Innovatív iskolák

  • Kedvezményezett neve: Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
  • A projekt azonosító száma: TÁMOP–3.1.4 C-14-2015-0399
  • A projekt címe: Művészetekkel a közös jövőnkért
  • Szerződött támogatás összege: 11.997.718 Ft
  • A támogatás mértéke: 100%
  • A projekt tartalmának bemutatása
  • A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2015.10.31.
  • Projekt adatlap letöltése (pdf)Hangszerválasztó nap (képek)

2015. június 5.

2015. június 5-én zenetanáraink és zeneiskolás növendékeink segítségével népszerűsítettük iskolánk tanulói között a hangszertanulást. A délelőtt folyamán minden osztályba ellátogattak, bemutatták a választható hangszereket, történetükről meséltek, megszólaltatták őket. Délután pedig egy rövid koncerttel adtak ízelítőt a már zeneiskolában tanuló diáktársak tudásukról. Képek


Nyelvi – zenei tábor - Parád (képek)

2015. augusztus 21-26.

Nyár végére nálunk még szokatlan táborozást szerveztünk a zeneiskolás növendékeknek Parádfürdőn. A tábor programját úgy állítottuk össze, hogy a gyerekek mind a hangszeres zenében, mind az idegen nyelvekben (angol és német) kapjanak valami újat. Ezért a napirendünket délelőtt a zeneórák és nyelvi foglalkozások, délután a kamarazenélés és a sport foglalták el. Ezek mellett jutott időnk túrázni, múzeumot látogatni, métázni, dalokat táncokat tanulni. A gyerekek hazatérve egy szép koncerten adtak számot a táborban tanultakról, melyre a város lakóit, szülőket, az önkormányzat képviselőit is meghívtuk.


Zenei koncert (képek)

2015. szeptember 18.

A gyerekek a nyelvi – zenei tábort követően, 2015. szeptember 18-án egy szép koncerten adtak számot a táborban tanultakról, melyre a város lakóit, szülőket, az önkormányzat képviselőit is meghívtuk.


Nyelvi témahét (képek)

1. nap: 2015.szept.21. (hétfő)

14.00-18.00: Kézműves délután – A föld országainak zászlóival díszített papírsárkányok készítése, kiállítása - Matroska baba készítés

Részt vevő tanárok: Somodi Éva, Pálházi Ilona, Zentainé Nickl Enikő        

2. nap: 2015.szept.22. (kedd)

14.00-1800: Orosz délután – Egy orosz dal tanulása, orosz nemzeti tea készítéséhez használt eszközök (szamovár) megismerése, orosz nagyvárosok nevezetes épületeinek megtekintése, orosz művészek műveivel való ismerkedés.

Részt vevő tanárok: Pálházi Ilona, Vörösmartiné Tőzsér Emma, Gyurkovics Balázsné

3. nap: 2015.szept.23. (szerda)

14.00-18.00: Német délután – A német kultúrával való ismerkedés, a német nyelvterületen elterülő városok nevezetességei, földrajzi jellemzők, klasszikus zenei művek, egy német dal tanulása, jellegzetes ételek, italokkal, mesékkel való ismerkedés, plakát készítése

Részt vevő tanárok:  Kovács-Csontos Sára, Tóth-Pálné Szabó Erika, Gyurkovics Balázsné

4. nap: 2015.szept.24. (csütörtök)

14.00-18.00: Angol délután – PPT bemutató az angol királyi családról illetve családfa készítése, angol és amerikai dalok tanulása, Európa országai és fővárosai párosító játék, országok és nevezetes ételeik térképes játék, várostérkép készítése angol feliratokkal

Részt vevő tanárok: Bertáné Vörösmarty Ágnes, Kövecsesné Óberfrank Anita, Halcsikné Fejes Anetta      

5. nap: 2015.szept.25. (péntek)

14.00-18.00: Tánc délután: Ír, orosz, bajor tánc tanulása valamint videó megtekintése a hagyományos nemzeti ruhákról

 


Nyelvi témahét zárórendezvénye (képek)

2015. szeptember 26.

A nyelvi témahét zárásaként szombaton (2015. szeptember 26.) délelőtt közös teázást rendeztünk. Szomovárral, porcelán csészékkel érkeztünk a zuhogó esőben az iskolába. Megterítettünk, vizet forraltunk. A tea elkészítése közben nyelvi akadályversenyt rendeztünk, ahol mindenki kipróbálhatta kézügyességét, kombinatív, logikai képességét, tájékozottságát.

A teázásnál készítettünk orosz teát lekvárral, angolosan tejjel, és német teasüteményt. Beszélgettünk a teázás szokásairól, kortyolgattuk a forró teát, ami igen jól esett a barátságtalan időben.
Az elkészült munkákból kiállítást rendeztünk.


Erdei iskola (képek)

2015. szeptember 26. – október 3.

Iskolánk munkatervében szerepel az ötödik évfolyam tanulóinak erdei iskolai programja. Ez a kirándulás lehetőséget ad élő környezetünk közeli megtapasztalása, vizsgálata mellett az újonnan alakult osztályok tanulóinak és osztályfőnökeiknek ismerkedésre, beszélgetésre, játékra is.

Idén a Kecskeméti Ifjúsági otthon (Hirös Agóra Kft.) Parádfürdői Ifjúsági Tábora és Erdei Iskolája adott otthont 69 tanulónak és 9 pedagógusnak. A gyönyörű környezetben lévő fűthető faházakkal felszerelt tábor, a nagyszerű programok mellett mindenkinek szép emlék marad. Rengeteget túráztunk, megismerkedtünk a Mátra növény- és állatvilágával, nyomokat kerestünk, gyógynövényt és gombát gyűjtöttünk, timsó kristályokat kapartunk ki a földből, bőr erszényeket készítettünk, gyógyteákat kóstoltunk. Esténként a tábortűz mellett vidám dalokat tanultunk, a gyönyörű közösségi épületekben játszottunk, vetélkedőt rendeztünk.

Az oda- és visszautat is egybekötöttük egy-egy látnivaló megismerésével. Odafelé megálltunk Szilvásváradon, végigsétáltunk a Szalajka-völgyön, „felfedeztük” az ősember barlangját, megcsodáltuk a Fátyol-vízesést, megmásztuk a Mátra legmagasabb csúcsát, a Kékestetőt, a kilátóból megkerestük a táborhelyünket és még egyszer elbúcsúztunk tőle. Gyöngyösön a Mátra Múzeumban egy mamut csontvázának megtekintésével zártuk ezt a felejthetetlen hetet.


Tanórán kívüli mozgásos program (képek)

2015. október 09.

Az 5-6. évfolyam tanulóinak szervezett sportdélutánon 18 pedagógus részvételével szerveztünk akadályversenyt. Sajnos az időjárás megtréfált bennünket, ezért a sportpálya helyett a tornacsarnokban és a tornaszobában rendeztük be az akadálypályát.
A tanulókat 18 csoportba osztottuk. Minden csapat nevet választott magának, majd menetlevelet készített, melyen a pontokat gyűjthette. 
Megkezdődött a verseny. Minden akadályhoz állítottunk egy csapatot, majd körforgóban haladva lehetett teljesíteni a feladatokat. A verseny nagy lelkesedéssel és izgalommal zajlott. Mindenki igyekezett magából a legtöbbet kihozni. Az embert próbáló versenyfolyam végén közösen fogyasztották el a gyerekek az uzsonnára kapott müzliszeletet és almát, majd aki akart maradhatott a további programokon, ahol kötélhúzással, labdajátékokkal lehetett az időt tölteni.

 


Pályaválasztási vetélkedő (képek)

2015. október 16. 

A 7-8. osztályos tanulók aktuális feladata, hogy eldöntsék, merre tovább? Ez alkalomból szerveztük számukra a játékos pályaválasztási vetélkedőt, amelyen szakmákkal, a hozzájuk kapcsolódó kifejezésekkel, munkafolyamatokkal ismerkedtek meg a gyerekek, akadályverseny formájában. Kiderült, hogy bizony sok hiányosság van a tudásukban, még a ma divatos szakmák ismerete terén is. Mindenki hasznosnak és érdekesnek találta ezt a délutáni programot.


Egészséghét (képek)

2015. október 12. - október 16.

Intézményünk munkatervében a kiemelt feladatok között szerepel a művészeti nevelés összekapcsolása az iskolai élet egyéb tevékenységrendszerével. Ökoiskolaként nevelő-oktató munkánk egészét áthatja a környezettudatos szemléletformálás. Órákon és tanórán kívüli programokkal a tanulók egészséges testi, lelki, szociális fejlődését kell segíteni. Az egészséges életvitelt megalapozó szokások a tanulók cselekvő, tevékeny részvételével alakíthatók. Fontos, hogy ezeket az ismereteket, normákat, tevékenységeket olyan szinten tudják és végezzék, hogy a mindennapjaik természetes részévé váljanak. A felnövekvő nemzedék pedig ezt adja tovább. Sőt, a gyerekeken keresztül a családok, szülők helytelen szokásain is lehet pozitív irányba elmozdulást elérni. Amit gyakran hallanak a tanulók az iskolában, a pedagógusok személyes példamutatásán keresztül megtapasztalnak, azt otthon a családban is megpróbálják bevezetni. Októberben, amikor egy egész hetet az egészséges életmódra nevelésnek szentelünk, még inkább előtérbe kerülnek ezek a szempontok. Közös programokat is szervezünk, valamint osztály szinten zajlanak a témához kapcsolódó rendezvények. Gyakran szülőket is bevonnak, ahol ezen a területen dolgozik valamely szülő és meg tudja oldani egy-két órára az iskolában a megjelenést. Fontos, hogy a helyi hagyományokat sajátosságokat, megismerjék és ápolják. Elsődlegesen az egészséges táplálkozási szokásokat, alapanyagokat, ezek felhasználását,  valamint a tisztálkodást, a mozgást helyezzük előtérbe az egész heti rendezvényeinken.

 


Projektzáró (képek)

2015. október 21

A TÁMOP-3.1.4.C-14 pályázati konstrukciónak köszönhetően a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Diákjai különleges programsorozat végét ünnepelték október 21-én.

„ A művészetekkel a közös jövőnkért” című művészeti iskolai projektnek köszönhetően a zenei nevelés hangsúlya megnőtt az intézményben, és Kerekegyházán is.

Az iskolai program alapgondolata : A művészetek, az idegennyelvek, a környezettudatos és egészségtudatos életmód szokásainak erejével a tanulók zene szeretetének, a művészetek emberformáló erejének nyomatékosítása. 

A projekt során a bevont tanulók fejlesztésére a zene és a nyelvek, a művészetek és a tánc eszközeinek felhasználásával került sor.

Az iskola a pályázatnak köszönhetően sikerült megújítani, bővíteni a Művészeti iskola hangszerkészletét, informatikai eszközellátását is.

A projektzáró ünnepségen a tanulókon kívül a város vezetése, a szülők képviselői is együtt dolgoztak a „Bohém Ragtime Jazz Band ének óráján”.

A tanulók megismerkedhettek a jazz és a ragtime zene történetéből, ízelítőt kaptak a hangztásvilágukból, és a zenéhez kapcsolódó érzésvilágból Ittzés Tamás és zenésztársai jóvoltából.

Ezen az ének órán a lábak és a kezek a jazz ritmusára mozogtak, szülinapot ünnepeltek „jazz-módra” és valamennyien jó kedvűen búcsúztak az óra végén a zenekar tagjaitól.


 

Események

Alapfokú Művészeti Iskola térítési díj

Kedves Szülők!

A 2020/2021 tanév II. félévétől a Művészeti Iskola térítési díjával kapcsolatos tájékoztatást a KRÉTA 

e-ügyintézés „Befizetések” menüpontban találnak meg a fizetendő tétellel, számlával együtt.

(Telefonos applikáción nem feltétlenül jelenik meg.)

A 2020/2021 II. félév térítési díj befizetési határideje 2021. március 15.

Amennyiben nincs KRÉTA hozzáférése, legyen szíves felvenni a kapcsolatot az iskola titkársággal.

Telefon: 76/545 070

E-mail: titkarsag@mfai.hu

 

Előre is köszönjük együttműködésüket.

Ebédbefizetés

Kedves Szülők!
Mától kiosztásra kerülnek a január és február havi étkezési számlák.
Kérjük lehetőség szerint mielőbb szíveskedjenek befizetni.
Akinek problémája van a fizetés módjával, az legyen szíves Csörgőné Katikával egyeztetni a 06/76/545-070 106-os mellékszámon.
Köszönöm együttműködésüket előre is.
Gyurkovics Balázsné
 
 

Országos 5. helyezést értek el diákjaink

Iskolánk diákjai kíválóan szerepeltek, s az 5. helyezést érték el a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjén decemberben.

A csapat tagjai: Botos József, Csiki Petra, Habran Nóra Szilvia és Szabó Lilla.

Felkészítő pedagógusaik: Nagy Nóra és Trepákné Malecz Anita.

Gratulálunk a remek teljesítményükhöz!

Karácsonyi üdvözlet

Tisztelt Szülők!

Mint korábban jeleztük a decemberi étkezési számlák kiosztásra kerültek a gyerekek részére.
Kérjük, a fizetési határidő pontos betartását.
Továbbá az elmúlt időszakban nagy összegű étkezési díj hátralék halmozódott fel. Kérjük a korábbi hónapok étkezési díj befizetését is ellenőrizni, és akinek elmaradt tartozása is van, legyen szíves haladéktalanul rendezni.

 

Köszönjük együttműködésüket!

Mikulás

Az idei tanévben sem maradt el iskolánkban a Télapó - Mikulás látogatása.

Képek a galériában.

Gyalogtúra

A Gyaloglás Világnapja és az Egészséghét alkalmából 2020. október 10-én újra útra kerekedtünk, hogy a diákönkormányzat szervezésében felfedezzük városunk környékét.

Képek és részletek a galériában.

Tisztelt Szülők!

Ma (2020.10.01) izgalmas napunk volt az iskolában.
A konyhán dolgozó munkatársak közül egy fő pozitív covid tesztet produkált. Ez megváltoztatja kissé a gyermekétkeztetés rendjét, de a tanulók holnap és a jövő héten is kapnak tízórait, ebédet és uzsonnát a megszokott rendben.
A délelőtt folyamán egy éles tűzriadónk volt egy elektromos hiba miatt, ami nem járt tűzzel, viszont a riasztórendszerünk jelezte. A riadó ideje alatt a tanulóknak és a dolgozóknak el kellett hagyniuk az épületet, és csak akkor térhettek vissza, amikor a tűzoltók erre engedélyt adtak.
Az áramszolgáltató munkatársai azonnal a helyszínre érkeztek és megkezdték a hiba elhárítását, mostanra teljesen helyreállt az áramszolgáltatás.
A tanítás változatlan rendben folyik tovább az intézményben.
Üdvözlettel
Gyurkovics Balázsné
Dr Kelemen Márk

Kedves Szülők!

"Kedves Szülők!

Egyik technikai munkatársunk, vírustesztje pozitív lett. A Hatóságokat, a Tankerületet, Polgármester Urat és az Iskolaorvost szóban és írásban értesítettem. Kollégánk a héten már nem dolgozott, s amíg dolgozott mindig hordta a szájmaszkot, és betartotta az előírásokat, közvetlenül nem volt gyerekekkel, így remélhetőleg a folyamatos fertőtlenítésnek, és a fegyelmezettségnek köszönhetően nem lesz folytatás.

A Népegészségügyi Központ Járási Hivatalának munkatársai elvégezték a kontaktkutatást, egy kolléga karanténba került, ő teljesen tünetmentes.

A Hatóságokkal egyeztetve, iskolánk munkája változatlan rendben folyik tovább, mely érdekében, és a gyermekek, a dolgozóink egészségének védelméért mindent megteszünk a továbbiakban is.

Kérem a továbbiakban is a járványügyi előírások szigorú betartását, és számítok az együttműködésükre a sikeres védekezés érdekében.

Gyurkovics Balázsné"

Erzsébet táborok

A Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskolában 8 héten keresztül a NAPKÖZI ERZSÉBET-TÁBOR 2020 pályázat keretén belül 12 táborban vehetnek részt a gyerekek. A tábori programokat helyben, az iskolába és környékére szervezik a pedagógusok. A szünidő folyamán eddig 3 tábor került megrendezésre.

Képes bemutató a táborokról.

Szentkirályi Alexandra Kormányszóvivő látogatása a táborozóknál.

Új játékok az iskola udvarán

Új játékok várják a diákokat ősszel a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola udvarán. A közel 680 tanulót számláló iskola tágas udvarán eddig is több játék szolgálta a gyerekek mozgás igényének kielégítését, mostantól ez tovább bővül. A kisebbek fa óriáshajón mászhattak, játszhattak, amelyet a távoktatás idején felújítottak, átfestettek, a nagyobbaknak udvari fitness fémjátékok állnak rendelkezésre. A kerekegyházi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány jóvoltából – amelyet a szülőkön, helyi vállalkozókon kívül a Város Önkormányzata is minden évben támogat – most új játékok kerültek telepítésre. Egy csúszdás kéttornyú várral és egy fémcsőkorlátos egyensúlyozó kígyóval gazdagodott az udvar berendezése. A játékok értéke 1 463 000 Ft.

Egy szív, egy nemzet

A nemzeti összetartozás jegyében került meghirdetésre két képzőművészeti pályázat is, amelyeken a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és AMI tanulói  is eredményesen szerepeltek.

A pályázatokról készült beszámoló megtekintheti itt.

Határtalanul pályázat

Iskolánk immár ötödik éve sikeresen pályázott a HATÁRTALANUL program elnyerésére.

Így a hetedik évfolyamos tanulóinknak lehetősége volt megismerni Erdély, s a Székelyföld néhány különleges emlékhelyét, s bepillanthattak az ott élő nemzettársaink mindennapjaiba.
 
 
 

Köszönet a Szülőknek!

Tanév végi tájékoztató

A 2019/2020-as tanév lezárásával, bizonyítványosztással, ballagással, tankönyvek visszahozásával, a nyári ügyelettel, táborokkal kapcsolatos információkat megtekintheti itt.

Zeneiskolai beiratkozas

Kedves Szülők!

Ha a 2020/2021. tanévben a gyermeküket a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába szeretnék íratni, a következőképpen tehetik meg:

Részletekért kattintson ide!

Tájékoztató a beiratkozásról

Kedves Szülők!

Ha a 2020/2021. tanévben 1. osztályos gyermeküket a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába szeretnék íratni, a következőképpen tehetik meg:

Részletekért kattintson ide!

A beiratkozás kezdési időpontja: 2020. április 6.

Vízivándor tábor a Bodrogon

Zenélő könyvtár – márciusi hangverseny a könyvtárban

Ismét elérkezett egy újabb koncert a zene kedvelőinek. Most március 3-ára szólt a meghívás kicsiknek és nagyoknak, tanároknak és diákoknak, fellépőknek és szülőknek.

Képek és részletek a galériában.

Zenélő könyvtár - Januári hangverseny a könyvtárban

Egy héttel a magyar kultúra napja után került sor a zenét tanuló gyerekek hangversenyére. A kiválasztott darabok zeneszerzői közül természetesen a legtöbb magyar volt.

Képek és részletek a galériában.

Flashmob az egészséghéten: Merj segíteni!

Nagyon készültünk a Katasztrófavédő szakkörösökkel az egészséghétre. Jött egy ötlet, hogy bátoríthatnánk az iskolatársainkat, hogy vegyék észre, ha valaki bajba jutott. 

Képek és részletek a galériában.

Iskolai megemlékezés a magyar kultúra napján

Január 22-én, amikor Kölcsey Ferenc befejezte /1823-ban/a magyar Himnusz kéziratát, ünnepeljük a magyar kultúrát. Iskolánkban e jeles napot rádióból elhangzó műsorral ünnepeltük.

A részleteket megtekintheti, illetve a műsort meghallgathatja itt.

Lezárult az EFOP-3.2.5-17-2017-00033 pályázat

A pályázatban vállalt programunkkal célunk a pályaorientáció megerősítése az iskolákban, a pályaválasztásban résztvevő pedagógusok, szakszolgálati munkatársak és szakmai partnerek bevonásával.

Részleteket megtekintheti a pályázatok fülön belül.

Kávészünet koncert

A magyar kultúra napjának megünneplése iskolánkban a Kávészünet Zenekar közreműködésével történt ebben az évben. 

Képek és részletek a galériában.

Karácsonyi ünnepség

2019. december 19-én, csütörtökön 10 órától főképp alsó tagozatos gyerekek léptek a színpadra, hogy kortársaiknak megidézzék a közelgő ünnep hangulatát.

Képek és részletek a galériában.

II. Rákóczi Ferenc emlékév kiállítás

Iskolánkba érkezett 2020 januárjában a Hadtörténeti Intézet és Múzeum vándorkiállítása.

Képek és részletek a galériában.

Megemlékezés – „Azok az 50-es évek…”

2019. október 22-én a 8.c osztály feladata volt az 1956-os forradalom történelmi eseményeire való megemlékezés. 

Képek és részletek a galériában.

Zenélő könyvtár

Elérkezett az idei tanév 2019-es évének utolsó, a zenélő könyvtár keretein belül megrendezett könyvtári hangverseny decemberi koncertjének a napja.

Képek és részletek itt.

Angol nyelvi verseny

Iskolánk három nyolcadik osztályos tanulója részt vett a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium által kiírt angol nyelvi csapatversenyen.

Képek és részletek itt.

Német nyelvi csapatverseny

2019. november 7-én iskolánk három nyolcadik osztályos tanulója lehetőséget kapott a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium által szervezett német nyelvi csapatversenyen való részvételre. 

Képek és részletek itt.

Novemberi hangverseny a könyvtárban

A hagyományoknak megfelelően november hónapban is megrendeztük a zenélő könyvtár keretein belül a könyvtári hangversenyt.

Képek és részletek a galériában.

Bólyai verseny eredmények az iskolában

Megyei /körzeti matematika és anyanyelvi csapatversenyeken vettek részt diákjaink október és november hónapban. Mindkét tantárgyban nagy számban jelentkeztek diákjaink összemérni tudásukat kortársaikkal. 

Képek és részletek a galériában.

Iskolánkban járt Böde Péter vándormeseíró

Iskolánkban 2019. november 13-15-én iskolánkban járt Böde Péter vándormeseíró.

Képek és részletek a galériában.

Rendhagyó énekórát tartott a Muzsikás együttes

Rendhagyó énekórát tartott pénteken a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói számára a Muzsikás együttes a Katona József Művelődési Házban. A program célja a népzene, a hagyományok szeretetének elmélyítése volt.
Képek és részletek a baon.hu oldalán.
 

Színházi csoda

A kecskeméti Katona József Színház ingyenes színházi előadásra hívott gyerekeket.

Képek és részletek a galériában.

Túrázás a Mecsekben

Az idei tanév első évszak-túrája az őszi szünet első napjára esett. 45 bátor vállalkozó – köztük több szülő, testvér és kollega  – gyülekezett reggel 7 órakor az iskola mögött a busz indulásra várakozva.

Képek és részletek a galériában.

A Népmese napja

Iskolánkban 2019. szeptember 30 – és október 4-e között a népmese napja alkalmából egész héten meséket lehetett hallgatni a szünetekben, az osztálytermekben a meseszerető gyerekeknek a mesélni szerető pedagógusoktól. 

Képek és részletek a galériában.

Pályaorientációs rajzverseny

Iskolánkkal 2017. őszétől részt vettünk az EFOP-3.2.5-17-2017-00033 „Egy cél, több út!” című pályaorientációs pályázaton, amely keretében a 7. és 8. osztályos tanulók az informatikai, természettudományos szakirányokkal ismerkedhettek meg.

Képek és részletek a galériában.

Csengődi kirándulás

Az EFOP 3.1.8.17-00148-as azonosítószámú pályázat záró kirándulására 2019. október 03-án és 04-én került sor, amikor ismét Csengődre és Kiskőrösre látogattunk el 15 diák és Domján Tünde kolleganőm kíséretében. 

Képek és részletek a galériában.

Zene világnapja

A hagyományoknak megfelelően az idei tanévben is minden hónapban megrendezzük a zenélő könyvtár keretein belül a könyvtári hangversenyeket.

Képek és részletek a galériában.

Sakk szakkör

Az idei tanévben is folytatódik a sakk szakkör az iskolai könyvtárban, ami nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében. 

Képek és részletek a galériában.

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

Az 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom vértanúra, valamint gróf Batthyány Lajos miniszterelnökre és velük együtt az 1848-49-es szabadságharc hőseire emlékeztünk a napokban. 

Képek és részletek a galériában.

Szeged másként

2019. szeptember 20-án a 7. és 8. évfolyam tanulóival valamint 12  kísérő pedagógussal vettünk részt Szegeden egy tartalmas programokkal megszervezett kiránduláson. 

Képek és részletek a galériában.

Pályaorientációs projektzáró

Az „Egy cél, több út” pályaorientációs pályázat projektzáró ünnepségére került sor iskolánk aulájában szeptember 13-án.

Képek és részletek a galériában.

Európai Mobilitási Hét

Iskolánk tanulóival évek óta bekapcsolódunk az Európai Mobilitási Hét helyi programjaiba. Örökös Ökoiskola címünk is a környezetért érzett felelősségvállalásra kötelez  valamennyi pedagógust és diákot. 

Képek és részletek a galériában.

Tojásfutam

Iskolánk ebben az évben is bekapcsolódott a Kerekfeszt Szüreti és Tojásfesztivál rendezvényeibe. A tanulók számára Tojásfutamot hirdettünk. 6 állomás volt, amit végig kellett járni egy menetlevéllel.

Képek és részletek a galériában.

EFOP-3.3.5 - Napközis táborok

2019. június 3. és 4. hetében iskolánkban 173 tanulónak volt lehetősége a Kecskeméti Tankerületi Központ által nyert EFOP-3.3.5-17-2017-00029 pályázat keretében egy hetet térítési díj nélkül eltölteni a Tematikus heteken. 

Könyvtári kiállítás

Minitárlat az iskolai könyvtárban Jakubik István képeiből.

Képek és részletek a galériában.

Áprilisi hangverseny

A könyvtári hangversenysorozat, áprilisi hangversenyére rendhagyó módon, nem kedden, hanem csütörtökön került sor, április 25-én. Ez a koncert is bővelkedett a meglepetésekben, érdekességekben.

Képek és részletek a galériában.

Vershét

2019.április 8-11-ig rendeztük iskolánkban a VERS  hetét a költészet napja és József Attila születésnapja alkalmából.

Képek és részletek a galériában.

Sakkverseny

2019. február 7-én az alsó tagozatnak az ezt követő napon 2019. 02. 08-án pedig a felső tagozatnak iskolánkban sakkversenyt tartottunk, melynek vendége Szabó Tibor korábbi OB II-es sakkozó és hobbi sakkoktató volt.

Képek és részletek a galériában.

Színházban jártunk

A kecskeméti Katona József Színház 10. alkalommal rendezett ingyenes színházi előadást, nehéz anyagi körülmények közt élő családok gyermekeinek.

Képek és részletek a galériában.

Tavaszi hangverseny a könyvtárban

2019. április 2-án, kedden tavaszi hangversenyre készült a könyvtár, ami fantasztikusra sikeredett. A műsoron 26 műsorszám szerepelt, 28 fellépővel. 

Képek és részletek a galériában.

Költészet napja

2019. április 11-én - a költészet napja alkalmából - az 5. b osztály tanulói rádiós műsor keretében emlékeztek meg a jeles napról.

Képek és részletek a galériában.

Március 15-i megemlékezés

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékeztünk 2019. március 14-én.

Képek és részletek a galériában.

Tisztelt Támogatók!

Kérjük idén is tisztelje meg iskolánkat azzal, hogy adója 1%-ának felajánlásával támogatja A kerekegyházi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítványt.

Adószám: 18342846-1-03

Számlaszám: 51700117-11101222

Köszünjük, hogy gondolt ránk!

e-Ügyintézés

Kedves Szülők, Gondviselő(k)!

Az idei tanévben 2019. április 1-jétől lehetőség van iskolai ügyek elektronikusan történő intézésére.

Az E-ügyinzésésről röviden itt talál információkat.

Az E-ügyintézés részletesebb bemutatásáról, lehetőségeiről itt talál információkat! 

Felhívás beíratkozásra

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2019/2020. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:

2019. április 11. (csütörtök) 8.00 órától 19.00 óráig

2019. április 12. (péntek) 8.00 órától 19.00 óráig

További részletek elérhetők itt!

Sulibörze

A Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában 2019. március 8-án.

Szeretettel várjuk a leendő 1. osztályosokat és a Szülőket!

Részletekért kattintson ide!

Farsang

Az idei tanévben is megrendezésre került az iskolai farsang. Péntek délután egy órát követően kezdődött a farsangi mulatság az alsósok felvonulásával. 

Képek és részletek a galériában.

Magyar Népmese Napja

Ez a program a Magyar Népmese Napja alkalmából került megrendezésre iskolánkban, 2018. október 1-e és 4-e között. A program célja, hogy ne egy nap és alkalom szóljon a népmeséről és minél több gyermekhez juttassuk el a mese szeretetét. Képek és részletek a galériában.

Vackor Vár Erdei Iskola

2018. október 16-án az 5. b osztály egy napos tanulmányi kiránduláson vett részt a Vackor Vár Erdei Iskolában, a Kecskemét-Hetényegyháza melletti Nyíri erdőben.

Képek és részletek a galériában.

Színházban jártunk

A kecskeméti Katona József Színház 2014 óta évente két alkalommal hívja meg azon családok gyermekeit, akik anyagi nehézségeik miatt más módon nem tudnának ebben a díszes épületben szórakozni és művelődni. 

Képek és részletek a galériában.

 

Október 23-i műsor

"Ne feledd a tért, hol elestek ők..."


A hagyományokhoz híven az idén is az egyik 8. osztály készítette az október 23-ai iskolai és városi megemlékezésre a műsort. 

A részleteket és a képeket megtekintheti a galériában.

90 éves az iskola

Iskolánk építésének 90.évfordulója alkalmából rendezett projekthét alkalmával pillanatképek a múltból...

Kedves egykori Tanáraink, és Tanítványok! Ha valakinek van még a fiókjában megbújó régi emléke, képeslapja, fényképe szívesen fogadnánk annak megosztását ezen az iskola facebook oldalán. Előre is köszönjük szépen!!!

További képeket megtekintheti a galériában.

Október 6-i megemlékezés

A tizenhárom aradi vértanú halálának 169 . évfordulóján a 6.a osztály tanulói emlékeztek. 

Képek és részletek a galériában.

Őszi futóverseny

2018. szeptember 28-án egy verőfényes őszi napon került megrendezésre iskolánkban a hagyományos őszi futóverseny. 

Képek és eredmények a galériában.

Középkori kézművesek tábora

Az EFOP-3.2.5-17-2017 Pályaorientáció, kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében pályázatban az „Egy cél, több út!” projekt keretein belül „Középkori kézművesek tábora” címmel 2018. július 30 – augusztus 4. között pályaorientációs tábor valósult meg Parádfürdőn 41 tanuló és 8 pedagógus részvételével.

Képek és részletek a galériában.

Nyári napközis táborok

EFOP - 3.3.5-17-2017-00029 számú pályázat: „Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása a Kecskeméti Tankerületi Központban” – Tematikus hetek – nyári napközis táborok.

Június 3-4. hetében 210 tanuló táborozott térítésmentesen a program keretében. 6 napközis és 1 bentlakásos tábor volt.

A programról készített beszámolót megtekintheti itt.

Régebbi események

6041 Kerekegyháza, Szent István tér 6. Telefonszám: 06/76-545-070; 545-071; 371-151

Fax: 06/76-371-151 | E-mail: iroda@mfai.hu