2017/2018. tanév

Középkori kézművesek tábora

Az EFOP-3.2.5-17-2017 Pályaorientáció, kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében pályázatban az „Egy cél, több út!” projekt keretein belül „Középkori kézművesek tábora” címmel 2018. július 30 – augusztus 4. között pályaorientációs tábor valósult meg Parádfürdőn 41 tanuló és 8 pedagógus részvételével.

A tábor célja: önismereti témájú tréningek, a természettudományokhoz, a társadalomtudományokhoz, a pénzügyi gazdálkodáshoz, vállalkozáshoz kapcsolódó ismeretek bővítése, kompetenciák fejlesztése, illetve gyárlátogatás.

Szakmai program megvalósulása: Kézműves céheket alakítottunk ki úgy, hogy a céhmesterek (pedagógusok) inasokat toboroztak a saját műhelyükbe. Így alakultak ki az alábbi céhek: takácsok (pókoztak, fontak, szőttek, körmönfontak, körmöcskéztek), pékek (kenyeret, mézeskalácsot sütöttek, recepteket gyűjtöttek), bőrdíszművesek (karkötőt, medálokat, bugyellárisokat, hajdíszeket készítettek) és szabók/varrók/ (telefontokot, illatzsákot, könyvjelzőt, bábokat varrtak).

A tábor ideje alatt napi rendszerességgel folytak a munkák a céhekben. Az inasok mestereiktől elsajátították a mesterségük fortélyait. A tábor végére szervezett vásáron mindenki bemutatta elkészült mesterremekét. A portékák cserekereskedelem útján találtak új gazdára. Az inasok és mestereik végig jó hangulatban, szorgalmasan és a céhszabályokat betartva dolgoztak.

A tábor ideje alatt minden napra szerveztünk a gyerekeknek érdekes, tartalmas, a tábor céljainak megvalósulását segítő programokat.

1. nap – Az Egri Várban a Börtönmúzeumot, a Hősök Termét (ahol rácsodálkoztunk a sokféle mesterségre, amelyek jelen voltak az ostrom idején), és a Múlt Kor kiállítást néztük meg. Szilvásváradon a kisvasút és a Szalajka-völgyben való séta nagy élmény volt.

2. nap – A gyerekek térkép segítségével ismerkedtek Parádfürdő nevezetességeivel, s közben feladatokat teljesítettek.

3. nap – A Mátrai Tájvédelmi Körzet munkatársának vezetésével kirándultunk az Ilona-vízeséshez. Útközben megismertük a csevicét, a térség növényvilágát és geológiáját.

4. nap – Egész napos kiránduláson vettünk részt a Visontai Erőműben, Gyöngyösön a Mátra Múzeumban és Kékestetőn.

5. nap – Délelőtt gyalogtúra keretében Parádon megnéztük a fafaragó múzeumot, a Palóc Múzeumot és a Tájházat, ahol a tájegységre jellemző mesterségekkel, viseletekkel, életmóddal, használati eszközökkel ismerkedtünk. Délután az Erzsébet parkban akadályversenyt rendeztünk, ahol a feladatok a táborban szerzett ismeretekre épültek. Az éjszakai túrát „bátorságpróba” követte.

6. nap – Táborzárás és értékelés után hazafelé meglátogattuk a Jászberényi Állatkertet.

A tábor ideje alatt szabadidőben a gyerekeknek lehetőségük volt sportolásra, ügyességi játékokra, a többi műhelyben folyó munka megismerésére.

Bővebben »

Meseváros Kerekegyházán

A Kecskeméti Katona József Színház és iskolánk egy Együttműködési megállapodást kötött arról, hogy iskolánk egyik osztálya (3.b) részt vesz a színház által megnyert pályázat megvalósításában, mely 3 félévig tart.

A Meseváros keretében tanulóink havi szakkörökön (5 alkalommal) vettek részt. Nagyon élvezték a bizalomjátékot, a csenden alapuló játékot, a csoportmunkát, a szituációs játékot…, melyek még jobban összekovácsolták őket. Ezek a foglalkozások az iskola tánctermében valósultak meg. A szakkört tehát élvezték. Mindig sok kérdésük volt a színházzal és a színészi pályával kapcsolatosan, melyekre mindig nagyon alapos választ kaptak Csapó Virág színésznőtől, aki mentorálta a gyerekeket.

A pályázat célja, hogy minden félév végén egy- egy mesét feldolgozva, elő is adják azokat, színházi keretek között. Erre a fellépésre június 4-én került sor a Kecskeméti Kelemen László Kamaraszínházban. Rajtunk kívül még 4 iskolai és egy óvodai csoport vett részt a rendezvényen. Az égig érő paszuly c. mesét dolgoztuk fel. Jelenetekre bontottuk, szövegkönyv nélkül, improvizációs játékkal mutattuk be, díszletet készítettünk hozzá.Nagyon beleélték magukat az előadásba. Ezt követően búcsút vettünk Virágtól, legalább is erre a félévre.

Bővebben »

Ballagás

Az idei tanévben is eljött az a pillanat, amikor a 8. évfolyamos tanulók elballagtak a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából.

2018. június 15-én délelőtt a tanulók elbúcsúztak a tanáraiktól és az iskola dolgozóitól, majd délután 5 órakor megkezdődött a ballagás. A tanulók már 4 óra magaságában előbb a Kerekegyházi Művelődési Központ előtt gyülekeztek, majd az osztályteremben várták a hozzátartozókat, illetve az utolsó csengőszót, mely a búcsúzást jelentette számukra. 

Bővebben »

Tanévzáró

2018. június 22-én az intézményvezető Gyurkovics Balázsné lezárta a 2017/18-as tanévet. A 4. évfolyam tanulóinak színes műsora nyitotta meg az ünnepséget. Ezután az igazgatónő jutalmazta azokat a tanulókat akik kiváló teljsítményt nyújtottak a tanulásban és a versenyeken. Az énekkar egy dallal köszöntötte a nyugdíjba vonuló pedagógusokat.

Az iskola munkatársai nevében szeretnék játékban, örömben, vidámságban gazdag nyári szünetet kívánni!

Bővebben »

Nemzeti Összetartozás Napja

2018. június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából iskolánk 7.a osztályos diákjai megemlékezést tartottak a Katona József Művelődési Házban 
"s rendezni végre közös dolgainkat, ez a mi munkánk, és nem is kevés." (József Attila) címmel.
A megemlékezés során szavalatok hangzottak el versben és prózában. Az ünnepélyességet zongora, furulya, cselló és fuvolajáték is emelte. A gyerekek méltóságteljesen emlékeztek meg arról, hogy mi magyarok, bárhol is élünk a nagy világban, összetartozunk.

Bővebben »

Tavaszi futóverseny

2018. május utolsó szerdáján iskolánk ismét csatlakozott a Kihívás napja országos mozgalomhoz. Már szokássá vált, hogy ezen a napon tartjuk a kerekegyházi sportpályán a tavaszi futóversenyt.

 

A futóverseny eredménye:

  1. 1.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Király Sára

1.c

1.

Kulman Bence

1.b

2.

Hermann Bogi

1.b

2.

Drégeli Dávid

1.c

3.

Maróti Lizett

1.c

3.

Surnyák Zalán

1.d

  1. 2.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Berente Boglárka

2.a

1.

Szombati Sándor

2.b

2.

Szabó Lilla

2.d

2.

Beke Csaba

2.b

3.

Csiki Petra

2.b

3.

Kovács Áron

2.c

  1. 3.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Szombati Nóra

3.b

1.

Szalai Ádám

3.d

2.

Szombati Nóra

3.d

2.

Király Mátyás

3.d

3.

Kozák Eszter

3.c

3.

Kárász András

3.b

  1. 4.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Csorba Csenge

4.b

1.

Nagy Kevin

4.c

2.

Langmajer Kincső

4.a

2.

Koncz Bence

4.a

3.

Hámos Hanna

4.b

3.

Brinkusz Csaba

4.a

  1. 5.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Kollár Luca

5.d

1.

Mozsárik Levente

5.a

2.

Kalmár Viktória

5.b

2.

Kozák Sándor

5.a

3.

Budai Amanda

5.c

3.

Marton Áron

5.a

  1. 6.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Nagy Erika

6.c

1.

Koncz Dániel

6.a

2.

Géró Anikó

6.c

2.

Ruzsonik Tibor

6.d

3.

Salga Mónika

6.b

3.

Langmajer Kolos

6.a

  1. 7.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Beszteri Réka

7.a

1.

Palotay Dávid

7.c

2.

Kalmár Anna

7.c

2.

Hornacsek Miron

7.b

3.

Kotmajer Dóra

7.c

3.

Szabadkay Péter

7.b

  1. 8.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Nagy Viktória

8.a

1.

Tőzsér Levente

8.b

2.

Nagy Vivien

8.b

2.

Rácz Olivér

 

3.

Bednárik Natália

8.a

3.

Németh Áron

8.b

 

Bővebben »

Pályaorientációs nap

2017. 10. 24.

Nyolcadikos tanulóinknak és  szüleiknek , valamint érdeklődő hetedikes tanulóinknak és szüleiknek pályaválasztási szülői értekezletet tartottunk. Az előzetes meghívók alapján tizenhét középiskola képviseltette magát , valamint a Pályaválasztási Szakszolgálat szaktanácsadója . A Tankerület részéről   Csipak   Ildikó pályázati referens az „Egy cél, több út !” c.  elnyert projektről  beszélt, Gyurkovics Balázsné iskolánk igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket és arról, szólt, hogy , milyen fontos tájékozottnak lenni a továbbtanulás terén, hogy a realitások és a tanulók álmai találkozzanak.  Majd az iskolák képviselői (Kecskemét: Katona József Gimnázium, Piarista Gimnázium, Kada Elek  Közgazdasági Szakgimnázium, Szent-Györgyi Albert Középiskola, Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakgimnázium, Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakképző Iskola,  Kandó Kálmán Szakközépiskola, Gáspár András Szakközépiskola, Kiskunfélegyháza: Constantinum, Szent Benedek Gimnázium, Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola, Közgazdasági Szakgimnázium, Kossuth Lajos Szakképző Iskola, Kunszentmiklós: Virágh Gedeon Szakközépiskola, Örkény: Pálóczi Horváth István Mezőgazdasági Szakközépiskola, Csongrád: Bársony István Mezőgazdasági Szakgimnázium, Nagykőrös: Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola) néhány percben bemutatták intézményüket, tájékoztatást adtak az induló képzési formákról és lehetőségekről, és nem utolsósorban ismertették a nyílt napok időpontjait. Ezután kötetlen beszélgetés lehetősége volt az iskolák képviselőivel és a pályaválasztási szaktanácsadóval, a szülők és tanulók személyesen fordulhattak kérdéseikkel a legilletékesebbekhez.   

 

2018. 03. 28.

Hetedikes tanulóinknak és szüleiknek ,  pályaválasztási szülői értekezletet tartottunk. Az előzetes meghívók alapján nyolc középiskola képviseltette magát volt diákjaink által, valamint a Pályaválasztási Szakszolgálat szaktanácsadója . Gyurkovics Balázsné iskolánk igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket és arról, szólt, hogy , milyen fontos tájékozottnak lenni a továbbtanulás terén, hogy a realitások és a tanulók álmai találkozzanak, valamint  arról, hogy igaz még csak hetedik osztályosok de hamarosan szembesülnek a tovább tanulás aktuális feladataival. Huszka Klára a Pedagógiai Szakszolgálat képviseletében szintén köszöntötte az egybegyűlteket, egy- két általános jó tanácsot mondott és arról beszélt, hogy majd kiegészíti a diákok beszámolóit adott iskolájukkal kapcsolatban. Majd az iskolák  diák képviselői (Kecskemét: Katona József Gimnázium, Piarista Gimnázium, Kada Elek  Közgazdasági Szakgimnázium, Szent-Györgyi Albert Középiskola, Széchenyi István Idegenforgalmi,  Vendéglátó ipari  Szakgimnázium, Szakképző Iskola,  Kandó Kálmán Szakközépiskola, Gáspár András Szakközépiskola, Szakképző Iskola) néhány percben bemutatták intézményüket, ismertették ,hogyan jutottak be , mennyit kell tanulni milyen szakköri szabadidős tevékenységek vannak az iskolájukban. A pályaválasztási szakreferens folyamatosan kiegészítette, új információkat fűzött a beszámolókhoz. Ezután kötetlen beszélgetés lehetősége volt a diákokkal  és a pályaválasztási szaktanácsadóval, a szülők és tanulók személyesen fordulhattak kérdéseikkel a legilletékesebbekhez.   Néhányan prospektusokat is osztogattak az induló képzésekről.

Bővebben »

Különleges színházlátogatás

A kecskeméti Katona József Színház 2014 óta évente kétszer tart előadást olyan családok gyermekei számára, akik anyagi nehézségeik miatt nem engedhetik meg maguknak, hogy kultúrára, ilyen jellegű szórakozásra költsenek.
2018.04.10-én iskolánk tanulói közül 25 gyermeknek volt lehetősége élni ezzel a lehetőséggel, és ámulattal nézték meg a Hókirálynő című zenés, balett elemekkel megtűzdelt kis mese előadást. A műsor látványos, szórakoztató volt és még a nézőközönséget is bevonták az előadásba. Az előadás után, mosolyogva osztottak cukorkát a társulat tagjai, ez külön öröm volt a gyerekeknek.
Az utazás költségét a helyi Önkormányzat finanszírozta számunkra.
Ezúton is köszönjük a lehetőséget!


Tóth-Nagy Éva gyermekvédelmi felelős

Bővebben »

Virágültetés

Virágültetés

Virágokat ültettek a Kiskertész szakkörösök a Föld Napja alkalmából az iskola udvarán található virágtartókba. A tavasztól őszig nyíló színes virágok még otthonosabbá, esztétikusabbá teszik a környezetet.

Bővebben »

Látogatás a gyümölcsös kertbe

A város határában lévő gyümölcsös kertbe látogattak a Kiskertész szakkörösök és a 4.b osztály tanulói kerékpártúra keretében. Megnéztük, hol és hogyan kezd fejlődni a finom iskolagyümölcs. Szappanos Gábor végigvitte a csoportot a virágba borult meggyfák, az éppen rügyező almafák és a szőlőtábla között. Közben láthattuk a pontyetetést a tóban, a zsákmányra leselkedő keringő gémet, a menekülő fácánt és hallhattuk a zsongó méhek szorgoskodását. Szomjoltásra természetesen almalevet kaptunk vendéglátónktól.

Bővebben »

Nyílt sakk szakkör

Nyílt sakkszakkör a kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskolában

 2012. december 20-án iskolánkban nyílt sakkszakkört és szimultán tartottunk, melynek vendége Szabó Tibor korábbi OB II-es sakkozó és hobbi sakkoktató volt. A felhívásnak megfelelően a foglalkozáson nem csak a sakkszakkör állandó résztvevői vettek részt, hanem bárki aki, kedvet kapott a szimultánhoz. A megjelent 34 fő közül sokan hozták saját készletüket, és azzal vettek részt a rendezvényen. A megjelentek nagy számára való tekintettel a foglalkozásokra csoportbontásban került sor, majd ez után a résztvevők egymással illetve az oktatókkal is megmérkőzhettek. A két csoport felváltva ismerhette meg a sakktábla beosztását és a versenysakk szabályainak alapjait. A hivatalos, versenyszerűen folytatott sakk szabályai közül sok nem ismert a szélesebb közönség között, ezért először ezeknek a szabályoknak a bemutatására kerül sort. Ilyenek például a kezdés és a sáncolás szabályai, a menet közbeni ütés. Az ún. „átváltozás” szabály talán az, ami legtöbb meglepetést okozta sakkszakkört nem látogató résztvevők között, mert a hétköznapi sakkban ezt gyakran tévesen használják és alkalmazzák. Az alapvető versenyszabályok mellett a foglalkozások másik fő témaköre maga a sakktábla volt. A sakk alapjai a táblán való tájékozódással kezdődnek, így ismertetésre kerültek olyan fogalmak, mint „sorok”, „vonalak”, „átlók”, „centrum”. Ezeknek az alapvető elemeknek az elsajátítása még bábuk nélkül történt, majd megvizsgáltuk, ezen fogalmak hatását az egyes bábok mozgására. Említésre került a versenysakktábla alapvető kellékei, a vonalak betűjelei és a sorok számozása melyek a játszmák megörökítésének elengedhetetlen eszközei. Érdekességképpen bemutatásra került a sakkóra használata, és a megfelelő alkalmazás szabályai. Az elméleti foglalkozás után a vendégek és sakkszakkör állandó látogatói egymás ellen illetve az oktatókkal mérhették össze tudásukat. A közel két órás jókedvű rendezvényen sokan ismerkedhettek meg a sakk komolyabb formájával, és olyan ismereteket szerezhettek, amelyek fejleszthetik egyéni sakktudásukat, esetleg kedvet kaptak a sakk mélyebb megismeréséhez. A sikeres foglalkozás után tervezzük, hogy a szimultánnak és a nyílt foglalkozásnak folytatása lesz a jövőben.

 2018. 02. 27. Kerekegyháza                                                                    Benkovics Mihály Tibor

Bővebben »

Március 15-ei műsor

1848/1849 hősei előtt tisztelegtünk!

A március 15-ei megemlékezésre készített műsort az 5.d osztály, valamint a néptáncosok állították színpadra. A diákok egy több jelenetből álló színdarabbal készültek a március 14-ei iskolai, majd a délután megrendezett városi ünnepségre. A sok-sok próba meghozta gyümölcsét, a gyerekektől egy rendkívül színvonalas előadást láthattunk. A forgatókönyvet Feketéné Szabó Ágota tanárnő állította össze. A néptáncos koreográfiát Sápi-Szabó Ildikó tanárnő, a dalokat Vágóné Schiszler Zsuzsanna tanárnő tanította be a gyerekeknek. A műsor technikai lebonyolításában Kelemen Zalán tanár úr segédkezett. 

A műsor megtekinthető itt.

Bővebben »

Farsang

Február 18-án rendeztük meg a farsangi karnevált az alsó tagozaton és a diszkót a felső tagozaton.

Jól sikerült mindkét rendezvény. Tanulóink jól érezték magukat.

Bővebben »

FIT kaland

Iskolánkból több 4. osztályos csapat is jelentkezett  a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja által meghirdetett FIT Kaland Országos Tehetségversenyre. 

A Gyalogkakukkok a régióban  II. helyezést értek el.

Az eredményhirdetésre 2018. február 28-án került sor.

Az eseményről a BAON által készült képeket és beszámolót megtekintheti itt.

Bővebben »

Víz világnapja

Iskolánk tanulói a helyi vízművel ismerkedtek. Nagyon örültünk, hogy láthattuk hogyan jut iható finom víz a lakásokba. Nagyon érdekesek voltak a szűrők. Ajándékot is kaptunk, aminek nagyon örültünk és köszönjük szépen!  4./d osztály

Bővebben »

Házi helyesíró verseny

2018. február 23-án rendeztük meg iskolánkban a házi helyesíró versenyt az alsó tagozaton. A legkevesebb hibát vétők képviselik iskolánkat a körzeti versenyen Jakabszálláson. Köszönjük a versenyzőknek, hogy részt vettek, a továbbjutóknak gratulálunk és sikeres versenyzést kívánunk!

 

 2. osztályosok

 Orbán Viola 2./d

 Botos Gergő 2./a

 Csiki Petra 2./d

3. osztályosok

 Ugró Sándor 3./b

 Pánczél Károly 3./b

 Tőzsér Csenge 3./a

4. osztályosok

 Baracskai Rebeka 4./d

 Nagy Nóra 4./b

 Buzás Brúnó 4./d

 

Bővebben »

Iskolabörze

Bővebben »

Mindig Kecskemétinek éreztem magam

Az Ifjúsági Otthon által meghirdetett közösségi játékban három osztály vett részt iskolánkból a 4. b, 4. c, és a 4. d. Sok feladatot oldottunk meg, valamint élményekben volt részünk. Jártunk zeneboltban, kutakodtunk a Katona József Könyvtárban meg a Bozsó gyűjteményben. Megismertük a Kodály Intézet épületét, munkáját. Megnéztük a kiállítást Kodály Zoltán életéről, munkásságáról. Kodály emlékművét is meglátogattuk, valamint volt szülőházát. A népdalgyűjtés folyamatát, módszereit is megismertük. A játék lezárása fáklyás felvonulás volt, ami nagy élmény volt mindenkinek.

Az alsó tagozatosok versenyét iskolánk 4. c osztálya nyerte meg. Jutalmuk budapesti kirándulás.

Gratulálunk nekik!

Bővebben »

Kerékpáros ügyességi verseny

Az EGÉSZSÉGHÉT keretén belül 2017. október 11-én a diákönkormányzat kerékpáros ügyességi versenyt szervezett. Kerékpárral egy akadálypályán kellett végigmenni, ahol ügyességi és szabálykövető feladatok is voltak. Számított, hogy mennyi idő alatt teljesítették, hány hibát vétettek. Ezután egy KRESZ totót kellett kitölteni, amelyben a szabályos kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos kérdések voltak.

Sikeres volt a verseny, nagy volt az érdeklődés a kiírt időn túl is fogadtunk versenyzőket. Köszönjük az érdeklődést! Reméljük a mindennapi életben is betartják a gyerekek a szabályokat és hozzájárulunk a balesetmentes közlekedéshez. Köszönöm  Hegedűsné Farkas Csilla és Zentainé Nickl Enikő tanító nénik segítségét a verseny lebonyolításában!

                                                            Gabnai Károlyné

                                                            diákönkormányzatot segítő pedagógus

Bővebben »

Versek a zsebben

A „Versek a zsebben” körnek 2017. decemberi találkozója az adventi várakozás, a szeretet témáját ölelte föl. A meghívóban szerepelt, hogy hozz egy verset magaddal! Az érkezők teljesítették is ezt a kérést és remek kis versekkel rukkoltak elő.

A saját vers bemutatását követően asszociációs játék következett, a szeretet szóra kinek mi jut az eszébe. Az így összegyűjtött kifejezések képezték a közös versírás alapját.

A közösen megírt művek bemutatásával zárult a találkozó. Az elkészült versek az alkalomhoz illően egy-egy csillagra kerültek egy angyalka mellé, a „Versek a zsebben” faliújságra.

Bővebben »

Meseíró pályázat

 

A Népmese Napja alkalmából második alkalommal hirdette meg az iskolai könyvtár a meseíró pályázatot, amelyre 2017-ben 35 pályázat érkezett be.

A meseírók a történeteiket szép rajzokkal is illusztrálták, ami csak emelte a verseny színvonalát. Voltak olyan mesék, amelyek a klasszikus népmesei fordulatokat idézték, de olyanok is megjelentek, amelyek napjainkat idézték, korunk meséi voltak. Többen az állatok birodalmába látogattak el, és az ő történeteiket mutatták be, és voltak akik a különös emberek világába kalauzolták el a hallgatóságot. Voltak csalimesék, voltak humorral fűszerezett mesék is. Megállapíthattuk, hogy mindegyik mese, történet tanulságokkal szolgált a hallgatóságnak.

Az alkotók izgatottan várták az eredményhirdetést, ahol a zsűri tagjai Gabnai Károlyné és Feketéné Szabó Ágota pedagógusok alkották, ők adták át a helyezést jelentő emléklapokat és a díjakat.

A díjátadást követően a mesefelolvasás következett. A helyezettek mellett aki akarta bemutathatta a meséjét.

Hangulatos, mesés délután részesei lehettünk a meseírók jóvoltából.

Gratulálunk minden alkotónak és köszönet a szép élményért.

 

A pályázat végeredményét és helyzettjeit megtekinthetik itt.

A pályaműveket elolvashatják itt.

Bővebben »

Mikulás

December 6-án, szerdán iskolánkban járt a Mikulás. A gyerekek a kisebbektől a nagyobbakig örömmel fogadták a piros ruhás vendégünket. Az alsós osztályok mindegyikébe ellátogatott, ahol énekkel, versekkel, rajzokkal, s hangszeres előadásokkal kedveskedtek a tanulók neki.

Bővebben »

Hógolyó futás

„HÓGOLYÓ FUTÁS”

2017. 12. 02. KECSKEMÉT

 

A csípős hideg ellenére iskolánkból 18 tanuló indult el a kecskeméti Vízmű Dombnál megrendezett futóversenyen. Minden korosztályból lettek érmes helyezettjeink, de akinek most nem sikerült érmet nyernie, az is becsülettel végigfutotta a több kilométeres távot!

 

1,)    Berente Boglárka I. kcs. 830 m  I. helyezés

2.)    Csorba Olivér I. kcs. 830 m  elesett

3.)    Csorba Csenge II.kcs. 830 m I. helyezés

4.)    Szombathy Nóri II. kcs. 830 m  II. helyezés

5.)    Deli Péter II. kcs. 830 m  I. helyezés

6.)    Kárász Andris II. kcs.  830 m II. helyezés

7.)    Nagy Enikő III. kcs. 3,5 km  II. helyezés

8.)    Szeibert Milán III. kcs. 3,5 km  II. helyezés

9.)    Berta Brigi IV. kcs. 3,5 km  I. helyezés

10.)  Hefler Emese IV. kcs. 3,5 km  II. helyezés

11.)  Sütő Emőke IV. kcs. 3,5 km  III. helyezés

12.)  Rácz Judit IV. kcs. 3,5 km

13.) Kalamen Ági IV. kcs. 3,5 km

15.) Tőzsér Levente IV. kcs. 3,5 km  II. helyezés

16.) Palotay Dávid IV. kcs. 3,5 km

17.) Gogolák Zsombor IV. kcs. 3,5 km

18.) Rácz Sanyi V. kcs. 7 km

 

Mindenkinek köszönjük a részvételt és nagyon sok szeretettel gratulálunk!

 

 

Bővebben »

Adventi készülődés a 3. b-ben

2017. november 29- én, szerdán adventi családi délutánt tartottunk osztályunkban.

Az advent a várakozás, a lelki felkészülés ideje karácsonyra, Jézus születésére.  A gyermekek is nagy várakozásban vannak, várják már a szünetet, a családi együttlétet! Ennek a jegyében töltöttünk együtt egy délutánt a gyerekekkel és szüleikkel. Örömmel fogadták a szülők a meghívásunkat, és nagyon sokan el is tudtak jönni. Mindenki saját adventi koszorút készíthetett. Az osztályban nagy volt a sürgés-forgás, mindenki saját elképzelésének megfelelően válogathatta össze a díszeket, dekorációs elemeket. Majd szülői és tanítói segítséggel állították össze a gyönyörűbbnél gyönyörűbb adventi koszorúkat.

Jókedvű beszélgetéssel, együttléttel, munkálkodással kezdtük az adventi várakozás időszakát. Igazi adventet, testi, lelki felkészülést kívánunk karácsonyra minden családnak!

                                                                                               Szeretettel: Orbánné Beke Anikó és Cseh Éva

Bővebben »

Zenélő könyvtár-novemberi hangverseny a könyvtárban

A hagyományoknak megfelelően a hónap utolsó keddjén, könyvtári hangversenyre szólt a meghívás. Az iskolai könyvtár, most is a művészetek találkozó helye volt, ahol a képzőművészet és a zene találkozott. Koncz Nelli 8. évfolyamos diák önálló grafikai kiállítása is „fogadta” a vendégeket.

A zenét szeretők érdeklődve figyelték az előkészületeket, a hangolást, a próbákat. Tizenkilenc fellépő mutatkozott be ezen a hangversenyen, ahol a most debütálókkal és a már „profi” előadókkal lehetett találkozni. Két gitáros is bemutatkozott, a fúvósok és a zongoristák mellett.

Műsoron a magyar népdalok, Petrovics Emil, Papp Lajos, Szokolay Sándor, Couperin, Gotlob Neefe, Leopold Mozart, Telemann műveit mutatták be a hangszeresek.

Köszönet Kosztor Péter, Szentiné Princz Anita, Takács Gábor és Török József pedagógusoknak, akik felkészítették a koncerten szereplő diákokat.

Bővebben »

Könyvtári kiállítás

„NELLI VILÁGA”

Rövid visszaemlékezéssel kezdődött a kiállítás megnyitója, miszerint az iskolai könyvtárban a mini tárlat sorozat 2014-ben Cseh Orsolya /volt/ diáktársa kiállításával indult, amely inspirációként szolgált Koncz Nelli számára mivel benne is megfogalmazódott, hogy jó lenne ily körülmények között is bemutatkoznia.

2017. november 17-én, „Nelli világa” címmel megnyílt a Mini Tárlat, Koncz Nelli rajzaiból. A rajzok mellett verseivel is bemutatkozott az alkotó és a kedvenc zenéit is hallhatták az érdeklődők.

Gyurkovics Balázsné igazgató asszony köszöntötte a vendégeket és a nyolcadikos diák méltatását is hallhatták az érdeklődők.

A kiállítást Csorbáné Kovács Rozália nyitotta meg, aki magyart és rajzot is tanított a kiállító Nellinek. Kívánjuk, hogy az elkövetkezőkben sikeresen valósuljanak meg Nelli álmai, vágyai.

A kiállítás megnyitását követően üdítőt valamint sós és édes süteményeket fogyaszthattak a meghívott vendégek.

 

Bővebben »

Haláli jó túra a Pilisben

2017. november 11-én a Pilisben kirándultunk. Ismét megtelt Zoli bácsi nagy busza a természetre kíváncsi, és vállalkozó kedvű kerekegyházi gyerekekkel és felnőttekkel.

November havában úgy gondoltuk, hogy felkeressük azokat a pontokat a Pilisben, amelyeket valakinek a halálához lehet kapcsolni, így túránk főbb állomási ezek az emlékhelyek voltak. A  résztvevők megtudhatták, ki volt az a bizonyos Simon és Döme, akik itt lelték halálukat, felmászhattak a Zsivány sziklák tetejére, leereszkedtek a Vaskapu völgybe, és végül a Dera patak gyönyörű szurdokvölgyében fejezték be a közel 14km-es túrát.

Csodálatosan szép helyeken jártunk, az időjárás is kedvezett nekünk, úgyhogy remek hangulatban telt a nap, és a terveknek megfelelően, du. 4 óra körül meg érkeztünk Pilisszentkeresztre, ahol már várt ránk a busz!

Ismét élményekkel feltöltődve indultunk haza, és a gyerekek már előre kérdezték, hogy hova túrázunk legközelebb, mert ők biztosan jönni akarnak! Hát legközelebb egy nagy korcsolyázós napot tartunk, december 16-án, szombaton a Kecskeméti Gokart Jégpályán! Jelentkezéseket még elfogadunk, de siessetek, mert hamarosan megtelik a busz!

Bővebben »

Októberi hangverseny a könyvtárban

„Zenélő könyvtár” címmel invitálta az érdeklődőket, a meghívó plakát, hogy 2017. október 24-én, délután jöjjenek, a zene iránt elkötelezettek az iskolai könyvtárba.

A megszokott izgalommal foglaltak helyet a hallgatóság képviselői, a húsz fellépő is megtartotta a helyszíni próbáját és a hangszerek hangolását.

Ezen a hangversenyen a hangszeresek új zeneszerzők műveivel is megörvendeztették a hallgatóságot a klasszikusok mellett és új hangszert is megszólaltattak a fellépők. Új szerzőként volt hallható, Gedike, Krumpfer, Terzibaschitsch és Dlugoraj. Új hangszerként találkozhattak a fellépők és a közönség az altfurulyával.

Az újdonságok mellett a színvonalas előadások igazi zenei csemegét jelentettek a hangversenyen. Köszönet a fellépőknek, köszönet a felkészítő pedagógusoknak a munkájukért. 

Bővebben »

Tűzoltó szakkör

2017.10.21.én került megrendezésre a Tűzoltó szakkőr csapatépítő programja, a Kerek1 tábor és Erdei Iskolánál. Az ifjúság egy jó hangulatú, tartalmas foglalkozáson vett részt. A szakmai programok mellett, a természet megismerése volt a szempont.

Bővebben »

'56-ra emlékeztünk

Bővebben »

Kerékpártúrán a 4.c

2017.10.17-én a 4.c osztály kerékpártúrára indult. A közeli vadaskert volt az úticél. A balesetmentes közlekedésben Virág Misi bácsi, polgárőr segített. Érdekes, izgalmas feladatokkal múlattuk az időt az erdőben Borika néni segítségével. Kerékpárjaink gyors szerelésében Dávid bácsi volt a megmentőnk. Az akáctüskék ellenn azonban már ő sem tudott mit tenni. 13 kerékpár bánta, hogy akácerdő mellett vezetett az utunk. Emlékezetes, kellemes nap volt.

Bővebben »

Kilátótól kilátóig

Az idei tanév első túrájára 2017. október 14-é került sor. Célunk a Budai-hegység volt, ahol három kilátó, az Erzsébet, a Kaán Károly, és a Makovecz Imre kilátó tetejéről csodálhattuk meg az őszi erdőt. Ehhez azonban fel kellett jutnunk a János-hegy, a Nagy- és Kis-Hárs hegy csúcsára! Alföldi sík vidékhez szokott lelkes csapatunk - összesen 48 fő - igazán kitartóan mászta meg a néha komoly kaptatókat is, másnapra garantálva az izomlázat!

Délutánra kellemesen elfáradtunk, de a hangulat nagyon jó volt. Hazafelé a buszon még a „komolyabbnál-komolyabb” kvíz kérdésekre is helyesen feleltek a résztvevők egy-egy sportszelet reményében.

Következő kirándulásunk november 11-én, szombaton lesz a Pilisben, remélhetőleg  hasonlóan nagy élményekkel! 

Bővebben »

Futóverseny

2017. őszi futóverseny eredményei:

1.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Király Sára

1.c

1.

Fábián Marcell

1.a

2.

Farkas Sára

1.b

2.

Surnyák Zalán

1.d

3.

Hermann Bogi

1.b

3.

Kis Barnabás

1.b

2.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Berente Boglárka

2.a

1.

Csorba Olivér

2.b

2.

Csörgő Noémi

2.d

2.

Szombati Sándor

2.b

3.

Csiki Petra

2.d

3.

Beke Csaba

2.b

3.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Kozák Dóra

3.c

1.

Szalai Ádám

3.d

2.

Szombati Nóra

3.b

2.

Kárász András

3.b

3.

Polgár Panka

3.d

3.

Keres Ádám

3.a

4.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Csorba Csenge

4.b

1.

Tóth Félix

4.d

2.

Langmajer Kincső

4.a

2.

Nagy Kevin

4.c

3.

Hámos Hanna

4.b

3.

Koncz Bence

4.a

5.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Kollár Luca

5.d

1.

Mozsárik Levente

5.a

2.

Kozák Erika

5.c

2.

Takács Róbert

 

3.

Nagy Enikő

5.a

3.

Fekete Máté

5.a

6.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Nagy Erika

6.c

1.

Koncz Dániel

6.a

2.

Salga Mónika

6.b

2.

Krajcsovszki Marcell

6.a

3.

Kovács Tímea

6.b

3.

Horváth Milán

6.c

7.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Beszteri Réka

7.a

1.

Bartha Patrik

7.c

2.

Kulcsár Renáta

7.c

2.

Hornacsek Miron

7.b

3.

Kotmajer Dóra

7.c

3.

Palotay Dávid

7.c

8.       évfolyam

Lányok

Fiúk

1.

Bednárik Natália

8.a

1.

Tőzsér Levente

8.b

2.

Hefler Emese

8.c

2.

Rácz Sándor

 

3.

Nagy Vivien

8.b

3.

Rácz Olivér

 

 

Bővebben »

Egészséghét 2017

Október 9-13-ig zajlott iskolánkban az Egészséghét. Minden korosztály bekapcsolódott a szervezett programokba, vagy az osztályfőnök, szaktanár segítségével csoportonként dolgoztak közösen az egészségük megőrzése érdekében. Hosszú szünetekben a sportcsarnokban lehetett zenére tornázni Ordasi Szilvia vezetésével. Egy délután a kerékpárosoké volt a sportpálya. Ügyességben és a KRESZ szabályainak ismeretében mérték össze tudásukat a jelentkezők. A záró napon került sor az őszi futóversenyre. Az első három helyezett nyakába ezúttal csillogó érem került. A hagyományos kenyérdagasztást Kohútné Ida nénitől tanulhatták a kíváncsi természetű nebulók. A nap végére pedig kisült a friss, ropogós házi kenyér, lehetett kóstolni. Az ínyencek különböző zöldségekből, gyümölcsökből készíthettek egy délután salátát, amelyből megkínálhatták társaikat is. A 2. évfolyamhoz ellátogattak a védőnők. Játékos formában a helyes tisztálkodási szokásokra hívták fel a tanulók figyelmét.

Bővebben »

Könyvmoly kiállítás

A 2017-2018-as tanévben a Mini-Tárlat sorozat újra indult. A II. Kereki Könyvmoly Táborban készült alkotásokat lehet megtekinteni. A kiállítás témája a népmesei illusztrációk, mesehősök, bábok formáiban.  Ez a kiállítás elvarázsol, elvisz a mesék birodalmába.

A Mini – Tárlat 2017. október és november hónapban látható az iskolai könyvtárban.

Bővebben »

Sakk szakkör

A sakk az iskolai könyvtárból indult „hódító” útjára és erre a tanévre már magasabb szintre lépett. A próbálkozásokból sakk klub alakult, és most már sakk szakkörként találkozhatunk vele.

Minden szerdán 14,00-16,00 óra között két csoport váltja egymást a szakkörben. A népszerűségét az is mutatja, hogy a jelentkezők száma meghaladta a harminc főt.

A sakk szakkörben Benkovics Mihály Tibor tanár úr szakmai irányításával ismerkednek, gyakorolnak az érdeklődők.

Bővebben »

Október 6-i megemlékezés

Bővebben »

Országos Könyvtári Napok

Egy kellemes délelőttöt töltött el a 4.c osztály a Városi Könyvtárban. Hagyományaihoz hűen az "Országos Könyvtári Napok" keretében október 6-án. Ismerkedtünk a népi játékok készítésével. Hallgattunk egy mesét a madárijesztőről és el is készítettük.

Bővebben »

Könyvtári pillanatok

Az iskolai könyvtárat, a teljes nyitva tartása idejében sok diák látogatja különböző igényekkel, mint kölcsönzés, új könyvek keresése, barátokkal való találkozásra, társasjátékokra, sakkozásra, tanulásra, programokra, stb.

Bővebben »

Zene világnapja

A Zene Világnapja alkalmából 2017. október 3-án a jeles napról való megemlékezéssel elindult a könyvtári hangversenyek új évadja is.

A teltházas hangversenyen tizenöt diák lépett föl, akik már új műsorszámmal kápráztatták el a közönséget.

Dóbiás Péter, Kosztor Péter, Szentiné Princz Anita és Török József tanítványai mutatkoztak be elsőként.

A műsoron népdalok, Petrovics Emil, Papp Lajos, Bach, Krieger művei, trombitán, furulyán, fuvolán, tenorkürtön, gordonkán, zongorán kerültek bemutatásra.

Bővebben »

Erdei iskola 5.a

2017.10.03-án a következő programnak a megrendezésére került sor. Megint a hátsó udvaron vártak a lovaskocsik, s elmentünk a Kondor-tóhoz. Láttunk vadászkürtöket, s még hallottuk is. Nagyon érdekes volt! Utána kísérettel Kati néni bemutatta a Kondor-tavat, mert ő már rég itt él. Hihetetlen mennyiségű érdekes, fura dologról mesélt. Ezután felmentünk a Fülöpházi homokbuckákra, ahol fel-le sétálgattunk, s közbe Kati néni mesélt. Láttunk imádkozó sáskát, és egy olyan növényt, aminek a neve Báránypirosító volt. A gyökerénél piros volt, úgymond „festék", a fiúk jól össze is kenték vele magukat. Sajnos nem maradt már sok időnk, ezért vissza kellett fordulnunk. Lovaskocsival elballagtunk a Kunság Major lovardába, ahol finom ebédet kaptunk. Amint mindenki megette, a Kunság Major játszóteréhez  sietett. Rengeteg sok játék volt ott. Olyan is, amit még nem mindenki látott! Játszottunk rengeteget. De sajnos ez a nap is véget ért. Visszajöttünk, s az utolsó vadászprogram is ezennel lezárult.

 

Bővebben »

Papírgyűjtés

 

2017. szeptember 27-28-án papírgyűjtést szervezett a Diákönkormányzat.

Köszönjük a szülőknek a támogatást, a gyerekeknek pedig a sok munkát, amivel szép mennyiségű papírt gyűjtöttek. Azoknak a kollégáknak is köszönet, akik felügyelték a munkát

A legtöbb papírt gyűjtötték a következő osztályok:

Alsó tagozat:

I. 3./ c,

II.2./d,

III. 4./c

Felső tagozat:

I. 7./b

II. 5./a

III. 6./b

Dorcsákné Csőszi Barbara és Gabnai Károlyné

Diákönkormányzatot segítő pedagógusok

 

Bővebben »

Vadasparkban az 5.c

2017.09.12-én reggel nyolc órára érkeztek a lovaskocsik az iskola hátsó udvarára. Az első megálló a Fácántelep volt, ahol megnéztük az 5 hetes fácánokat, s körbejártuk a telepet. Rengeteg új dolgot láttunk. Egy tó is volt ott, ahol láttunk kacsákat. Sok érdekességről hallottunk a tulajdonostól, Trepák Józseftől. Utána a Dózsa Vadásztársaság megvendégelt minket finom pogácsával és üditővel. Mindenki elégedett volt. Azután a Vadasparkba látogattunk ki, a helyi látnivalókkal ismerkedtünk, de sajnos nem láttunk állatokat (picit, hangosak voltunk). Azt követően a Mediterrán Pizzériához kocsikáztunk, útközben énekeltünk és a vadászterülettel ismerkedtünk. A Mediterrán Pizzériánál kaptunk finom, ízletes ebédet, majd lovaskocsival visszatotyorogtunk az iskolához, és a szép, élménydús nap ezzel befejeződött.

Bővebben »

Évnyitó

Bővebben »

Kereki Könyvmoly tábor

A II. KEREKI KÖNYVMOLY TÁBOR

Az Erzsébet-táborok pályázatának sikerességének köszönhetően 2017. június 3-án, 8,00 órakor megnyílt a II. Kereki Könyvmoly Tábor, a Móra Ferenc Általános Iskola és AMI Könyvtárában. Húsz diák részére nyújt elfoglaltságot a tábor, térítésmentesen, miután az Alapítvány támogatásával így még a minimális térítést sem kellett a szülőknek vállalniuk.

Bővebben »

Események

Sportnap - Őszi futóverseny

2021.09.24-én iskolai sportnapot tartottunk. A sportnapról készült képeket és a futóverseny eredményét megtekintheti itt.

Egy a természettel

2021. október 13-án lehetőséget kaptunk a Kerekegyházi Dózsa Vadásztársaság jóvoltából, hogy ingyenesen ellátogassunk a vadászati világkiállításra Budapestre. További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Gyalogtúra

2021. október 9-én a Gyaloglás világnapja és az iskolai Egészséghét alkalmából a diákönkormányzat ismét gyalogtúrát szervezett. Már-már hagyománynak mondható ez az esemény, mert a harmadik alkalommal sétáltunk együtt a gyerekekkel, szülőkkel, kollégákkal.

További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Zánkán jártunk

A 7. évfolyam három osztálya Erzsébet-táboros osztálykirándulást tett Zánkán szeptember végén. További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Népmese hete az iskolában

Iskolánkban hagyományosan szeptember hónap végén emlékezünk meg Benedek Elekről a nagy mesemondóról. További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Felolvasóverseny

Szeptember 27-én iskolánkban felolvasóversenyt tartottunk a felső tagozatosok számára. Minden versenyző egy-egy általa választott magyar népmondát adott elő.

További részleteket és képeket megtekintheti itt!

Tanévkezdés

Kedves Szülők!
Kedves Gyerekek!
 
   Hamarosan újra találkozunk. Az iskola készen áll az új tanévre. Az osztályfőnökök valószínűleg minden fontos információt átadtak már Önöknek, néhányat azonban kiemelnék.
   A tanévnyitóra szerdán, szeptember elsején várjuk a tanulókat és az őket kísérő szülőket.
Az alsósoknak 8 órakor, a felsősöknek 9 órakor kezdődik az ünnepély az udvaron. A kicsi elsősöket három-negyed nyolckor várják a tanító nénik a művelődési ház előtt.
   Az évnyitó után 3 tanórát tartunk meg. Ekkor kapja meg mindenki a tankönyveit, az órarendet, valamint a tanévkezdéshez fontos információkat. A tanszerek megvásárlása előtt, javaslom egyeztessenek az osztályfőnökökkel.
   Szerda délután csak ügyeletet tartunk 17 óráig. Aki ezt igényli, jelezze az osztályfőnöknek. Az ebéd és tízórai igényt szintén kérjük jelezni. A büfé nyitva lesz.
   Az iskolabusz szerdán reggel 7 órakor indul Fülöpházáról és 13:15-kor indul majd haza. Akik igényeltek védőoltást, azok szeptember másodikán 12 és 13 óra között kapják meg Dr Gódor Györgyi iskolaorvos rendelőjében.
   Szép hétvégét, jó készülődést, vidám és sikeres tanévet kívánok!
Gyurkovics Balázsné

Tanévzárással kapcsolatos infomációk

Kedves Szülők!
Bár valószínűleg mindenkihez eljutottak a szükséges információk, de néhány dolgot a tanév befejezésével és a nyárral kapcsolatosan szeretnék megerősíteni.

A nemzeti összetartozás napja

nemzeti összetartozás napja alkalmából a 7.d osztály tanulói készültek műsorral.

A műsor megtekinthető itt.

Ebédbefizetés

Kedves Szülők!
Múlt hét pénteken kiosztásra kerültek a havi étkezési számlák.
Kérjük lehetőség szerint mielőbb szíveskedjenek befizetni.
Köszönjük együttműködésüket előre is. 

Tisztelt Szülők!

Tisztelt Szülők!
A gyerekek biztonsága érdekében kérem, ha a családban covidgyanús eset miatt valakit tesztelnek, akkor a teszteredmény megérkezéséig ne küldjék a gyermeket iskolába. Higgyék el, egy-két napon nem múlik semmi, a biztonság az első. Köszönöm a megértésüket.
Gyurkovics Balázsné

Népviselet napja

Népviselet napja volt 2021.04.24-én szombaton. Az alábbi képekkel emlékeztünk meg erről a napról!

Tisztelt Szülők!

Nagy próba teljesítésén dolgozunk mindannyian: gyerekek, szülők, pedagógusok. A járványhelyzet mindenkit próbára tesz, de ki kell tartanunk! Mindannyiunknak, együtt! Mindenki tudja, hogy a digitális oktatás nem összehasonlítható nehézségű a jelenléti oktatással, és mégis nagyon sokan rendkívül derekasan dolgoznak a siker érdekében! Köszönet érte! Április 16-án sikeresen lezárult az általános iskolai beiratkozás, melynek során 83 fő leendő elsőst sikerült iskolánk leendő tanulói közé sorolni. Köszönet a szülők fegyelmezett, előírásokat betartó hozzáállásáért!

Költészet napja - Nagy Vers

1964 óta minden évben április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját.

Ebből az alkalomból iskolánkban játékot hirdettünk. Minden tanuló és pedagógus megnevezhette a kedvenc magyar versét. A következő eredmények születtek:

 - Az alsó tagozatosok körében a legnépszerűbb Móra Ferenc: A csókai csóka című verse.

- A felsősöknek Petőfi Sándor: Szeptember végén c. költeménye tetszett a leginkább.

- Tanítóink, tanáraink közül a legtöbben József Attila: Kopogtatás nélkül című művére szavaztak.

 Köszönjük mindenkinek, aki velünk játszott!

6. c osztály

Diákigzolvány beiratkozáshoz

Kedves Szülők!

A Diákigazolvány igényléshez szükséges NEK adatlapot a jelen járvány helyzetre való tekintettel az Intézmény csak is abban az esetben fogja kérni, amennyiben a Kerekegyházi Önkormányzat Kormányablaka ezt lehetővé teszi.

Hírek az iskolából

Kedves Szülők, Gyerekek, Érdeklődők!
Nagy örömmel tájékoztatok Mindenkit, hogy járvány ide, vagy oda, iskolánkban próbáljuk a helyzetből a legjobbat kihozni, és megtenni mindent, hogy továbbra is rászolgáljunk a megbecsülésükre.

További részletek megtekinthetők itt!

Megemlékezés az 1848. március 15-i forradalom évfordulóján

Az idei tanévben az 5.d osztály vállalta az 1848-as forradalom történelmi eseményeinek ünnepi keretben történő feldolgozását. 

További részletek, illetve a műsor megtekinthető itt!

 

Tisztelt Szülők!

Tisztelt Szülők!
Mint bizonyára Önök is értesültek róla, a mai kormányzati tájékoztatón az iskolák bezárásáról döntöttek.
Miután írásbeli határozatot, utasítást még nem kaptunk, Fenntartónk és Polgármester Úr szóbeli egyetértésével a következő döntéseket hoztuk meg:
Gyurkovics Balázsné
 

Alapfokú Művészeti Iskola térítési díj

Kedves Szülők!

A 2020/2021 tanév II. félévétől a Művészeti Iskola térítési díjával kapcsolatos tájékoztatást a KRÉTA 

e-ügyintézés „Befizetések” menüpontban találnak meg a fizetendő tétellel, számlával együtt.

(Telefonos applikáción nem feltétlenül jelenik meg.)

A 2020/2021 II. félév térítési díj befizetési határideje 2021. március 15.

Amennyiben nincs KRÉTA hozzáférése, legyen szíves felvenni a kapcsolatot az iskola titkársággal.

Telefon: 76/545 070

E-mail: titkarsag@mfai.hu

 

Előre is köszönjük együttműködésüket.

Országos 5. helyezést értek el diákjaink

Iskolánk diákjai kíválóan szerepeltek, s az 5. helyezést érték el a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjén decemberben.

A csapat tagjai: Botos József, Csiki Petra, Habran Nóra Szilvia és Szabó Lilla.

Felkészítő pedagógusaik: Nagy Nóra és Trepákné Malecz Anita.

Gratulálunk a remek teljesítményükhöz!

Karácsonyi üdvözlet

Tisztelt Szülők!

Mint korábban jeleztük a decemberi étkezési számlák kiosztásra kerültek a gyerekek részére.
Kérjük, a fizetési határidő pontos betartását.
Továbbá az elmúlt időszakban nagy összegű étkezési díj hátralék halmozódott fel. Kérjük a korábbi hónapok étkezési díj befizetését is ellenőrizni, és akinek elmaradt tartozása is van, legyen szíves haladéktalanul rendezni.

 

Köszönjük együttműködésüket!

Mikulás

Az idei tanévben sem maradt el iskolánkban a Télapó - Mikulás látogatása.

Képek a galériában.

Gyalogtúra

A Gyaloglás Világnapja és az Egészséghét alkalmából 2020. október 10-én újra útra kerekedtünk, hogy a diákönkormányzat szervezésében felfedezzük városunk környékét.

Képek és részletek a galériában.

Tisztelt Szülők!

Ma (2020.10.01) izgalmas napunk volt az iskolában.
A konyhán dolgozó munkatársak közül egy fő pozitív covid tesztet produkált. Ez megváltoztatja kissé a gyermekétkeztetés rendjét, de a tanulók holnap és a jövő héten is kapnak tízórait, ebédet és uzsonnát a megszokott rendben.
A délelőtt folyamán egy éles tűzriadónk volt egy elektromos hiba miatt, ami nem járt tűzzel, viszont a riasztórendszerünk jelezte. A riadó ideje alatt a tanulóknak és a dolgozóknak el kellett hagyniuk az épületet, és csak akkor térhettek vissza, amikor a tűzoltók erre engedélyt adtak.
Az áramszolgáltató munkatársai azonnal a helyszínre érkeztek és megkezdték a hiba elhárítását, mostanra teljesen helyreállt az áramszolgáltatás.
A tanítás változatlan rendben folyik tovább az intézményben.
Üdvözlettel
Gyurkovics Balázsné
Dr Kelemen Márk

Kedves Szülők!

"Kedves Szülők!

Egyik technikai munkatársunk, vírustesztje pozitív lett. A Hatóságokat, a Tankerületet, Polgármester Urat és az Iskolaorvost szóban és írásban értesítettem. Kollégánk a héten már nem dolgozott, s amíg dolgozott mindig hordta a szájmaszkot, és betartotta az előírásokat, közvetlenül nem volt gyerekekkel, így remélhetőleg a folyamatos fertőtlenítésnek, és a fegyelmezettségnek köszönhetően nem lesz folytatás.

A Népegészségügyi Központ Járási Hivatalának munkatársai elvégezték a kontaktkutatást, egy kolléga karanténba került, ő teljesen tünetmentes.

A Hatóságokkal egyeztetve, iskolánk munkája változatlan rendben folyik tovább, mely érdekében, és a gyermekek, a dolgozóink egészségének védelméért mindent megteszünk a továbbiakban is.

Kérem a továbbiakban is a járványügyi előírások szigorú betartását, és számítok az együttműködésükre a sikeres védekezés érdekében.

Gyurkovics Balázsné"

Erzsébet táborok

A Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskolában 8 héten keresztül a NAPKÖZI ERZSÉBET-TÁBOR 2020 pályázat keretén belül 12 táborban vehetnek részt a gyerekek. A tábori programokat helyben, az iskolába és környékére szervezik a pedagógusok. A szünidő folyamán eddig 3 tábor került megrendezésre.

Képes bemutató a táborokról.

Szentkirályi Alexandra Kormányszóvivő látogatása a táborozóknál.

Új játékok az iskola udvarán

Új játékok várják a diákokat ősszel a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola udvarán. A közel 680 tanulót számláló iskola tágas udvarán eddig is több játék szolgálta a gyerekek mozgás igényének kielégítését, mostantól ez tovább bővül. A kisebbek fa óriáshajón mászhattak, játszhattak, amelyet a távoktatás idején felújítottak, átfestettek, a nagyobbaknak udvari fitness fémjátékok állnak rendelkezésre. A kerekegyházi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány jóvoltából – amelyet a szülőkön, helyi vállalkozókon kívül a Város Önkormányzata is minden évben támogat – most új játékok kerültek telepítésre. Egy csúszdás kéttornyú várral és egy fémcsőkorlátos egyensúlyozó kígyóval gazdagodott az udvar berendezése. A játékok értéke 1 463 000 Ft.

Egy szív, egy nemzet

A nemzeti összetartozás jegyében került meghirdetésre két képzőművészeti pályázat is, amelyeken a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és AMI tanulói  is eredményesen szerepeltek.

A pályázatokról készült beszámoló megtekintheti itt.

Határtalanul pályázat

Iskolánk immár ötödik éve sikeresen pályázott a HATÁRTALANUL program elnyerésére.

Így a hetedik évfolyamos tanulóinknak lehetősége volt megismerni Erdély, s a Székelyföld néhány különleges emlékhelyét, s bepillanthattak az ott élő nemzettársaink mindennapjaiba.
 
 
 

Köszönet a Szülőknek!

Tanév végi tájékoztató

A 2019/2020-as tanév lezárásával, bizonyítványosztással, ballagással, tankönyvek visszahozásával, a nyári ügyelettel, táborokkal kapcsolatos információkat megtekintheti itt.

Tájékoztató a beiratkozásról

Kedves Szülők!

Ha a 2020/2021. tanévben 1. osztályos gyermeküket a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába szeretnék íratni, a következőképpen tehetik meg:

Részletekért kattintson ide!

A beiratkozás kezdési időpontja: 2020. április 6.

Zenélő könyvtár

Elérkezett az idei tanév 2019-es évének utolsó, a zenélő könyvtár keretein belül megrendezett könyvtári hangverseny decemberi koncertjének a napja.

Képek és részletek itt.

Angol nyelvi verseny

Iskolánk három nyolcadik osztályos tanulója részt vett a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium által kiírt angol nyelvi csapatversenyen.

Képek és részletek itt.

Német nyelvi csapatverseny

2019. november 7-én iskolánk három nyolcadik osztályos tanulója lehetőséget kapott a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium által szervezett német nyelvi csapatversenyen való részvételre. 

Képek és részletek itt.

Novemberi hangverseny a könyvtárban

A hagyományoknak megfelelően november hónapban is megrendeztük a zenélő könyvtár keretein belül a könyvtári hangversenyt.

Képek és részletek a galériában.

Bólyai verseny eredmények az iskolában

Megyei /körzeti matematika és anyanyelvi csapatversenyeken vettek részt diákjaink október és november hónapban. Mindkét tantárgyban nagy számban jelentkeztek diákjaink összemérni tudásukat kortársaikkal. 

Képek és részletek a galériában.

Iskolánkban járt Böde Péter vándormeseíró

Iskolánkban 2019. november 13-15-én iskolánkban járt Böde Péter vándormeseíró.

Képek és részletek a galériában.

Rendhagyó énekórát tartott a Muzsikás együttes

Rendhagyó énekórát tartott pénteken a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói számára a Muzsikás együttes a Katona József Művelődési Házban. A program célja a népzene, a hagyományok szeretetének elmélyítése volt.
Képek és részletek a baon.hu oldalán.
 

Színházi csoda

A kecskeméti Katona József Színház ingyenes színházi előadásra hívott gyerekeket.

Képek és részletek a galériában.

Túrázás a Mecsekben

Az idei tanév első évszak-túrája az őszi szünet első napjára esett. 45 bátor vállalkozó – köztük több szülő, testvér és kollega  – gyülekezett reggel 7 órakor az iskola mögött a busz indulásra várakozva.

Képek és részletek a galériában.

A Népmese napja

Iskolánkban 2019. szeptember 30 – és október 4-e között a népmese napja alkalmából egész héten meséket lehetett hallgatni a szünetekben, az osztálytermekben a meseszerető gyerekeknek a mesélni szerető pedagógusoktól. 

Képek és részletek a galériában.

Pályaorientációs rajzverseny

Iskolánkkal 2017. őszétől részt vettünk az EFOP-3.2.5-17-2017-00033 „Egy cél, több út!” című pályaorientációs pályázaton, amely keretében a 7. és 8. osztályos tanulók az informatikai, természettudományos szakirányokkal ismerkedhettek meg.

Képek és részletek a galériában.

Csengődi kirándulás

Az EFOP 3.1.8.17-00148-as azonosítószámú pályázat záró kirándulására 2019. október 03-án és 04-én került sor, amikor ismét Csengődre és Kiskőrösre látogattunk el 15 diák és Domján Tünde kolleganőm kíséretében. 

Képek és részletek a galériában.

Zene világnapja

A hagyományoknak megfelelően az idei tanévben is minden hónapban megrendezzük a zenélő könyvtár keretein belül a könyvtári hangversenyeket.

Képek és részletek a galériában.

Sakk szakkör

Az idei tanévben is folytatódik a sakk szakkör az iskolai könyvtárban, ami nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében. 

Képek és részletek a galériában.

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

Az 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom vértanúra, valamint gróf Batthyány Lajos miniszterelnökre és velük együtt az 1848-49-es szabadságharc hőseire emlékeztünk a napokban. 

Képek és részletek a galériában.

Szeged másként

2019. szeptember 20-án a 7. és 8. évfolyam tanulóival valamint 12  kísérő pedagógussal vettünk részt Szegeden egy tartalmas programokkal megszervezett kiránduláson. 

Képek és részletek a galériában.

Pályaorientációs projektzáró

Az „Egy cél, több út” pályaorientációs pályázat projektzáró ünnepségére került sor iskolánk aulájában szeptember 13-án.

Képek és részletek a galériában.

Európai Mobilitási Hét

Iskolánk tanulóival évek óta bekapcsolódunk az Európai Mobilitási Hét helyi programjaiba. Örökös Ökoiskola címünk is a környezetért érzett felelősségvállalásra kötelez  valamennyi pedagógust és diákot. 

Képek és részletek a galériában.

Tojásfutam

Iskolánk ebben az évben is bekapcsolódott a Kerekfeszt Szüreti és Tojásfesztivál rendezvényeibe. A tanulók számára Tojásfutamot hirdettünk. 6 állomás volt, amit végig kellett járni egy menetlevéllel.

Képek és részletek a galériában.

EFOP-3.3.5 - Napközis táborok

2019. június 3. és 4. hetében iskolánkban 173 tanulónak volt lehetősége a Kecskeméti Tankerületi Központ által nyert EFOP-3.3.5-17-2017-00029 pályázat keretében egy hetet térítési díj nélkül eltölteni a Tematikus heteken. 

Könyvtári kiállítás

Minitárlat az iskolai könyvtárban Jakubik István képeiből.

Képek és részletek a galériában.

Áprilisi hangverseny

A könyvtári hangversenysorozat, áprilisi hangversenyére rendhagyó módon, nem kedden, hanem csütörtökön került sor, április 25-én. Ez a koncert is bővelkedett a meglepetésekben, érdekességekben.

Képek és részletek a galériában.

Vershét

2019.április 8-11-ig rendeztük iskolánkban a VERS  hetét a költészet napja és József Attila születésnapja alkalmából.

Képek és részletek a galériában.

Sakkverseny

2019. február 7-én az alsó tagozatnak az ezt követő napon 2019. 02. 08-án pedig a felső tagozatnak iskolánkban sakkversenyt tartottunk, melynek vendége Szabó Tibor korábbi OB II-es sakkozó és hobbi sakkoktató volt.

Képek és részletek a galériában.

Színházban jártunk

A kecskeméti Katona József Színház 10. alkalommal rendezett ingyenes színházi előadást, nehéz anyagi körülmények közt élő családok gyermekeinek.

Képek és részletek a galériában.

Tavaszi hangverseny a könyvtárban

2019. április 2-án, kedden tavaszi hangversenyre készült a könyvtár, ami fantasztikusra sikeredett. A műsoron 26 műsorszám szerepelt, 28 fellépővel. 

Képek és részletek a galériában.

Költészet napja

2019. április 11-én - a költészet napja alkalmából - az 5. b osztály tanulói rádiós műsor keretében emlékeztek meg a jeles napról.

Képek és részletek a galériában.

Március 15-i megemlékezés

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékeztünk 2019. március 14-én.

Képek és részletek a galériában.

Tisztelt Támogatók!

Kérjük idén is tisztelje meg iskolánkat azzal, hogy adója 1%-ának felajánlásával támogatja A kerekegyházi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítványt.

Adószám: 18342846-1-03

Számlaszám: 51700117-11101222

Köszünjük, hogy gondolt ránk!

e-Ügyintézés

Kedves Szülők, Gondviselő(k)!

Az idei tanévben 2019. április 1-jétől lehetőség van iskolai ügyek elektronikusan történő intézésére.

Az E-ügyinzésésről röviden itt talál információkat.

Az E-ügyintézés részletesebb bemutatásáról, lehetőségeiről itt talál információkat! 

Felhívás beíratkozásra

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2019/2020. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:

2019. április 11. (csütörtök) 8.00 órától 19.00 óráig

2019. április 12. (péntek) 8.00 órától 19.00 óráig

További részletek elérhetők itt!

Sulibörze

A Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában 2019. március 8-án.

Szeretettel várjuk a leendő 1. osztályosokat és a Szülőket!

Részletekért kattintson ide!

Farsang

Az idei tanévben is megrendezésre került az iskolai farsang. Péntek délután egy órát követően kezdődött a farsangi mulatság az alsósok felvonulásával. 

Képek és részletek a galériában.

Magyar Népmese Napja

Ez a program a Magyar Népmese Napja alkalmából került megrendezésre iskolánkban, 2018. október 1-e és 4-e között. A program célja, hogy ne egy nap és alkalom szóljon a népmeséről és minél több gyermekhez juttassuk el a mese szeretetét. Képek és részletek a galériában.

Vackor Vár Erdei Iskola

2018. október 16-án az 5. b osztály egy napos tanulmányi kiránduláson vett részt a Vackor Vár Erdei Iskolában, a Kecskemét-Hetényegyháza melletti Nyíri erdőben.

Képek és részletek a galériában.

Színházban jártunk

A kecskeméti Katona József Színház 2014 óta évente két alkalommal hívja meg azon családok gyermekeit, akik anyagi nehézségeik miatt más módon nem tudnának ebben a díszes épületben szórakozni és művelődni. 

Képek és részletek a galériában.

 

Október 23-i műsor

"Ne feledd a tért, hol elestek ők..."


A hagyományokhoz híven az idén is az egyik 8. osztály készítette az október 23-ai iskolai és városi megemlékezésre a műsort. 

A részleteket és a képeket megtekintheti a galériában.

90 éves az iskola

Iskolánk építésének 90.évfordulója alkalmából rendezett projekthét alkalmával pillanatképek a múltból...

Kedves egykori Tanáraink, és Tanítványok! Ha valakinek van még a fiókjában megbújó régi emléke, képeslapja, fényképe szívesen fogadnánk annak megosztását ezen az iskola facebook oldalán. Előre is köszönjük szépen!!!

További képeket megtekintheti a galériában.

Október 6-i megemlékezés

A tizenhárom aradi vértanú halálának 169 . évfordulóján a 6.a osztály tanulói emlékeztek. 

Képek és részletek a galériában.

Régebbi események

6041 Kerekegyháza, Szent István tér 6. Telefonszám: 06/76-545-070; 545-071; 371-151

Fax: 06/76-371-151 | E-mail: iroda@mfai.hu