Galéria

Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny

Iskolánk diákjai kiválóan szerepeltek, s az 5. helyezést érték el a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjén decemberben.

A csapat tagjai:

Botos József,

Csiki Petra,

Habran Nóra Szilvia és

Szabó Lilla.

Felkészítő pedagógusaik: Nagy Nóra és Trepákné Malecz Anita.

Gratulálunk a remek teljesítményükhöz!

Bővebben »

Mikulás

Bővebben »

Gyalogtúra

A Gyaloglás Világnapja és az Egészséghét alkalmából 2020. október 10-én újra útra kerekedtünk, hogy a diákönkormányzat szervezésében felfedezzük városunk környékét. Ezúttal a Tormosi keresztet tűztük ki célul, amely településünk névadó kerek templomának helyén áll a Csorda-járásban. Szombat reggel 9 órakor indultunk az iskolától. 56 gyermek és 16 felnőttt vágott neki a kb. 8 km-es sétának. Útközben sokat beszélgettünk, meghallgattuk a környékről szóló történeteket. A legelőn nagyokat szaladgáltunk, cigánykerekeztünk. Az időjárás csodálatos napsütéssel ajándékozott meg bennünket. Délben érkeztünk vissza az iskolához, és el is kezdtük tervezni a következő utat.
Ha tehetitek, legközelebb ti is tartsatok velünk!

Bővebben »

Határtalanul program - HAT-19-01-0201

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint támogató pályázatot hirdet a Határtalanul! program keretében a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének elősegítésére

A Határtalanul! program célja határon túli kirándulások támogatása, a Magyarország határain kívül élő magyarság megismerése és a magyarországi és a külhoni magyar fiatalok közti kapcsolatok kialakítása, illetve erősítése. Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című pályázat segítségével iskolánk hetedikes tanulói 6 napot tölthetettek Erdélyben 2019. szeptember 9-14. között.  Nemcsak a külhoni magyarsággal, de Erdély- különösen a Gyergyói-medence-természetföldrajzi, építészeti, történelmi, néprajzi, irodalmi értékeivel ismerkedtek meg a gyerekek, kiemelve a helyi mondákat, legendákat, valamint Rákóczi Ferenc életútját is. A tanulmányút során közös programokat valósítottunk meg az Elekes Vencel Általános Iskola hasonló korú tagjaival.

A program keretén belül jártunk Vajdahunyadon, Gyulafehérváron, Segesváron, Gyergyóújfaluban az iskolában, a Súgó-barlangban, a Békás-szorosban, a Gyilkos-tónál, Szent Anna-tónál, Mohos tőzeglápon, Csíksomlyón és Csíkszeredán, Korondon, Szejkefürdőn, Székelyudvarhelyen, Farkaslakán, Táncházban, Csicsaj-dűlőn, Natura 2000 természetvédelmi területen, Marosvásárhelyen és Tordán is. A gyerekek egy életreszóló élménnyel lettek gazdagabbak és azóta is tartják a kapcsolatot a külhoni gyerekekkel. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik lehetővé tették és segítették megvalósítani e tartalmas programot, hiszen tanulni élményeken keresztül a leghatékonyabb.

Bővebben »

Határtalanul program - HAT-19-01-0200

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint támogató pályázatot hirdet a Határtalanul! program keretében a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének elősegítésére

A Határtalanul! program célja határon túli kirándulások támogatása, a Magyarország határain kívül élő magyarság megismerése és a magyarországi és a külhoni magyar fiatalok közti kapcsolatok kialakítása, illetve erősítése. Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című pályázat segítségével iskolánk hetedikes tanulói 6 napot tölthetettek Erdélyben 2019. október 15-20. között.  Nemcsak a külhoni magyarsággal, de Erdély- különösen a Gyergyói-medence-természetföldrajzi, építészeti, történelmi, néprajzi, irodalmi értékeivel ismerkedtek meg a gyerekek, kiemelve a helyi mondákat, legendákat, valamint Rákóczi Ferenc életútját is. A tanulmányút során közös programokat valósítottunk meg az Elekes Vencel Általános Iskola hasonló korú tagjaival.

A program keretén belül jártunk Vajdahunyadon, Gyulafehérváron, Segesváron, Gyergyóújfaluban az iskolában, a Súgó-barlangban, a Békás-szorosban, a Gyilkos-tónál, Szent Anna-tónál, Mohos tőzeglápon, Csíksomlyón és Csíkszeredán, Korondon, Szejkefürdőn, Székelyudvarhelyen, Farkaslakán, Táncházban, Csicsaj-dűlőn, Natura 2000 természetvédelmi területen, Marosvásárhelyen és Tordán is. A gyerekek egy életreszóló élménnyel lettek gazdagabbak és azóta is tartják a kapcsolatot a külhoni gyerekekkel. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik lehetővé tették és segítették megvalósítani e tartalmas programot, hiszen tanulni élményeken keresztül a leghatékonyabb.

Bővebben »

Mi is emlékeztünk

Bővebben »

Kalandorok a legendák nyomában a történelmi Erdély területén HAT-18-01-0280

A Határtalanul! program keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek címmel, a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének elősegítésére. E pályázat segítségével iskolánk 40 hetedikes tanulója 5 napot tölthetett Erdélyben 2019. május 14-18. között.  Nemcsak a külhoni magyarsággal, de Erdély- különösen a Gyergyói-medence-természetföldrajzi, építészeti, történelmi, néprajzi, irodalmi értékeivel ismerkedtek meg a gyerekek, kiemelve a helyi mondákat, legendákat, amik a pályázat tematikáját is képezték. A tanulmányút során közös programokat valósítottunk meg az Elekes Vencel Általános Iskola hasonló korú tagjaival. A program keretén belül jártunk Vajdahunyadon, Gyulafehérváron, Segesváron, Gyergyóújfaluban az iskolában, a Súgó-barlangban, a Békás-szorosban, a Gyilkos-tónál, Korondon, Szejkefürdőn, Székelyudvarhelyen, Farkaslakán, Táncházban, Csicsaj-dűlőn, Natura 2000 természetvédelmi területen, Tordán és Kolozsváron is. A gyerekek egy életreszóló élménnyel lettek gazdagabbak és azóta is tartják a kapcsolatot a külhoni gyerekekkel. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik lehetővé tették és segítették megvalósítani e tartalmas programot, hiszen tanulni élményeken keresztül a leghatékonyabb.

Bővebben »

Túrázás a történelmi Erdély legendás vidékein HAT-18-01-0279

A Határtalanul! program keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek címmel, a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének elősegítésére. E pályázat segítségével iskolánk 40 hetedikes tanulója 5 napot tölthetett Erdélyben 2018. október 2-6. között.  Nemcsak a külhoni magyarsággal, de Erdély- különösen a Gyergyói-medence-természetföldrajzi, építészeti, történelmi, néprajzi, irodalmi értékeivel ismerkedtek meg a gyerekek, kiemelve a helyi mondákat, legendákat, amik a pályázat tematikáját is képezték. A tanulmányút során közös programokat valósítottunk meg az Elekes Vencel Általános Iskola hasonló korú tagjaival. A program keretén belül jártunk Vajdahunyadon, Gyulafehérváron, Segesváron, Gyergyóújfaluban az iskolában, a Súgó-barlangban, a Békás-szorosban, a Gyilkos-tónál, Korondon, Szejkefürdőn, Székelyudvarhelyen, Farkaslakán, Táncházban, Csicsaj-dűlőn, Natura 2000 természetvédelmi területen, Tordán és Kolozsváron is. A gyerekek egy életreszóló élménnyel lettek gazdagabbak és azóta is tartják a kapcsolatot a külhoni gyerekekkel. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik lehetővé tették és segítették megvalósítani e tartalmas programot, hiszen tanulni élményeken keresztül a leghatékonyabb.

Bővebben »

Farsang

          Péntek délután rendeztük meg a hagyományos iskolai farsangi mulatságot. Először a 3.d osztály hozta meg az étvágyunkat a szilvásgombócról szóló produkciójával, mely után az elmaradhatatlan jelmezes felvonulás következett. Az ötletes, szebbnél szebb jelmezekbe öltözött gyerekek a tornacsarnok piros szőnyegén körbe sétálva, büszkén mutatták meg, mi lakozik a lelkükben, mivé szeretnének átalakulni, hiszen a hagyomány szerint farsang idején bárki azzá válhat, amivé csak akar.
        A felvonulás után mindenki jól lakhatott a konyha dolgozói által készített illatos, finom mazsolás fánkkal, majd kezdetét vette a tánc és a játék. A tornacsarnokban táncház és Disco várta a gyerekeket, az osztálytermekben társasjátékokkal, ügyességi játékokkal szórakoztatták a diákokat tanáraik.
       A tombolasorsolásra mindenki nagy izgalommal érkezett. A tornacsarnok szőnyegét ellepték a kiterített tombolajegyek és a lelkes gyerekek. A szülőknek és az alapítványnak köszönhetően rengeteg értékes ajándékot tudtunk kisorsolni, bár a végén így is akadtak csalódott arcok.
        Az alsó és a felső tagozat bálját a nyolcadik évfolyam csodálatos keringője kötötte össze, melyre sok-sok munkával és nagy izgalommal készültek a gyerekek. Csőszi Sanyi bácsi ezúttal is látványos koreográfiát komponált, melyet mindenki lelkesedése és tudása szerint el is sajátított. Az eredményben pedig mindenki kedvét lelhette.
        Reméljük, minden résztvevő jól érezte magát! Köszönjük a szülők és a kollégák segítségét, mellyel színessé és gazdaggá tehettük a gyerekek szórakozását!

Bővebben »

Zenélő könyvtár

Zenélő könyvtár – márciusi hangverseny a könyvtárban

2020. március 03. kedd

15.15-16.00 

Ismét elérkezett egy újabb koncert a zene kedvelőinek.

Most március 3-ára szólt a meghívás kicsiknek és nagyoknak, tanároknak és diákoknak, fellépőknek és szülőknek.

Volt olyan szereplő, aki most szerepelt először közönség előtt, mégis bátran ki mert állni az összegyűlt kíváncsi szempárok elé és akadt olyan fellépő is, aki eddig minden alkalommal megcsillogtatta tehetségét ezeken a meghitt hangulatú házi koncerteken.

Szép pillanatoknak lehettünk tanúi, amikor zenetanár és növendéke együtt adott elő csodálatosan szép dallamokat különböző hangszereken, de a mostani alkalommal - mint már máskor is - tanúi lehettünk egy varázslatos négykezes zongoramuzsika előadásnak is.

17 fellépő mutatta meg tehetségét.

Az alábbi művek csendültek föl kiváló előadásban.

1. ABCD - Előadja: Szívós Kinga, furulya

                        Szentiné Princz Anita, zongora

2. Egyszer egy királyfi - Előadja: Tuska Ágota, fuvola

3. Papp Lajos: Német dal - Előadja: Sallai Tibor, zongora

4. Praetorius: Gavotte - Előadja: Farkas Zselyke, furulya

                        Szentiné Princz Anita, zongora

5. Corelli: Sarabande - Előadja: Major Adrienn, fuvola

                        Szentiné Princz Anita, zongora

6. Bújj, bújj itt megyek - Előadja: Borbély Petra, furulya

7. Szőnyi Erzsébet: Allegretto - Előadja: Pencz Nikolett, zongora

    Kassai Mária: Kék selyem kendő                                                   

8. Magyar tánc - Előadja: Tóth Anna, furulya

9. Praetorius: Gavotte - Előadja: Lőrincz Gergő, furulya

                        Szentiné Princz Anita, zongora

10. Hej, a sályi piacon, Még azt mondják   - Előadja: Sztaskó Csenge, zongora

                        Szentiné Princz Anita, zongora

11. Vivaldi: Ősz - Előadja: Major Adrienn, fuvola

Szentiné Princz Anita, zongora

12. Éliás, Tóbiás - Előadja: Tuska Laura, furulya

13. Mozart: Burlesque - Előadja: Braunitzer Viktória, furulya

Szentiné Princz Anita, zongora

14. Kassai Mária: Sötétes az erdő, Alszol-e jó juhász - Előadja: Wellborn Sophie, zongora

15. Praetorius: Gavotte - Előadja: Juhász Míra, furulya

                        Szentiné Princz Anita, zongora

16. Hove: Canarie - Előadja: Volonics Nimród, furulya

Szentiné Princz Anita, zongora

17. Purcell: A pásztor - Előadja: Major Adrienn, fuvola

Szentiné Princz Anita, zongora

 Köszönet Szentiné Princz Anita, Kosztor Péter, Török József és Pekáry Andrea pedagógusoknak, akik felkészítették a koncerten szereplő diákokat.

 

Bővebben »

Flashmob az egészséghéten: Merj segíteni!

Nagyon készültünk a Katasztrófavédő szakkörösökkel az egészséghétre. Jött egy ötlet, hogy bátoríthatnánk az iskolatársainkat, hogy vegyék észre, ha valaki bajba jutott. Nem kell különösebb képzettség, hogy segítségére legyünk annak, akinek szüksége van rá. Amikor felvetettem a lehetőséget a számukra, azonnal beindult az ötletelés. Milyen történet legyen? Hány sebesült legyen? Ne legyen túl nehéz, mindenkinek legyen benne feladata. Ezekben pillanatok alatt egyetértettünk. Elég gyorsan kialakult, hogy ki melyik szerepben tudja elképzelni magát. Jó párszor elpróbáltuk kinek mit kell csinálnia, kinek milyen eszközre van szüksége. Nagyon örültem, hogy ilyen lelkesedéssel vetették be magukat a gyerekek. Kicsit nehezítette a felkészülést, hogy folyamatosan voltak hiányzóink a gyakorlás során. Legalább háromféle szereposztást csináltunk, mire valóban bemutattuk. A gyakorlat során az is kiderült, hogy egy szünetben az egyszerű egyhangfalas hangosítás kevés, de az udvar első felében játszó gyerekek számára nyilvánvalóvá vált, hogy most itt történik valami. Annál inkább, mert azzal zártuk a bemutatót, hogy a hátukon lévő betűkből összeolvasható volt a mottó: „Merj segíteni!”

Halákné Kovács Elza szakkörvezető szaktanár

Bővebben »

Zenélő könyvtár

Zenélő könyvtár - januári hangverseny a könyvtárban

2020. január 28. kedd

15.15-16.00 

Egy héttel a magyar kultúra napja után került sor a zenét tanuló gyerekek hangversenyére. A kiválasztott darabok zeneszerzői közül természetesen a legtöbb magyar volt. A kezdő furulyás növendékek közül sokan a magyar népdalok széles választékából játszottak, hiszen a magyar nép érzelemvilágát, gondolkodását a gyermekdalok fejezik ki kisgyerekek számára. Elhangzott Papp Lajos, Kassai Mária, Bartók Béla 1-1 kis darabja is. A nagy bécsi klasszikus Ludwig van Beethoven pedig 250 éve született és büszkén vallott magyarországi itt-tartózkodásáról, és magyar barátairól. Sok híres zeneszerző ismerte a magyar zenét. A fellépő gyerekek megtapasztalták, hogy a közönség előtti szereplés milyen nehéz, de megtanulható. 

Köszönet Kosztor Péter, Szentiné Princz Anita, Török József és Marics Tamás gitártanár pedagógusoknak, akik felkészítették a koncerten szereplő diákokat.

Bővebben »

Iskolai megemlékezés a magyar kultúra napján

Január 22-én, amikor Kölcsey Ferenc befejezte /1823-ban/a magyar Himnusz kéziratát, ünnepeljük a magyar kultúrát. Iskolánkban e jeles napot rádióból elhangzó műsorral ünnepeltük. 1989 óta tartanak megemlékezéseket országszerte. A 6. c osztály irodalom iránt érdeklődő diákjai vettek részt a műsor szerkesztésében, megvalósításában. Elmesélték, hogy mi tartozik a magyar kultúrába. Talán ezek a Hungarikumok? Boncolgattuk a kérdést. A Himnusz zenekari változatának hallgatása közben elemeztük a vers mondanivalóját és Erkel Ferenc zenéjének lélekre ható érzéseit a magyar nép számára.

A műsort meghallgathatja itt!

Bővebben »

Kávészünet koncert

Magyar kultúra napja
Kávészünet zenekar koncertje
2020. január 21. kedd 10.00-11.00

A magyar kultúra napjának megünneplése iskolánkban a Kávészünet Zenekar közreműködésével történt ebben az évben.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Ezen a napon különböző rendezvények emlékeztetnek minket évezredes hagyományainkra, gyökereinkre, múltunkra. Talán ezen a napon sikerül felhívni a figyelmet azokra az értékekre, amelyeket az évszázadok alatt sikerült megőrizni.

Január 22-e környékén nagyobb hangsúlyt kapnak a kulturális rendezvények. Egy - egy program, esemény kapcsán sokan, sokféle módon próbálnak megmutatni, átadni valamit kulturális, művészeti életünk értékeiből. 

A Kávészünet zenekar a legismertebb klasszikus és kortárs költők műveit (Petőfi Sándor, Ady Endre, József Attila) valamint saját szövegű versátiratokat szólaltatnak meg modern, dinamikus hangzással.

Mivel a mai napon - a magyar kultúra napja tiszteletére - ismert magyar költők versei hangzottak el, ezért diákjaink és tanáraink több megzenésített verset a zenekarral közösen énekeltek el, akik időnként még meg is mozgatták a közönséget egy-egy ritmikus tapsolással vagy tánclépéssel. Nagyon jó hangulatú koncertet halhattunk, ahol első osztálytól egészen a nyolcadikosokig mindenki jól érezte magát.

Köszönet Forgó Gábornak, aki lehetővé tette, hogy a koncert megvalósulhasson.

Bővebben »

Karácsonyi ünnepség

A várva várt karácsonyi/ téli szünetet megelőző napok kiemelt eseménye a Karácsonyi hangverseny.

Most is 2 koncertet adtak a Művészeti Iskola növendékei.

2019. december 19-én, csütörtökön 10 órától főképp alsó tagozatos gyerekek léptek a színpadra, hogy kortársaiknak megidézzék a közelgő ünnep hangulatát.

A 2. hangversenyen fellépő diákok többnyire a felső tagozatos diákoknak szóló művekből adtak ízelítőt, hogy ők is átéljék a karácsony meghittségét.

A néptáncot tanuló kisgyerekek a régmúlt idők betlehemezését idézték meg nekünk.

A zenekar  /is/minden évben ismert karácsonyi  dallamokat szólaltat meg, mely a koncert nyitányaként és befejezéseként csendül fel.

Reméljük ezekkel a hangversenyekkel hozzájárultunk az év legbensőségesebb ünnepének előkészítéséhez.

A fellépők listáját megtekintheti itt.

Az ünnepségről készített videókat megnézheti az iskola facebook oldalán.

Bővebben »

II. Rákóczi Ferenc emlékév kiállítás

Iskolánkba érkezett 2020 januárjában a Hadtörténeti Intézet és Múzeum vándorkiállítása.

2019-ben tartották a II. Rákóczi Ferenc-emlékévet, hiszen 315. évfordulója volt annak, hogy II. Rákóczi Ferencet erdélyi fejedelemmé választották, és idén, 2020-ban van a 315. évfordulója a vezérlő fejedelemmé választásának.

 A kiállítás 9 tablón mintegy 50 képen, dokumentumon keresztül tekinti át a szabadságharc történetét, főbb eseményeit, II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelem Magyarország vezérlő fejedelmének életét, kitekintéssel a korabeli magyarországi társadalmi viszonyokra.

Betekintést nyerhettünk a kurucok és labancok életébe, megcsodálhattuk korabeli öltözéküket, és a harcokban használt kardjaikat, szuronyaikat.

Rákóczi igazi példaként állhat mindenki előtt, hiszen nemesi származása ellenére, a könnyű élet helyett vállalta, hogy a nemzete élére áll, és a szabadságért küzdő magyarságot összefogja. Mindezt olyan sikeresen tette, hogy bár katonai értelemben nem feltétlenül volt sikeres végeredménye a szabadságharcnak, mégsem tudták utána ugyanazt az elnyomást megvalósítani a magyarokon, emellett ösztönzést adott a jövőbeli szabadságharcokhoz is.

 Diákjaink nagy érdeklődéssel és figyelemmel nézték végig a szebbnél szebb színes és fekete-fehér képeket és illusztrációkat. Örültünk, hogy 10 napon át díszítette iskolánk auláját. Köszönjük szépen.

Bővebben »

Megemlékezés – „Azok az 50-es évek…”

2019. október 22-én a 8.c osztály feladata volt az 1956-os forradalom történelmi eseményeire való megemlékezés. A műsort a Katona József Művelődési Házban adták elő a gyerekek, délelőtt kettő alkalommal (iskolánk alsó és a felső tagozatos diákjainak), valamint este, a városi megemlékezésen is. A városi megemlékezést egy közös koszorúzás zárta a XX. századi diktatúrák áldozatainak emlékére állított emlékoszlopánál.

A megemlékezés az „Azok az 50-es évek…” címet kapta. A műsorban a Himnusz közös eléneklése után, Márai Sándor – Mennyből az angyal című verse következett a tanulók előadásában. Ezután rövid történelmi összefoglalóval vezettük be Déry Tibor – Szerelem című novellájának egy részletét. A darabban főhősünk egy börtöncellából indul útjára, hét év után szabadon engedik. Megaláztatások, lelki vívódások után hazaér családjához, feleségéhez, aki végig hű maradt hozzá. Az író a szereplők életén keresztül mutatja be a politikai elítéltek sorsát. A műsort a Szózat közös éneklése zárta.

Az osztályból minden tanuló részt vett a megemlékezésen. Felkészítő tanáraik: Feketéné Szabó Ágota (magyar nyelv és irodalom tanár) és Bertáné Vörösmarty Ágnes (osztályfőnök).

Bővebben »

Zenélő könyvtár

Zenélő könyvtár 

2019. december 10. kedd 15.15-16.00

Elérkezett az idei tanév 2019-es évének utolsó, a zenélő könyvtár keretein belül megrendezett könyvtári hangverseny decemberi koncertjének a napja.

Szerencsére sokan voltak kíváncsiak a felcsendülő szép dallamokra, így többen is állva hallgatták végig társaik szereplését kis házi koncertünkön, köszönet a fegyelmezettségért a résztvevőknek.

Mint mindig most is nagyon csodálatos dallamokat hallhattunk iskolánk növendékeinek tolmácsolásában.

Szép pillanatoknak lehettünk tanúi most is, mint a múlt alkalommal, amikor zenetanár és növendéke együtt adott elő varázslatosan szép dallamokat.

Meghitt hangulatú koncertünk alatt 9 fellépő mutatta meg tehetségét, amit a közönség sok tapssal jutalmazott.

Az alábbi művek csendültek föl kiváló előadásban:

 

1. Német dal - Előadja: Földvári Nóra, furulya        

2. ABCD - Előadja: Volonics Nimród, furulya

Kísérő: Szentiné Princz Anita, zongora

3. Csip, csip, csóka - Előadja: Lőrincz Gergő, furulya

4. Komáromi kisleány - Előadja: Marton Emese, zongora

5. Jingle Bells - Előadja: Ugró Diána, furulya

6. Szlovák dal - Előadja: Mészáros Krisztián, furulya

7. W.A.Mozart: Andante - Előadja: Gulyás Nóra, zongora

8. Bújj, bújj itt megyek - Előadja: Farkas Zselyke, furulya,

9. Purcell: Trombitaszó és Ária - Előadja: Mészáros Gergő, trombita

Kísérő: Szentiné Princz Anita, zongora

 

Köszönet Kosztor Péter, Szentiné Princz Anita és Török József pedagógusoknak, akik felkészítették a koncerten szereplő diákokat.

Bővebben »

Novemberi hangverseny a könyvtárban

Zenélő könyvtár

2019. november 19. kedd 15.15-16.00

 Zenélő könyvtár - novemberi hangverseny a könyvtárban

 

A hagyományoknak megfelelően november hónapban is megrendeztük a zenélő könyvtár keretein belül a könyvtári hangversenyt.

Mint mindig most is nagyon szép dallamokat hallhattunk iskolánk növendékeinek tolmácsolásában. Volt olyan fellépő, aki nem olyan rég váltott hangszert mégis bátran ki mert állni az összegyűlt kíváncsi közönség elé. Szép pillanatoknak lehettünk tanúi, amikor zenetanár és növendéke együtt adott elő csodálatosan szép dallamokat.

20 fellépő mutatta meg tehetségét november 19-én, Erzsébet napján, amit a közönség sok tapssal jutalmazott.

Az alábbi művek csendültek föl kiváló előadásban:

 

1. Bogár István: Népdal-kalák - Előadja: Pánczél Károly, tenorkürt  

2. Szőnyi Erzsébet: Bánom Bíró - Előadja: Erdősi Virág, zongora

3. Német dal - Előadja: Szívós Kinga, furulya

4. Papp Lajos: Spanyol dallam - Előadja: Gavula Lili, zongora

5. Magyar népdal - Előadja: Juhász Bence, klarinét

6. Csön-csön gyűrű, Egyszer egy királyfi - Előadja: Pencz Nikolett, zongora

7. How: Canarie - Előadja: Ugró Diána, furulya

8. ABCD - Előadja: Erdősi Kata, fuvola

9. Áll a baba, Csiga-biga - Előadja: Szabó Zsanna, zongora

10. Bújj, bújj…  - Előadja: Hardi Zsanett, klarinét

11. Árkot ugrott a szúnyog - Előadja: Juhász Míra, furulya

12. Ponchielli: Órák tánca - Előadja: Berta Ágnes, zongora

Kíséri: Szentiné Princz Anita, zongora

13. Praetorius: Gavotte - Előadja: Braunitzer Viktória, furulya

14. Viski János: A bunda - Előadja: Deli Péter, trombita

15. Hinta-palinta, Gyakorlat „C” hangokkal - Előadja: Juhász Janka, zongora

16. XVII. századi német szerző: Menüett - Előadja: Alt Boglárka, fuvola,

Kíséri: Szentiné Princz Anita, zongora

17. Gnyeszina:Etüd, Papp Lajos: Esőcseppek - Előadja: Szabó Regina, zongora

18. W.A.Mozart: Papageno belépője -  Előadja: Major Adrienn, fuvola

19. Majkapar: Látomás - Előadja: Zsikla Bendegúz, zongora

20. W.de Fesch: Gavotte - Előadja: Ugró Sándor, furulya

 

Köszönet Kosztor Péter, Szentiné Princz Anita és Török József pedagógusoknak, akik felkészítették a koncerten szereplő diákokat.

 

Bővebben »

Iskolánkban járt Böde Péter vándormeseíró

Iskolánkban 2019. november 13-15-én iskolánkban járt Böde Péter vándormeseíró.

A 2 nap alatt 24 osztály 455 tanulója hallgatta kíváncsian, érdeklődve az előadó szavait. A 3. napon pedig az iskola aulájában dedikálta könyveit, melynek szerzője és illusztrátora is egyben.

Mesélt gyerekkori kedvenc mesehőseiről, bemutatta a nyolc éves korában rajzolt képregényeit, rávilágított a magyar nyelv szépségeire verseken, nyelvtörőkön keresztül.

A képzelet és az önbizalom fontosságára is felhívta figyelmünket. A felsősöknek az internet veszélyeiről is beszélt és biztatta őket a személyes kapcsolatok fontosságára. Azt próbálta átadni a diákoknak, hogy mindenki egyedi, különleges és megismételhetetlen.

Kérdés-felelet formájában idézték meg közösen a gyerekekkel:

Ha tudsz adni,             akkor fogsz kapni!

Amit adsz,                  azt kapsz!

Jótett helyébe             jót várj cserébe.

Kölcsönkenyér           visszajár.

Amilyen az adjonisten,          olyan a fogadjisten.

 

Végül mindenkinek megtanította ezt a 4 varázsszót!

„Nagyon szívesen máskor is!”

 

Ezzel a verssel búcsúzott a diákoktól:

 

Kedves gyerekek!

Túl sokat biztosan

Nem kérek:

Az állatokat feltétel

Nélkül szeressétek!

És ha örömet

Szereznek ezek a versek és képek,

Rájöttök, hogy az állatok

Csodálatosak és szépek!

(Böde Péter)

 

Bővebben »

Bólyai verseny eredmények az iskolában

Megyei /körzeti matematika és anyanyelvi csapatversenyeken vettek részt diákjaink október és november hónapban. Mindkét tantárgyban nagy számban jelentkeztek diákjaink összemérni tudásukat kortársaikkal. Az idei versenyeknek Kecskeméten a Zrínyi Ilona Általános Iskola adott helyet. Ebben az évben a szülők és az iskola együttesen támogatta gyermekeit, diákjait. A szülők a nevezési díjjal patronálták gyermeküket az intézmény pedig a gyerekek és a pedagógusok utaztatását és a tanulók felkészítését vállalta. Szép eredmények születtek.

Matematika verseny eredmények:

4. hely                4Muskétás (Csiki Petra,Habran Nóra, Szabó Lilla, Orbán Viola)4.o.

                             Felkészítő pedagógus: Trepákné Malecz Anita

16. hely              Keréktörők (Krajcsovszki László, Koncz Bence, Botos Anna, Kaldenekker Rozina)6.o.

                            Felkészítő pedagógus: Kemenczeiné Gyóni Rita, Kürtösiné Molnár Gabriella

További versenyző csapatok: Kerekagyak 3. o. , Tudós 4-es 5.o., Nincs kettő négy nélkül 4.o.

Anyanyelvi verseny eredmények:

3. hely                No name (Fekete Zoltán, Forgó Dóra, Mozsárik Levente, Rácz Panka)7.o.

                            Felkészítő pedagógus: Kelemen Zalán

4. hely                Dráma Láma ( Szabó Lilla, Csiki Petra, Botos Gergő, Botos József) 4. o.

                            Felkészítő pedagógus: Nagy Nóra, Bognárné Darabos Rita

7. hely                Honfoglalók (Orbán Viola, Fürj Liliána, Habran Nóra, Juhász Bence) 4. o.

                            Felkészítő pedagógus: Nagy Nóra

További versenyző csapatok:

Kereki Csillámkecskék 6.o., Sárkánygyümölcs 5.o., Kerekmolyok 3.o., Kereki Mindentudók 5.o., Agymanók 6.o., Csajok és Peti 6.o.

Gratulálunk a helyezést elért versenyzőknek, felkészítő tanárjaiknak, tehetségműhely pedagógusainak, szüleiknek!

További eredményes versenyzést kívánunk!

Bővebben »

Színházi csoda

A kecskeméti Katona József Színház ingyenes színházi előadásra hívott gyerekeket.

Szakálné Galbavi Márta igazgató helyettes segített a szervezésben így 2019.11.22-én iskolánk tanulói közül 20 gyermeknek volt lehetősége élni ezzel a lehetőséggel. Kísérőm Gergely- Füvesi Kitti tanítónéni volt.

"Aladdin és a csodalámpa" mese előadást csodálhatták meg a gyerekek. Nagyon izgatottak voltak, mert sok gyermek nem volt még ebben a csodálatos épületben, nem látott még színházi előadást. Tátott szájjal, ámulva nézték a műsort, páholyból. A műsor nagyon látványos és szórakoztató volt. Az előadás után is teljesült a gyerekek kívánsága, Jázmin hercegnő osztotta számunkra a cukorkát. Ez külön öröm volt a gyerekeknek.

Az utazás költségét a helyi Önkormányzat finanszírozta számunkra.
Ezúton is köszönjük a Színháznak, a kerekegyházi Önkormányzatnak és Kövecses Zoltánnak a segítséget, lehetőséget.


Tóth-Nagy Éva gyermekvédelmi felelős

Bővebben »

Túrázás a Mecsekben

Élménybeszámoló: Mecsek, 2019. október 26.

Az idei tanév első évszak-túrája az őszi szünet első napjára esett. 45 bátor vállalkozó – köztük több szülő, testvér és kollega  – gyülekezett reggel 7 órakor az iskola mögött a busz indulásra várakozva.

Irány a Mecsek! Ez a hegység kicsit kiesik  kirándulásaink célpontjai közül, mert eléggé messze van ahhoz, hogy egy egynapos kiruccanás túrával, és utazással együtt beleférjen, de most úgy gondoltuk, hogy egy nem túl hosszú, 10 km-es távval akár kisebb gyerekekkel is vállalható lesz a dolog. Ezt az elképzelést bizonyította a Volonics család, akiknek 4 éves Emeséje símán teljesítette a túrát.  Ezen a részen még én sem jártam, a turistatérkép szintvonalai elég barátságos távolságban voltak egymástól, csak egy helyen sűrűsödtek be, sejtetve, hogy az a rész kemény kaptató lesz. Az induló- és célállomás Kővágószőlős volt, egy kedves falucska Pécstől nem messzire. Egy kis bemelegítő kerülő után meg is találtuk a helyes irányt (még egyszer bocsi J), és az egyre melegedő időben rendesen megizzadtunk, mire felértünk a Jakab-hegy Milleniumi keresztjéhez. Itt találkoztunk az első csodálatos panorámával, amit a nap során még jónéhány követett. Nem sokkal ezután a „Babás szerkövekhez” érkeztünk, ez egy egyedülálló sziklaképződmény a Mecsekben, ahonnan szintén gyönyörű a kilátás.

Na innen jött „fekete leves”, beigazolódott a térkép sűrű szintvonalazása. Hatalmas sziklákon felkapaszkodva, keskeny hegyi utakon jutottunk el következő kilátó helyünkhöz, a Zsongor-kőhöz, itt szintén megcsodálhattuk az alattunk elterülő tájat, megtaláltuk a gyufás skatulya nagyságú buszunkat is valahol alattunk, nagyon messze.

Ettől a helytől nem messzire egy régi Pálos kolostor romjaihoz jutottunk el, amit a gyerekek rögtön birtokba is vettek, az összes falmaradványt megmászva. Időnk azonban eléggé haladt, úgyhogy lassacskán visszafelé kellett venni az irányt. Körtúrát innen csak nagy kerülővel tudtunk volna tenni, ezért ugyanazon az úton mentünk hazafelé is, mint ahol idáig eljutottunk. Menet közben még egyszer gyönyörködhettünk a látnivalókban, lenn a faluban kifosztottuk a helyi kocsma csoki - és chips készletét, majd 4 óra körül el is indultunk haza, hogy még viszonylag időben meg is érkezzünk.

Köszönöm a részvételt, remélem, mindenki jól érezte magát, és élményektől feltöltődve kezdte a jól megérdemelt őszi szünetet! Találkozunk nemsokára, egy havas téli túrán, amit akár egy kis szánkózással is egybeköthetünk!

Bővebben »

A népmese napja

Népmese napja

2019. szeptember 30. hétfő -2019. október 4. péntek

 Iskolánkban 2019. szeptember 30 – és október 4-e között a népmese napja alkalmából egész héten meséket lehetett hallgatni a szünetekben, az osztálytermekben a meseszerető gyerekeknek a mesélni szerető pedagógusoktól. Az idén az állatos meséket helyeztük előtérbe, de a tündérmesék is nagy sikert arattak a hallgatóság körében, hiszen a mesehallgatás varázslatos.

Az iskolai könyvtárban is megünnepeltük a népmese napját a nagy mesemondó, Benedek Elek tiszteletére.

Vetélkedőre és próbatételre szólt a meghívás kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Rendhagyó irodalom és mese órákat tartottunk az iskolai könyvtárban, ahol 7 próbát kellett kiállniuk a megjelenő bátor osztályoknak. Különböző, változatos feladatok során szedtük össze a népmesékről a már meglévő tudásunkat. Szükség volt itt bátorságra, leleményességre, okosságra és a szerencse sem ártott egy-egy embert próbáló feladatnál.

A népmese hetét mesemondó verseny zárta az iskolai könyvtárban.

 

1-2. osztály

I. helyezett      Furdan Benedek 2.d

II. helyezett    Heczendorfer Gergő 1.a

III. helyezett   Bácsi-Bóta Etelka 2.c

 

3-4. osztály

I. helyezett      Botos Gergő 4.a

II. helyezett    Juhász Balázs 3.b

III. helyezett   Fürj Liliana 4.d

Bővebben »

Pályaorientációs rajzverseny

   Iskolánkkal 2017. őszétől részt vettünk az EFOP-3.2.5-17-2017-00033 „Egy cél, több út!” című pályaorientációs pályázaton, amely keretében a 7. és 8. osztályos tanulók az informatikai, természettudományos szakirányokkal ismerkedhettek meg. A program záróakkordjaként szeptember első 2 hetében került meghirdetésre a pályaorientációs rajzpályázat, melyre a gyerekek nagy lelkesedéssel készültek minden évfolyamon. Az eredmény több mint 170 ötletes alkotás, mely az ötödik évfolyamon a „Mesterségem címere”, a hatodik évfolyamon a szóképek, a hetedik és nyolcadik évfolyamon karikatúrák, illetve cégérek készítése volt a feladat.

A pályamunkák rengeteg ötlettel, humorral, kreatív gondolatokkal készültek, nehéz volt - mint mindig -, a legjobbak kiválasztása.

Díjazottak:

Szilák Bálint 2.d osztályos tanuló a „Legjobb építész- kivitelező rajz” címet nyerte el.

Lőrincz Pál 4.a osztályos tanuló a „A legcélravezetőbb rajz” címet nyerte el.

Somi Noémi 4.b osztályos tanuló a „A legszínesebb rajz” címet nyerte el.

Borsodi Dóra 4.b osztályos tanuló a „Legművészibb rajz” címet nyerte el.

Szabó Bálint 4.d osztályos tanuló a „A legrendíthetetlenebb rajz” címet nyerte el.

Lázár Amarilla 5.c osztályos tanuló alkotásával a „Legkifejezőbb címer” címet nyerte el.

Németh Noémi 6.a osztályos tanuló alkotásával a „Legtudományosabb karikatúra” címet nyerte el.

Botos Anna 6.c osztályos tanuló alkotásával a „Legkőkorszakibb szókép” címet nyerte el.

Czinege Sarolta 6.d osztályos tanuló alkotásával a „Legédesebb szókép” címet nyerte el.

Malecz Réka 7.c osztályos tanuló alkotásával a „A legszimpatikusabb orvos portréja” címet nyerte el.

Fülöp Csenge 7.c osztályos tanuló alkotásával a „Legdorombolóbb rajz” címet nyerte el.

Stein Kata 8.a osztályos tanuló alkotásával a „Az abszolút bankár karikatúrája” címet nyerte el.

Ritter Vivien 8.c osztályos tanuló alkotásával a „Legfotogénebb portré” címet nyerte el.

Beretvás Kata 8.c osztályos tanuló alkotásával a „Legprofibb fogorvos portéja” címet nyerte el.

Berta József 8.d osztályos tanuló alkotásával a „Legkreatívabb cégér” címet nyerte el.

 

Minden tanulónak köszönjük, hogy lelkesen részt vettek a pályázaton, és további sok sikert kívánunk!

Bővebben »

Zene világnapja

Zenélő könyvtár

2019. október 01. kedd 

Zenélő könyvtár - októberi hangverseny a könyvtárban, a zene világnapja alkalmából

A hagyományoknak megfelelően az idei tanévben is minden hónapban megrendezzük a zenélő könyvtár keretein belül a könyvtári hangversenyeket. Most október hónap első keddjére szólt a meghívás kicsiknek és nagyoknak, tanároknak és diákoknak, fellépőknek és szülőknek. Az első hangverseny dátuma éppen a zene világnapjára esett, ami még ünnepélyesebbé tette a hangulatot. Mint mindig most is nagyon szép dallamokat hallhattunk iskolánk növendékeinek tolmácsolásában. 12 fellépő mutatta meg tehetségét. 

Az alábbi művek csendültek föl kiváló előadásban.  

1. Luigi Cherubini: Tréfas dal

(kórus)

2. Magyar népdal

Előadja: Lévay Balázs, furulya

3. Bogár István: Két régi magyar tánc

Előadja: Pánczél Károly, tenorkürt

4. Csajkovszkij: Német dal

Előadja: Márton Áron, zongora

5. Corelli: Saraband és Gavott

Előadja: Mészáros Gergő, trombita

6. G.Ph. Telemann: Andante

Előadja: Kaldenekker Luca, klarinét

7. W.A.Mozart:Menüett

Előadja: Major Adrienn, fuvola

8. Veress Sándor: Kelj, fel juhász

Előadja: Raffael Réka, zongora

9. Csip, csip, csóka

Előadja: Ugró Diána, furulya

10. Árkot ugrott…

Előadja: Volonics Nimród, furulya

11. Bújj, bújj, itt megyek

Előadja: Braunitzer Viktória, furulya

12. L.Mozart: Bourrée

Előadja: Zsikla Bendegúz, zongora

13. W.A.Mozart: Részlet a Varázsfuvolából

Előadja: Major Adrienn, fuvola

Köszönet Kosztor Péter, Szentiné Princz Anita, Pekáry Andrea  és Török József pedagógusoknak, akik felkészítették a koncerten szereplő diákokat. 

Bővebben »

Sakk szakkör

Az idei tanévben is folytatódik a sakk szakkör, ami nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében Benkovics Mihály Tibor tanár úr vezetésével, és melynek helyszíne továbbra is az iskolai könyvtár. Az első találkozó 2019. szeptember 18-án szerdán volt. Nagy örömmel és lelkesedéssel érkeztek a játszani és gondolkodni vágyók. Azóta minden szerdán összegyűlnek a sakkozni szerető gyerekek, lányok, fiúk vegyesen, hogy megmérkőzzenek egymással. Nagy türelemmel és sok gyakorlással lesznek egyre jobbak és jobbak iskolánk sakkozói.

Gyertek sakkozni minden szerdán az iskolai könyvtárba!

Mindenkit szeretettel várunk!

Bővebben »

Csengődi kirándulás

   Az EFOP 3.1.8.17-00148-as azonosítószámú pályázat záró kirándulására 2019. október 03-án és 04-én került sor, amikor ismét Csengődre és Kiskőrösre látogattunk el 15 diák és Domján Tünde kolleganőm kíséretében. A reggel 8 órási indulás után szabadtéri programot terveztünk, de a zord időjárás miatt ez meghiúsult. Inkább elfoglaltuk szállásunkat a Kőrisfa Hostelben, és a közös helyiségben mindenféle játékkal szórakoztattuk magunkat. Délelőtt még sétáltunk egyet Kiskőrös belvárosában, majd a Szarvas étteremben megebédeltünk. Az ebéd utáni finom fagyi-süti nem maradhatott el immár kedvenc cukrászdánkban. Jóllakva és tele kíváncsisággal indultunk el a János Vitéz Látogatóközpontba, amit a gyerekek nagyon élveztek. Szinte benne éltek a mesében, úgy járták végig a történetet. Az interaktív múzeumlátogatás után még egy múzeum pedagógiai foglalkozáson vettünk részt ugyanitt, Épített környezet címmel. Hatalmas élmény volt, ahogy a gyerekeknek különböző geometriai alakzatokból, majd testekből kellet kirakni, felépíteni más alakzatokat, építményeket. Komoly fejtörést jelentett néhány feladat még nekünk, pedagógusoknak is. A sok elméleti okoskodás után egy kis vidám játszóterezés várt az ifjakra, itt vacsoráig remekül múlatták az időt. A vacsora ismét a Pizzaphone étteremben volt, ahol hatalmas pizzákkal csillapítottuk éhségünket. A szálláson ismét közös játékokkal, társasozással telt el az este, és időben lefeküdtünk, mert már nagyon vártuk a másnapi találkozót a csengődi gyerekekkel.

   Reggel még a hostelben megreggeliztünk, majd a Petőfi Sándor Emlékmúzeumba és a Szülőházba vezetett utunk. Nagyon érdekes tárlatvezetéssel rengeteg új dolgot tudtunk meg Petőfiről és családjáról. Utolsó állomásunk az Old Car múzeum volt, ami elsősorban a fiúknak jelentett fantasztikus élményt, de a lányok is szívesen fotózkodtak a különféle márkás öreg autók társaságában. Elbúcsúzva Kiskőröstől végre indulhattunk Csengődre, ahol a már ismert nagyon kedves gyerekek és kollegák vártak minket. Egy kis frissítő után rövid sétát tettünk a faluban. Több olyan szép hagyománnyal találkoztunk, ami példaértékű és követendő lenne akár a mi kis településünkön is! Ilyen például az „Év tanulója fasor”. Csengődön ui. a nyolc általános iskolai év alatt legjobban teljesítő tanuló egy fát ültethet el nagy ünnepség keretében. Vagy hasonló az is, hogy a település legidősebb emberei szintén egy-egy fát ültetnek a vasútparkban. De nagyon szépen berendezett tájházzal is büszkélkedhetnek, és még sorolhatnám a kedvesebbnél kedvesebb ötleteket, amikkel találkoztunk! Az iskolai menzán ebédeltünk, majd Igazgató úr kvíz kérdésekkel szórakoztatta mindkét csapatot. A vetélkedő után ellátogatunk egy helyi gyűjtő kiállítására, ahol régi mesterségek- elsősorban fa megmunkálással kapcsolatos- eszközeivel , és régi retró tárgyakkal ismerkedhettek a gyerekek. Visszatérve az iskolába egy kis őszi hangulatú csuhéj baba készítő kézműves foglalkozással zárult a kirándulás. Ismét nagyon jól éreztük magunkat, és őszintén remélem, hogy hosszú időre szóló igaz barátságok szövődtek mind a gyerekek, mind a pedagógusok között! Köszönjük a lehetőséget!

Faragó Boglárka

Bővebben »

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

Az 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom vértanúra, valamint gróf Batthyány Lajos miniszterelnökre és velük együtt az 1848-49-es szabadságharc hőseire emlékeztünk a napokban. 
Az iskolai műsort a 6.a osztály tanulói adták elő az eseményhez méltó komolysággal és fegyelemmel, példát mutatva társaiknak is. A szervezés Kohút Attila osztályfőnök és Pálházi Ilona tanárnő munkája volt.

Bővebben »

Szeged másként

2019. szeptember 20-án a 7. és 8. évfolyam tanulóival valamint 12  kísérő pedagógussal vettünk részt Szegeden egy tartalmas programokkal megszervezett kiránduláson. A tanulók és kísérőik forgószínpad szerűen két helyszínen ismerkedhettek meg különböző természettudományos tantárgyakhoz köthető ismeretekkel. A hetedik évfolyam a Vadasparkban vett részt egy-egy órás bemutatón, amelyek témái: A Washingtoni egyezmény, állatkereskedelem valamint a Nem szeretem állatok voltak. Az előadók élményszerűen mutatták be a témákat, a tanulók közvetlen kapcsolatba kerülhettek a kígyókkal és csótányokkal is, de láthattunk csempészett és lefoglalt tárgyakat, amelyek védett állatok testrészeiből készültek. A bemutatók után lehetőség volt egy órás vadasparki sétára, ahol az állatokat földrészek szerinti bemutató egységekben ismerhettük meg, a szerencsésebbek fókatréningen is részt vehettek. Délben egy kiadós és igen finom ebéd keretében gyűltünk össze, a kiszolgálás és az ételek minősége is tökéletes és problémamentes volt. (a vegetáriánus és cukorbeteg tanulók számára is biztosították a megfelelő ellátást)

Délután a Juhász Gyula Főiskola tudástárában négy előadásból választhattak a tanulók. A lehetőségeik: Csillagászat, Fizikai kísérletek, Természeti pénzek, Kémiai kísérletek. Az egyes foglalkozásokon 20-20 tanuló vehetett részt, mindenki megtalálhatta a leginkább hozzá közelebb álló témakört. Az előadók nagy felkészültségről tettek tanubizonyságot és ügyeltek arra is, hogy az előadások során a lehetőségekhez mérten bevonják a diákokat a folyamatokba. Illetve a folyamatosan felmerülő kérdésekre mindig pontosan a megfelelő tanulói szinten válaszoltak. Az előadások után megtekinthettük a kiállítást is amely a kémia, csillagászat és biológia tantárgyakhoz kapcsolódó ismereteiket bővítette.

Bővebben »

Pályaorientációs projektzáró

Az „Egy cél, több út” pályaorientációs pályázat projektzáró ünnepségére került sor iskolánk aulájában szeptember 13-án. Előzetesen kvízversenyt indítottunk a hetedik, nyolcadik évfolyamos tanulóinknak amelyen régi és mai szakmák ismeretéről, valamint pályaválasztással kapcsolatos ismereteikről adtak számot diákjaink. Rajzpályázatot írtunk ki iskolánk valamennyi tanulójának más-más témakörben korosztályonként, de természetesen mind kapcsolódott a pályaorientációhoz. Szakálné Galbavi Márta igazgatóhelyettes asszony köszöntötte az egybegyűlteket, vendégeinket, Ambrusné Magó Aranka project menedzsert és Szabó Gabriellát a Kecskeméti Tankerület részéről , akik megtisztelték rendezvényünket. Gyurkovics Balázsné igazgató asszony néhány szóban beszélt a projekt jelentőségéről, majd Oroszné Kovács Éva koordinátor ismertette az elvégzett programokat. Tanulóink, akik maguk is részt vettek a programokon, beszámoltak élményeikről, melyeket képekkel illusztráltak a kivetítőn. A szakkörök munkájáról, a felvételi előkészítőkről, a nyári táborokról és nem utolsó sorban az üzem látogatásokról, valamint az Öveges Labor színes programjairól számoltak be élményszerűen diákjaink. Ezután a kvízjáték és rajzverseny eredményhirdetése zajlott le, és igazgató asszonyunk megnyitotta a kiállítást. Az ünnepség hangulatát fuvola játékával Major Adrienn 5. d osztályos tanuló  emelte.  A kétéves pályázat sikeresen lezárult és méltó megünneplése  volt a projektzáró.

 

Bővebben »

Európai Mobilitási Hét

 

Európai Mobilitási Hét

/szeptember 16-22./

Iskolánk tanulóival évek óta bekapcsolódunk az Európai Mobilitási Hét helyi programjaiba. Örökös Ökoiskola címünk is a környezetért érzett felelősségvállalásra kötelez  valamennyi pedagógust és diákot.  A hét folyamán az iskola minden tanulója részt vett valamely eseményen. Voltak, akik kettő programon is. Két 5. osztályunk nem tudott bekapcsolódni, mert ők az egész hetet erdei iskolában töltötték Parádon. Ott is gyalogtúrával, természetjárással telt a hét. 

Szeptember 16-án, hétfőn Becsei Gábor rendőr őrnagy interaktív előadásán vett részt 4 órában összesen hat osztály. Az őrnagy úr, parancsnok - lévén pedagógus – nagyon jól érthetően közelítette meg a közlekedés témát, lekötötte a tanulók figyelmét, aktívak voltak az előadáson. Az 5. osztályosoknak az internet használat veszélyeire is felhívta a figyelmet. Az ügyesebbek jutalmat is kaptak (láthatósági mellényt, kerékpár villogót, láthatósági karpántot…)

Szeptember 17-én, a Füredi Autósiskola Mobil KRESZ parkját állították föl az iskola sportpályáján az Autósiskola oktatói. A tanulók gyalogosként és kerékpárosként is kipróbálhatták közlekedési ismereteik alkalmazását a pályán. 15 osztály vett részt az egész nap tartó eseményen. Először rövid elméleti oktatást hallhattak, majd következett az ismeretek gyakorlati alkalmazása. Szükség volt az ügyességükre és a kerékpározni tudás megfelelő szintjére. Nagyon élvezték az irányított közlekedést.

Szeptember 18-án egy a „Kutyával egy mosolyért” Alapítvány munkatársa látogatott iskolánkba egy órára egy betanított, Husky terápiás munkakutyával. Az okos, intelligens állat a gyerekek bevonásával megmutatta, hogyan tud az embereknek segíteni. Sajnos, csak 4 osztály tudott részt venni, több időre nem volt lehetőségünk. A gyerekek nehezen engedték el a kedves, szelíd kutyust, mindenki vele szeretett volna játszani.

Szeptember 19-én rendeztük meg a hagyományos őszi futóversenyt a városi sportpályán.

Tartalmasan, bőséges program kínálattal telt a hét. Sok apró ajándék talált gazdára, valamint a sportversenyen az arra érdemes tanulók nyakába került érem.

Bővebben »

Tojásfutam

Iskolánk ebben az évben is bekapcsolódott a Kerekfeszt Szüreti és Tojásfesztivál rendezvényeibe. A tanulók számára Tojásfutamot hirdettünk. 6 állomás volt, amit végig kellett járni egy menetlevéllel. A feladatok megoldásához  szükség volt a tájékozottságukra, ügyességükre és kreatív gondolkodásukra. Közel 40 tanuló szállt versenybe a koronáért és a vele járó Auchan által felajánlott ajándékcsomagért. Az alsó és felső tagozatosok értékelése külön történt. Az eredményhirdetéskor tojásherceget, hercegnőt, tojáskirályt, királynőt koronázott dr Salacz László országgyűlési képviselő és dr Kelemen Márk polgármester.

Bővebben »

EFOP-3.3.5 - Napközis táborok

„Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program Kísérleti megvalósítása a Kecskeméti Tankerületi Központban”

EFOP-3.3.5-17-2017-00029 

2019. június 3. és 4. hetében iskolánkban 173 tanulónak volt lehetősége a Kecskeméti Tankerületi Központ által nyert EFOP-3.3.5-17-2017-00029 pályázat keretében egy hetet térítési díj nélkül eltölteni a Tematikus heteken. A 6 tábor napközis jelleggel működött hétfőtől péntekig, egy idegen nyelvi tábor pedig Parádfürdőn bentlakással 6 napig. A tanulók a napközis táborokban a művészeti nevelés, a környezetvédelem, a közlekedés és sport, életvezetés és közösségi szerepvállalás témákból választhattak. Napi 4-szeri étkezés mellett tisztasági csomagot, édességcsomagot, programcsomagot, promóciós csomagot, játék és sporteszközöket kaptak az egy hét tartalmas és gondtalan eltöltéséhez. Minden csoport egy napot kirándulhatott Kecskemétre, amelyhez az anyagi fedezetet szintén a pályázat biztosította. A nagy hőség ellenére vidám hangulatban telt a hét, sok élménnyel gazdagodtunk.

Bővebben »

Vershét

2019.április 8-11-ig rendeztük iskolánkban a VERS  hetét a költészet napja és József Attila születésnapja alkalmából.

Hétfőtől csütörtökig mindennap versmondó gyerekektől volt hangos az iskola aulája. Az alsó tagozatosok évfolyamonként 1-1 verset szavaltak el a többi diák nagy örömére.

A 3. évfolyamról készült videót megtekintheti itt.

A 4. évfolyamról készült videót megtekintheti itt.

Április 10-én tartottuk hagyományos versmondó versenyünket. A zsűrinek nehéz dolga volt, hiszen a kis versmondók becsülettel felkészültek, szép magyar verseket választottak, érthetően, tisztán beszéltek, átéléssel adták elő a műveket.

A következő eredmények születtek:

1-2. évfolyam:

 1. Diglics Panka            1. a
 2. Sallai Tibor               2. c
 3. Braunitzer Viktória    2. b

 3-4. évfolyam:

 1. Polgár Panka             4. d
 2. Botos Gergő              3. a
 3. Fürj Liliána                3. d

 Gratulálunk minden versmondónak!

Április 11-én 42 tanulónk 4 pedagógus kíséretében részt vett a Nagy Versmondáson Kecskeméten.

Több mint 200 gyerek gyűlt össze a főtéren, hogy együtt, közös versmondással ünnepeljék a költészet napját.

Aracs Eszter bábszínész vezényletével soronként olvasták fel Kányádi Sándor, Radnóti Miklós, Buda Ferenc és József Attila verseit. Tanulóink nagyon élvezték ezt az újszerű előadásmódot.

 

Bővebben »

Színházban jártunk

A kecskeméti Katona József Színház 10. alkalommal rendezett ingyenes színházi előadást, nehéz anyagi körülmények közt élő családok gyermekeinek.
Szakálné Galbavi Márta igazgató helyettes segített a szervezésben és kíséretben, így 2019.04.26-án iskolánk tanulói közül 25 gyermeknek volt lehetősége élni ezzel a lehetőséggel. 

"Túl az Óperencián" mese előadást csodálhatták meg a gyerekek. A műsor látványos, szórakoztató, és tanulságos volt. Az előadás után cukorkát osztottak a társulat tagjai, ez külön öröm volt a gyerekeknek. 

Az utazás költségét a helyi Önkormányzat finanszírozta számunkra. 
Ezúton is köszönjük a Színháznak, a kerekegyházi Önkormányzatnak és Kövecses Zoltánnak a segítséget, lehetőséget.


Tóth-Nagy Éva gyermekvédelmi felelős

Bővebben »

Tavaszi hangverseny

2019. április 2-án, kedden tavaszi hangversenyre készült a könyvtár, ami fantasztikusra sikeredett. A műsoron 26 műsorszám szerepelt, 28 fellépővel.  Olyan darabokkal mutatkoztak be a hangszeresek, amelyek színvonalasak, izgalmasak voltak, amit igazol a szerzők névsora is, mint Hove, Mozart, Kassai Mária, Susato, Schubert, Bartók Béla, Praetorius, Handel, Neefe, Szőnyi Erzsébet, Károlyi Pál, Papp Lajos, Gluck, Lehár Ferenc és magyar népdalok is részei voltak a műsornak. Furulya, fuvola, tenorkürt, klarinét, gordonka, zongora hangszereken játszottak a fellépő diákok. Volt, aki már két műsorszámot is bemutatott, voltak, akik négykezest játszottak, volt, amikor két furulyás zenélt együtt, így mutatták be tehetségüket. A zongorakíséret már szinte természetes. Minden elismerést megérdemelnek a diákok.

Bővebben »

Költészet napja

2019. április 11-én - a költészet napja alkalmából - az 5. b osztály tanulói rádiós műsor keretében emlékeztek meg a jeles napról. A műsor elején Ágnes Vanilla & József Attila – Óh szív! Nyugodj! – zeneszáma hangzott el. Ezt követően érdekességeket hallhattunk József Attila életéről. A rádiós műsor a költészetről írt bölcs gondolatokkal zárult.

A műsort előadták név szerint: Gábor Tímea, Barabás Tünde, Pusztai Kamilla Zupka Bernadett és Vas Szabolcs.

A műsort összeállította és a gyerekeket felkészítette: Szebellédi Beáta tanárnő.

A műsort meghallgatthatja itt.

Bővebben »

Március 15-i megemlékezés

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékeztünk 2019. március 14-én .

A délelőtti órákban az iskolások, délután a város lakói tekinthették meg az 5.c osztály műsorát.

A magyar nemzeti lobogó történetét is áttekintő színdarabban láthattuk a korabeli pesti utcán zajló életet és a kibontakozó forradalmi hangulatot.

A magyar népdalokat  is megszólaltató  gyerekek átélték Petőfiék izgatottságát, tenni akarását,lelkesedését.

Reméljük ezáltal a közönség is ízelítőt kaphatott  az akkori történelmi helyzet nagyszerű vívmányairól.

 

Bővebben »

Mesesarok

Minden csütörtökön délután kinyit a mesesarok. A meserajongókat szeretettel várja a könyvtári mesesarok. A mesék kincsestára újabb két mesét adott a mesét hallgatóknak.

A mesélő Rácz Panka, aki magával ragadja a hallgatóságot, így tudja elvarázsolni a hallgatóságot. Az elmúlt hetekben népszerű mese volt a Vadhattyúk, a Hamupipőke, A farkas és a hét kecskegida, A szépség és a szörnyeteg, stb. Mesét hallgatni mindig jó!

Bővebben »

Sakk szakkör

Továbbra is őrzi a népszerűségét a gondolkodtatásra épülő játék a sakk. Az iskolai könyvtár várja és fogadja a sakkozni akarókat, a sakkozást megtanulni kívánókat, minden szerdán délután. Misi bácsi mindenki számára a legmegfelelőbb tanácsokat adja, hogy minél magasabb szintre érjenek a sakkozók. Továbbra is dicséretes, hogy a leánykák számára is természetes a sakkal való foglalkozás. Márciusban is „teltházas” foglakozások voltak ezeken a délutánokon. 

Bővebben »

Fenntarthatósági Témahét 2019

Intézményünk regisztrált a Fenntarthatósági Témahétre. A 4.c és a 4.d osztály a Víz Világ Napja alkalmából az OFI által ajánlott vázlatok alapján dolgozta fel az „Egy csepp  vízből” témát. A Témahét másik témája a közlekedés volt. Az alsó tagozatban minden osztály ezen a héten foglalkozott a helyes közlekedésre neveléssel, amelyhez az anyagot a Mobile Kids program biztosította. Az országos szemétszedési akcióba, a TeSzedd mozgalomba 5 tanulócsoport kapcsolódott be: 4.d, 2.d, 5.d, S1-8 összevont napközi, Kis kertész szakkör.

Bővebben »

Tavaszi hangverseny

A Zenélő Könyvtár sorozatban az első tavaszi hangversenynek március 5-én lehettünk a részesei, az iskolai könyvtárban. Iskolánk 16 diákja lépett föl az előadói pódiumra, bemutatva a legújabb darabokat, amelyeket az elmúlt hetekben sajátítottak el.

Dóbiás Péter, Kosztor Péter, Szentiné Princz Anita, Török József tanítványai mutatkoztak be.

Az alábbi szereplők a következő szerzők műveit mutatták be.

Hove: Canarie – Horváth Kristóf – furulya – zongorán kísért Szentiné Princz Anita

Praetorius: Gavotte – Pánczél Máté – furulya - zongorán kísért Szentiné Princz Anita

Susato : Allemande Tóth Regina – furulya - zongorán kísért Szentiné Princz Anita

Schubert: Valtzer – Marton Áron – zongora

Magyar tánc – Hardi Zsanett – furulya

ABCD – Kovács Anna Anita – furulya - zongorán kísért Szentiné Princz Anita

Cerny: F-dúr etűd – Magyar Judit – zongora

Hová mégy, hová mégy – Pencz Nikolett – furulya - zongorán kísért Szentiné Princz Anita

Magyar népdal – Juhász Bence – klarinét

Lement a nap – Nagy Orsolya – cselló

Tavaszi szél – Major Adrienn – fuvola

Hove: Canarie – Kovács Bence Ferenc – furulya - zongorán kísért Szentiné Princz Anita

L. Mozart: Menüett – Langmajer Dóra – zongora

Bach: Menüett – Petrovszki Bernadett – furulya - zongorán kísért Szentiné Princz Anita

Mező Imre: Toccatina – Berente Anett – zongora

A fentiek alapján megállapítható, hogy színes, izgalmas, műsort mutattak be a fellépők, és igazi jó hangulat, igazi zenei élmény részesei lehettek a közönség tagjai is.

A közönség nagy tapssal jutalmazta az előadásokat, a csoportos meghajlást követően is.

Bővebben »

Magyar Népmese Napja

Ez a program a Magyar Népmese Napja alkalmából került megrendezésre iskolánkban, 2018. október 1-e és 4-e között. A program célja, hogy ne egy nap és alkalom szóljon a népmeséről és minél több gyermekhez juttassuk el a mese szeretetét. Iskolánk pedagógusainak tolmácsolásában egy héten keresztül hallgathattak meséket a gyerekek. Több száz gyermek kereste fel a mesekuckókat a szünetekben. A hét végén záróprogramként versenyeztek azok a diákok, akik maguk is mesemondásra szánták el magukat. Az alsó tagozaton két korcsoportban mérették meg magukat a gyerekek. Színvonalas produkciókat hallhatunk a résztvevőktől. Köszönet a felkészítő pedagógusoknak és a szülőknek! A mesemondó versenyről készült képeket és az eredményket megtekintheti itt.

Bővebben »

Farsang

Az idei tanévben is megrendezésre került az iskolai farsang. Péntek délután egy órát követően kezdődött a farsangi mulatság az alsósok felvonulásával. Az alsós gyerkőcök örömmel mutatták meg, milyen szép és frappáns öltözékekbe, maszkokba, álarcokb sikerült beöltözniük farsang alkalmából. Három 4. évfolyam osztály külön táncos műsort is adott a publikumnak. A felvonulást követően táncház, majd tombolasorsolással telt el ez a szép délután. Négy órakor a végzős tanulókból álló táncosok bemutatója következett. A Farsangi mulatságot a felsős disco zárta az iskola aulájában!

Bővebben »

Határtalanul 2018-19

Az idei tanévben a 7.a és 7.b osztály októberben utazott Erdélybe. A tanulmányi kirándulásról képeket megtekinthetik itt.

Bővebben »

Mesemondó verseny

Mesemondó

Mi lehet jobb a mesehallgatás mellett, csak a mesemondás. Ezen a délutánon, 2018. október 4-én, csütörtökön mind a két területnek hódolhattunk. Hallgathattuk a legérdekesebb meséket a harmadik, negyedik évfolyamos kisdiákoktól, a mesemondóktól.

Kezdéskor a zsűri mesetallérokat húzatott és ez alapján alakult ki a mesemondók fellépésének a sorrendje. A szépen felöltözött leánykák és kisfiúk egyéniségükhöz illő mesével mutatkoztak be. A magas létszámra való tekintettel a könyvtárban az 1-2. évfolyam csoportja maradt, a 3-4 évfolyam diákjai másik terembe vonultak el. Az eredményhirdetésre a két helyszínen bemutatkozók újra a könyvtárban találkoztak.

A zsűri döntése értelmében az alábbi helyezések alakultak ki:

1-2. évfolyam:

 1. I.                   helyezett – Ordasi Lili 2/a
 2. II.                helyezett – Bácsi Bóta Etelka 1/c
 3. III.             helyezett – Juhász Janka 1/b

3-4. évfolyam:

 1. I.                   helyezett – Botos Gergő 3/a
 2. II.                helyezett - Petrovszki Bernadett 4/a
 3. III.             helyezett - Csabai Bianka 4/d

Gratulálunk minden mesemondónak!

Bővebben »

Könyvtári pillanatok

Szünetben, tanórákat követően szívesen látogatják a tanulók az iskolai könyvtárat. Lehet, egy baráti beszélgetésre, egy „kreatív” közös munkára, sakkozásra, olvasásra, de a kutatásokra, házi feladatok elkészítésére is sokan az iskolai könyvtárat választják.

Bővebben »

Pályaválasztási előadás

2018. november 22-én Kiskunfélegyházáról ismerős vendég érkezett az iskolai könyvtárba, aki a pályaválasztás segítése érdekében tájékoztatást adott az Arany János Programról.

Az érdekes és élményszerű előadás vonzó képet festett arról a lehetőségről, amit az Arany János Program nyújt. Ahhoz, hogy a különböző juttatásokra, támogatásokra, kirándulásokra igényt tarthasson a diák megfelelő tanulmányi eredményre, jó magaviseletre van szükség.

Ez elfogadható feltétel a sok előnnyel járó dolgokért.

Bővebben »

A zene világnapja

Már hagyomány, hogy a ZENE VILÁGNAPJÁT az iskolai könyvtárban bensőséges hangulatú hangversennyel ünnepeljük. Az iskola azon diákjai, akik a hangszeren tanulnak, az új tanév első darabját ezen a hangversenyen mutatják be.

2018. október 02-án, kedden 15,15 órára várta a szülőket az érdeklődőket, a hangszeren tanulókat az iskolai könyvtár.

Tizenkét műsorszámot mutattak be a fellépők. Brodszky Ferenc, Papp Lajos, Bach, Beethoven, Teleman, Mier zeneszerzők darabjai és népdalfeldolgozások voltak hallhatóak.

Kosztor Péter, Szentiné Princz Anita, Török József tanítványai – fúvósok, zongoristák -, mutatkoztak be a 2018-2019-es tanév első koncertjén.

A siker visszaigazolása a tapsban volt mérhető, ami jó érzéssel töltötte el a fellépőket.

Bővebben »

A Népmese napja

A Népmese Napja alkalmából a legaktuálisabb program egy könyvtárban és az iskolában is a népmese lehetett. Az iskolai könyvtárban az igazgató helyettes Mártika néni örvendeztette meg a mese rajongóit egy népmesével. Mit is lehet mondani. Nagy öröm a mesét hallgatni, kortól függetlenül.

Bővebben »

Sakk szakkör

A 2018-2019-es tanévben továbbra is népszerű az iskolában a sakk. A szakköri létszám gyorsan betelt, oly nagy volt az érdeklődés. Minden szerdán 14,00-16,00 óráig várja az iskolai könyvtár a sakk iránt elkötelezett diákokat.

A lelkesedés folyamatosan kitart, minden szerdán teltház van a sakk-szakkörön. Jó látni, hogy egyre több kicsi lány is bekapcsolódik a játékba és szívesen játszanak, mérik össze „erejüket” a társaikkal.

Bővebben »

Vackor Vár Erdei Iskola

2018. október 16-án az 5. b osztály egy napos tanulmányi kiránduláson vett részt a Vackor Vár Erdei Iskolában, a Kecskemét-Hetényegyháza melletti Nyíri erdőben.

A gyerekek megismerkedtek a természetszerű-, fenntartható erdőgazdálkodással, az erdész hivatással, a vadászattal és a vadgazdálkodással. Vadfajok bemutatására és tanösvény túrára is sor került. A programsorozat végén maradt idő egy kis játékra.

A gyerekek nevében is köszönjük szépen a szervezőknek és a Vackor Vár Erdei Iskola munkatársainak a felejthetetlen napot.

Szebellédi Beáta (osztályfőnök) és Tóth-Nagy Éva (pedagógiai asszisztens) kísérők.

 

Bővebben »

Színházban jártunk

Színházban jártunk

A kecskeméti Katona József Színház 2014 óta évente két alkalommal hívja meg azon családok gyermekeit, akik anyagi nehézségeik miatt más módon nem tudnának ebben a díszes épületben szórakozni és művelődni.
2018.11.11-én iskolánk tanulói közül 23 gyermeknek volt lehetősége élni ezzel a lehetőséggel. Ámulattal nézték meg a Jancsi és Julis című zenés kis meseelőadást. A műsor látványos, szórakoztató, és tanulságos volt. Az előadás után mosolyogva osztottak cukorkát a társulat tagjai, ez külön öröm volt a gyerekeknek. 
Az utazás költségét a helyi Önkormányzat finanszírozta számunkra.
Ezúton is köszönjük a lehetőséget a Színháznak és a Termostart Kft-nek az anyagi hozzájárulását a jegyekhez, valamint az Önkormányzatnak és Kövecses Zoltánnak az utaztatást.


Tóth-Nagy Éva gyermekvédelmi felelős

 

Bővebben »

Október 23-i műsor

"Ne feledd a tért, hol elestek ők..."


A hagyományokhoz híven az idén is az egyik 8. osztály készítette az október 23-ai iskolai és városi megemlékezésre a műsort.
Néhány jelenetben eljátszották a forradalom kitörése előtti kitelepítések,kihallgatások,bírósági tárgyalások igazságtalanságait, amelyek a forradalom kitöréséhez vezettek.Felidéztük annak a két hétnek a legfontosabb eseményeit egy-egy korabeli filmhíradórészlettel, rádióbejátszással ,zenével színesítve.
Műsorunk címéhez hűen kiemeltük az akkori fiatalok példamutató hősiességét, helytállását.Végül a külföldre menekülőkre emlékeztünk.
Igazi elismerése munkánknak, hogy könnyet csaltunk a nézők szemébe
Köszönjük a 8. c osztály tanulóinak és felkészítőiknek a munkáját.

Bővebben »

90 éves az iskola

Iskolánk építésének 90.évfordulója alkalmából rendezett projekthét alkalmával pillanatképek a múltból...

Kedves egykori Tanáraink, és Tanítványok! Ha valakinek van még a fiókjában megbújó régi emléke, képeslapja, fényképe szívesen fogadnánk annak megosztását ezen a közösségi oldalon. Előre is köszönjük szépen!!!

Bővebben »

Október 6-i megemlékezés

A tizenhárom aradi vértanú halálának 169 . évfordulóján a 6.a osztály tanulói emlékeztek. Műsorukban felidézték a hős honvéd tábornokok életútját, forradalmi tevékenységét, megidézték a katona törvényszéket, amely gyorsan és a felsőbb utasítás parancsára a halálba küldte a hősöket. Életük példaértékű volt, ezt próbálták a tanulók hangsúlyozni a mai gyermekek számára.

Bővebben »

Őszi futóverseny

2018. szeptember 28-án egy verőfényes őszi napon került megrendezésre iskolánkban a hagyományos őszi futóverseny. A diákok apraja-nagyja izgalommal várta ezt a versenyt. A tanévben ez az első megmérettetés, ahol éremmel távozhatnak a legjobbak. Futás után minden gyermek almát kapott, amit jóízűen elfogyasztott.

 Idén a következő tanulók értek el dobogós helyezést /ezúton is gratulálunk Nekik/:

      1. évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Sztaskó Csenge

1.d

1.

Várfalvi Tamás

1.b

2.

Farkas Zselyke

1.b

2.

Berente Zsombor

1.b

3.

Kelecsényi Tóth Janka

1.b

3.

Kovács Dániel

1.c

2.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Király Sára

2.c

1.

Fábián Marcell

2.a

2.

Hermán Boglárka

2.b

2.

Koczka Dominik

2.c

3.

Farkas Sára

2.b

3.

Kulman Bence

2.b

3.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Berente Boglárka

3.a

1.

Csorba Olivér

3.b

2.

Csiki Petra

3.d

2.

Beke Csaba

3.b

3.

Csörgő Noémi

3.d

3.

Szombati Sándor

3.b

4.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Kozák Dóra

4.a

1.

Király Mátyás

4.d

2.

Polgár Panka

4.d

2.

Szalai Ádám

4.d

3.

Kohut Alexandra

4.a

3.

Kárász András

4.b

5.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Csorba Csenge

5.d

1.

Nagy Kevin

5.c

2.

Langmajer Kincső

5.a

2.

Deli Péter

5.c

3.

Dorcsák Barbara

5.d

3.

Nagy Bence

5.a

6.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Kollár Luca

6.d

1.

Mozsárik Levente

6.a

2.

Budai Amanda

6.c

2.

Takács Róbert

 

3.

Nagy Csilla

6.d

3.

Kozák Sándor

6.a

7.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Géró Anikó

7.c

1.

Ruzsonik Tibor

7.d

2.

Nagy Erika

7.c

2.

Koncz Dániel

7.a

3.

Alt Boglárka

7.c

3.

Langmajer Kolos

7.a

8.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Berta Brigitta

 

1.

Palotay Dávid

8.c

2.

Rácz Judit

 

2.

Rácz Sándor

 

3.

Kalamen Ágnes

 

3.

Rácz Olivér

 

Bővebben »

Események

Tanévzárással kapcsolatos infomációk

Kedves Szülők!
Bár valószínűleg mindenkihez eljutottak a szükséges információk, de néhány dolgot a tanév befejezésével és a nyárral kapcsolatosan szeretnék megerősíteni.

A nemzeti összetartozás napja

nemzeti összetartozás napja alkalmából a 7.d osztály tanulói készültek műsorral.

A műsor megtekinthető itt.

Ebédbefizetés

Kedves Szülők!
Múlt hét pénteken kiosztásra kerültek a havi étkezési számlák.
Kérjük lehetőség szerint mielőbb szíveskedjenek befizetni.
Köszönjük együttműködésüket előre is. 

Tisztelt Szülők!

Tisztelt Szülők!
A gyerekek biztonsága érdekében kérem, ha a családban covidgyanús eset miatt valakit tesztelnek, akkor a teszteredmény megérkezéséig ne küldjék a gyermeket iskolába. Higgyék el, egy-két napon nem múlik semmi, a biztonság az első. Köszönöm a megértésüket.
Gyurkovics Balázsné

Népviselet napja

Népviselet napja volt 2021.04.24-én szombaton. Az alábbi képekkel emlékeztünk meg erről a napról!

Tisztelt Szülők!

Nagy próba teljesítésén dolgozunk mindannyian: gyerekek, szülők, pedagógusok. A járványhelyzet mindenkit próbára tesz, de ki kell tartanunk! Mindannyiunknak, együtt! Mindenki tudja, hogy a digitális oktatás nem összehasonlítható nehézségű a jelenléti oktatással, és mégis nagyon sokan rendkívül derekasan dolgoznak a siker érdekében! Köszönet érte! Április 16-án sikeresen lezárult az általános iskolai beiratkozás, melynek során 83 fő leendő elsőst sikerült iskolánk leendő tanulói közé sorolni. Köszönet a szülők fegyelmezett, előírásokat betartó hozzáállásáért!

Költészet napja - Nagy Vers

1964 óta minden évben április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját.

Ebből az alkalomból iskolánkban játékot hirdettünk. Minden tanuló és pedagógus megnevezhette a kedvenc magyar versét. A következő eredmények születtek:

 - Az alsó tagozatosok körében a legnépszerűbb Móra Ferenc: A csókai csóka című verse.

- A felsősöknek Petőfi Sándor: Szeptember végén c. költeménye tetszett a leginkább.

- Tanítóink, tanáraink közül a legtöbben József Attila: Kopogtatás nélkül című művére szavaztak.

 Köszönjük mindenkinek, aki velünk játszott!

6. c osztály

Diákigzolvány beiratkozáshoz

Kedves Szülők!

A Diákigazolvány igényléshez szükséges NEK adatlapot a jelen járvány helyzetre való tekintettel az Intézmény csak is abban az esetben fogja kérni, amennyiben a Kerekegyházi Önkormányzat Kormányablaka ezt lehetővé teszi.

Hírek az iskolából

Kedves Szülők, Gyerekek, Érdeklődők!
Nagy örömmel tájékoztatok Mindenkit, hogy járvány ide, vagy oda, iskolánkban próbáljuk a helyzetből a legjobbat kihozni, és megtenni mindent, hogy továbbra is rászolgáljunk a megbecsülésükre.

További részletek megtekinthetők itt!

Megemlékezés az 1848. március 15-i forradalom évfordulóján

Az idei tanévben az 5.d osztály vállalta az 1848-as forradalom történelmi eseményeinek ünnepi keretben történő feldolgozását. 

További részletek, illetve a műsor megtekinthető itt!

 

Tisztelt Szülők!

Tisztelt Szülők!
Mint bizonyára Önök is értesültek róla, a mai kormányzati tájékoztatón az iskolák bezárásáról döntöttek.
Miután írásbeli határozatot, utasítást még nem kaptunk, Fenntartónk és Polgármester Úr szóbeli egyetértésével a következő döntéseket hoztuk meg:
Gyurkovics Balázsné
 

Alapfokú Művészeti Iskola térítési díj

Kedves Szülők!

A 2020/2021 tanév II. félévétől a Művészeti Iskola térítési díjával kapcsolatos tájékoztatást a KRÉTA 

e-ügyintézés „Befizetések” menüpontban találnak meg a fizetendő tétellel, számlával együtt.

(Telefonos applikáción nem feltétlenül jelenik meg.)

A 2020/2021 II. félév térítési díj befizetési határideje 2021. március 15.

Amennyiben nincs KRÉTA hozzáférése, legyen szíves felvenni a kapcsolatot az iskola titkársággal.

Telefon: 76/545 070

E-mail: titkarsag@mfai.hu

 

Előre is köszönjük együttműködésüket.

Országos 5. helyezést értek el diákjaink

Iskolánk diákjai kíválóan szerepeltek, s az 5. helyezést érték el a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjén decemberben.

A csapat tagjai: Botos József, Csiki Petra, Habran Nóra Szilvia és Szabó Lilla.

Felkészítő pedagógusaik: Nagy Nóra és Trepákné Malecz Anita.

Gratulálunk a remek teljesítményükhöz!

Karácsonyi üdvözlet

Tisztelt Szülők!

Mint korábban jeleztük a decemberi étkezési számlák kiosztásra kerültek a gyerekek részére.
Kérjük, a fizetési határidő pontos betartását.
Továbbá az elmúlt időszakban nagy összegű étkezési díj hátralék halmozódott fel. Kérjük a korábbi hónapok étkezési díj befizetését is ellenőrizni, és akinek elmaradt tartozása is van, legyen szíves haladéktalanul rendezni.

 

Köszönjük együttműködésüket!

Mikulás

Az idei tanévben sem maradt el iskolánkban a Télapó - Mikulás látogatása.

Képek a galériában.

Gyalogtúra

A Gyaloglás Világnapja és az Egészséghét alkalmából 2020. október 10-én újra útra kerekedtünk, hogy a diákönkormányzat szervezésében felfedezzük városunk környékét.

Képek és részletek a galériában.

Tisztelt Szülők!

Ma (2020.10.01) izgalmas napunk volt az iskolában.
A konyhán dolgozó munkatársak közül egy fő pozitív covid tesztet produkált. Ez megváltoztatja kissé a gyermekétkeztetés rendjét, de a tanulók holnap és a jövő héten is kapnak tízórait, ebédet és uzsonnát a megszokott rendben.
A délelőtt folyamán egy éles tűzriadónk volt egy elektromos hiba miatt, ami nem járt tűzzel, viszont a riasztórendszerünk jelezte. A riadó ideje alatt a tanulóknak és a dolgozóknak el kellett hagyniuk az épületet, és csak akkor térhettek vissza, amikor a tűzoltók erre engedélyt adtak.
Az áramszolgáltató munkatársai azonnal a helyszínre érkeztek és megkezdték a hiba elhárítását, mostanra teljesen helyreállt az áramszolgáltatás.
A tanítás változatlan rendben folyik tovább az intézményben.
Üdvözlettel
Gyurkovics Balázsné
Dr Kelemen Márk

Kedves Szülők!

"Kedves Szülők!

Egyik technikai munkatársunk, vírustesztje pozitív lett. A Hatóságokat, a Tankerületet, Polgármester Urat és az Iskolaorvost szóban és írásban értesítettem. Kollégánk a héten már nem dolgozott, s amíg dolgozott mindig hordta a szájmaszkot, és betartotta az előírásokat, közvetlenül nem volt gyerekekkel, így remélhetőleg a folyamatos fertőtlenítésnek, és a fegyelmezettségnek köszönhetően nem lesz folytatás.

A Népegészségügyi Központ Járási Hivatalának munkatársai elvégezték a kontaktkutatást, egy kolléga karanténba került, ő teljesen tünetmentes.

A Hatóságokkal egyeztetve, iskolánk munkája változatlan rendben folyik tovább, mely érdekében, és a gyermekek, a dolgozóink egészségének védelméért mindent megteszünk a továbbiakban is.

Kérem a továbbiakban is a járványügyi előírások szigorú betartását, és számítok az együttműködésükre a sikeres védekezés érdekében.

Gyurkovics Balázsné"

Erzsébet táborok

A Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskolában 8 héten keresztül a NAPKÖZI ERZSÉBET-TÁBOR 2020 pályázat keretén belül 12 táborban vehetnek részt a gyerekek. A tábori programokat helyben, az iskolába és környékére szervezik a pedagógusok. A szünidő folyamán eddig 3 tábor került megrendezésre.

Képes bemutató a táborokról.

Szentkirályi Alexandra Kormányszóvivő látogatása a táborozóknál.

Új játékok az iskola udvarán

Új játékok várják a diákokat ősszel a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola udvarán. A közel 680 tanulót számláló iskola tágas udvarán eddig is több játék szolgálta a gyerekek mozgás igényének kielégítését, mostantól ez tovább bővül. A kisebbek fa óriáshajón mászhattak, játszhattak, amelyet a távoktatás idején felújítottak, átfestettek, a nagyobbaknak udvari fitness fémjátékok állnak rendelkezésre. A kerekegyházi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány jóvoltából – amelyet a szülőkön, helyi vállalkozókon kívül a Város Önkormányzata is minden évben támogat – most új játékok kerültek telepítésre. Egy csúszdás kéttornyú várral és egy fémcsőkorlátos egyensúlyozó kígyóval gazdagodott az udvar berendezése. A játékok értéke 1 463 000 Ft.

Egy szív, egy nemzet

A nemzeti összetartozás jegyében került meghirdetésre két képzőművészeti pályázat is, amelyeken a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és AMI tanulói  is eredményesen szerepeltek.

A pályázatokról készült beszámoló megtekintheti itt.

Határtalanul pályázat

Iskolánk immár ötödik éve sikeresen pályázott a HATÁRTALANUL program elnyerésére.

Így a hetedik évfolyamos tanulóinknak lehetősége volt megismerni Erdély, s a Székelyföld néhány különleges emlékhelyét, s bepillanthattak az ott élő nemzettársaink mindennapjaiba.
 
 
 

Köszönet a Szülőknek!

Tanév végi tájékoztató

A 2019/2020-as tanév lezárásával, bizonyítványosztással, ballagással, tankönyvek visszahozásával, a nyári ügyelettel, táborokkal kapcsolatos információkat megtekintheti itt.

Zeneiskolai beiratkozas

Kedves Szülők!

Ha a 2020/2021. tanévben a gyermeküket a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába szeretnék íratni, a következőképpen tehetik meg:

Részletekért kattintson ide!

Tájékoztató a beiratkozásról

Kedves Szülők!

Ha a 2020/2021. tanévben 1. osztályos gyermeküket a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába szeretnék íratni, a következőképpen tehetik meg:

Részletekért kattintson ide!

A beiratkozás kezdési időpontja: 2020. április 6.

Vízivándor tábor a Bodrogon

Zenélő könyvtár – márciusi hangverseny a könyvtárban

Ismét elérkezett egy újabb koncert a zene kedvelőinek. Most március 3-ára szólt a meghívás kicsiknek és nagyoknak, tanároknak és diákoknak, fellépőknek és szülőknek.

Képek és részletek a galériában.

Zenélő könyvtár - Januári hangverseny a könyvtárban

Egy héttel a magyar kultúra napja után került sor a zenét tanuló gyerekek hangversenyére. A kiválasztott darabok zeneszerzői közül természetesen a legtöbb magyar volt.

Képek és részletek a galériában.

Flashmob az egészséghéten: Merj segíteni!

Nagyon készültünk a Katasztrófavédő szakkörösökkel az egészséghétre. Jött egy ötlet, hogy bátoríthatnánk az iskolatársainkat, hogy vegyék észre, ha valaki bajba jutott. 

Képek és részletek a galériában.

Iskolai megemlékezés a magyar kultúra napján

Január 22-én, amikor Kölcsey Ferenc befejezte /1823-ban/a magyar Himnusz kéziratát, ünnepeljük a magyar kultúrát. Iskolánkban e jeles napot rádióból elhangzó műsorral ünnepeltük.

A részleteket megtekintheti, illetve a műsort meghallgathatja itt.

Lezárult az EFOP-3.2.5-17-2017-00033 pályázat

A pályázatban vállalt programunkkal célunk a pályaorientáció megerősítése az iskolákban, a pályaválasztásban résztvevő pedagógusok, szakszolgálati munkatársak és szakmai partnerek bevonásával.

Részleteket megtekintheti a pályázatok fülön belül.

Kávészünet koncert

A magyar kultúra napjának megünneplése iskolánkban a Kávészünet Zenekar közreműködésével történt ebben az évben. 

Képek és részletek a galériában.

Karácsonyi ünnepség

2019. december 19-én, csütörtökön 10 órától főképp alsó tagozatos gyerekek léptek a színpadra, hogy kortársaiknak megidézzék a közelgő ünnep hangulatát.

Képek és részletek a galériában.

II. Rákóczi Ferenc emlékév kiállítás

Iskolánkba érkezett 2020 januárjában a Hadtörténeti Intézet és Múzeum vándorkiállítása.

Képek és részletek a galériában.

Megemlékezés – „Azok az 50-es évek…”

2019. október 22-én a 8.c osztály feladata volt az 1956-os forradalom történelmi eseményeire való megemlékezés. 

Képek és részletek a galériában.

Zenélő könyvtár

Elérkezett az idei tanév 2019-es évének utolsó, a zenélő könyvtár keretein belül megrendezett könyvtári hangverseny decemberi koncertjének a napja.

Képek és részletek itt.

Angol nyelvi verseny

Iskolánk három nyolcadik osztályos tanulója részt vett a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium által kiírt angol nyelvi csapatversenyen.

Képek és részletek itt.

Német nyelvi csapatverseny

2019. november 7-én iskolánk három nyolcadik osztályos tanulója lehetőséget kapott a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium által szervezett német nyelvi csapatversenyen való részvételre. 

Képek és részletek itt.

Novemberi hangverseny a könyvtárban

A hagyományoknak megfelelően november hónapban is megrendeztük a zenélő könyvtár keretein belül a könyvtári hangversenyt.

Képek és részletek a galériában.

Bólyai verseny eredmények az iskolában

Megyei /körzeti matematika és anyanyelvi csapatversenyeken vettek részt diákjaink október és november hónapban. Mindkét tantárgyban nagy számban jelentkeztek diákjaink összemérni tudásukat kortársaikkal. 

Képek és részletek a galériában.

Iskolánkban járt Böde Péter vándormeseíró

Iskolánkban 2019. november 13-15-én iskolánkban járt Böde Péter vándormeseíró.

Képek és részletek a galériában.

Rendhagyó énekórát tartott a Muzsikás együttes

Rendhagyó énekórát tartott pénteken a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói számára a Muzsikás együttes a Katona József Művelődési Házban. A program célja a népzene, a hagyományok szeretetének elmélyítése volt.
Képek és részletek a baon.hu oldalán.
 

Színházi csoda

A kecskeméti Katona József Színház ingyenes színházi előadásra hívott gyerekeket.

Képek és részletek a galériában.

Túrázás a Mecsekben

Az idei tanév első évszak-túrája az őszi szünet első napjára esett. 45 bátor vállalkozó – köztük több szülő, testvér és kollega  – gyülekezett reggel 7 órakor az iskola mögött a busz indulásra várakozva.

Képek és részletek a galériában.

A Népmese napja

Iskolánkban 2019. szeptember 30 – és október 4-e között a népmese napja alkalmából egész héten meséket lehetett hallgatni a szünetekben, az osztálytermekben a meseszerető gyerekeknek a mesélni szerető pedagógusoktól. 

Képek és részletek a galériában.

Pályaorientációs rajzverseny

Iskolánkkal 2017. őszétől részt vettünk az EFOP-3.2.5-17-2017-00033 „Egy cél, több út!” című pályaorientációs pályázaton, amely keretében a 7. és 8. osztályos tanulók az informatikai, természettudományos szakirányokkal ismerkedhettek meg.

Képek és részletek a galériában.

Csengődi kirándulás

Az EFOP 3.1.8.17-00148-as azonosítószámú pályázat záró kirándulására 2019. október 03-án és 04-én került sor, amikor ismét Csengődre és Kiskőrösre látogattunk el 15 diák és Domján Tünde kolleganőm kíséretében. 

Képek és részletek a galériában.

Zene világnapja

A hagyományoknak megfelelően az idei tanévben is minden hónapban megrendezzük a zenélő könyvtár keretein belül a könyvtári hangversenyeket.

Képek és részletek a galériában.

Sakk szakkör

Az idei tanévben is folytatódik a sakk szakkör az iskolai könyvtárban, ami nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében. 

Képek és részletek a galériában.

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

Az 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom vértanúra, valamint gróf Batthyány Lajos miniszterelnökre és velük együtt az 1848-49-es szabadságharc hőseire emlékeztünk a napokban. 

Képek és részletek a galériában.

Szeged másként

2019. szeptember 20-án a 7. és 8. évfolyam tanulóival valamint 12  kísérő pedagógussal vettünk részt Szegeden egy tartalmas programokkal megszervezett kiránduláson. 

Képek és részletek a galériában.

Pályaorientációs projektzáró

Az „Egy cél, több út” pályaorientációs pályázat projektzáró ünnepségére került sor iskolánk aulájában szeptember 13-án.

Képek és részletek a galériában.

Európai Mobilitási Hét

Iskolánk tanulóival évek óta bekapcsolódunk az Európai Mobilitási Hét helyi programjaiba. Örökös Ökoiskola címünk is a környezetért érzett felelősségvállalásra kötelez  valamennyi pedagógust és diákot. 

Képek és részletek a galériában.

Tojásfutam

Iskolánk ebben az évben is bekapcsolódott a Kerekfeszt Szüreti és Tojásfesztivál rendezvényeibe. A tanulók számára Tojásfutamot hirdettünk. 6 állomás volt, amit végig kellett járni egy menetlevéllel.

Képek és részletek a galériában.

EFOP-3.3.5 - Napközis táborok

2019. június 3. és 4. hetében iskolánkban 173 tanulónak volt lehetősége a Kecskeméti Tankerületi Központ által nyert EFOP-3.3.5-17-2017-00029 pályázat keretében egy hetet térítési díj nélkül eltölteni a Tematikus heteken. 

Könyvtári kiállítás

Minitárlat az iskolai könyvtárban Jakubik István képeiből.

Képek és részletek a galériában.

Áprilisi hangverseny

A könyvtári hangversenysorozat, áprilisi hangversenyére rendhagyó módon, nem kedden, hanem csütörtökön került sor, április 25-én. Ez a koncert is bővelkedett a meglepetésekben, érdekességekben.

Képek és részletek a galériában.

Vershét

2019.április 8-11-ig rendeztük iskolánkban a VERS  hetét a költészet napja és József Attila születésnapja alkalmából.

Képek és részletek a galériában.

Sakkverseny

2019. február 7-én az alsó tagozatnak az ezt követő napon 2019. 02. 08-án pedig a felső tagozatnak iskolánkban sakkversenyt tartottunk, melynek vendége Szabó Tibor korábbi OB II-es sakkozó és hobbi sakkoktató volt.

Képek és részletek a galériában.

Színházban jártunk

A kecskeméti Katona József Színház 10. alkalommal rendezett ingyenes színházi előadást, nehéz anyagi körülmények közt élő családok gyermekeinek.

Képek és részletek a galériában.

Tavaszi hangverseny a könyvtárban

2019. április 2-án, kedden tavaszi hangversenyre készült a könyvtár, ami fantasztikusra sikeredett. A műsoron 26 műsorszám szerepelt, 28 fellépővel. 

Képek és részletek a galériában.

Költészet napja

2019. április 11-én - a költészet napja alkalmából - az 5. b osztály tanulói rádiós műsor keretében emlékeztek meg a jeles napról.

Képek és részletek a galériában.

Március 15-i megemlékezés

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékeztünk 2019. március 14-én.

Képek és részletek a galériában.

Tisztelt Támogatók!

Kérjük idén is tisztelje meg iskolánkat azzal, hogy adója 1%-ának felajánlásával támogatja A kerekegyházi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítványt.

Adószám: 18342846-1-03

Számlaszám: 51700117-11101222

Köszünjük, hogy gondolt ránk!

e-Ügyintézés

Kedves Szülők, Gondviselő(k)!

Az idei tanévben 2019. április 1-jétől lehetőség van iskolai ügyek elektronikusan történő intézésére.

Az E-ügyinzésésről röviden itt talál információkat.

Az E-ügyintézés részletesebb bemutatásáról, lehetőségeiről itt talál információkat! 

Felhívás beíratkozásra

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2019/2020. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:

2019. április 11. (csütörtök) 8.00 órától 19.00 óráig

2019. április 12. (péntek) 8.00 órától 19.00 óráig

További részletek elérhetők itt!

Sulibörze

A Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában 2019. március 8-án.

Szeretettel várjuk a leendő 1. osztályosokat és a Szülőket!

Részletekért kattintson ide!

Farsang

Az idei tanévben is megrendezésre került az iskolai farsang. Péntek délután egy órát követően kezdődött a farsangi mulatság az alsósok felvonulásával. 

Képek és részletek a galériában.

Magyar Népmese Napja

Ez a program a Magyar Népmese Napja alkalmából került megrendezésre iskolánkban, 2018. október 1-e és 4-e között. A program célja, hogy ne egy nap és alkalom szóljon a népmeséről és minél több gyermekhez juttassuk el a mese szeretetét. Képek és részletek a galériában.

Vackor Vár Erdei Iskola

2018. október 16-án az 5. b osztály egy napos tanulmányi kiránduláson vett részt a Vackor Vár Erdei Iskolában, a Kecskemét-Hetényegyháza melletti Nyíri erdőben.

Képek és részletek a galériában.

Színházban jártunk

A kecskeméti Katona József Színház 2014 óta évente két alkalommal hívja meg azon családok gyermekeit, akik anyagi nehézségeik miatt más módon nem tudnának ebben a díszes épületben szórakozni és művelődni. 

Képek és részletek a galériában.

 

Október 23-i műsor

"Ne feledd a tért, hol elestek ők..."


A hagyományokhoz híven az idén is az egyik 8. osztály készítette az október 23-ai iskolai és városi megemlékezésre a műsort. 

A részleteket és a képeket megtekintheti a galériában.

90 éves az iskola

Iskolánk építésének 90.évfordulója alkalmából rendezett projekthét alkalmával pillanatképek a múltból...

Kedves egykori Tanáraink, és Tanítványok! Ha valakinek van még a fiókjában megbújó régi emléke, képeslapja, fényképe szívesen fogadnánk annak megosztását ezen az iskola facebook oldalán. Előre is köszönjük szépen!!!

További képeket megtekintheti a galériában.

Október 6-i megemlékezés

A tizenhárom aradi vértanú halálának 169 . évfordulóján a 6.a osztály tanulói emlékeztek. 

Képek és részletek a galériában.

Őszi futóverseny

2018. szeptember 28-án egy verőfényes őszi napon került megrendezésre iskolánkban a hagyományos őszi futóverseny. 

Képek és eredmények a galériában.

Középkori kézművesek tábora

Az EFOP-3.2.5-17-2017 Pályaorientáció, kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében pályázatban az „Egy cél, több út!” projekt keretein belül „Középkori kézművesek tábora” címmel 2018. július 30 – augusztus 4. között pályaorientációs tábor valósult meg Parádfürdőn 41 tanuló és 8 pedagógus részvételével.

Képek és részletek a galériában.

Nyári napközis táborok

EFOP - 3.3.5-17-2017-00029 számú pályázat: „Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása a Kecskeméti Tankerületi Központban” – Tematikus hetek – nyári napközis táborok.

Június 3-4. hetében 210 tanuló táborozott térítésmentesen a program keretében. 6 napközis és 1 bentlakásos tábor volt.

A programról készített beszámolót megtekintheti itt.

Régebbi események

6041 Kerekegyháza, Szent István tér 6. Telefonszám: 06/76-545-070; 545-071; 371-151

Fax: 06/76-371-151 | E-mail: iroda@mfai.hu