdeklődés. Minden szerdán 14,00-16,00 óráig várja az iskolai könyvtár a sakk iránt elkötelezett diákokat.

A lelkesedés folyamatosan kitart, minden szerdán teltház van a sakk-szakkörön. Jó látni, hogy egyre több kicsi lány is bekapcsolódik a játékba és szívesen játszanak, mérik össze „erejüket” a társaikkal.

Bővebben »

Vackor Vár Erdei Iskola

2018. október 16-án az 5. b osztály egy napos tanulmányi kiránduláson vett részt a Vackor Vár Erdei Iskolában, a Kecskemét-Hetényegyháza melletti Nyíri erdőben.

A gyerekek megismerkedtek a természetszerű-, fenntartható erdőgazdálkodással, az erdész hivatással, a vadászattal és a vadgazdálkodással. Vadfajok bemutatására és tanösvény túrára is sor került. A programsorozat végén maradt idő egy kis játékra.

A gyerekek nevében is köszönjük szépen a szervezőknek és a Vackor Vár Erdei Iskola munkatársainak a felejthetetlen napot.

Szebellédi Beáta (osztályfőnök) és Tóth-Nagy Éva (pedagógiai asszisztens) kísérők.

 

Bővebben »

Színházban jártunk

Színházban jártunk

A kecskeméti Katona József Színház 2014 óta évente két alkalommal hívja meg azon családok gyermekeit, akik anyagi nehézségeik miatt más módon nem tudnának ebben a díszes épületben szórakozni és művelődni.
2018.11.11-én iskolánk tanulói közül 23 gyermeknek volt lehetősége élni ezzel a lehetőséggel. Ámulattal nézték meg a Jancsi és Julis című zenés kis meseelőadást. A műsor látványos, szórakoztató, és tanulságos volt. Az előadás után mosolyogva osztottak cukorkát a társulat tagjai, ez külön öröm volt a gyerekeknek. 
Az utazás költségét a helyi Önkormányzat finanszírozta számunkra.
Ezúton is köszönjük a lehetőséget a Színháznak és a Termostart Kft-nek az anyagi hozzájárulását a jegyekhez, valamint az Önkormányzatnak és Kövecses Zoltánnak az utaztatást.


Tóth-Nagy Éva gyermekvédelmi felelős

 

Bővebben »

Október 23-i műsor

"Ne feledd a tért, hol elestek ők..."


A hagyományokhoz híven az idén is az egyik 8. osztály készítette az október 23-ai iskolai és városi megemlékezésre a műsort.
Néhány jelenetben eljátszották a forradalom kitörése előtti kitelepítések,kihallgatások,bírósági tárgyalások igazságtalanságait, amelyek a forradalom kitöréséhez vezettek.Felidéztük annak a két hétnek a legfontosabb eseményeit egy-egy korabeli filmhíradórészlettel, rádióbejátszással ,zenével színesítve.
Műsorunk címéhez hűen kiemeltük az akkori fiatalok példamutató hősiességét, helytállását.Végül a külföldre menekülőkre emlékeztünk.
Igazi elismerése munkánknak, hogy könnyet csaltunk a nézők szemébe
Köszönjük a 8. c osztály tanulóinak és felkészítőiknek a munkáját.

Bővebben »

90 éves az iskola

Iskolánk építésének 90.évfordulója alkalmából rendezett projekthét alkalmával pillanatképek a múltból...

Kedves egykori Tanáraink, és Tanítványok! Ha valakinek van még a fiókjában megbújó régi emléke, képeslapja, fényképe szívesen fogadnánk annak megosztását ezen a közösségi oldalon. Előre is köszönjük szépen!!!

Bővebben »

Október 6-i megemlékezés

A tizenhárom aradi vértanú halálának 169 . évfordulóján a 6.a osztály tanulói emlékeztek. Műsorukban felidézték a hős honvéd tábornokok életútját, forradalmi tevékenységét, megidézték a katona törvényszéket, amely gyorsan és a felsőbb utasítás parancsára a halálba küldte a hősöket. Életük példaértékű volt, ezt próbálták a tanulók hangsúlyozni a mai gyermekek számára.

Bővebben »

EFOP-3.3.5 - Napközis táborok

„Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program Kísérleti megvalósítása a Kecskeméti Tankerületi Központban”

EFOP-3.3.5-17-2017-00029 

2019. június 3. és 4. hetében iskolánkban 173 tanulónak volt lehetősége a Kecskeméti Tankerületi Központ által nyert EFOP-3.3.5-17-2017-00029 pályázat keretében egy hetet térítési díj nélkül eltölteni a Tematikus heteken. A 6 tábor napközis jelleggel működött hétfőtől péntekig, egy idegen nyelvi tábor pedig Parádfürdőn bentlakással 6 napig. A tanulók a napközis táborokban a művészeti nevelés, a környezetvédelem, a közlekedés és sport, életvezetés és közösségi szerepvállalás témákból választhattak. Napi 4-szeri étkezés mellett tisztasági csomagot, édességcsomagot, programcsomagot, promóciós csomagot, játék és sporteszközöket kaptak az egy hét tartalmas és gondtalan eltöltéséhez. Minden csoport egy napot kirándulhatott Kecskemétre, amelyhez az anyagi fedezetet szintén a pályázat biztosította. A nagy hőség ellenére vidám hangulatban telt a hét, sok élménnyel gazdagodtunk.

Bővebben »

Őszi futóverseny

2018. szeptember 28-án egy verőfényes őszi napon került megrendezésre iskolánkban a hagyományos őszi futóverseny. A diákok apraja-nagyja izgalommal várta ezt a versenyt. A tanévben ez az első megmérettetés, ahol éremmel távozhatnak a legjobbak. Futás után minden gyermek almát kapott, amit jóízűen elfogyasztott.

 Idén a következő tanulók értek el dobogós helyezést /ezúton is gratulálunk Nekik/:

      1. évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Sztaskó Csenge

1.d

1.

Várfalvi Tamás

1.b

2.

Farkas Zselyke

1.b

2.

Berente Zsombor

1.b

3.

Kelecsényi Tóth Janka

1.b

3.

Kovács Dániel

1.c

2.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Király Sára

2.c

1.

Fábián Marcell

2.a

2.

Hermán Boglárka

2.b

2.

Koczka Dominik

2.c

3.

Farkas Sára

2.b

3.

Kulman Bence

2.b

3.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Berente Boglárka

3.a

1.

Csorba Olivér

3.b

2.

Csiki Petra

3.d

2.

Beke Csaba

3.b

3.

Csörgő Noémi

3.d

3.

Szombati Sándor

3.b

4.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Kozák Dóra

4.a

1.

Király Mátyás

4.d

2.

Polgár Panka

4.d

2.

Szalai Ádám

4.d

3.

Kohut Alexandra

4.a

3.

Kárász András

4.b

5.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Csorba Csenge

5.d

1.

Nagy Kevin

5.c

2.

Langmajer Kincső

5.a

2.

Deli Péter

5.c

3.

Dorcsák Barbara

5.d

3.

Nagy Bence

5.a

6.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Kollár Luca

6.d

1.

Mozsárik Levente

6.a

2.

Budai Amanda

6.c

2.

Takács Róbert

 

3.

Nagy Csilla

6.d

3.

Kozák Sándor

6.a

7.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Géró Anikó

7.c

1.

Ruzsonik Tibor

7.d

2.

Nagy Erika

7.c

2.

Koncz Dániel

7.a

3.

Alt Boglárka

7.c

3.

Langmajer Kolos

7.a

8.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Berta Brigitta

 

1.

Palotay Dávid

8.c

2.

Rácz Judit

 

2.

Rácz Sándor

 

3.

Kalamen Ágnes

 

3.

Rácz Olivér

 

Bővebben »

Sakkverseny

2019. február 7-én az alsó tagozatnak az ezt követő napon 2019. 02. 08-án pedig a felső tagozatnak iskolánkban sakkversenyt tartottunk, melynek vendége Szabó Tibor korábbi OB II-es sakkozó és hobbi sakkoktató volt. A felhívásnak megfelelően a korlátozott lehetőségek miatt csak az vehetett részt a sakkversenyen, aki tudott magával hozni sakktáblát. A verseny svájci rendszerben 5. fordulóban volt megrendezve. Az alsó tagozaton ugyanúgy, mint a tavalyi évben nagy volt az érdeklődés, sajnos a felső tagozaton a délutáni programok zsúfoltsága miatt kevesebben tudtak részt venni a rendezvényen. Az alsósok közül a 3. a osztályos Botos Gergő szoros küzdelemben végzett az első helyen Szilvási Olivér és Réfi Lajos előtt. A felsősök közül pedig a 7.d osztályos Hirmann Bence nyerte meg a versenyt Nagy Kende és Salga László előtt. Nekik természetesen az elért eredményekért gratulálunk, de büszkék vagyunk minden résztvevőre, aki kipróbálta a tudását, a sakktábla mellett versenyhelyzetben. 

Álljon itt egy rövid élménybeszámoló az iskolai sakkverseny alsó tagozatos győztesétől:

„Egy csütörtök délutánon vettem részt életemben másodszor sakkversenyen. Az iskola aulájában került megrendezésre. Öt menet volt, minden menetben mással játszottam, 27 versenyző volt az alsó tagozatból.  Szoros volt a küzdelem, mert a többiek is jól játszottak. Nem tudtuk előre, hogy ki kivel fog játszani, csak amikor már elkezdődött.  A verseny szoros volt különösen az utolsó menet. Izgultam nagyon, de összességében jól éreztem magam, és jó volt. Örülök, hogy első lettem, remélem jövőre is elmehetek!”

Botos  Gergő 3. a osztályos tanuló.  A sikeres versenyek után melyek során remélhetőleg minden résztvevő jól érezte magát (nem csak a győztes) tervezzük a jövőbeli folytatást.

Bővebben »

Érdekesség a mesesarokban

Az iskolai könyvtárban a mesesarok záró találkozóinak érdekessége volt, hogy meglepetés vendéget fogadott. A vendég a 4/D osztályos Rácz Szamanta volt. Ő mondta el a kinyitott mesetár legújabb meséjét.

Szamanta ügyes volt, fejből mondta el az általa megtanult mesét. Az iskolatársak szívesen és szeretettel fogadták a mesélőt és a befejezést követően tapssal köszönték meg az előadást.

Köszönjük a meséket kedves Rácz Szamanta!

Bővebben »

Könyvtári kiállítás

JAKUBIK ISTVÁN KÉPEIBŐL

MINITÁRLAT AZ ISKOLAI KÖNYVTÁRBAN

 Az iskolai könyvtárban a 2018-2019 – es tanév programjainak sorát egy mini tárlat zárta. A meghívott vendég Kerekegyháza neves művésze, Jakubik István volt.

2019. május 16 – án, csütörtökön, az izgalom szinte kézzel fogható volt a könyvtárban, mivel a kiállítás közepébe léphettek be az érkezők.

A megnyitó programjának első fellépője, Pánczél Károly volt, aki tenorkürtön játszott, majd Ferenczné Csertő Ágnes művésztanár ismertette Jakubik István életútját, és nyitotta meg a Visszatekintés című kiállítást.

Ezt követően a művész fejtette ki a művészi hitvallását és beszélt arról hogyan talált rá a rá jellemző festői stílusra.

A megnyitó ünnepélyességét tovább fokozta a Baracskai Zorka és Langmajer Dóra zongoristák előadása.

A kiállítás megtekinthető 2019. június 15-ig.

Bővebben »

Áprilisi hangverseny

A könyvtári hangversenysorozat, áprilisi hangversenyére rendhagyó módon, nem kedden, hanem csütörtökön került sor, április 25-én. Ez a koncert is bővelkedett a meglepetésekben, érdekességekben.

A tizennégy fellépő tanúbizonyságát adta, hogy a hangszerét jól ismeri és a megtanult darabot nagy szakmai hozzáértéssel, lelkesedéssel tudja bemutatni. A hangverseny vendége volt az iskola korábbi diákja is, Deli Tamás, aki trombitán a klasszikus és a kortárs darabok bemutatásában is jeleskedett.

Ugró Sándor és Zsemlye Teodóra Susato: Táncok című darabját mutatta be zongorakísérettel. A zongorakísérő Szentiné Princz Anita tanárnő volt.

A továbbiakban az alábbi művek csendültek föl kiváló előadásban.

Langmajer Dóra Burgmüller: La Pastorale c. darabját zongorán mutatta be.

Károlyi Pál: Régi magyar tánc c. szerzeményét Kaldenekker Luca játszotta el zongorakísérettel. Hangszere a klarinét.

Handel: Largo – előadó Orbán Viola, hangszer zongora.

Weiner Leó: Esik az eső c. művét Horváth Sándor gordonkán játszotta.

Veraccini: Szonáta I. – II. tétele Deli Tamás interpretálásában, trombitán csendült fel, zongorakísérettel.

ABBA: Super Trouper c. korunk ismert slágerét, zongorán Lázár Ervin játszotta el.

Purcell: Boldog lelkek táncát Major Adrienn fuvolán mutatta be, zongorakísérettel.

Terzibaschitsch: Gyermekkori emlék c. darabot, Baracskai Zorka zongora előadásában volt hallható.

Brahms: Keringőjét Deli Nóra és Magyar Judit négykezese elevenítette fel.

C.P.E. Bach: Variációk, Zsemlye Teodóra furulyán zongorakísérettel játszotta el.

Chopin: Gyermekpolonéz c. darabja Ferenc Janka zongora előadásában hangzott el.

A hangverseny záróakkordjaként Deli Tamás lépett föl, aki kortárs darabot mutatott be, mint az Ittzés Tamás: (Szin)Kópé Blues, és a Kromatikus Rag.

Gratulálunk! Remek hangulat, remek darabok, remek előadások.

 

 

 

Bővebben »

Események

Elsősegélynyújtó területi verseny

Ma sikeresen teljesítettük a Magyar Vöröskereszt által szervezett Elsősegélynyújtó területi versenyt. Képek és részletek elérhetők itt!

Kispályás labdarúgó diákolimpiai döntő

Kispályás labdarúgó diákolimpiai döntőt rendeztünk a Sporttelepen! Képek és részletek elérhetők itt!

Beiratkozás

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2024/2025. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:

2024. április 18. (csütörtök) 8.00 órától 19.00 óráig

2024. április 19. (péntek) 8.00 órától 19.00 óráig

További részletek a beiratkozással kapcsolatban!

Tavaszköszöntő hangverseny

Kedves Szülők!

Kérjük, aki teheti, támogassa iskolánk alapítványát adója 1 százalékával!

Lila VegyÉSZbajnokság

A "Lila Iskola Tanulóiért Alapítvány" által meghirdetett "Lila VegyÉSZbajnokság" 3 fordulós egyéni versenyre a 7.B osztályból 6 tanuló jelentkezett. További részletek elérhetők itt!

Petanque diákolimpia

Iskolánk 4 korcsoportban, 9 csapattal, 27 tanulóval nevezett a Petanque Diákolimpia Dél-Alföldi Régió döntőjére. Képek és részletek elérhetők itt!

Versmondó verseny

A játék az gyönyörű… Ezzel a verssel indítottuk 2024. április 11-én versmondóink találkozóját. Képek és részletek elérhetők itt!

Közös iskolai versmondás a költészet napján

A magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakja, József Attila 1905. április 11-én látta meg a napvilágot Budapesten. A költő születésnapját 1964 óta a magyar költészet napjaként ünnepeljük. Képek és részletek elérhetők itt!

Megyei Kerékpáros Iskolai Kupa

A Vármegyei Rendőrkapitányság által szervezett Megyei Kerékpáros Iskolai Kupa döntőjén négy tanuló képviselte iskolánkat ma Kiskőrösön. Képek és részletek elérhetők itt!

Diákolimpia körzeti döntők

Az idei évben is több korosztállyal indultunk a labdarúgó diákolimpián. Képek és részletek elérhetők itt!

Nyílt nap a Vízműnél

A Víz Világnapja alkalmából 2024. március 22-én lehetősége volt a 6. évfolyamos tanulóknak, hogy a Bácsvíz Zrt. kerekegyházi vízműtelepére látogatást tegyenek. Képek és részletek elérhetők itt!

II. Zöld Követ Nap

2024. március 21- én  a 3.c és a 4. b osztállyal, vettünk részt a II. Zöld Követ Napon, Budapesten az Őrmezei Általános Iskola szervezésében. Képek és részletek elérhetők itt!

Szeged, ahogyan Te látod

"Szeged, ahogyan Te látod" című regionális rajzversenyen iskolánk tanulója Borsodi Dóra (8.c) I.helyezést ért el. Képek és részletek elérhetők itt!

Plakátkészítő verseny

Főigazgatói állás

Főigazgatói állásra vonatkozó pályázati felhívás.

Növendék hangverseny

Március 12-én a művészeti iskola növendékei, nagyon szép produkciókat mutattak be a szokásos növendék hangversenyen! Képek és részletek elérhetők itt!

Muzsikás együttes előadása

Ma muzsikáltak kicsik és nagyok a MUZSIKÁSSAL! További képek és videók elérhetőek itt!

Iskolai helyesírási verseny

2024. február 21-én rendeztük meg az iskolai helyesírási versenyt az alsó tagozaton, ahol 46 tanuló mérte össze tudását. Képek és az eredmények elérhetők itt!

Bugac-kupa III. korcsoport

Február 27-én a Bugac-kupa teremlabdarúgó-tornasorozat utolsó, a III. korcsoportos fiúknak megrendezett kupáján vettünk részt az 5-6. évfolyamosokkal. Képek és részletek elérhetők itt!

Bugac kupa

2024.02.20-án kedden Bugacon rendezték meg a felsős lányoknak kiírt Bugac-kupát. Képek és részletek elérhetők itt!

Kiskertészek akcióban

Elkezdődtek a tavaszi munkálatok. Képek és részletek elérhetők itt!

Címvédés az iskolás U15-ös fiúktól Bugacon!

Kedden Bugacon rendezték meg immár hagyományosan az U15-ös fiúk részére kiírt focitornát, melyen 10 csapat vett részt 9 településről (a házigazda Bugac két csapattal képviseltette magát). A kerekegyházi srácok címvédőként vettek részt a tornán Komonyi Gábor felügyeletével. Képek és részletek elérhetők itt!

Elsősegélynyújtás oktatás

Iskolánk az Elsősegélynyújtás Oktatásért Alapítvány referencia hálózatához idén is csatlakozott. Képek és részletek elérhetők itt!

Alapítványi bál Köszönet

Iskolai Alapítványi bál

A feldíszített iskolai sportcsarnok készen áll a vendégek fogadására. További képek elérhetők itt!
 

Nyelvész Anyanyelvi tanulmányi verseny

A tanulóink versenyeredményeit megtekintheti itt.

Télűző felvonulás

Farsang

2024. február 2-án megtartottuk iskolánkban a hagyományos farsangi mulatságot. Képek és részletek elérhetők itt!

Növendék hangverseny

Január 30-án, a Művészeti Iskola növendékei, nagy sikerű koncertet adtak az iskola tánc termében. Képek és részletek elérhetők itt!

Mórás polgárrá avatás

2024. január 31-én ismét új elsősökkel bővült a "Mórás diákok" köre iskolánkban. Képek és részletek elérhetők itt!

Bugac kupa

Iskolánk II. korcsoportos labdarúgó csapata 2023.01.23-án Bugacon vett részt teremlabdarúgó tornán. További részletek elérhetők itt!

Madáretetés

Felajánlásból kapott az ökoiskola madáretetőket és eleséget is, amit elhelyeztünk a kiskertben. Képek és részletek elérhetők itt!

Alapítványi Bál

Kedves Támogatóink!

2024. február 10-én szombaton várjuk Önöket szeretettel az alapítványi bálunkra.

A belépésre jogosító támogatójegyek az iskola titkárságán 10 000Ft/fő árban elérhetőek.

 Annak, aki nem tud részt venni a rendezvényen, de szeretné alapítványunkat támogatni, annak lehetősége van 1000Ft –os darabáron támogatójegyet vásárolni.

 A rendezvényre tombola és egyéb felajánlásokat köszönettel elfogadunk.

Köszönettel

Az alapítvány kuratóriuma

További információk elérhetők itt!

Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny

November 10-én Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen 4.helyezést ért a 4.d osztályos tanulókból álló 4 fős csapat. Csapattagok: Zsikla Tímea Emília, Sági Veronika, Farkas Patrik, Csernák István. Gratulálunk Nekik.

Karácsonyi koncert.

Idei évben is felléptek a Művészeti Iskola diákjai, s gyönyörű karácsonyi dallamokkal kedveskedtek a tanulóknak, tanáraiknak. Képek és a fellépő diákok listája megtekinthető itt!

Óvodai hangverseny

December 13-án a Bóbita Óvodában járt a művészeti iskola kis csapata. Jó hangulatú, hangszer bemutatóval egybekötött, adventi koncertet adtunk az óvoda gyermekeinek és az ott dolgozóknak. Képek és részletek elérhetők itt!

Növendék hangverseny

December 2-án a művészeti iskola, megtartotta idei utolsó növendék hangversenyét az iskola könyvtárában. Képek és részletek elérhetők itt!

Őszi iskolai Sakkbajnokság

A Móra Ferenc Általános Iskola 6. éve rendezi meg az,, Az iskolai Sakkbajnokságot” az iskola aulájában. Képek és az eredmények elérhetők itt!

Mikulás

A tegnapi nap folyamán (december 6-án) iskolánkba látogatott a gyerekek által már nagyon várt Mikulás. Képek és részletek elérhetők itt!

Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny

A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei fordulóján sikeresen szerepeltek diákjaink. Képek és az eredmények elérhetők itt!

Házi atlétika verseny

Az idei év őszén is megtartottuk a Házi terematlétika versenyünket. Képek és az eredmények elérhetők itt!

Labdarúgó évfolyambajnokság

Az idei tanévben is megrendezésre került az osztályok közötti labdarúgó bajnokság évfolyamonként. Képek és az eredmények elérhetők itt!

Egészséghét

A Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskolában 2023. november 27 – december 1. között megrendezésre kerül az Egészséghét.

Futsal városi döntő

Október elején vette kezdetét a fiú IV: korcsoportos futsal diákolimpia a selejtező mérkőzésekkel. Képek és részletek elérhetők itt!

Növendék hangverseny

November 16-án a Művészeti Iskola növendékei, nagy sikerű koncertet adtak az iskola könyvtárában. Képek és részletek elérhetők itt!

Szép siker a Bács-Kiskun Vármegyei Zongoristák XX. Találkozóján

Kalocsán november 11-én került sor a vármegye zongoristáinak versenyére. Képek és részletek elérhetők itt!

Kiállítás képei

Őszi kiállítás az aulában a felső tagozatos tanulók órai munkákból, és a Képzőművészeti szakkör tanulóinak alkotásaiból. Képek és részletek elérhetők itt!

56-os megemlékezés

A 8.c osztály tanulói tartottak ünnepi megemlékezést az 1956. október 23-i eseményekről. Képek és részletek elérhetők itt!

Márton napi köszönet

Pályaorientációs nap

Az őszi szünet előtti utolsó hét a pályaorientáció jegyében zajlott. Képek és részletek elérhetők itt!

Pályaorientációs nap 4.a

A 4.a osztály a tűzoltóságra ment 2023.10.27-én délelőtt a pályaorientációs nap alkal- mából. Képek és részletek elérhetők itt!

Látogatás a Kecskeméti Megyei Kórház SKILL laborjában

A Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola 6.a és 6.d osztályai látogatást tettek a Kecskeméti Megyei Kórház SKILL laborjában. Képek és részletek elérhetők itt!

Bolhapiac

Mint, ahogy azt már megszokhattuk, az idei tanévünk őszén ( október 24-én ) is megtartottuk a Bolhapiacot. Képek és részletek elérhetők itt!

Márton napi lámpás felvonulás

Gyalogtúra

Ezen az őszön is megszerveztük a város környékének megismerését, valamint a közösségi mozgást elősegítő gyalogtúránkat. Képek és részletek elérhetők itt!

Október 6.

2023. október 6-án iskolánkban megemlékeztünk az aradi vértanúk napjáról. Képek és részletek elérhetők itt!

Zenei Világnap

Október 10. -én a Művészeti Iskola megtartotta a Zenei Világnap alkalmából rendezett hangversenyét. Képek és részletek elérhetők itt!

Mesemondó verseny

A mesehét keretén belül rendezett Mesemondó verseny eredményét és a versenyről készült képeket megtekintheti itt!

Mondafelolvasó verseny

Október 4-én tartottuk immár hagyományos mondafelolvasó versenyünket a felső tagozatosok számára. Képek és részletek elérhetők itt!

Mentőállomás látogatása

Iskolánk egykori diákja, Pál-Szabó Kálmán mentőtechnikusként dolgozik a kecskeméti mentőállomáson és meghívta a szakkörös gyerekeket egy látogatására. Képek és részletek elérhetők itt!

Futóverseny

Az idei évben is megrendeztük a focipályán az őszi futóversenyt. Képek és eredmények elérhetők itt!

Mesehét

2005 óta a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére szeptember 30. – Benedek Elek születésnapja -  a népmese napja. Képek és részletek elérhetők itt!

KerekFeszt - Tojásfutam

Idén újra indult a Tojásfutam a városi KerekFeszt programjában. 2023. szeptember 16 - án délután az iskola udvarán és a katolikus templom előtti téren 7 állomással vártuk a magukat próbára tévő gyerekeket. Képek és részletek elérhetők itt!

Kincsőért

Tanévnyitó

Szeptember 1-én reggel 8 órakor ünnepélyes tanévnyitóval indult a nap. Képek és részletek elérhetők itt!

Zánka 2023

2023. augusztus 13-18. közötti napokat az iskola 45 tanulója Zánkán, az Erzsébet táborban töltöhette. Képek és részletek elérhetők itt!

Vándor vizitábor

2023. július 21-től 27-ig 27 gyerekkel a Mosoni-Duna felfedezése volt a cél kenuinkkal. Képek és részletek elérhetők itt!

Sporttábor

Idén 2023. június 26-30-áig került megrendezésre a sporttábor 48 gyermekkel és 5 pedagógussal. Rengeteg színes programban lehetett részük a gyerekeknek a hét folyamán. Képek és részletek elérhetők itt!

Ökotábor

Az idei évben az Erzsébet tábor keretén belül ökotábort tartottunk közel 50 gyereknek. Képek és részletek elérhetők itt!

Sakktábor

Az Erzsébet tábor keretein belül, idén először tartottunk sakk tábort. A táborban a gyerekek megismerkedtek a sakk szabályaival, lépéseivel és egy kicsit betekinthettek a sakkpalota életébe is, mellyel eddig az 1.d osztály szerzett ismereteket. Képek és részletek elérhetők itt!

Kézműves tábor

2023. június utolsó hetében megtartott Kézműves napközis tábor foglalkozásain 46 gyermek vett részt. Képek és részletek elérhetők itt!

Kerti parti

Nagy nagy köszönet minden kedves vendégnek, segítőnek, szereplőnek és TÁMOGATÓNAK, aki a Kerti parti programunk sikeres lebonyolításához hozzájárult. További információk és képek elérhetők itt!

Tanévzáró

A 2022-2023-as tanévzáró képei elérhetők itt!

Ballagás 2023

2023.06.16-án délután elballagott a 2022/23-as tanév nyolcadik évfolyama. Képek és részletek elérhetők itt!

Határtalanul

Iskolánk idén is két pályázatot nyújtott be a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett Határtalanul! programra. Képek és információk elérhetők itt!

Nyári nyitvatartás

A nemzeti összetartozás napja

Június 2-án pénteken, "A nemzeti összetartozás napja" alkalmából az iskola 7.a osztálya adta elő megemlékező műsorát. A műsorról készült képeket megtekintheti itt!

Gyereknap

Az iskolai Gyereknap képei megtekinthetők itt!

Futóverseny

2023.06.05-én tartottuk meg az iskolai futóverseny tavaszi fordulóját. Képek és részletek elérhetők itt!

Bolhapiac

Az utolsó tanítási héten, június 13 - án délután bolhapiacot rendeztünk az iskola udvarán. Képek és részletek elérhetők itt!

Petanque Diákolimpia Országos Döntő

Iskolánk diákjai, a 6.B osztály 9 tagja 2023. május 30-án a Petanque Diákolimpia Országos Döntőjén vett részt Sárváron. Képek és részletek elérhetők itt!

Tűzoltó történelmi kiállítás

Katasztrófavédelmi szakkörös gyerekekkel, szülőkkel, Emődi Imre tanarúrral,  kereki tűzoltóság képviselőjével: Béla Pongrácz és családjával Karcagon jártunk Kálmán Lévai és Róza Lévainé Kovács által létrehozott tűzoltó történelmi kiállításon. Képek és részletek elérhetők itt!

Tavaszi iskolai Sakkbajnokság

A Móra Ferenc Általános Iskola 5. éve rendezte meg az ,, Tavaszi iskolai Sakkbajnokságot” az iskola aulájában, 34 fő részvételével. Képek és részletek elérhetők itt!

Gyalogtúra a Kunpusztai református templomhoz

2023. június 3 - án újra felkerekedtünk, hogy megismerkedjünk településünk külterületével és annak nevezetességeivel. Képek és részletek elérhetők itt!

Challange day

Miután az egészséges életmódra nevelést nagyon fontosnak tartjuk, úgy döntöttünk idén az intézményt fogjuk benevezni a versenybe. Képek és részletek elérhetők itt!

Tehetségpont rajzpályázat

Már hagyományteremtő módon, ötödik alkalommal rendezte meg iskolánk a Tehetségpont rajzpályázatot, melyre Kecskemét és környéke általános iskoláit is meghívtuk.  Képek és részletek elérhetők itt!

Iskola Gála

Idén második alkalommal rendeztük meg az Iskola Gála rendezvényünket. A délután folyamán 19 előadást láthattunk/ hallhattunk, melyet iskolánk aprajai és nagyjai adtak elő. Képek és részletek elérhetők itt!

Kerti parti

Bendegúz Tudásbajnokság országos döntő

2023. május 27-én, szombaton rendezték Szegeden a Bendegúz Tudásbajnokság országos döntőjét, melyen közel 700 versenyző mérte össze tudását. Képek és részletek elérhetők itt!

Eredményhirdetés

A tanulóink diákolimpiai sikereit és a Föld napja alkalmából rendezett verseny eredményét hirdettük ki az udvaron. További képek megtekintése itt!

Pályaorientációs üzemlátogatás

Április és május hónapban lehetőség nyílt arra, hogy a hetedik évfolyam tanulói céglátogatáson vegyenek részt Kecskemét legnagyobb ipari cégeinél. Képek és részletek elérhetők itt!

 

Petőfi nyomában

2023. május 23 - án az 5.a és az 5.c osztály kihelyezett tanórán vett részt Kiskőrösön az NKA Petőfi 200 Ideiglenes Kollégium csoportos diákutakat támogató pályázatának támogatásával. Képek és részletek elérhetők itt!

 

Atlétika diákolimpia

Polgár Panka az atlétikai diákolimpián, az országos döntőben kislabdadobásban 8. helyezést ért el!

Tenisz diákolimpia

Szilágyi András 6.B a Tenisz Diákolimpia Országos Döntőjén 5. helyezést ért el 32 induló közül.
 

Városi anyanyelvi és helyesíró verseny

2023. április 20-án rendezte a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Magyar Ilona Általános Iskolája a városi anyanyelvi és helyesírási versenyt a 3-8. évfolyam tanulói számára. Képek és eredmények megtekinthetők itt!

Csülkös bableves 5.a módra

2023. május 13 - án 12. alkalommal rendezték meg Kerekegyházán a Bográcsos ételek főzőversenyét. Képek és részletek elérhetők itt!

Iskola Gála 2023

Buzánszky Footgolf-kupa

2023. május 8-9-ére a lakiteleki Hungarikum Ligetbe, a Buzánszky Footgolf-kupára kaptunk meghívást, ahol iskolánkat egy 7 fős csapat (6 tanuló és egy testnevelő) képviselte. Eredményeket megtekintheti itt!

Atlétika diákolimpia megyei döntő

2023.05.08-én atlétika diákolimpia megyei döntőn szerepeltek tanulóink! Képek és eredmények elérhetők itt!

 

Atlétika diákolimpia városi döntő

2023.05.02.-án és 03.-án Iskolánk négy év kihagyás után ismét képviselte magát az Atlétikai Diákolimpián. Képek és eredmények elérhetők itt!

Bendegúz Tudásbajnokság

2023. március 24-én, Kecskeméten rendezték a Bendegúz Tudásbajnokság vármegyei döntőjét.  Képek és eredmények elérhetők itt!

Diákolimpia Országos Döntő

2023.04.14-én a III-IV. korcsoportos lánycsapatunk a megyei döntő megnyerésével kivívta a jogot az országos döntőn való szereplésre. Képek és részletek megtekinthetők itt!

Tenisz diákolimpia

2023. május 3-án iskolán diákja, Szilágyi András 6.B osztályos tanuló a Tenisz Diákolimpia Bács-kiskun vármegyei döntőjén erős mezőnyben 1. helyezést ért el. Eredményével továbbjutott az országos döntőbe. További képek elérhetők itt!

Népdaléneklési verseny

Ebben az évben is megrendeztük a tavaszi népdaléneklési versenyt az iskolában. 2023. április 27 - én 57 dalos kedvű kisdiák mutatta be a kötelező és a szabadon választott népdalát. Képek és eredmények elérhetők itt!

III. korcsoportos fiú diákolimpia

Április 28-án, pénteken Kecskeméten az észak-területi döntőn (ami egyben a megyei elődöntő) szerepelt iskolánk III. korcsoportos fiú focicsapata! További részletek elérhetők itt!

Alapműveleti Matematikaverseny

2023. április 29-én közzé tették az Alapműveleti Matematikaverseny megyei fordulójának eredményeit. Az eredmények megtekithetők itt!

Étkezési térítési díj változás

Pétanque Diákolimpia

Iskolánk tanulói 2023. április 28-án Pétanque Diákolimpián vettek részt a Dél-alföldi régió versenyén. Képek és eredmények elérhetők itt!

Zongora és ütőhangszeres tanszaki koncert

A tanév ll. félévének zongora és ütőhangszeres tanszaki koncertje zajlott 2023.04.28.-án pénteken. Képek és információk elérhetők itt!

Magyar Vöröskereszt területi elsősegélynyújtó verseny

Katasztrófavédelmi szakkörös gyerekekkel - 5 fővel részt vettünk ma egy területi elsősegélynyújtó versenyen a Magyar Vöröskereszt szervezésében, Kecskeméten. Képek és információk elérhetők itt!

Diákolimpia II. korcsoport

2023.04.24-én a II. korcsoportos labdarúgóink a megyei döntőbe való jutásért mérkőztek. További részletek elérhetők itt!

Versben a hazaszeretet – online szavalóverseny

Diglics Panka 5.a osztályos tanulónk a saját maga által választott versével bejutott a Kárpát-medencei versmondó verseny legjobb 30 -as csoportjába a szakmai zsüri döntése alapján. Kéretik meghallgatni és szavazni. 
 

DÖK-nap

Az iskola diákönkormányzata 2023. április 5 – ére kihívást hirdetett az iskola tanulóinak. A változatos feladatokból a gyerekek választhatták ki, hogy melyiket szeretnék megoldani. Képek és részletek megtekinthetők itt!

Növendék hangversenyek

Március és április hónapban folyamatosan zajlanak a növendék hangversenyek, melyeken diákjaink megcsillogtatják tehetségüket. Képek és részletek megtekinthetők itt!

Hittanverseny

Borbély Petra, Gulyás Zoltán, Pál Zsombor 5. d osztályos tanulók az 5-6. osztályos korcsoportban a Kecskemét kerületi hittanversenyen I. helyezést értek el. Így tovább jutottak a Kalocsa – Kecskemét Főegyházmegye hittanversenyére. Itt az Egyházmegyei döntőn 1. helyezettek lettek.

Felkészítő tanáruk: Szabóné Mozsárik Györgyi

Móricz felolvasó verseny

A kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és AMI Móricz Zsigmond Általános Iskolája április 14-én szervezte meg hagyományos, tankerületi szintű Móricz Felolvasó Versenyét. Képek és részletek megtekinthetők itt!

Körzeti helyesírási verseny

2023. március 23-án kilenc alsó tagozatos tanulóval vettünk részt a XXII.  körzeti helyesírási versenyen Jakabszálláson. 14 település tanulói mérték össze tudásukat. Képek és Részletek megtekinthetők itt!

Diákolimpia megyei döntő

2023. április 14-én délután az iskola felsős lány focicsapata megnyerte a III-IV. korcsoportos lány diákolimpia megyei döntőjét, s kivívta a jogot, hogy az ország legjobb 20 csapata között szerepeljen Szombathelyen. További információk elérhetők itt!

Versmondó verseny

A magyar költészet napja alkalmából közös versmondásra és versmondó versenyre hívtuk tanulóinkat. Képek és Részletek megtekinthetők itt!

Beiratkozás 2023

A 2023/2024. tanévre történő általános iskolai beiratkozás időpontja: 

2023. április 20-21. (csütörtök-péntek).

A szülőnek a beiratkozás napján személyesen meg kell jelennie az intézményben és a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, nyilatkozatok eredeti példányát be kell mutatni. A beiratkozáshoz szükséges adatok azonban előzetesen, a KRÉTA rendszeren keresztül is megküldhetők az intézmény számára, gyorsítva ezzel az általános iskolai beiratkozás folyamatát.

A szülőknek az előzetes, elektronikus jelentkezés beküldésére 2023. április 5. és  2023. április 21. 12:00 óra között van lehetősége.

További részletek és információk elérhetők itt!

MOZOGJ, és nyerj 1 millió forintot a sulidnak!

Néprajzi gyűjtemény

2023. március 24-én, pénteken a tavaszi ragyogó napsütésben kihelyezett tanórán vett részt a 6. évfolyam 3 osztálya. További részletek elérhetők itt!

A Víz Világnapja kvízverseny

A Víz Világnapja alkalmából iskolánk az Ökoiskola szervezésében kvízversenyt hirdetett külön az alsó, külön a felső osztályos tanulók számára. Képek és eredmények megtekinthetők itt!

Balatoni Farkas János Dolgozatíró verseny

A verseny eredményhirdetéséről készült képeket és a verseny eredményét megtekintheti itt!

Napközis Erzsébet tábor

Tisztelt Szülők!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelentek az idei napközis Erzsébet táborok pályázati felhívása. További részletek elérhetők itt!

Kunokról nem csak kunoknak

Március 24-25. 2 napos döntő Lakiteleken a Népfőiskolán. A versenyen 72 csapat indult, a döntőbe 10-10 általános iskolás és középiskolás csapat jutott be. Képek és eredmények elérhetők itt!

Aula kiállítás

Válogatás a vizuális kultúra órákon készült 5.-8. évfolyamos tanulói  munkákból. A galéria elérhető itt.

Erzsébet tábor

Megjelentek az idei bentlakásos Erzsébet táborok kiírásai, pályázati lehetőségei. A jelentkezéssel kapcsolatos információk elérhetők itt!

Money Master Kihívás

2023. március 14-én iskolánk 7. a osztályos tanulói részt vettek a CIB Bank Zrt. és az Intesa Sanpaolo Csoport FLITIN hálózata által szervezett Money Master Pénzügyi Kvíz Kihíváson. Képek és további információk elérhetők itt!

NyelvÉSZ

2023. január 20-án rendeztük a NyelvÉSZ Anyanyelvi Tanulmányi Verseny iskolai fordulóját, melyen 9 alsó tagozatos tanulónk vett részt. Képek és további információk elérhetők itt!

Iskolai helyesírási verseny

2023. március 8-án rendeztük meg az iskolai helyesírási versenyt az alsó tagozaton, ahol 30 tanuló mérte össze tudását. A feladatok között szerepelt tollbamondás, hibás szöveg javítása és helyesírási totó. Képek és eredmények elérhetők itt!

Kedves Szülők!

A költő visszatér

Iskolánkban március 14 - én délelőtt emlékeztünk meg az 1848 - 49 - es forradalomról és a szabadságharc hőseiről. Képek és további információk elérhetők itt!

Iskolabörze

Télűzés

2023. február 17. délutánján megrendezésre került az iskola és az óvoda közös szervezésében a Télűzés programja. Képek és további információk elérhetők itt!

Farsang

2023. február 10-én megtartottuk iskolánkban a hagyományos farsangi mulatságot. Képek és további információk elérhetők itt!

Bugac-kupa

Február 15-én, szerdán a Bugac-kupa téli teremlabdarúgó tornán vettünk részt a IV. korcsoportos fiú focicsapatunkkal. 6 csapat részvételével zajlott a torna körmérkőzéses rendszerben és jó teljesítménnyel sikerült megszereznünk az 1. helyet és az ezzel járó serleget! Iskolánk 8. osztályos tanulója, Pongrácz Patrik gólkirályi címet ért el és különdíjban részesült!
A csapat tagjai: Bublik Viktor, Polgár Patrik, Szombati Sándor, Pongrácz Patrik, Szalai Ádám, Pencz Roland, Király Mátyás.

Elsősegélynyújtás oktatás

Intézményünk évek óta „Az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány" referencia iskolája. Az egyik kritérium, hogy egy adott évfolyamon elsősegélynyújtás oktatásban részesüljenek a gyerekek. Képek és további információk elérhetők itt!

Iskolai terematlétika verseny

Az alsó tagozat 3. és 4. évfolyamosainak versenyét 2023. január 17.-én, 13:40 – től 15:00-ig tartottuk. A gyerekek három versenyszámban mérhették össze tudásuk és ügyességük, a 30 méteres síkfutásban, helyből távolugrásban és kislabda hajításban.

Az Iskolai terematlétika versenyről készült képeket, illetve az eredményt megtekintheti itt.

Mórás polgárrá avatás

2023 január 27-én 82 fővel bővült a "Mórás diákok" köre iskolánkban. Az első osztályosok sikeresen teljesítettek az első félévben. Képek és további információk elérhetők itt!

Karácsonyi koncert

Az iskola hagyományos Karácsonyi hangversenyét ez évben a sportcsarnokban rendeztük meg. Az ünnepség azonban így is meg tudta teremteni a várakozás hangulatát. Képek és további információk elérhetők itt!

Óvodai koncert

A Művészeti iskola növendékei 2022. december 19-én a Kerekegyházi Bóbita Óvodában adtak Karácsonyi Koncertet az óvodásoknak és az óvónéniknek.

Futsal torna Bugac

2023. január 25-én Bugacra látogattunk, hogy részt vegyünk a helyi Rigó József Általános Iskola által rendezett II. korcsoportos futsal tornán. A torna hat iskola - Bugac, Fülöpjakab, Iszák, Jakabszállás, Nyárlőrinc és Kerekegyháza - részvételével zajlott le reggel 9-től délután 3 óráig. A csapatunk az öt találkozóból négyet könnyedén megnyert, viszont az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola csapata ellen alulmaradt, így a 2. helyet szerezte meg. A torna legjobb játékosává az iskolánk 4.c osztályos tanulóját, Lévay Samut választották. A csapat tagjai: Lévay Samu, Szegedi Zétény (4.c), Kürtösi Gábor (4.a), Csernák István, Kenderes Noé, Kulman Botond (3.d) és Lakatos Tamás (3.c).

A Magyar Kultúra Napja

Január 22-én volt kétszáz esztendeje, hogy Kölcsey Ferenc szatmárcsekei magányában befejezte a Himnuszt. 

Nemzeti imádságunk születésnapja alkalmából 23-án, hétfőn az 5. d osztály tanulói adtak elő zenés irodalmi összeállítást az iskolarádióban.

Képek és további információk elérhetők itt!

Karácsonyi köszönet

Kedves Mindenki!
Nagyon sok támogatást segítséget kaptunk az év folyamán.
Köszönet érte!
Igyekeztünk segíteni, ahol tudtunk, és tisztességgel tenni a dolgunkat! Köszönöm a pedagógusok és a szülők munkáját.
Áldott Ünnepet és egy szebb 2023-at kívánok Kicsinek és Nagynak egyaránt!
Szép téli szünidőt, sok közös játékot, és vidám családi együttlétet minden gyermeknek!
Gyurkovics Balázsné

2022.12.14 - Karácsonyi meglepetés műsor a Nyugdíjas Klubban

Szerda délután 4, 2.b osztályos tanuló kedves kis karácsonyi műsorral lepte meg a kerekegyházi nyugdíjas klub tagjait.A szépkorúak nagyon örültek a meglepetésnek.Mi is boldogok voltunk,hogy hozzájárulhattunk az idősek karácsony várásához.
A műsorról készült rövid videókat megnézheti itt!

Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny

Iskolánk 4. évfolyamos tanulói 2022. december 10-én részt vettek az országos szóbeli döntőn Budapesten a Baár-Madas Református Gimnáziumban, ahol az előkelő 4. helyet szerezték meg.

Képek és további információk elérhetők itt!

Karácsonyi mézeskalács házikók

A hatodik évfolyamos tanulók Karácsony alkalmából Hon-és népismeret órán mézeskalács remekműveket készítettek. A karácsonyi meglepés az iskola aulájában került kiállításra. A képek megtekinthetők itt!

Luca pogácsa készítés

December 13-a jeles nap a magyar népi hagyományokban. A fényt hozó Lúcia a karácsonyi ünnepkör fontos szereplője. Képek és további információk elérhetők itt!

Mikulás

December 6-án iskolánkba is ellátogatott a Mikulás. Az aulában tartott ünnepségen gyönyörű versekkel és dalokkal fogadták az alsó tagozatos gyerekek a várva várt Mikulás bácsit és krampuszait. Képek és további információk elérhetők itt!

Őszi futóverseny

2022.10.28-án ismét megrendezésre került a már hagyománnyá vált őszi futóverseny. Helyszín a már megszokott városi focipálya volt. Képek és további információk elérhetők itt!

Tanszaki koncert

2022. december 2.-án tanszaki koncerten szerepeltek Kissné Tihanyi Rita - zongora és Kiss Imre - ütőhangszerek - növendékei. Szóló és kamaraművek tették színessé és változatossá a koncertet. A növendékek örömmel és szorgalommal készültek a szereplésre. Képek és további információk elérhetők itt!

„Nyitnikék” Kiskórus Kunbaracson

Az alsós gyermekekből álló „Nyitnikék” Kiskórus Kunbaracson kapott fellépési lehetőséget november 18-án. Képek és további információk elérhetők itt!

Könyvtári koncertek

Októberben a művészeti iskola növendékei két hangversenyt is adtak az iskola könyvtárában. Október 4-én a Zenei Világnap alkalmából 13 növendék szerepelt és 25-én a szokásos hóközi koncerten 15 növendék adott színvonalas zenei élményt. Nagy gratuláció a gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak! Képek és további információk elérhetők itt!

Márton napi lámpás

„Szent Mártonnak ünnepén, égő lámpást viszek én!”

Lázas készülődés folyt Márton-napja előtt az iskolában és az óvodában. További részleteket elérheti itt!

Gyalogtúra

2022. november 5-én az iskola diákönkormányzata megrendezte a már hagyománynak számító gyalogtúrát. Az úticélunk ezúttal a kunpusztai temető volt. További részleteket elérheti itt!

Bolhapiac

2022. október 26-án megrendeztük a mindig nagyon várt programot, a bolhapiacot. A tavaszi óriási érdeklődésre való tekintettel most az udvaron tartottuk meg. További részleteket elérheti itt!

Pályaorientációs kiállítás

2022. október 20-án iskolánk 3 nyolcadik osztályának tanulói részt vettek a Kecskeméti Szakképzési Centrum (KSZC) #tanuljszakmát pályaorientációs rendezvényén. A programon bemutatkoztak az iskolák, a rendészeti szervek és segítő szervezetek is. Sok érdekes dolgot kipróbálhattak a gyerekek a különböző standokon, megismerkedhettek az iskolákkal, ajándékokat és szórólapokat is kaptak. Hasznosan töltötték a délelőttöt, hiszen ez a program segítette őket a pályaválasztásban, ugyanakkor jól szórakoztak is. Képeket megtekintheti itt.

Pályaorientációs nap

Iskolánk hetedik évfolyamos gyermekei 2022. október 7-én a pályaorientációs nap keretén belül üzemlátogatást tettek a kerekegyházi Agrikon telephelyen található cégeknél. További részleteket elérheti itt!

Október 23-i műsor

Népmese hete az iskolában

Iskolánkban hagyományosan szeptember hónap végén emlékezünk meg Benedek Elekről a nagy mesemondóról.  Születésének évfordulóján (szeptember 30-án) népmese hete keretében szorgalmazzuk a mesék fennmaradását, adjuk át a mesékben élő bölcsességet és mélyítjük el a népmeséről tanultakat. További részleteket elérheti itt!

Zene Világnapja

Iskolánk október 4-én ünnepelte a Zene Világnapját. Yehudi Menuhin - a híres hegedűművész - 1975-ben kezdeményezte, hogy a zenének is legyen világnapja. Október 1-jén és a hozzá közeli napokban  világszerte kiemelt figyelmet kap  a zene fontossága. Iskolánkban a 2., a 3. és a 4. szünetben az aulában közös énekléssel ünnepeltünk. Az eseményről készített képeket megtekintheti itt!

Október 6-i műsor

Tanévkezdési információk

Lassan, lassan végéhez közeledik a nyári szünidő. Ideje, hogy az iskolakezdéssel kapcsolatosan  néhány közérdekű információt megosszunk szokásaink szerint. 

További részleteket elérheti itt!

Iskolai étkezési térítési díj változása

Év pedagógusa díj

Nagy megtiszteltetés érte iskolánkat illetve annak egyik pedagógusát. Cseh Éva kollêganőnket szakmai munkájának elismeréseként 2022. évben az "Év pedagógusa" díjban részesítette a Kecskeméti Tankerületi Központ. Nagyon örülünk a megérdemelt sikernek.

CIB Itália focitábor

Az idei tanév zárásaként iskolánk 20 tanulója részt vehetett a CIB Italia Focitáborban, június 20-24. között a Generali a Biztonságért Alapítvány partneri támogatásával. További részleteket elérheti itt!

Diákolimpia Országos döntő

Országos döntőn szerepeltek a III. korcsoportos labdarúgóink. A beszámolót és a képeket megtekintehi itt.

Nyári ügyelet

Kerti parti

Tárgyépítő verseny hulladékból

Az iskola diákönkormányzata tárgyépítő versenyt hirdetett hulladékanyagok felhasználásával. A verseny eredményét, illetve a veresnyről készített képeket megtekintheti itt.

Kereki Kalandos Kihívás

Kedves Szülők, Érdeklődők!

A június 18-ra tervezett Kereki Kalandos Kihívás - jótékonysági futóverseny rendezvény, az egyeztető eljárások elhúzódása miatt elhalasztásra kerül 2022. szeptember 3-ra. A rendezvény biztonságos megvalósítása érdekében hoztuk meg ezt a döntést. Kérjük megértésüket és számítunk a jelentkezőkre a későbbi időpontban is.
 
A június 18-ra tervezett esti Tanévzáró Kerti Parti a tervezett formában és időben megrendezésre kerül.

Zongora és ütöhangszeres koncert

2022. május 11.-én tanszaki koncerten szerepeltek a zongora – Kissné Tihanyi Rita és az ütőhangszeres tanszak – Kiss Imre növendékei.

Több év után végre megrendezésre kerülhetett ez az alkalom, ahol elsősorban a szülők és minden érdeklődő személyesen élvezhette a gyerekek hangszeres játékát.

Szóló és kamaraművek egyaránt elhangzottak, melyeket növendékek szólaltattak meg.

A koncert egyik különlegessége a zongora és a xilofon együtthangzása, amit iskolánk végzős diákjai adtak elő.

Képek a galériában…

Iskola Gála

„Iskola, iskola, ki a csoda jár oda?” avagy Kiből lesz a cserebogár?
 
A Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és AMI diákjai szeretettel várnak minden érdeklődőt
a 2022. május 27-én, pénteken 16 órakor kezdődő Iskola Gála műsoraira és programjaira.
Lesz mese, vers, zene, tánc, ének, szóval minden, ami jó!
Helyszín: Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és AMI
A belépés ingyenes. A helyszínen 500 Ft-ért támogatói jegyek vásárolhatók "A kerekegyházi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány" támogatására.
Bankszámlaszámunk: 51700117-11101222
(Kép: Kovács Zsófia 6.b osztályos tanuló rajza)

Madarak és fák napja

Madarak Fák napján az 5-6. évfolyamnak akadály versenyt rendeztünk az iskola kertben. Az osztályok nagyon jól érezték magukat és nagyon felkészültek voltak! Eredményt gyermeknapon hirdetünk! Az eseményről készült képeket megtekintheti itt!

Mesevarázs- Varázs színpad

Szurdoktúra a Bakonyban

Napközis Erzsébet táborok pályázati felhívása

Tisztelt Szülők!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelentek az idei napközis Erzsébet táborok pályázati felhívása. Ennek keretében iskolánkban az alábbi két napközis táborra fogunk pályázni.
1. 2022. 06.20-24. Kézműves tábor, maximum 40 tanuló. Pedagógusok: Malik Blanka, Füvesi Kitti, Lisztes Zsuzsa, Szabó Eszter
2. 2022. 06.27-07.01.: Életmód tábor, maximum 40 fő. Pedagógusok: Diglicsné Kerekes Rita, Kaldenekker Olivérné, Szabó Eszter, Seprenyiné Fodor Anikó.
Jelentkezni kizárólag az intézményvezető helyettesi irodában lehet Deák Lászlóné Vincze Kittinél, vagy Marton Józsefnénél a meghatározott létszám erejéig, de legkésőbb 2022. 04.30-ig a mellékelt nyilatkozatok kitöltésével, és 500 Ft befizetésével.
Két másik kitöltendő űrlapot a csoportban a file-k között találnak meg.
Összesen tehát három dokumentum kitöltése szükséges az érvényes jelentkezéshez:

Népdaléneklési verseny ereményhirdetés

Angol nyelvi verseny eredményhirdetés

Balatoni Farkas János eredményhirdetés

Footgolf kupa a Hungarikum Ligetben

Iskolánk 3 tanulója, név szerint Hámos Hanna (8.d), Kelemen Márk (8.d), Veréb Balázs (6.b) és Komonyi Gábor testnevelő a Hungarikum Liget által szervezett Footgolf Kupán vett részt március 23-25-ig Lakiteleken. Képek és tovább részletek elérhetők itt.

Erzsébet tábor felhívás

Figyelem! Aki táborozni szeretne, az olvassa el a mellékelt felhívást!

Mórás diákká avatás

Iskolánkban már 2. alkalommal avattunk Mórás diákokat. Az 1.osztályosok a félév teljesítése után Mórás polgárrá váltak egy rövid avatóünnepség keretei között. A fogadalmukat az Iskolavezetés és a felsős és alsós diákok képviselői előtt mondták el. A rövid ünnepség végén megkapták az iskola jelvényét. Gratulálunk minden 1.osztályos tanulónak!

A képeket megtekintheti itt!

Farsang

A farsangi képeket megtekintheti itt.

 

Legyél Te is vándor!

Ezen a nyáron két vándortáborba is várjuk a jelentkezőket!

Részleteket megtekintheti itt!

Betlehemezés

Karácsonyi Koncert

Szeretetteljes, áldott, békés karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánunk!

Karácsonyi koncert megtekintése.

 

Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny

A verseny körzeti fordulóját 2021. november 12-én pénteken tartottuk az iskolánkban.  

További részletek megtekinthetők itt!

BALATONI FARKAS JÁNOS DOLGOZATÍRÓ VERSENY 2021/22 tanév

Móra-nap

December 11-én a sikeresen megtartottuk szokásos Móra-napunkat.

További részletek megtekinthetők itt!

Mikulás

December hatodikán természetesen iskolánkban is járt a Mikulás.

Az eseményről készült képeket megtekintheti itt!

Iskolai Sakkbajnokság Kerekegyházán

A Móra Ferenc Általános Iskola 4. éve rendezte meg az „Őszi iskolai Sakkbajnokságot” az iskola aulájában. További részletek megtekinthetők itt!

Könyvtári koncert

2021.11.16-án kedden délután Könyvtári koncertet adtak a Művészeti Iskola diákjai. A koncert megtekinthető az iskola Facebook csoportjában, a fellépők névsora, illetve képek elérhetőek itt.

Papírgyűjtés

Kedves Szülők!

A héten, kedden és szerdán (2021.11.23-24.) papírgyűjtést szervezünk az iskolában. Újságpapírt, irodai papírt, könyvet, kartonpapírt lehet gyűjteni. (Élelmiszerrel, egyéb vegyi anyaggal szennyezett papírt, tojástálcát nem tudunk átvenni!)

A járványhelyzetre való tekintettel a gyerekek idén nem járhatnak házról házra, ezért szeretnénk kérni a szülők segítségét is abban, hogy az otthonról, munkahelyről gyűjtött papírt reggel ¼ 8 – tól délután 16 óráig juttassák el az iskola hátsó udvarán kihelyezett konténerbe. Ha valakinek nagyobb mennyiségű rakománya van, azt közvetlenül a Kalo - Méh kecskeméti telepére (Kecskemét, Kiskőrösi út 10. Tel: 0676/505 - 944) is viheti, ahol jelezni kell, hogy az összeget A kerekegyházi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány részére számolják el.

Köszönettel: Dorcsákné Csőszi Barbara és Gergely - Füvesi Kitti 

Felhívás

Tisztelt Szülők!
Tájékoztatom Önöket, hogy iskolánkban Covid megbetegedések miatt néhány osztály pár napos karanténba kényszerült.
A tapasztalatok alapján szeretném felhívni a szíves figyelmüket néhány dologra:
Az iskolában szigorúbb járványügyi szabályok érvényesek. A közösségi terekben megköveteljük a maszk használatát.
Kérjük a gyerekek hozzanak magukkal maszkot, mert tömeges mennyiségben nem tudunk biztosítani.
Ha valamelyik gyermeknek hivatalos pozitív teszteredménye van, kérem azonnal tájékoztassák az osztályfőnököt, vagy ha őt nem érik el, az iskola bármely vezetőjét, vagy a titkárságot a hivatalos teszteredmény megküldésével. Több esetben is csak reggel, iskolakezdés után kaptunk információt pozitív teszt eredményről, így a karanténba helyezés komoly problémát jelentett a dolgozó szülőknek.
Kérem együttműködésüket a betegségek megelőzésében is.
Üdvözlettel
Gyurkovics Balázsné

Évszaktúrák 2021-2022 - Mecsek

A járvány miatti hosszú kihagyás után először megint a Mecsek hegységet vettük célba 2021. október 24-én, amikor 69 fővel (két busszal), hajnali 6.30-kor útra keltünk Kerekegyházáról. További részletek megtekinthetők itt!

Sportnap - Őszi futóverseny

2021.09.24-én iskolai sportnapot tartottunk. A sportnapról készült képeket és a futóverseny eredményét megtekintheti itt.

Egy a természettel

2021. október 13-án lehetőséget kaptunk a Kerekegyházi Dózsa Vadásztársaság jóvoltából, hogy ingyenesen ellátogassunk a vadászati világkiállításra Budapestre. További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Gyalogtúra

2021. október 9-én a Gyaloglás világnapja és az iskolai Egészséghét alkalmából a diákönkormányzat ismét gyalogtúrát szervezett. Már-már hagyománynak mondható ez az esemény, mert a harmadik alkalommal sétáltunk együtt a gyerekekkel, szülőkkel, kollégákkal.

További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Zánkán jártunk

A 7. évfolyam három osztálya Erzsébet-táboros osztálykirándulást tett Zánkán szeptember végén. További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Népmese hete az iskolában

Iskolánkban hagyományosan szeptember hónap végén emlékezünk meg Benedek Elekről a nagy mesemondóról. További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Felolvasóverseny

Szeptember 27-én iskolánkban felolvasóversenyt tartottunk a felső tagozatosok számára. Minden versenyző egy-egy általa választott magyar népmondát adott elő.

További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Tanévkezdés

Kedves Szülők!
Kedves Gyerekek!
 
   Hamarosan újra találkozunk. Az iskola készen áll az új tanévre. Az osztályfőnökök valószínűleg minden fontos információt átadtak már Önöknek, néhányat azonban kiemelnék.
   A tanévnyitóra szerdán, szeptember elsején várjuk a tanulókat és az őket kísérő szülőket.
Az alsósoknak 8 órakor, a felsősöknek 9 órakor kezdődik az ünnepély az udvaron. A kicsi elsősöket három-negyed nyolckor várják a tanító nénik a művelődési ház előtt.
   Az évnyitó után 3 tanórát tartunk meg. Ekkor kapja meg mindenki a tankönyveit, az órarendet, valamint a tanévkezdéshez fontos információkat. A tanszerek megvásárlása előtt, javaslom egyeztessenek az osztályfőnökökkel.
   Szerda délután csak ügyeletet tartunk 17 óráig. Aki ezt igényli, jelezze az osztályfőnöknek. Az ebéd és tízórai igényt szintén kérjük jelezni. A büfé nyitva lesz.
   Az iskolabusz szerdán reggel 7 órakor indul Fülöpházáról és 13:15-kor indul majd haza. Akik igényeltek védőoltást, azok szeptember másodikán 12 és 13 óra között kapják meg Dr Gódor Györgyi iskolaorvos rendelőjében.
   Szép hétvégét, jó készülődést, vidám és sikeres tanévet kívánok!
Gyurkovics Balázsné

Tanévzárással kapcsolatos infomációk

Kedves Szülők!
Bár valószínűleg mindenkihez eljutottak a szükséges információk, de néhány dolgot a tanév befejezésével és a nyárral kapcsolatosan szeretnék megerősíteni.

A nemzeti összetartozás napja

nemzeti összetartozás napja alkalmából a 7.d osztály tanulói készültek műsorral.

A műsor megtekinthető itt.

Ebédbefizetés

Kedves Szülők!
Múlt hét pénteken kiosztásra kerültek a havi étkezési számlák.
Kérjük lehetőség szerint mielőbb szíveskedjenek befizetni.
Köszönjük együttműködésüket előre is. 

Tisztelt Szülők!

Tisztelt Szülők!
A gyerekek biztonsága érdekében kérem, ha a családban covidgyanús eset miatt valakit tesztelnek, akkor a teszteredmény megérkezéséig ne küldjék a gyermeket iskolába. Higgyék el, egy-két napon nem múlik semmi, a biztonság az első. Köszönöm a megértésüket.
Gyurkovics Balázsné

Népviselet napja

Népviselet napja volt 2021.04.24-én szombaton. Az alábbi képekkel emlékeztünk meg erről a napról!

Tisztelt Szülők!

Nagy próba teljesítésén dolgozunk mindannyian: gyerekek, szülők, pedagógusok. A járványhelyzet mindenkit próbára tesz, de ki kell tartanunk! Mindannyiunknak, együtt! Mindenki tudja, hogy a digitális oktatás nem összehasonlítható nehézségű a jelenléti oktatással, és mégis nagyon sokan rendkívül derekasan dolgoznak a siker érdekében! Köszönet érte! Április 16-án sikeresen lezárult az általános iskolai beiratkozás, melynek során 83 fő leendő elsőst sikerült iskolánk leendő tanulói közé sorolni. Köszönet a szülők fegyelmezett, előírásokat betartó hozzáállásáért!

Költészet napja - Nagy Vers

1964 óta minden évben április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját.

Ebből az alkalomból iskolánkban játékot hirdettünk. Minden tanuló és pedagógus megnevezhette a kedvenc magyar versét. A következő eredmények születtek:

 - Az alsó tagozatosok körében a legnépszerűbb Móra Ferenc: A csókai csóka című verse.

- A felsősöknek Petőfi Sándor: Szeptember végén c. költeménye tetszett a leginkább.

- Tanítóink, tanáraink közül a legtöbben József Attila: Kopogtatás nélkül című művére szavaztak.

 Köszönjük mindenkinek, aki velünk játszott!

6. c osztály

Diákigzolvány beiratkozáshoz

Kedves Szülők!

A Diákigazolvány igényléshez szükséges NEK adatlapot a jelen járvány helyzetre való tekintettel az Intézmény csak is abban az esetben fogja kérni, amennyiben a Kerekegyházi Önkormányzat Kormányablaka ezt lehetővé teszi.

Hírek az iskolából

Kedves Szülők, Gyerekek, Érdeklődők!
Nagy örömmel tájékoztatok Mindenkit, hogy járvány ide, vagy oda, iskolánkban próbáljuk a helyzetből a legjobbat kihozni, és megtenni mindent, hogy továbbra is rászolgáljunk a megbecsülésükre.

További részletek megtekinthetők itt!

Megemlékezés az 1848. március 15-i forradalom évfordulóján

Az idei tanévben az 5.d osztály vállalta az 1848-as forradalom történelmi eseményeinek ünnepi keretben történő feldolgozását. 

További részletek, illetve a műsor megtekinthető itt!

 

Tisztelt Szülők!

Tisztelt Szülők!
Mint bizonyára Önök is értesültek róla, a mai kormányzati tájékoztatón az iskolák bezárásáról döntöttek.
Miután írásbeli határozatot, utasítást még nem kaptunk, Fenntartónk és Polgármester Úr szóbeli egyetértésével a következő döntéseket hoztuk meg:
Gyurkovics Balázsné
 

Alapfokú Művészeti Iskola térítési díj

Kedves Szülők!

A 2020/2021 tanév II. félévétől a Művészeti Iskola térítési díjával kapcsolatos tájékoztatást a KRÉTA 

e-ügyintézés „Befizetések” menüpontban találnak meg a fizetendő tétellel, számlával együtt.

(Telefonos applikáción nem feltétlenül jelenik meg.)

A 2020/2021 II. félév térítési díj befizetési határideje 2021. március 15.

Amennyiben nincs KRÉTA hozzáférése, legyen szíves felvenni a kapcsolatot az iskola titkársággal.

Telefon: 76/545 070

E-mail: titkarsag@mfai.hu

 

Előre is köszönjük együttműködésüket.

Országos 5. helyezést értek el diákjaink

Iskolánk diákjai kíválóan szerepeltek, s az 5. helyezést érték el a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjén decemberben.

A csapat tagjai: Botos József, Csiki Petra, Habran Nóra Szilvia és Szabó Lilla.

Felkészítő pedagógusaik: Nagy Nóra és Trepákné Malecz Anita.

Gratulálunk a remek teljesítményükhöz!

Régebbi események

6041 Kerekegyháza, Szent István tér 6. Telefonszám: 06/76-545-070; 545-071; 371-151

Fax: 06/76-371-151 | E-mail: iroda@mfai.hu